Máte lenivú matku?

6. júl 2024

Máte niekto lenivú matku ? Minule som sa zamýšľala nad tým ,že moja mama sa nevie pre nič zapáliť,vari z donútenia,čo sa týka pečenia za celý život som jedla možno jeden koláč od nej dookola ...taktiež nešportuje ,nemá rada ľudí no strašne niečo ,urobí čo treba a stále ma reči typu že si ide ľahnúť,že to je také super keď si človek môže počas dňa pospať ,ja to mám tak že sa snažím chodiť behať,športovať ale tie jej lenivé reči sa nedajú počúvať,stále nadáva ze pribrala a pritom stále je len samé pečivo,pizzu minimum pohybu a vyhovára sa stále že nemá čas na šport,pritom sestra býva sama už a ja som dospela aj to doma stále upratujem,robím nákupy tak nechápem kde si jedna dospelá žena nevie nájsť čas ,ked vidím mamu svojho priateľa ta je uz o 6 hore,ide sama do obchodu ,pripraví raňajky celej rodine začína variť a končí so všetkým o 11 ( myslím víkendy ) pritom moja mama radšej pošle mňa alebo oca do obchodu a to máme dve minúty od paneláku 🤦 vekom to nie je ...pretože je taká celý život ,iné ženy sa nesťažujú že pribrali atď ale snažia sa preto niečo robiť a inak podotýkam,že jej nemám čas je to že dve hodiny strávi ležanim pred Tv keď môže využiť čas aktívnejšie...máte to niekto rovnaké doma ? Už mi ta lenivosť lezie na nervy keď vidím jak iných ľudí mami vypekaju,vyvaraju,športuju a ju sa už fakt neda počúvať 😀

janinah
6. júl 2024

...a ešte vychovala dcéru,ktorá ju poohovára na nete....
si dospelá,odsťahuj sa a ži si svoj život

dzulli1980
6. júl 2024

Že Ťa huba nebolí takto sa navážať do vlastnej mamy, nehanbíš sa? ... si dospelá, odsťahuj sa, začni si všetko sama financovať ... a potom sa hraj na hustú ...

anna777115
6. júl 2024

Nie, každého baví a napĺňa vypekanie a vyváranie. Je, to jej život, ako si ho zariadila, tak má. Ty, si dospela, tak si ži svoj vlastny život, ked ťa to napĺňa, tak vypekaj, vyvaraj, sportuj a ži spoločenský život.Jedného naplňa, keď si može ĺahnúť pred tv a druheho, keď ide behať.

evcagabi
6. júl 2024

Dufam, ze uz mas ranajky od 6 pre vsetkych hotove 🙄

mandzula
6. júl 2024

Ja teda taku mamu nemam ani taku nepoznam, no evidentne tieto typy ludi existuju. Bud rada, ze nie si po nej a dufaj, ze sa ti coskoro podari osamostatnit sa a zit si zivot podla svojich predstav.

h2
6. júl 2024

Nie, nemám to rovnaké DOMA, lebo nežijem s mamou v jednej domácnosti.

ktochytavzite
6. júl 2024

Nám a prečo by t mal tvoja mama obsluhovať,ty pre ňu niecp robíš?Tak je možno pohodlnejšia a?Nevychovala Tá?Ved ma možno aj vek si doma relaxovať.Moja mama bola opak a čo tým dosiaľ v 40 nádor a potom už zničený život.Môžeš byt kľudna aspoň tvoja mám bude oddýchnutá a ty s o ňu nebudeš musieť možno starať,keďže bude ako sa hovorí odychnuta

martinmmartin
6. júl 2024

To je prekliatie tej generacie- nikdy sa nenaucili ako deti ako byt stastny a teraz vobec nemaju v hlave "program" ze co to vobec je a ako si ten pocit uzit. Vyrastala v nejakej depke ked jej rodicia nonstop na nieco frflali? Ak takym niecim bola obklopena ked vyrastala tak inak dopadnut ani nemohla.

mandzula
6. júl 2024

@ktochytavzite a mozno tu bude presne naopak - ked dcera odide, mama bude s tazkou nadvahou a chora z typu jedla, ktorym sa vykrmuje, vrastena do gauca a od aktivnej dcery bude vyzadovat, aby sa o nu starala.

