Manžel sa uráža, keď mu niečo vytknem

6. aug 2023

Sme manželia 10 rokov,máme 2 deti(5 a 7r).Zo začiatku manžel pomáhal vo všetkom aj domáce práce.Ako som ostala doma na RD s deťmi prestal pomáhať lebo som bola doma a mala na to čas.Lenze ja už pracujem 2roky po RD a vôbec mi nepomáha v domácnosti nič,domáce práce nič,s deťmi je minimum.Ked mu to poviem že občas by mohol pomôcť,povie mi že pomáha a robí dosť,práce okolo domu.Ano robí no to sú len príležitostne práce.Isla som upratať navarené do chladničky na zajtra.On to neuprace.Plny drez riadu,on to neumyje.Deti neokupe,nedá ich spať.Lebo nevie,jeho neposlúchajú.Nema pred nimi autoritu keďže je s nimi málo.Nema záujem.No keď mu niečo poviem urazí sa a sedí ďalej pred telkou.
Poslednú dobu začal mať reči ,že keď sa mi nič nepáči že nepomáha,že na čo sme spolu,že sa môžme aj rozviesť.A potom uvidím ja čo to je byť sama na všetko.Jasne že mi to zle padlo.Neviem čo si mám o tom myslieť.?A ako ho zatiahnuť do domácnosti aj o starostlivosť o deti.?

lonely66
6. aug 2023

robis mu len sluzku. sudiac podla jeho spravania a odpovedi. akurat neviem, co s tym, kedze sama s 2 detmi to asi nezvladnes

karinka223
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
lukbe
6. aug 2023

Za 10 rokov by uz mal vedieť, že treba pomáhať a ako. Toto už je ťažko. Ale také vyhrážanie od neho by som si nenechala. Niekde sa stala chyba.

autor
6. aug 2023

@karinka223 Neviem,boli sme vtedy len dvaja nemali sme deti.Neviem,možno sa chcel na začiatku ukázať sa v lepšom svetle že aký je dobrý.A po čase ukázal svoju pravú tvár.
@lukbe Nerada sa hádam no raz som mu na to už povedala že hybaj keď tak moc chces odísť.Povedal že pôjde veď uvidím.

sasa1310
6. aug 2023

a to mu nevieš povedať, však nech sa rozvediete a to len on uvidí čo je to sa starať o deti a o čom je domácnosť. však keď sa rozvediete, to ešte neznamená, že budeš mať ty deti 365 dní v roku.

autor
6. aug 2023

@sasa1310 Ale áno po rozvode deti ostanú žene,on pochybujem že ich bude bravat k sebe.

klavirova
6. aug 2023

Vsimaj si na ňom to dobre....na každom sa niečo dá nájsť, treba ho pochváliť, tvoje dobro sa ti vráti...

karinka223
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
janagem
6. aug 2023

Aj muž sú ľudia. Dosť záleží na spôsobe komunikácie. Keď naňho bliakas a stelu vyčítas, že ti nepomáha tak ti just nepomôže. Presne ako deti. Zmeň spôsob komunikácie.

autor
6. aug 2023

@janagem Nekricim naňho nič,len tichým tónom poviem že nepomáha toto hento že by mohol.

viestta
6. aug 2023

Nevycitaj mu, ze nepomaha. On ani pomahat nema, on sa ma podielat na chode domacnosti a opatere deti. Ked mu samemu nedochadza, davaj mu jasne instrukcie. Ja idem okupat deti, ty umy riady od vecere. Dakujem. Alebo Ides okupat deti? Ja za ten cas upracem kuchynu. Alebo Potrebujem ist na nakup, zoberieme deti na prechadku, vy ma pockate na ihrisku, ja za ten cas nakupim.

autor
6. aug 2023

@viestta Toto som skúšala no nič nezaberá, nepomáha

viestta
6. aug 2023

Tak len trvať na svojom. Zaspala si ten správny čas ale nič nie je stratené.

maryetta
6. aug 2023

Ono ai aj zvykol ze si to robila ty. Ukazujes ze to zvladas aj sama…
A hlavne. Nemas asi 2deti ale tri kedze predopokladam ze aj ked ti nepoma tak sa naopak staras este aj o neho…. Sama si na to musis odpovedat.

mikadooo
6. aug 2023

Skús mu povedať - prosím ťa umyješ po večeri riad? Prosím ťa odložíš jedlo do chladničky? A tak. 100x by som ho pri tej telke vyrušila. A keď povie "potom", tak mu to tam pekne nechaj. A keď povie, či to nemôžeš spraviť ty, povedz mu, že chceš si ísť pozrieť telku, on pozeral včera😉. Ty teda rieš deti, keď on na to nemá nervy a on nech rieši riad a jedlo, tie nepapuľujú 😁.

anketkarka
6. aug 2023

Máš doma pubertiaka a nie chlapa. Úplne Ťa chápem. Keď sám nebude chcieť, nezmôžeš nič. A on nebude chcieť. Buď si zvykneš, alebo sa fakt rozveď a on uvidí, čo stratil s o čo všetko sa musí postarať sám.

