Prosim poradte, ako by ste riesili moju situaciu?
Manzel si chce kupit motorku, ja som zasadne proti, bojim sa o neho, a celkovo ked vidim motorky na cestach, mam tlak na hrudi.
On si teraz zmyslel, ze ju proste chce, chce si urobit vodicak na silnejsiu motorku.
Ked mu poviem, ze som zasadne proti, tak mi povie, ze on zaraba (zaraba dost, ja nepracujem momentalne kvoli tomu, ze dcerka byva casto chora), ze ked budem pracovat a zarabat, potom mozem nieco hovorit, to vzdy povie, ked uz sa zacneme kvoli tomu hadat.
To, ze sa o neho bojim, to je to hlavne, ale ide hlavne o to, ze sme postavili dom, je este kopu roboty okolo domu, postavit garaz, zamkovu dlazbu, zavlahu, len jemu nasli v decembri nador a proste si povedal, ze si chce este zivot uzit a zmyslel si motorku....
Co by ste robili na mojom mieste? Ja uz som zufala...Dakujem za kazdu radu
Dospelému svojprávnemu človeku nemožem nič zakázať. Možem s ním iba diskutovať o následkoch, ktoré jeho konanie bude mať.
@matkinamamina ani ja nemam rada motorky, ale nebezpecne moze byt aj auto, ak bude jazdit zodpovedne tak by som asi suhlasila. Ma toho dost odreaguje sa
@matkinamamina no určite by som bojovala do poslednej chvile za to aby si ju nekúpil... aby som tŕpla v strachu denne doma že či sa vráti?? Neexist! Ano nebezpečná môže byť aj chôdza peši aj cesta autobusom...
Ale pokial nevyrastal v rodine motorkarov a nežije s tym cely život, tak určite tuto tužbu v sebe dokaže potlačiť a najsť si iny spôsob ako si užiť život..
@matkinamamina Ja mam tiez motorku a manzela som postavila pred hotovu vec.Jednoducho som na nej dosla.Motorky nie su nebezpecne,tak ako nie su nebezpecne zbrane.Nebezpecni su ludia na tej druhej strane...Ono to je pravda,ze je to zrut penazi aj casu.Nic mu nevyhovaraj.Nech si ju kupi a ked na nu nebude mat cas a peniaze,tak ju sam rychlo preda.Aspon bude kludny...
@matkinamamina Jemu nasli nador a Ty myslis na to, ze treba dorobit zamkovu dlazbu ....? Nechaj mu tu motorku, ved uz nema 18, aby sa rozmlatil ... dlazba neutecie. A nech to dobre dopadne.
Ak zarába dosť ako píšeš a nezrujnuje Vás to,tak prečo nie , veď aj ty sa s nim sem tam prejdi. aj v aute sa ti stane zle,tak by som to nebezpecenstvo nepausalizovala iba na motorky.resp. mu navrhni silnejsi skuter, my s manželom sme na tom takto a mne sa nakoniec zapáčilo obcas sa s nim prejst. Je to jeho hobby a vidim aky je stastny z toho.
Ja by som bola rada, keby sme mali opäť motorku. Kamarát si teraz kúpil, aj keď jeho žena nebola tiež nadšená. Raz dvakrát ho videla ísť, raz išla s ním a je s tým v pohode. Ja osobne niesom veľmi zato zakazovať niečo dospelému človeku len preto že je to moj manžel.
Pozri si starú verziu filmu Griffin a Phoenixová a pochopíš ho. Zoznam nesplnených prianí. Držím mu palce.
Nie je tvoj majetok ani tvoje dieťa, nemôžeš mu zakazovať. Obzvlášť v situácii, keď mu našli nádor. Akurát by som mu prízvukovala, aby bol opatrný, tej nie je nikdy dosť samozrejme. Inak dost musela som sa pozastavit nad tvojimi prioritami: muž má nádor a teba trápia dlažby🤦♀️fakt smutne, velmi😢
Si prečítaj čo si napísala, našli mu nádor na mozgu a ty riešiš dlažbu?
Nemusí mat zhubný nádor, ale tá motorka je možno spôsob ako sa s tým všetko vyrovnať
Skús sa na chvíľku pozerať na situáciu jeho očami
@matkinamamina ale ved nejde skákať s padákom, chce si len kúpiť motorku. Motorku ma velá ľudí, je to dopravný prostriedok, v rukách rozumného človeka aj bezpečný. Lebo keď jazdíš ako pako a riskujes zabijes sa aj na aute, aj na bicykli.
@matkinamamina No je to v prvom rade tvoj manžel a svojprávny clovek. Kde si vzala právo mu rozkazovat a zakazovať. Pytas sa akoby to bol neplnolety syn....