anna777115
6. júl 2024

Ináč, autorka, tvoja mamina porovnávala teba s inymi deťmi, ako by si sa citila, každy je nejaký a pokiaĺ, nerobí umyselne niekomu zle, treba ho akceptovat, taký aky je.Ukaže, čas aka budeš gazdiná ty sama, keď budeš mať vlastnú rodinu, možno ešte horšia, ako opisuješ svoju vlastnú mamu. Ešte si v živote nič nedokazala. Potom hodnoť, spatne, keď budeš vo veku svojej maminy, aký užasny život si prežila a kolko si toho za život povyvarala, a povypekala....

felycity
6. júl 2024

Nevyrastala v takom prostredi? Nenastal u nej nejaky zlom ked vas ako deti "vypiplala" , nedostala so fazy unavena zivotom a nedokaze sa sama z nej dostat? Ma podpiru rodiny? To co teraz tobi je ken dosledok niecoho prechadzajuceho ...

blonde_bella
6. júl 2024

Sú ženy, ktoré sú aktívne a sú ženy ktoré sú menej.
Sú ženy, ktoré riešia problémy a su tie, ktoré sa nechajú ľutovať, že nejaké problémy majú.

Potom sú ženy, ktoré emočne tak vyčerpá ich život, že nemajú chuť niečo robiť a sú také ktoré to posilní.

Nedá sa to posúdiť len tak. Musíš sa na to pozrieť komplexne - od maminho detstva cez partnerov, po rodičovstvo...
Mimochodom ľudia, ktorým sa nič nechce sú zväčša nešťastní, pripadne majú málo železa, chorú štítnu žľazu...je toho viac...

Záleží dievčatko koľko máš rokov?

Lebo ak si 25+ škola dorobena, je čas sa osamostatniť a žiť život tak ako si predstavuješ. Nemusíš byť rovnaká ako mama.

Ak si tínedžerka:
Ono nie je tajomstvo, že niektoré ženy sa v materstve nájdu a niektoré nie.
V tomto veku s tým nič moc neurobíš. Hlad si seba, svoje školy, svoje známky a aby si sa mala dobre...

mandzula
6. júl 2024

Bude to zaujimava diskusia, v ktorej sa ukaze dvojaky meter - keby sa tu niektora stazovala na chlapa s tymto zivotnym stylom, bol by to lenivy povalac a zena by bola ta vadna, co si ho vybrala, ked vsak ide o mamu (chraneny druh, nech by bola akakolvek, lebo to, ze sa zo zeny stane matka, ju zrazu robi polobohom), tak sa ma hanbit dcera, ze si dovoli povedat, ze jej to vadi, a to si ona toho rodica ani vybrat nemohla.

yanqqa
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
lucia13022023
6. júl 2024

Moja mama je od rána do večera niekde. Domov chodí len na hodinu a pol navariť a pospať si 🤣

h2
6. júl 2024

@mandzula Lebo asi je rozdiel, keď sa tak správa manžel/partner a keď sa jedná o matku dospelých detí. Keby sem písal o tej istej osobe jej manžel, tiež je to iné, než keď to píše dospelá dcéra, žijúca u rodičov.

luccija
6. júl 2024

Nie, ja by som bola rada, keby moja mama zvolnila, ale ona sa nevie nudiť a vždy si niečo vymyslí.To je o temperamente, životnej chuti.Tvoja mama je pohodlná píšeš, že bola aj predtým a bude aj na "starobu" aj takí sú ľudia.
Niktori ľudia si nevedia život užívať stačí im najesť sa, posedieť doma práca, pozrieť seriál, spať a tak dokola.Asi jej to vyhovuje, ak by nie, tak by sa snažila zmeniť svoj životný štýl.Veď aj veľa mladých ludi tak žije.Pises, že nemá rada ľudí tak je možno introvert, mozno má nejakú soc.fobiu a takto jej je dobre nevystúpit z komfortnej zóny a len tak byt😉

mandzula
6. júl 2024

@h2 preco? Moze jej to vadit a byt z toho otravena uplne rovnako. Keby len lezala a bola s tym spokojna, ok, no ak sa stazuje, ze je pribrata a potom ju dcera vidi lezat a napchavat sa pizzou s tym, ze na staranie sa o seba nema cas, tak je pochopitelne, ze take prostredie cloveka unavuje.

