Zenusky, chcela by som sa s vami podelit a mozno najst kusok cestu...neviem co sa so mnou deje. Nemala som stastie v zivote. Moj ex ma nechal s dietatom a hypotekou,musela som sa doslova pretinat zivotom a hlavne po financnej stranke. Nemala som stastie ani vo vztahoch. A popri tom som mala svojho praveho a svoje stastie celu dobu pred nosom. Presiel cas a mam manzela a on si so mnou vzal aj mojho syna. Manzel vela pracuje,ma firmu a je dost zaneprazdneny. Ja mu pomaham no nieje to 8 hod.denne. Mozno tak 8 hod.do mesiaca. Zmenila som sa. Cize viac menej som zena v domacnosti na vsetko sama co sa tyka okolo domacnosti a syna. Zijeme dobre. Ale predsa,vzdy som bola vo vsetkom vrrr no teraz uz to trva dlhsie..proste rano idu vsetci prec a ja mam dni ze nic vobec nic nerobim. Cakam len kedy pride zo skoly moe dieta a vecer manzel. Nemam zaluby,pracu. Prestalo ma bavit sa starat o seba a pribrala som. Ako sa znovu nakopnut. Ist medzi ludi zit znovu,mat elan,zaluby.
@matejaa neviem aké nakopnutie očakávaš od cudzích žien, ktoré ťa vôbec nepoznajú. Najlepšie sa poznáš ty sama a ty sama vieš, aké sú tvoje skryté rezervy a čo na teba platí. Neviem si predstaviť, ak by som bola celé dni doma a nič nerobila (len čakala, kedy sa vrátia rodinní príslušníci zo školy či práce), že by som nebola schopná sa aspoň 2xdo týždňa prinútiť sa ísť cvičiť, do nejakej jazykovky atď. Ja by som si na tvojom mieste asi liezla sama sebe na nervy a niečo by som so sebou robila. Sedieť doma a mrnčať
a fňukať vie za pc každý... normálne treba zdvihnúť prdel a niečo robiť. A neriešiť, chce sa mi, nechce sa mi, neviem sa nakopnúť atď. A ohľadne tej práce radšej ani nekomentujem... kam ma zoberú na polovičný úväzok? a mám ísť robiť niečo čo ma nebaví?
Tak nechoď a nerob, čo ti na to povedať?
@guinevre vies ono je to pre mna tazke a nieje sranda aby to robil laik. Robi mu roky uctovnicku,danove,mzdy. Netrufam si. Tie programy, zakony je toho dost. Musim sa v niecom rozhybat lebo budem usomrana zenska, kt.vadia vsetci a zagulatiem sa este viac nez som. A zatvorim sa v byte ci sa uz aj deje.
@matejaa Kamaratova zena nemala ani maturitu do 25r mala uz dve deti. Nasla si pracu u podnikatela, pomahala s administrativou a aj upratovala a medzicasom si urobila maturitu, teraz uz ma vlastnu uctovnicku firmu, velka podnikatelka, a vidno na nej, ze je stastna, ale aj ze je ambiciozna, preto aj dokazala tolko toho zmenit vo svojom zivote. Presne ako ti hore napisala @0silvia0, ked sa sama nenakopnes, nikto ta nenakopne.
@0silvia0 jazyky ovladam plynule dva. Chodila som prekladat,ale teraz si to manzel nezela. V novom roku chcem ist na anglictinu. To cvicenie hanbim sa. Hanbim sa ist medzi ludi. Pribrala som vela. Su za tym aj nejake zdrav.problemy... aj som schudla a znovu je to spat. Vzdy som bola stihla a zmenila som sa. Ano je tazke najst pracu na polovicny uvazok,casnicka ci predavacka ma nebude naplnat. Mas pravdu. Neviem co cakam ked sem pisem...
@matejaa nájdi si nejaké štúdio špecializované pre ženy. Tam sa hádam hanbiť nebudeš, čím ďalej budeš riešiť v sebe každú hovadinu, tým hlbšie sa zacyklíš do svojich vnútorných pocitov a problémov. Nerieš sa toľko a normálne vylez medzi ľudí. Kopu žien pribralo, ale to neznamená, že sa zatvoria doma a nevylezú. A to, že si manžel neželá aby si chodila prekladať, tomu nerozumiem. Ako z 19-teho storočia 😉
@matejaa más možnosť pracovať v niečom, čo ťa baví a hneď nevynáša. Nie si odkázaná na zarábanie, manžel podľa všetkého zarobí dosť. Prečo si neželá, aby si chodila tlmočiť ? (prekladajú sa texty, to nemusíš nikam chodiť, môžeš to robiť doma)...inak, spomínaš, že si sa fyzicky trošku opustila, tlmočníčka sa čiastočne prezentuje aj svojim vzhľadom, to určite vieš. Nejaká výrazná nadváha, alebo zanedbaný zovňajšok posúva tvoje šance v rámci konkurencie niekde k nule.