A súhlas s
@pribinak
@portret7
@pribinak kde si ty prosim ta zobrala ze ma nador na mozgu? mal nador, ale je uspesne vylieceny, a verim v to, ze uz bude vsetko v poriadku. len este som zabudla dodat toto - Letnu dovolenku planujeme kvoli tomu, ze sme na poslednej boli naposledy pred 6 rokmi a konecne chceme nieco spolu zazit. To ze riesim veci okolo domu, to je snad samozrejme a to co si napisala, nehnevaj sa na mna, to je moc... ja nie som typ cloveka co sa potrebuje zabezpecit, svojho manzela milujem a preto sa aj o neho tak bojim. To ze mal nador, ano je pravda, ale uspesne je vylieceny nastastie, zdravie je pre mna na prvom mieste. Keby som ale mala pisat vsetko, ze jeho dalsou velkou zalubom su pocitace a hry na nich a travi tam neskutocne vela casu na ukor rodiny, tak by si to asi inak brala. Proste nevenuje sa rodine tak ako ma a bojim sa, ze ta motorka nam zoberie este ovela viac casu s nim.. 18 rokov mu to tolerujem, je jeho hry, chcel 2 monitory ma ich, chcel xbox, ma ho, chcel nintento ma ho, chcel luk so sipom, ma ho, ale uz bolo tych hraciek drahych dost... a tu uz ide aj o zivot co sa tyka motorky
@matkinamamina píšeš že mu našli nádor, ako mam vedieť že už je vyliečený?
@matkinamamina Stale o nom pises ako o synovi nie manželovi. "Chcel-ma"....😁😁😁😁
A to že mu tolerujes na ukor rodiny veci čo píšes je koho problém? Najskôr nech sa stara o rodinu a rodinny zivot. A nie že pride domov a sup sa hrat..
@evittam
@pribinak ja som to napisala kvoli tomu chcel-ma, ze proste ma vela rozmarov, ktore roky tolerujem a ten pocitac a hry je pre mna velke obetovanie, pretoze fakt netusite, kolko vela casu pri nom travi. Rano vstane, ide k PC, ranajkuje pri PC, potom sa hra po internete, to k nemu nemozeme ist, lebo je to hra o zivot, neprerusi ju ani keby traktori padali. Vecer ja pozeram TV a on sa hra, malokedy travime spolu cas napr. pozeranim filmov, kazdy svoje. Tolerujem to roky a bojim sa, ze motorka nam zoberie este ovela viac casu s nim.
@matkinamamina A prečo to tolerujes? To je co za život? Kto sa stara o domacnost, deti?!
Mam muža co ho tiež zaujímajú hry a podobne veci ale najskôr je rodina a život s rodinou. A nie co píšeš. To môžeš žiť aj sama bez gamblera.
By som mu oyebala o hlavu aj PC aj xBox aj obe obrazovky...
@matkinamamina začni jazdiť s ním ;) a budete spolu
@matkinamamina .... nemôžete ist k nemu.... to ma kolko rokov??
@matkinamamina ak by motorka nahradila pc a hry- kludne. Ak by to bolo "dodatkove zabijanie casu"- tak uz teraz mas sakra problem a nieto este, ked si kupi motorku. On je svojpravny a ked sa mu bude chciet, jednoducho pride na nej domov....ries radsej ozajstne problemy vo vasom vztahu, ta motorka je len tzv.ceresnicka na torte....
@evittam vedela som ze to je jeho zaluba, ked sme zacali chodit, ale myslela som, ze casom a vekom ho to prejde, nepreslo zatial. Preto pisem, netreba len na mna vsetko hadzat, ja mu tolerujem viac ako dost. nemozeme ist k nemu som myslela, ze je to hra cez net, vtedy sa sustredi a proste nas nevnima
@matkinamamina Tak vypnem wifi a uvidíš to vnímanie. Sakra zena ty tolerujes doma ďalšie dieťa a chodis okolo neho po špičkách. Este raz-co robi ked príde domov z práce okrem hrania sa a svojho sveta?! Kde si ty a dieta/ti?
Aj ja som s mojim zacala chodiť a vedela som co ho baví ale ani ked sme boli bez deti a žili spolu som netolerovala aby nebodaj víkend ci den strávil za PC, alebo raňajky,....
@matkinamamina Záľuba je jedna vec. Ignorácia ženy, deti a zodpovednosti druhá....A to ze mu niečo také tolerujes je len tvoja chyba.
Skúsila by som sa s ním porozprávať ale ako píšeš tak je zrejmé rozhodnutý. Ja by som bola tiež veľmi proti,môže byť opatrný, zodpovedný šofér ale... Na ceste nie je sám, dnes sú cesty dosť nebezpečné. Mojej kamarátky muž si kúpil motorku, išiel na prvú jazdu a žiaľ aj poslednú.
@matkinamamina mna zaraza jeho argument, ze "nezarabas, nekecaj" . To je nechutne.
dovol mu ju ...
@matkinamamina ani jasom s tým nesúhlasila, neznášam motorky, ale keď vidím, ako to manžela napĺňa a teší sa z nej, tak som ustúpila.