Manželova reakcia

15. okt 2022

Ahojte, ako by ste reagovali ak manžel povie že jeho žena doma nič nerobí? Resp. Že robí holý k*k*t?
Dnes sme spolu telefonovali, keďže som na týždeň odišla k rodičom na návštevu (som tehotná na PN, rodičia bývajú 300km ďalej), pretože sestra s deťmi sa vrátila bývať naspäť na SVK a chcela som ich navštíviť ešte pred tým ako porodim. Manžel neprotestoval keď som mu pred týždňom povedala že idem na týždeň preč,bývame s jeho rodičmi, takže o stravu sa starať nemusí, jeho mama nemá problém navariť. Keď sme dnes spolu telefonovali, začal mi vyčítať že on musel dnes povysávať, pozmývať, oprať a jeho žena si chodí po výletoch. A že nechce dopadnúť ako jeho kamarát, ktorého žena nechala a o všetko sa musel starať sám. Pritom keď som doma, tak upratujem, periem, varím (to sa so svokrou striedame), a vždy sa snažím nájsť nejakú prácu a aj keď jemu treba s niečím pomôcť, tak s tým nemám problém. Jeho mama mi dokonca vraví, aby som toľko nerobila, keďže za pár týždňov rodim, že sa mám šetriť, no ja som taká povaha, že aspoň trochu musím dačo spraviť cez deň, proste neposedím. No mám pocit že od manžela takú podporu nemám, psychickú už vôbec nie. Snažím sa mu zdôveriť čo všetko má trápi počas tehotenstva, keďže moje tehotenstvo vôbec nie je ľahké, som na rizikovom a mávam aj tehotenské úzkosti a depky (keď ma to chytí, tak áno, vtedy nedokážem nič robiť, ale akonáhle to prejde, hneď sa pustím do nejakej domácej práce), no on to nevie pochopiť, stále si ide svoje, čo všetko naše mamky babky robili počas tehotenstva a ja nie som doma pri mužovi ale som si dovolila odísť na týždeň preč k rodičom, pritom mu to zo začiatku nevadilo.. ako by ste reagovali?

viestta
15. okt 2022

A vidíš, tu je chyba. Všetko robíš ty a to ešte nemáte dieťa. Mala si už dávno mladého pána naučiť postarať sa o domácnosť aj samotného, podeliť si roboty. Lebo jediný kot ho*no robí okolo domácnosti je on.

dzulli1980
15. okt 2022

No chudáčik ... rada pre Teba, prestaň s týmto "full servisom", lebo sa zotročíš.

zanka777
15. okt 2022

Asi by som ho celý týždeň ignorovala kým si neuvedomí že takto bez rešpektu sa ku mne správať nemôže..... A samozrejme keď sa ukľudní a uvedomí si ako sa veci majú a bude sa správať normálne a s rešpektom tak zas budem ok s ním... 😉(Bez úcty a rešpektu sa nedá vzťah budovať)...a možno by som mu povedala nech hodí reč s mamou a tá nech mu skúsi vysvetliť aký holý k...t doma celé dni robíš..... Dokonca ako tehotná.

zuzka102
15. okt 2022

Nechávala by som ho častejšie variť, upratovať, žehliť, nakupovať atd., bez ohľadu na to, či by som bola doma alebo nie. 😝 Tvoj muž sa zjavne zasekol niekde v x-tom storočí dozadu, a ty so svokrou tomu vôbec nepomáhate, keď okolo veľkomozneho skacete.. 🤨

lalala94
15. okt 2022

Dlho si hľadala tohto vola? To je čarovné kombo - manžel šovinistický idiot, ktorý sa očividne zasekol v stredoveku a bývanie u svokrovcov. Z tohto bude o pár mesiacov, keď sa to dieťa narodí ešte minimálne jedna téma. 😀

gladys_07
15. okt 2022

Ostala by som u rodicov o tyzden dlhsie a po navrate by ma ale straaaaasne boleli krize a nerobila by som NIC. Mlady pan je zvyknuty na full service, treba ho troska prebrat. Aj ked obavam sa ze ta velmi ochotne zastupi svokra

deti95060810
15. okt 2022

@lalala94 👍🙂
prvá veta je top

deti95060810
15. okt 2022

to máš ale riadneho chmuľa za manžela...

jabadabadu
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
pinkgirl
15. okt 2022

No tak sa posťažoval. Chúďa, musel opustiť svoju komfortnú zónu a zapojiť sa do starostlivosti o domácnosť. Pripomeň mu, že je to vaše spoločné bývanie a teda aj bordel aj poriadok sú spoločné😉 až do smrti.

minesasubu
15. okt 2022

Akože každý týždeň sa tu na MK obají podobná téma : manžel nič nerobí, kritizuje ma , som na všetko sama a pod... Nič proti tebe avšak taká rada odomňa toto si vyriešite skôr ako sa dieta narodí lebo ptm bude peklo doma (hlavne ak bývate u rodičov) my s manželom máme veľmi pevný a šťastný vzťah a čo prišlo po narodení malého tak sa hádame trošku viac a sme aj nervoznejší na seba avšak snažíme sa to stále vykomunikovať a udržať na úrovni. Hlavne by ste si mali rozdeliť domáce práce my s mužom robíme spolu aj ked on chodí do práce tak mi veľmi pomáha (bol tak naučený z domu a aj býval sám nejaký čas ) samozrejme ja tiež veľa robím sama ked je v práci ale dobre ti padne ked ti pomôže ,ved ty sa budeš starať o dieta to je práca tiež materská dovolenka nie je dovolenka je to drina a s nedostatkom spánku , času sa poriadne najesť a pod ak budeš na všetko sama tak to nevydržíš

beata_k
15. okt 2022

Hmm a bude horsie az sa male narodi. Lebo sak si na dovolenke. 🙄

miadi
15. okt 2022

Uff ze robis holy kkt . Este to len bude vesele ked porodis. Neviem kde na takych blbcou chodite a este si Robit rodinku u svokry. . Ty by si mohla jeho zhadzovat ze je dobry len na plodenie ale byvanie nie je schopny zabezpečit. Holy kkt je v podstate on. Prepac neviem ti poradit musis ho viac zapojit doma..