@0silvia0 v nasom meste nic nieje. Jedno fitko zenske, a tam ta obkukuju ako vyzeras,co mas na sebe atd. Pride mi to skor klebetnikovo. Manzel ziarlil. My sme boli kamarati takze vedel dost aky su poniektori...nechodim prekladat uz aj 6 rokov. Sem tam ked nieco niekto potrebuje znamy. To je minimalne.
@alaguema Nerobila som doslovne tlmocnicku. Pisomne vobec nie. Vacsinou pri zakladani firmy,vybavenia banky,urady. Pri kupovani pozemkov a pod. Ano pribrala som. Vraj som vzdy pekna zena. No je rozdiel mat 60 kg a 80 kg. Dostavam sa do stadia ze neriesim. Ale i tak... zacat nieco robit co ma bude bavit uvazujem, ale furt mi nieco hovori, aka je doba, potrebujem starosti, byt nervozna a zatazovat manzela? Musim sa vzchopit to viem. Najhorsie je,ze niekedy chcem a niekedy mi je to uplne jedno.
@matejaa Najdi si pracu ci zaujem, ktora ta bude bavit ci naplnat, Evidentne nie si odkazana na vlastne zarobene peniaze (aj ked, urcite by ti zdvihli sebavedomie), takze mozes aj dobrovolnicit - pomahat detom, starym, chorym. Ak vies jazyky, tak doucuj, za peniaze ci zadarmo, len nieco rob a bud medzi ludmi. Myslim, ze nielen ja som sa pousmiala nad tym tvojim povzdychom, ze kde ta zoberu... nefnukaj, ale aktivne hladaj.
@matejaa mám taký dojem, že tvoj manžel ťa rád necháva v sociálnej izolácii: manžel si neželá, manžel žiarli... neviem, nebude čiastočne problém aj v manželovi?
Ani fitko ti nevyhovuje, do fitka sa chodí cvičiť. Prídeš, zacvičíš, odídeš a hotovo. Kto čo klebetí ti môže byť jedno, ale zasa príliš riešiš. Ako môže manžel žiarliť, keď ideš do ženského fitka? Nechápem 😅
Ja chodím do fitka medzi chlapov a môjho manžela nenapadne žiarliť. Síce sa tam cítim medzi tými niektorými pubertiakmi ako ich mama, ale toto by som mala riešiť? Nie, neriešim. A tebe radím neriešiť tiež...
@matejaa tiež mám pocit, že chyby nie je len v tebe, ale aj v tom, že sa ťa manžel snaží sociálne izolovať. POZOR!!!!! Žiadne snaženie sa o dieťa! Dostaneš sa do ešte väčšej sociálnej izolácie, ako si teraz, budeš doma zavretá ďalšie roky, zrejme priberieš ešte viac, budeš mať z toho depky. Najprv musíš dať do poriadku sama seba. Nerozumiem, prečo sa môžeš zamestnať len na polovičný úväzok, píšeš, že musíš ísť po syna. Neviem, koľko má rokov, ale sú tu ženy, ktoré majú tri deti, sú na ne samé a zamestnané sú na osem hodín, lebo z finančných dôvodov musia a zvládajú to. Čím skôr sa tvoj syn naučí samostatnosti, tým lepšie. Prestaň sa pozerať na to, čo si želá tvoj manžel sorry, ale do toho, či ty budeš prekladať alebo nie, ti skutočne nemá čo hovoriť. Na to, že sa budú na teba vo fitku pozerať, sa môžeš vykašlať, tak ako ti písali vyššie - prídeš, odcvičíš, odídeš. Nech pozerajú, ako ti váha ide pekne dolu. Inak, ak máš s tým naozaj problém, čo ti bráni každý deň, keď syn odíde do školy zdvihnúť zadok a ísť na prechádzku? Rýchlym krokom 2-3km? Postupne budeš nahrádzať niektoré úseky behom, až prejdeš na beh, alebo zvýšiš počet km, rýchla chôdza denne dokáže zázraky. Čo ti bráni cvičiť doma podľa netu? Veď máš na to čas a priestor, sorry, ale toto už nie je o tom, čo chce manžel a kto ťa bude očumovať, ale nehnevaj sa, trošku aj o lenivosti. Ak je manžel celý deň v práci, jeden večer ho neporazí, ak ty odbehneš napr. na zumbu, aj keď do väčšieho mesta v blízkosti vášho bydliska. Že by sa mu to možno nepáčilo? Takto uvažovať nesmieš, síce ti zabezpečil pohodlný život, bez finančných problémov, ale ty pri ňom nesmieš prestať byť sama sebou, lebo sa po pár rokoch začne obzerať po inom modely. Držím palce, aby sa ti podarilo nakopnúť sa.
