Baby, včera mal môj manžel meniny.Ráno ako stále šiel do práce.Poobede mi volal,že oslavuje s kamarátmi v rodnej dedine a vráti sa až večer.Poriadne som mu vynadala že sa správa jak debil(týžden dozadu totiž oslavoval švagrove narodky, ožral sa a prišiel na druhý deň domov zničený ako pes).Ale on stále mlel dookola že on sa v práci namaká a troška sa odreagovať musí.A že je len sedím doma s malým a už mi z toho drbe.Keď som mu navrhla že prídem tam za ním aj s malým tak sa nahneval,že načo!Že aj tak sa mi nebude mohol venovať.Ale nakoniec povedal že ok,že možem prísť,že budem u jjeho sestry a troška aj pri ňom.Keď som mu potom volala,že už chystám malému veci a pomaly aj pojdeme,tak mi povedal že on nebude doma.že ide na gulaš partiu kdesi do lesa s 12 kamošmi (všetci slobodní a bezdetní).A že príde domov ráno.Tak som za ním nešla.Ostala som doma.Volala som mu v noci a on celý happy že aká super zábava,naokolo spev...Vo mne čerti,ale nechala som to tak.Sľubil že príde ráno.Ráno som mu volala,tak že dopíjaju čo sa zvyšilo a poobede bude doma. Teraz som mu volala o 14:00 poobede,mobil dvihla jeho neter ona tam tiež bola so svojím frajerom-a povedala že on ožratý jak vôl spí kdesi pod stromom.Ja už nemam nervy! Vyfajčila som pol balíka cigariet-čo ja som bola abstinent už pol roka.Čo mam s ním robiť? Poradte mi.Ja mam už nervy na kašu!!!
@maja21041989 kolko ma rokov?
@maja21041989 tvoj manžel takto chlasce každý víkend? Ako sa stará o vás v čase keď nepije? Venuje sa malému, tebe?
Lebo ak si takto "uhne" len príležitostne (párkrát do roka), tak by som to vôbec neriešila, to tvoje vyvolávanie aj 5x za ten čas pôsobí, akoby si bola stíhačka, to musí strašne leizť na nervy, ak skutočne len raz za čas si chce vyhodiť z kopýtka a ty mu voláš pomaly každé 2 hodiny...
Ak však takéto akcie je má týždeň čo týždeň, medzitým sa rodine či malému takmer nevenuje, tak potom je to fakt problém, bude mať zrejme nábeh na alkoholizmus rodinný typ asi nie je. Tam by som uvažovala či s takýmto mužom chcem naďalej žiť.
Tak ako to vlastne naozaj medzi vami je?
No toto pre mňa čo si opísala, nie je manžel a o zodpovednosti ani nehovorím. Je to nevybúrené dieťa,ktoré myslí len na seba. Toto by som pri sebe nezniesla ,takto sa manžel ani tatko nespráva....To že robí je síce pekné,ale nedáva mu to právo sa ožierať a oslavovať furt s kamarátmi...kde kade....
Neviem koľko má rokov,ale teda partiu má "neskutočnú" a poviem ti len toľko že ja....ja by som toto ako spôsob manželského života nestrpela. Vždy je cesta
@maja21041989 ja by som s takym clovekom nemohla zit 😖
@pink_lady 23 ako aj ja 🙂
@halienka on je inak veľmi dobrý manžel a otec,ale tie víkendy sú už tri po sebe a mne sa to akceptovať nechce.do práce chodí o 5 ked malý spí a príde o 19:30 a malý ide spať o 20:00.a ešte aj ten víkend oddrbe mimo.A...ked tak rozmýšľam tak v poslednom čase to bolo aj medzi nami neaké čudné.Také "bez lásky" iba také naoko. 😒 Ale my sa ľúbime len nejak si už ideme na nervy.Ja chcem aby bol doma s nami a on asi neznesie nátlak.....
Mimochodom teraz som mu volala v akom je stave,či vobec žije a oznámil mi že nevie či vôbec dnes príde 😢
@maja21041989 a co keby si si aj ty na vikend urobila program bez neho?.............a na cely vikend?