nikdenikto
15. okt 2022

Naozaj by som začala robiť holý kkt 😂 a keď je svokra v pohode tak jej vysvetli že to je len nachvíľu, kým sa jej synáčik spamätá a uvedomí si aké mal hlúpe reči.

0silvia0
15. okt 2022

Mas za muza nechutneho debila. Dufam, ze si pri takomto trapnom telefonate necitila vycitky svedomia ale si mu to riadne vytmavila.

petamich
15. okt 2022

pri tychto temach len tolko, ze dakujem neviem komu, ze moj muz je moj 🙂 a este svokre, ktora ho vychovala, ze chlap sa ma podielat na starostlivosti o domacnost, starostlivosti o dieta a nemusi mat teple vecere 😁 zas jej poslem kvety

no neviem, ked ti k zivotu staci to nase slovenske "nebije ta, nepije a peniaze nosi", tak potom si si asi dobre vybrala 🤷‍♀️ raz by mi toto povedal a od tej sekundy sa o seba a cely byt stara sam, svokra mi dala jednu dobru radu pred tym ako sme sa zobrali - ako si zariadis na zaciatku tak budes mat, tak by som na tom asi vo vasom pripade skusila popracovat

ada12345
15. okt 2022

No na Tvojom mieste by som zostala u rodičov ešte minimálne týždeň, ak nie dva či tri. Nech sa mladý pán naučí okolo domu starať, keďže doteraz si mu túto skúsenosť neumožnila.

sparrows
15. okt 2022

Prestaň mu robiť slúžku, pánko očividne zabudol, že je to aj jeho domácnosť

vlcik1
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
annamalaga
16. okt 2022

No , akého si našla, takého má, chlap, ktorý nieje naučený robiť v domácnosti, v domácnosti robiť nebude.

ivangeline
16. okt 2022

Smiala by som sa na plnu hubu. :D A spytala sa,ci sa uz nemam vobec vratit. xD

danica2711
16. okt 2022

no vzala si si debila a ešte si ho hýčkaš...

kamatopo
16. okt 2022

No to sú silné slová na ženu v tehotenstve. A zbožňujem to porovnávanie s babkami a mamkami🤦🤦🤦. A že doba ide dopredu mu ešte nikto nepovedal???? Just by som ostala ešte týždeň. A pri príchode domov by som si neodpustila štipľavé poznámky o čistote. 🙈

simik22
16. okt 2022

Ostala by som dva týždne ;)

kukuk29
16. okt 2022

aj nasi otcovia postavili domy pre rodiny a on nie 🙂 nielen matky boli superhrdinky 🙂 treba mu to pripomenut 🙂 tak nech si nevala rit v hotovom 🙂 a postara sa ako spravny chlap o svoju rodinu ked je taky hrdina a ovlada co sa robilo v minulosti ;)

mariejenka
16. okt 2022

Veľmi by som sa mu ospravedlnila,ze som s jeho dovolením,ale napriek tomu isla,k rodičom. A neprišla mu do jeho detskej izby upratať,po týždni 300km vzdialená. Usudzujem,ze keď bývate u svokrovcov,a vo varení sa zeny striedate,tak je to jedna domácnosť. Čiže ked musel on po sebe len upratať v jednej izbe,dat si prať, alebo mamku poprosil, no hruuuuza tragédia, toto sa musí utat v zárodku.
Na idiotske reci ze pred 100 rokmi ženy tehotné kopali na roli, áno,ale chlapi boli buď v ostej vojne(ono sa furt niekde bojovalo) ,alebo tiež makali na holú obživu,(pokial to nebola smotánka)tak nech si zavrie tliachareň!! A dakuje čomu veri,ze sa narodil v 21.storoci
A ked uz chces byt načisto zlá, treba mu povedať, že pravý chlap najprv postaví dom, zasadí strom a tak ide plodiť...co tiež je blud,ale podstatu chápeme.
Najprv mu nevadilo, no potom ti po telefóne výčitky robí, ze keby si dobrá manželka,tak neodides,manipulativny srac.
Chyby sa stali od začiatku,ked ho mama neviedla k robote v domácnosti.
Nebudem sa chváliť mojim mužom, lebo to aky je není moja zásluha , no keby ma dnes vykoti,skoncim v nemocnici alebo by som isla na kupel.liecbu, zastal by domácnosť,deti by porieslil s pomocou babiek,a aj do roboty by chodil. Tebe tvoj vycital ze ostal sám.

vakaveronika
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
vakaveronika
16. okt 2022

Ja by som sa už nevrátila k nemu, však dieťa už máš, na nič iné už nie je potrebný.

vivi76
16. okt 2022

Ukázala by som mu ako to vyzerá,keď naozaj doma nič nerobí.Ten blbec by prišiel do týždňa s prosikom a veľkou kyticou

aurora33
16. okt 2022

Ajaj, chudáčik musel povysavat :D