Neverim ze ked ma manzel firmu nenajdu sa tam nejake cinnosti co by si mohla robit. Ale osobne by som tuto cestu volila len keby sa mi nepodarilo najst nieco na vlastnu past. Cely tvoj problem je v nedostatku motivacie. Financne ta manzel zabezpeci tak na to kasles 😒 Nedokazala by som ostat na niekom uplne zavisla lebo sa ti to moze v buducnosti nepekne vypomstit. No dobre, ale ked uz teda by som bola tak by som si to aspon uzivala a neriesila vsetkych naokolo ale seba. Co ti brani ist do fitka? Ty sama. Ja mat tolko casu co ty tak si uzivam a vyzeram ako top modelka 😉. Urcite mate v meste nejaky utulok alebo nejaku inu organizaciu co niekomu pomaha. Mozes sa venovat dobrovolnictvu. Hladaj nieco co ta bude naplnat. Necudujem sa ze ta tvoj zivot ubija. Ja by som zahynula kebyze zijem ako ty.
Booze dievca, jak ja by chcela tvoj zivot :/ zatial zial makam na kariere a ostava mi dufat ze muzovi sa do 5 rokov zacne viac darit..
@matejaa No ja by som rozhodne nesla pracovat do manzelovej firmy. Prave naopak, najdi si nieco uplne inde, nieco co ta bavi, naplna a tesi. Mas ten luxus, ze si to mozes dovolit, tak to vyuzi, nie kazdy ma takuto moznost. Sama si musis povedat, co rada robis. Pozri nejake dobrovolnicke hnutia v okoli, ti budu stastni ako blchy ak dostanu noveho clena. Postupom casu zistis, co vsetko zvladnes a nakopne ta to. Od toho bude uz len krocik k nejakemu normalnemu zamestnaniu.
Vela zdaru!
Ahoj....pises ze ovladas jazyky, tak skus sukromne doucovat......to sa da aj z domu a tiez na par hod denne. Cvicit sa da taktiez aj doma, na internete je vela videi, takze tiez nemusis ist do fitka, ak ti je to neprijemne. Osobne ani ja ich nemusim........alebo si kup bicykel, korcule a vybehni vzdy ked je syn v skole na hodinku dve von.......ono je vela moznosti, len treba chciet a vtedy to pojde. Ak sa ti podari schudnut, naberies sebavedomie a hned sa ti otvoria nove brany......ono vsetko so sebou akosi suvisi, hlavne sa nelutuj. Su tu aj skupiny kde sa zeny navzajom povzbudzuju v cviceni, tiez to velmi pomaha.......Bodaj by vsetky zeny mali riesit iba taketo problemy, joj mnohe by s tebou menili......