@maja21041989 - toto sa vola stihacka. Robis nervy sebe, nervy dietatu, na co je to dobre? Tak si to holatko nevyburene siel vyrazit s kamosmi. To este nie je dovod mu stale volat a MIMINKO by ma na nejaku party, kde sa pije zobrat ani nenapadlo. Takze tak. Ma meniny, co je sviatok, tak nech to oslavi. Zasa sa tolko nestalo. V tomto veku je to tazke hladat v chalanovi zreleho muza zo vsetkym, co k tomu patri, ked nema vzor, co je to rodina v kamosoch... zena sa stane matkou, ked dietatko porodi, chlap bohuzial tymto hormonalnym kolotocom neprechadza.
To, ze deti vidia pol hodinu denne - takych muzov je strasne moc, aj ja mam takeho. Zijeme ako stastna rodina napriek tomu. Ja si zariadujem cas bez neho, neratam s nim, ak sa prida, pomoze, spravi, berie to ako velke plus. Je to na psychiku tak lepsie 😀
Treba si najst kamosky s detmi, zavolat mame, sestre, svokre, spravit si cez vikend vlastny program, zbalit maleho a ist sa vyvalit niekde k jazeru, do parku, s kamoskou na kafe, ved aj ty mas zivot... zahrabat sa doma a robit druhej polovicke cirkus, ze nerobi to iste nie je fer. Holt sme maminy, mame tie male priserky na krku, tak si to musime aj s nimi zariadit. Ale ono sa to da.
Chlapom trva dlhsie, kym si uvedomia, ze su otcami, nie u kazdeho to prepne uz ked sa narodi mimco, ale trva to rok-dva, ked uz s tym mimcom je aj rozumna rec, da sa s nim ist do parku 😀
@maja21041989 tak to je este take ...nevyburene dieta...:( podla mna 23 rocny chalan este nie je zrely na manzelstvo, prepac za uprimnost...ale uz manzel je, tak skus byt trpezliva, pockaj az vyjde domov...a skus mu chvilu nevolat a zacne sa bat ze preco nevolas pockaj 😉
@anjelicek26 suhlasim s tym, co si napisala.ale tri vikendy po sebe sa ozierat je moc aj na moj vkus a to som dost tolerantna, si myslim🙂
@aduskatt - ano tri vikendy su blbe, ale zas na druhej strane je leto, kazdu chvilu nejaka gril a gulas party, zasa viem, ako to byvalo v mladosti 😀 😀 Ked maka cely den a potom ho kamosi zavolaju, jasne, ze ho to taha ist... zenuska a babo asi nie je az tak atraktivne... viacej srandy je mimo, to je zasa fakt...
lenze to chce zakladne pravidla:
ked ty pojdes von, tak sa neozeries do komatickeho stavu a dalsie rano si doma v pouzitelnom stave
vezmes maleho von,kym ja pojdem ku kadernicke, s kamoskou von, spravime si rodinny vylet atp... nech si oddychne jeden aj druhy
@anjelicek26 na jednej strane asi pravda,co pises.no ked sa nad tym zamyslim,ze "zenuska a babo asi nie je az tak atraktivne" tak sa zamyslam nad tym,preco to babo a tu zenusku vlastne chcel.ked s nimi nechce travit ani ten kusok volneho casu,co ma ☹
no pokial sa tieto vikendy neopakuju v intervale kazdy mesiac,ze 3 vikendy prec,1-2 vikendy doma,tak je to ok....ale ak je to ozaj len raz ,dva x za rok,....chlapi su proste..ehm. 🤐 . a oni sa takto vyburia,mi baby zase chodime po nakupoch,kadernickach a pod...
ja by som sa s nim nebavila dobry tyzden a urcite by nemal oprane,navarene...tot vsjo...
