Dobrý deň, prosím vás o radu, ako mám postupovať, lebo som zúfalá. Môj manžel pracuje v malej firme ako majiteľ. V kancelárii je on, účtovníčka a kolega, zamestnanci sú v inej budove.
Manžel vyhodil starú účtovníčku, ktorú považoval za neschopnú, a zamestnal mladú, 29-ročnú slobodnú ženu, ktorá sa oblieka vyzývavo a je rozvedená, dlhodobo podvádzala svojho manžela. Keď som sa manžela opýtala, prečo tam nemôžem pracovať ja, hoci mám tiež účtovnícku školu, povedal, že mňa to nikdy nebavilo, čo je pravda. Napriek tomu sa cítim smutná a nechcem sa zbytočne hádať.
Sú tu ženy, ktorým by to nevadilo. Prosím, napíšte mi len normálne rady.
A ake rady cakas? Ze mas ist robit pracu, ktoru nechces a ktora ta nebavi, aby s manzelom nepracovala 29 rocna uctovnicka? Tak manzelovi povedz, ze sa ti to nepaci a mozno najme nejaku starsiu, nevyzyvavu a stastne vydatu 🤷♀️ Ja osobne si neviem predstavit pracovat takto s manzelom v 3-osobovej kancelarii a este ako priamy nadriadeny a podriadeny (mozno ani firma samotna to nepovoluje).
Však rovno nápis že ziarlis a hľadáš radu ako dostať babu z firmy
Ups. Nie som stihacka, ale toto by asi neprešlo. Vy ste predtym neriesilo potencionalne uchadzacky?
Tak este mas stale sancu, ze slecna vystrihova pojde po tom druhom kolegovi a nie po tvojom muzovi. Snad druhy kolega nema sestdesiat🫣
@pribinak Áno, žiarlim.
@mamamasama Nie, nikdy sa nestarám do práce manžela.
@0silvia0 Druhý kolega má 50rokov a 130kg.
@mamamasama to nemyslis vazne, ze jej manzel riaditel (ona nema s firmou nic spolocne), ma s nou konzultovat koho prijme a koho neprijme do firmy, kde je riaditelom (akoze ma priniest fotky a zivotopisy domov ci ako, vsak uz len z pohladu prenosu osobnych udajov atd. to nie je korektne).
Anonymka. No vidíš. Keby si sa starala, mala by si o problem menej. Držím prsty, aby to dobre dopadlo. Ľudia často trávia viac času v práci ako doma a mať pri sebe sexy ženskú... No good luck 🍀
No tak to je smola teda. Nezostava ti len verit chlapovi.
@petamich môj robí pohovory a bežne si doma spolu čítame CV. Toľko srandy 🤣
Chápem tvoje obavy, kto neziarli, ten sa nebojí straty. Čo ti poviem, takí sú chlapi, vždy uprednostnia mladú peknú ženu. Ešte buď rada ze tým mužom nevidíš do mysle čo vsetky su s tou zenou predstavujú. Zvyšok je ale na tvojom mužovi, ty ho poznáš, ty vieš najlepšie či to ostane len na jeho predstavách alebo to zájde do flirtovania či do niečoho horšieho.
@mamamasama tak to je smutne a nie vtipne a este aj minimalne porusuje GDPR a isto aj interne smernice firmy, silne pochybujem, ze je to koser, ze manzelke vecer doma ukazuje zivotopisy (asi uchadzaci nesuhlasili s poskytnutim osobnych udajov tretej strane - tebe).
Ja pracujem ako manazer a robim aj obsadzovanie volnych pozicii, moj manzel je kolega a v zivote by som si nedovolila mu povedat alebo posunut taketo informacie.
@mamamasama to ako vážne? A ešte ti to príde vtipné? Oh môj bože
@petamich porušovalo by to GDPR, ak to niekde zverejníme. Manželova firma = naša firma. 😘
@mamamasama takto to nefunguje 🙂 ale ved v poriadku, ak vam to pride okej, mne to teda v poriadku nepride
Nepacilo by sa mi to a to nie som ziarlivy typ. Ja tam vidim mozne riziko, ktoremu by som sa chcela vyhnut.
Manžel má kopu mladých a pekných kolegýň - no a čo? Som so sebou tiež spokojná a keby chce, tak ma podvedie aj mimo práce. Tomu sa predsa nedá zabrániť. Hádam je Tvoj muž svojprávny.
Ups, nepríjemné. Mne by to tiež vadilo.
@petamich a čo ti nepríde v poriadku? Čomu nerozumieš?Ak chýba personalistka, som na pohovore ja. Nechápem to tvoje zhrozenie nad tým, že vidím CV uchádzačov.
Mame firmu, moj chlap je "riaditel sveta" ale ja som krk :DDD a ano riesim s nim kto bude u nich pracovat, jednak mam lepsi nos na ludi a fnukanie a riesenie potom excesov ma nebavi ale aj presne pre taketo veci, aby sa niekto nedal oklamamt napr. vyzorom a recickami... Napr ja: uctovnictvo som mu robit nechcela, a nakoniec ho robim... ked nasiel nahradu, 20rocnu babulku bez skusenosti, tka som teda povedala, ze radsej to spravim ja ako by som nespala kvoli tomu, co tam dorobi (v papieroch a nie s nim :DDD)
predpokladam, ze tovj muz ma kopec prace a na taketo talafatky s uctovnickou cas nema.. ak ma, treba ho viac zamestnat. Ono podla mna ak by mal o nejaku zaujem, tak si najde, preotze napr. moj sa s tolkymi zenami v ramci prace stretne, a najma pomimo kancel na stretnutiach, obedoch, ze az... to je samá manazerka z kazdej onej, a zastupnkyne roznych firiem... keby som mala ziarlit, ma slak trafi :DD potom si vezmem, ako mi doma zerie nervy.. nuz nebolo by bez neho dobre.. vsak ak to chce nejaka ina trpiet, nech sa lubi.... :DDD a za 20r sa nic nestalo :DDD
Toto mi raz zadrela tiez jedna znama, ze jej muz si nasadil do kancelarie jednu mladu kocku. Ja som sa tak strasne smiala - zenicka asi zabudla ako vypda jej muz
@simca06022011 autorkin manžel je riaditeľ. Nie majiteľ. Takže autorka nemôže do toho zasahovať
@mamamasama sama dobre vies, ze si neposkytla celu informaciu - ak by ti manzel vecer ukazoval zivotopisy uchadzacov vo firme, v ktorej pracuje a ty s nou nemas nic spolocne, nie je to v poriadku, to, ze je to vasa firma a riesis pohovory je uplne ina informacia. A ak nechces pochopit tomu, co nie je na variante A v poriadku, tak nedava zmysel dalej rozvijat tuto debatu. Nie naozaj nie je v poriadku vecer sediet a bavit sa na zivotopisov uchadzacov, ak niekto pracuje v nejakej firme a ukazuje ich rodinnym prislusnikom s firmou nesuvisiacich namiesto vecerneho programu.
@h2 tiež mi napadlo...🙂
Čiže schopná účtovníčka má byť diskriminovaná na základe vzhľadu, lebo "pani riaditeľová" žiarli?! Treba tam dať obstarožnú tetku, čo na tom, že je neschopná, hlavne, že nie je sexi. No pekne!
*Riaditeľ