Som na tom podobne a velmi Ti rozumiem.Len s tym rozdielom, ze ja robim z domu nieco male co ma bavi.Vies ako Ti niektore napisali nefnukaj su tisice zien, ktore Ti zavidia v dobrom ci v zlom, ze mas teraz cas nalozit umyvacku, spravit im obed, ak chces ist cvicit mozes.., ku kadernicke ci len tak popozerat obchody.Mas cas a vela casu znamena rozmyslanie nad hlupostami🙂) pre mna je priorita dieta a rodina a tiez som sa svojim spoosbom obetovala.Trvaly pp nemozem mat, lebo muz mi casto cestuje ci chodi domov o 19 , takze ucenie s dietatom, domacnost, kruzky je na mne.Ak by som nasla robotu na pol uvazku aj za smiesny plat isla by som, ale zase s mojou pracou co robim doma si pridem na to iste, takze ani z voza ani na voz.Takze sme vo velmi poodbnej situacii.Ale mna to bavi iba obcas ma napadne, ze mozno by bolo fajn vyparadit sa a ist do roboty, ALE nema mi kto strazit dieta po skole, nezniesla by som, keby som prisla domov o 18 a nebola by vecera a mala by som malo casu na dieta,Takze je to o prioritach.Teraz Ti je priorita syn tak si ho uzivaj nikde nie je napisane, ze o rok, tri ked podrastire budes mat vlastny biznis ci sa niekde zamestanas.Ja si to uzivam chodime na kruzky, korculujeme, plavame mam vela kamaratok s detmi.Ja si zase viem spravit program na kazdy den vaz si tu moznost, ze mozes....🙂
Vidim, ze sa snazite o druhe babo budes mat pocit uzitocnosti a zaplneny den mozno to potrebujes a nie rozmyslat co by bolo keby.....drz sa
@matejaa Ahoj, v prvom rade ťa chápem a aj keď si to mnohé nemyslia, máš to ťažké. Každému sa totižto cudzí problém zdá oveľa ľahšie riešiteľný ako ten jeho vlastný 😉. Ak má niekto depresiu (znaky ktorej ty zjavne vykazuješ), tak aj vstať ráno z postele a prezliecť sa z pyžama je obrovský problém, čo ale nepochopia ľudia, ktorí v takejto situácii neboli. Najhoršie čo môžete niekomu s takýmto problémom spraviť, je robiť z neho lenivca a bagatelizovať problém. Celé toto je o duševnom zdraví...ty si sa jednoducho stratila sama sebe a teraz sa to odráža vo všetkých sférach tvojho života. Najlepšie čo môžeš spraviť je navštíviť fakt dobrú psychoterapeutku alebo ešte lepšie lifecoach-ku (máš čas, peniaze, možnosti,...tak to využi) a tá ťa postupne drobnými krokmi dovedie spať tam, kde si kedysi bola sama sebou. Čaká ťa dlhá cesta, ale to neznamená, že zákonite musí byť smutná...je len na tebe, či si z toho urobíš dobrodružstvo alebo nie. Môžeš to brať ako svoje malé tajomstvo a postupne sa pred očami muža a syna meniť na aktívnu šťastnú spokojnú ženu 😉 . Všetky tie rady od báb beriem - naozaj treba na sebe makať, môžeš vyzerať super, máš všetky predpoklady - si zdravá, pekná, milovaná, finančne za vodou. Len sa nakopnúť 😉 - a to si hľadala tu a ver mi, nepísala si zbytočne - toto bol tvoj prvý krok. Druhý by mohol byť ten, že začneš zmenu práve teraz a to tým, že vyhľadáš niekoho, kto ťa tým celým prevedie - pre koho je to prácou i poslaním. Určite to bude lepšie riešiť komplexne a podrobne, ako tu čiastočne. Držím ti palce , bola by škoda nezačať znova žiť už len kvôli vzťahu teba a tvojho syna 😉.
Príde mi to ako volanie o pomoc... Manžel si neželá, manžel žiarli, nemôžem, nedá sa... Buď si potvrdi sama v sebe, čo naozaj chceš a čo by sa dalo reálne uskutočniť, porozprávaj sa s manželom, popr. zájdi k psychologičke ( tým teraz nemyslím nič zlé). Prídeš mi ako vyhoretá, bez života... potláčanie svojích túžob a toho, čo by si naozaj chcela, a aj mohla, ale z nejakého neurčitého dôvodu nechcheš nemôžeš, môže po čase viesť k vážnejším psychickým problémov.... U teba je dobré to, že si to uvedomuješ...
@tinqua nie kazda vie hodit dieta do skoly a vybrat ho o 17 ci o 18 od susedov.Takto ma nanho cas a ver tomu, ze supluje aj manzela to dieta by takto nemalo poriadne ani jedneho ani druheho. Mne by ho bolo luto potom rychlo domov, najest sa a ulohy a je tu 20 hod. a mozu ist spat a takto den za dnom.tym, ze sa maju "dobre" nevidi zmysel v tom, ze pojde do prace za mozno pre nu fajn peniaze, ale cela domacnost a rodina bude postradat.