janagem
7. aug 2023

Takže pointa je rovnaká. Vyčítas mu že ti nepomáha. Reálne to skús inak. "Dosť by mi pomohlo ak by si mohol xyz. Prosím. " nikto nemá rád keď mu ľudia diktujú úlohy tak skús inak.

sense
7. aug 2023

Véd aj teraz si už na všetko sama,... Takze ak by nabudúce prišiel a rozvodom by som mu to takto povedala...
Ja chlapovi nevytykam... Ja mu oznámim po večeri umyvas kuchyňu ty... Donesiem kos s ponožka mi a poviem, ja som oprala a ozehlila ty poskladáa všetky ponožky... A rovnako je to aj vysávanie, umývaním podlahy, kúpeľne a dokonca aj čistením chladničky, truby a okien

domkakvet
7. aug 2023

Zvlastna veta ze mozete sa aj rozviest akoby to uz chcel.

majlo1234
7. aug 2023

Sa ho spytaj, ze kto mu bude varit, pratat, a kupat deti v striedavej, ked sa s tebou rozvedie.
Ked do konfliktov vstupuje nase ego, tazko dojdeme k nejakemu kompromisu. To uz potom kazdy bije hlava nehlava za seba, aby nwvysiel ako porazeny. Vyskusaj ho pekne poprosit, presne ako to tu zaznelo, ja idem okupat a ulozit deti, upraces prosim kuchyni, nech sa mozme potom spolu mojkat?😚

autor
7. aug 2023

@majlo1234 Ja som ho aj prosila neraz,aj také som povedala že ja idem uspať deti či by mohol on upratať zatiaľ kuchyňu.Nespravil to.

h2
7. aug 2023

No ja by som mu celkom určite povedala, že keď chce rozvod, môže ho mať a že budem trvať na striedavej starostlivosti pre deti! 😡

tatisna
7. aug 2023

Moja, nemáš 2 deti ale 3...jedno sa vola manžel...ťažko poradiť, poznám to, mam to doma ale môj našťastie dosť pomáha. Ale tiež som si vypočula že či chcem byť rozvedená a sama a ze to bude ťažké...otázka je akú má prácu, ak nevie zatajiť príjem, že robí na TPP, tak sa ho spýtaj či chcem fakt platiť výživné. Ak nie,bude mať striedavku...

autor
7. aug 2023

@h2 On nechce striedavu,robí na smeny to by ani nemohol.A nevie to tak vybaviť všetko s deťmi,zaobstarať sa okolo nich,riešiť choroby atď.

h2
7. aug 2023

Veď sa nemusíš rozvádzať a dávať deti do striedavky. Ale povedať mu to môžeš. Ja by som použila "liečbu šokom", alebo názornú ukážku, keď slová nepomáhajú. Lebo on vie, že ho nemáš ako donútiť, aby niečo doma robil. Tak to nerob ani ty. Len pre seba a deti. Nevar mu, neper, neupratuj jeho veci. Ako si to predstavuje, že obaja chodíte do práce, ale po nej je on ten, kto len oddychuje a ty máš na starosti aj deti, aj celú domácnosť?! Alebo mu povedz, že OK, budeš robiť doma všetko, ale dávaš výpoveď v práci a on ti bude posielať svoju výplatu. (To neurob, len mu to povedz.)

lukbe
7. aug 2023

Ty ho vlastne stále obhajuješ. Neviem,či takto s ním pohneš.

h2
7. aug 2023

A keď si ty išla uspať deti a on mal upratať kuchyňu a nespravil to, čo si urobila? Išla ju upratať ty?

sense
7. aug 2023

Ja doma slovo "mohol by si" nepoužívam... To je také mohol by si ale nemusíš....A rovnako reagujem aj na to štýlom ak sa mi chce spravím ak nie nespravím...
A keď neuorstal kuchyňu tak si ju potom upratala ty si myslím... Povedz mu idem. Dat spat deti a ty zatiaľ sprac z večere, alebo môžeš ist ty uspať deti a ja spracem kuchyňu.
Ale teda môj vie ze keď ne uprace tak to nechám tak a nie ze on sedí. Pred TV a ja pracem

ljzozv
7. aug 2023

A prečo ty riešiš, či to s deťmi zvládne alebo nie?
A keď sa dostaneš náhodou do nemocnice, tak čo?
Donesie ti ich tam?
Nechaj mu deti a choď niekde.
Naučila si si ho, že všetko zvládneš.
Teraz musíš urobiť opak a pomaly mu presúvať povinnosti zo svojej hlavy. Chceš sa ustvat ?
A chceš, aby si deti zobrali takýto vzor do života?
Mama sa môže ustvat a ocko sedka pri telke a nič nerobí? Stačí mu sa buď pohádať alebo "potom", čo nebude nikdy 🤷