@maja21041989 neviem, mozno sa mylim, ale asi ste sa brali aj preto, ze bolo babo na ceste, ci nie? Kazdopadne si myslim, ze mm je este len velke decko, v jeho veku je to normalne. Na druhej strane je uz manzel a mal by si to uvedomit. Osobne po skusenostiach z prveho manzelstva by som toto urcite netolerovala (nastastie mojmu muzovi by toto nikdy nenapadlo 😝 ), aby chlap tri vikendy kdesi strceny a ja som doma s dietatom. Co s tym mozes spravit? Hmm moc nic. Volanim sa nervujes a jeho utvrdzujes, ze by by asi tak s takou zenskou robil doma. Zvol vyckavaciu taktiku a potom ked pride, pokojne a bez emocii sa s nim porozpravaj. Ak to nezaberie, hold smola, mas nezreleho chlapa..... tak uz len ak mas vydrz pockat ci ho to prejde. 😉
@maja21041989 toto sa nezmeni.(ty vies ako casto to je)aj ked ma tu mozno niektore zeny ukamenuju..NEZMENI.a co mas robit?bud si zvyknes alebo odides.rozhovory, dohody atd v takyhto veciach neplatia..keby sa dalo dohodnut, uz by davno dodrzal aspon dohodu ze rano bude doma a potom ze poobede...je mi to luto,ale je to tak
Myslim,ze nijakej by sa nepacilo keby jej muz chodi chlastat s kamosmi a su mu prednejsi ako rodina.To neni spravne a kto napise sak ho nechaj nech ide ,tak asi nezazil ,alebo trepe z cesty...
Ano nech ide ,ale pokial to zene nevadi ...rsp.ho sama posle.
Nevolaj mu stale ,skus sa prekonat a nevolaj sam bude prekvapeny ,ze co sa deje,casom si uvedomi,ze ho mas asi na haku a otoci ,neboj nic...
presne takehoto chlapa som mala a robil mi presne to iste a mna vyvracalo z toho kazdy vikend.a to sme nemali dieta.....rozisli sme sa ....
no chlap je mlady ale mal by si uvedomiť ze ma rodinu.ja by som toto netolerovala.to je tak on si zije zivot aky mal aj predtym a ty sa staraj.no mala by si sa s nim podebatiť.alebo ak mas trpezlivosť este pockaj zo dva vikendy ci sa to bude opakovať.ale ako seba poznam po tom co ti urobil dnes by som mu ja inak vyvetrala zaludok...a myslím ze sa ako stíhačka vobec nemusis citit.je to tvoj chlap,otec tvojho drobca predsa ta zaujima kde je co je ked sa sam nevie ozvat nie?
takisto - ved chod von aj ty,preco si doma s malym???ved utekaj sa zabavit, su aj ine miesta ako ozranparty kde mozes aj s babom 😉
@huxy - nemyslim, ze si 23 rocny chalan uvedomoval do hlbky, co to znamena ;) Zenu miluje, dieta tiez, ale kamosov tiez a ono ten cas uvedomit si, ze to treba sklbit a kombinovat, aby vsetky strany boli spokojne, no chvilu to trva... ale to chce, aby z neho nebola nervozna, neziapala po nom, nestihackovala, ved tym nic neporiesi... treba normalny rozhovor, debatu, ako chcu travit vikendy, my mame sobotu "pracovnu" teda obaja doma, drahy kosi, opravi, co sa pototo, hra sa s detmi, necha ma sa rano do desiatej vyspat, ide sa na velky nakup, nech cez tyzden s detmi nemusim, upraceme (on vysava, umyva dlazku, dava prat, proste vo vsetkom pomoze) a podobne, v nedelu si on ide doobeda na striedacku zalietat alebo zahrat futbal, proste vypnut, vyvetrat, nemysliet ani na pracu ani na rodinu, proste ma cas pre seba. Neberiem mu to. Podla mna take nieco kazdy clovek potrebuje. Kazdy stvrtok vecer sa pravidelne stretava s kamosmi, maju chlapsky vecer, robia to hadam 20 rokov tak, zdrhnu od zien 😅 😅 Nieco popiju, domov chodi taxikom, ale v upllne pouzitelnom stave - ma len naladicku. V nedelu poobede idem ja s malou na kone, Max ostava s tatom, Saska jazdi, ja si davam kafe s kamoskou... je to fajn.