@tinqua napriklad ja som po tych rokoch doma uz uplne zabudla, ze su nejake prazdniny a treba zabezpecit detom tabor, strazenie...moje dieta je casto chore...asi pred pol rokom som si podala zivotopisy a bola na par pohovoroch na stastie som v situacii, ze nemusim, mozem...kazda praca bola do 17, 17:30 dochadzam 15 km z dediny do Ba doma by som bola najskor o 18.dieta je prvacik a neodlozim ho rano 6:30 do druziny a suseda mi ho vyberie o 17 ako posledneho? Ci pojde ku nim o 15 a bude tam jest, robit si ulohy? Nie ja by som nebola takto stastna
možno opačný pohľad - z pohľadu jej chlapa. Možno je to dokonalý chlap, ktorý ju podporí vo všetkom, čo ona chce. Len ona momentálne nič nechce, chce ležať doma na gauči a nevie sa k ničomu vyhecovať. A potrebovala by niekoho, kto ju vyhecuje, nie vo všetkom podporuje a utešuje (jasné, si vždy krásna žena 😀 ) Vidí, že do práce sa jej v konečnom dôsledku nechce a musela by sa strašne premáhať (to mám ísť robiť niečo, čo ma nebaví? 😀 ). Ohľadom tlmočenia - baby tu už spomínali vizuálnu stránku záležitosti. A keď vidí jej frustráciu svojou postavou, tak nechce, aby bola frustrovaná pred cudzími ľuďmi (či už v posilke alebo práci).
V prvom rade sa nauč byť spokojná sama so sebou. Šťastná sama so sebou, resp. v podmienkach, v ktorých si. Nauč sa kašľať na názory iných. áno, aj obézna môže byť sexi, len o tom musí byť skutočne presvedčená sama v sebe. A hlavne si musí byť vedomá zdravotných rizík, ktoré z toho vyplývajú. Preto by mala začať niečo s tým robiť. Na reči v posilke - ty tam chodíš počúvať reči? Sluchátka do uší, a s nikým sa nemusíš stretnúť ani pohľadom. áno, si obézna, ale pracuješ na tom tvrdo - tak si môžeš hovoriť potom.
Chudnúť môžeš aj bez posilky. hlavné je zmeniť stravu - začať jesť pravidelne a nejesť hnusoby. A na chudnutie stačí rýchlejšia chôdza. Prípadne pustiť si napr. jilien/šípkovú z youtube (a cvičiť, nielen sa pozeať 😀 ). Pred TV ťa nik nebude okukovať a komentovať.
Takže suma sumárum - prestaň sa vyhovárať, ľutovať, tváriť, že nevieš, ako ďalej a nič sa ti nechce. S manželom sa v pokojnej chvíli porozprávaj, že od neho potrebuješ podporu a nakopnutie - pre cvičenie, stravovanie aj prácu. Že možno sa ti to niekedy aj nebude páčiť, ale nech ťa "nakopáva", pripomína, kontroluje. Je tvoja najbližšia osoba, na to je určený. A ty sa potom nebráň nakopávaniu, ale buď mu za to vďačná.
@eliska13 nuz neviem ale mam pocit ze su 2 typy zien take co si v statuse "podnikatelovej manzelky" volkaju ( jednu taku poznam a manzel podnikatel nie je), len jej velmi vyhovuje rano kavicka, doobedu pilatesik, poobede kavicka a shopping a poobede deti so zariadeni
a potom su zeny ktre potrebuju k sebarealizacii aj nieco ine ako sediet doma a zahrievat krb...
cele mi to pride velmi zvlastne ona nie toto a nie tamto a toto ma nebavi a tamto nechcem a ono manzelovi sa nepaci....
ak by boli na tom tak dobre naozaj ze nepotrebuju jej peniaze je X cinnosti kde zabijem cas a este budem mat aj pocit ze som uzitocna a doma si to ani nevsimnu ze chybam.
a najma ak ma moj muz firmu tak aj keby som tam mala chodit na 2hodky denne uctovnicke triedit papiere zlava doprava pre efekt tak si tu cinnost proste najdem a este budem mat zo seba dobry pocit ze nieco robim.
a v posilnovni na mna chlapi cumia 😀 😀 😀 😀 😀 pardon ale ti chlapi tam obzeraju 20rocne susienky a najma seba. Nejaka upotena silnejsia zena co sa snazi schudnut ich ani za mak nezaujima.
@matejaa Najdi si pracu cim skor. Myslim si, ze ine riesenie neexistuje. Kazdy clovek potrebuje byt aj medzi ludmi.