maca1984
6. júl 2024

Tvoj " problém" má veľmi jednoduché riešenie. Lezie ti mama na nervy ? Zbaľ sa a odsťahuj sa.

personality
6. júl 2024

Prečo to nepovieš rovno jej? Nemáš odvahu? Môžeš jej dať za príklad iné mamy. A možno sa mama uvedomí, možno ju nakopnes k zmene.

zuzanockamt
6. júl 2024

@mandzula Matka aj dcéra sú dospelé. Matka si vo svojej domácnosti môže robiť čo chce. Dospelej dcére sa nemusí prispôsobovať,variť jej, chystať raňajky. Ak chce, môže preležať na gauči celý deň. Je to len jej vec. Makať okolo nej musela, kým nebola dospelá. Už nemusí nič. Dospelá dcéra nech sa s priateľom odsťahuje a nech si rieši jeho a svoj život. Má sa zaujímať o to, ako a kedy treba rodičovi pomôcť, nie urážať matku na internete.

mandzula
6. júl 2024

@zuzanockamt a presne to jej pisem v prvom prispevku, ze sa ma osamostatnit. To vsak neznamena, ze ju v aktualnej situacii nechapem. Chapem, lebo zit s lenivym a k tomu usomranym je narocne a unavne.
A, mimochodom, autorka nepise, ze chce od mamy, aby jej robila ranajky, pise len to, ze to robi mama jej priatela.

zuzanockamt
6. júl 2024

@mandzula Ona s matkou žiť nemusí. Nech si zariadi svoj život.

mandzula
6. júl 2024

@zuzanockamt ved presne to jej pisem, ze sa ma osamostatnit.

larisa
6. júl 2024

Tatko písať o svojej matke že sa nehanbiš. Je veľmi veľa ľudí čo svoju mamicku už nemajú a dali by všetko za to ,aby ju ešte mali . Prečo ty dospelá dcéra žiješ u svojej mamy, ktorú ty dnes hnusné na internete ohovaraš. ? Hanba ti.

zmrzlinka2021
6. júl 2024

@mandzula ona matku nerešpektuje a chce ju meniť na svoj obraz. To ako keby som tu písala, že lenivá je žena,vo nevie zarobiť aspoň dva litre mesačne

ktochytavzite
6. júl 2024

@mandzula tak si kusy rast s tým že sa o rodičov postará,moja mama aj pri aktívnom živote mala nadváhu,neskôr už choroba ,ale u sestry schudla behom roka 10kg,takže potom sa môže autorka realizovať a upraviť jedálniček.

tenerifka
6. júl 2024

Autorka, neries. Neviem, kolko ma tvoja mama rokov, ale pocitam, ze 50+, a v takom veku sa uz clovek nezmeni. Nie je problem, ze nevyvara ci nevypeka (nie kazdeho to naplña, moja babka sa napriklad tiez nezvrtala v kuchyni), problem je ten, ze nema zisdnu iluziu zo zivota, nechce sa udrzovat vo forme, nechce si uzivat zivot tak, ako by si to robila ty na jej mieste. Chapem, ze ta to ako dceru trapi, ale jedine, co mozes urobit, je navrhnut jej nieco spolu, mozno ju chyti napr. plavanie alebo turistika, ale ak nie, viac urobit nemozes. Stareho psa novym kuskom nenaucis....

marca12
6. júl 2024

Chapem,co chces povedat. Tebe lezu na nervy tie jej reci okolo toho. Ze nie je aktivna by sa dalo zniest,je to jej zivot. Nie je kazdy aktivny,ale aspon by sa mohla zdrzat reci ako nestiha a podobne.

mandzula
6. júl 2024

@zmrzlinka2021 som zvedava, ktora z nas by taky typ matky respektovala, resp. takto, respektovala by som ju, no dobre by mi liezla na nervy. A nepletme sem zarobky, tema nie je o tom, ze mama od dcery ziada peniaze.