@anjelicek26 ano, suhlas, lenze to u nich asi chyba..........si pozri tento vik.tri dni nebol doma a evidentne je v hlbokom momatoznom stvae.to by som netolerovala🙂.alebo ano, ale dalsi vik by nebolo mna a decka🙂
@anjelicek26 rozdiel vidim ale v tom, ze u vas platia pravidla. u tej baby co pisala ziadne pravidla neplatia.resp.on nedodriava ani dohodu.iste by maloktorej vadilo ked si ide kazdy stvrtok von a vrati sa pouzitelny - ale nelezi pod stromom ked slubil ze dojde rano. takisto v nedelu doobedu ide,ale vrati sa tiez v normalnom stave. ale toto co pise holka je ina vec, je to fakt problem. chalanisko uz teraz neciti zodpovednost voci rodine, co bude neskor?len horsie..zial
@anjelicek26 to je pravda,vyzera to tak,ze tento 23 muz este nema velmi ponatia o zodpovenosti a co znamena rodina.
mm siel dnes znovu na ryby,vobec mi to nevadi,nech ide.nejak ho to chytilo,tak nech ide vypnut.ale to,ze by sa siel ozierat 3 vikendy s kamosmi?to teda uz nie.mam s nim uz skusenost,co sa tyka popijania,a dobre vie,ze by mu to len tak nepreslo.
@aduskatt - ale toto sa da este zmenit.. aspon si myslim, ked tam ten zaklad - laska - je, tak to je vsetko o kompromisoch a pravidlach. Zakazovanie jeden druhemu je podla mna zla cesta. Chce to hladat cesty, aby bol vlk syty a ovca cela. Sadnut si s nim a spytat sa ho, co planuje buduci vikend, kam chce ist, zaviest rodinny planovaci kalendar - velmi uzitocna vec! Pisat tam terminy kto, kde, s kym ide, naplanovat par rodinnych vyletov, vpisat ich tam, ked nabuduce povie, je nejaka zurka - ale milacik, tam sme mali naplanovanu zoo, myslis, ze zvladneme oboje? Ano? Tak dobre, doobeda do zoo a vecer sa mozes pridat ku chalanom na party, ked nas vysadis doma ;) Niekde zacat treba...
@maja21041989 poznam ten pocit... tak moja ked si len doma s malym ako ti povedal tak mu pekne dieta nachystaj, vecer sa nachystaj, obvolaj kamosky, super sa oblec a chod sa niekam zabavit. a zajtra si pospis a on moze obedik navarit a este aj male zabavat, nech si aj on kus ,,oddychne,, aby ti tolko nezavidel
aj moj si vyjde s kamosmi,vzdy ale viem kam ide,s kym ide,kedy pride..nevolam....neriesim....mam hrdost.
raz bol 24 hodin nezvestny...odisiel k rodicom cosi vybavit a stretol kamosa z vysky a debatili kdesi v meste,zasiel s nim na discu,a prisiel domov..dal mi pusu.a uz....bolo tam toho....
@lentilka29 - hm tak toto tiez nie, moj mi vzdy rychlo brnkne, ideme tam a tam, budem/nebudem dlhsie... nechce, aby som sa bala...
no ja neviem ako si naucis manzela takeho mas ,,,ak mu to dovolis bude to robit stale a ty budes len trpiet ,,,ja smojim manzelom robime vsetko spolocne s detmi sam nikde nechodi ,,,moja sestra si naucila manzela velmy zle nicim jej nepomaha malokedy sa venuje dcere iba ked musi a uz teraz stym nic neurobi pretoze uz chned na zaciatku treba vediet co moze a co nie ,,,ako si ho naucis tak ho mas ,,,,
ale zas netreba stale zakazovaz lebo to neni dobre jeden vikent nech je svami a druhy nech si ide s kamosmi na pivko
@maja21041989 tazko radit. ja ked ma moj mm nastve, ako napr. aj teraz, tak uz po 10. rokoch skratka neriesim. jednoducho sa s nim nebavim. absolutna ignoracia. ked je potom nervozny, ze co sa s nim nebavim, tak mu len odvrknem, ze ked nemal potrebu sa so mnou bavit doteraz (lebo niekde bol,...) tak urcite nebude mat potrebu sa so mnou bavit ani teraz!!! a hotovo. len to chce pevne nervy a hlavne to tak citit, ze jednoducho mi to je v tej chvili jedno. netreba nic vysvetlovat, komentovat, lebo oni zvyknu potom nieco pod tlakom slubovat, co zase nebude nikdy pravda a zbytocna hadka je na streche. Nauc sa neriesit. je to skvely liek na nervy 🙂