Manžel miluje milenku

lentvigova
4. jan 2020

Ahoj,
sú to dva dni, čo som zistila hroznú vec, ktorá ma trápi tak, že som si tu 1.krát založila účet a idem si ani nie tak po radu, ako po pohľad a názor na vec i z inej strany, pretože ja už som to skúšala zanalyzovať z každej strany a nie som už schopná uvažovať triezvo.
Viem, že tém z týmto problémom je tu mnoho, a verte, že som preštudovala každú jednu, ale ani jedna zo situácií nie je podobná mojej.
Môj manžel má po 50tke, ja mám niečo málo pred, sme spolu 30 rokov. Obaja sme vysokoškolsky vzdelaní, úspešní v tom, čo robíme, finančne sme veľmi dobre zabezpečení, a napriek tomu, že nemáme deti, myslela som si, že máme veľmi pevný a skvelý vzťah, že sme tu jeden pre druhého a vždy môžeme spolu počítať.
Chodíme často na dovolenky a dovolím si tvrdiť, že obaja sme stále na svoj vek dobre vyzerajúci, ja som sa celé roky snažila byť pre neho atraktívnou a príťažlivou ženou a myslela som si, že úspešne. Sexuálne spolu už pár rokov nežijeme, no myslela som si, že po tých rokoch a v tomto veku už je to aj normálne, a náš vzťah to nemôže ohroziť.
Pred dvoma dňami si manžel nechal večer telefón na nabíjačke v spálni, zatiaľ čo pozeral TV v obývačke a zaspal tam. Pred polnocou mu niekoľkokrát zavibroval telefón, áno poviete si - také klišé, ale čokoľvek muž kedy riešil na telefóne, jedno ako dlho, nikdy ma nenapadlo, že by v tom bola žena, takú okatú chybu by predsa nespravil. A predsa.
Čislo mal uložené niečo v zmysle "Abc", čo vo mne vzbudilo podozrenie, čo to má byť??? A prečo mu nejaké náhodné číslo píše pred polnocou. Správy som otvorila a keď som si začala prechádzať to vlákno správ, zahmlilo sa mi pred očami, nemohla som uveriť tomu, čo čítam....
Veľa, vlastne väčšina správ vôbec nebola typicky mileneckých, ako dohadovanie si stretnutí a podobne, píše jej na dobre ráno, praje jej krásny deň, tesne pred polnocou na Silvestra jej písal, že dúfa, že si užíva oslavu a že jej praje najkrajší možný nový rok, píšu si večer o tom, aký mali deň, čo mal v práci, písal jej z našich spoločných dovoleniek že jej praje pekné sny, zatiaľ čo ja som bola v sprche, píšu si o tom, čo sa im snívalo, o filmoch, o knihách... ale našla som aj správy o tom, ako myslí na jej krásne mladé telo a ako sa jej chce dotýkať, bozkávať ju, a ďalej ani nepokračujem....
Ja viem, že je tu veľa podobných fór, a vo väčšine sa reakcie nesú v type: "Mladú to omrzí, prestane ho baviť, je to zlatokopka" a podobne, lenže najhoršie na tom je, že sa majú radi. V správach si nevyznávajú lásku, ale cítim to z nich. Keby išlo iba o sex, tak by to bolo o čosi ľahšie, lebo by išlo o pudy, ale ide o city, môj muž ju zbožňuje a ona jeho tiež. A ešte horšie na tom je, že je skvelá. Je mladá, krásna, na svoj vek veľmi bystrá a vtipná, veľmi milá.. raz manžel zrušil stretnutie kvôli tomu, že ja som mala horúčky a ona reagovala slovami, že dúfa, že mi bude čoskoro lepšie a nech sa o mne dobre stará. Ich pomer trvá minimálne rok.
Na manžela sa nemôžem ani pozrieť, vždy keď si na neho len pomyslím, je mi zle. Je mi zle z toho, že si líha večer ku mne a myslí pri tom na to, že by chcel byť niekde inde. Nespím a nemyslím na nič iné len na to, čo teraz robiť.
Nájsť si aj ja milenca? Mám mu povedať, že o všetkom viem? Požiadať o rozvod?
Netuším, či manžel pomyslel na rozvod a netuším, čo aké majú spolu plány...čo som pochopila je, že si obaja uvedomujú veľký vekový rozdiel a že mi manžel nechce ublížiť. Pochopila som ale aj to, že nejde o plytký sex, ale o lásku. Ak je ale naozaj zamilovaný, a je to vážne, prečo ma teda už dávno neopustil?
Úprimne sa už necítim na to, začínať nový život, užívať si s kamarátkami alebo s milencom. To, že mám šťastné manželstvo bolo pre mňa úplne všetkým, bola to moja životná istota.
Premýšľam i nad tým, že to chce možno len čas....čas, kým to celé predýcham a trocha mi vychladne hlava, a možno to medzi nimi predsa len vyšumí, manžel už tiež nie je najmladší a budovať nové zázemie stojí človeka veľa energie. Alebo som len zúfalá?
Budem vďačná za každý názor a pohľad na vec, nakoľko ide o veľmi špecifický problém...díky..

maca1984
4. jan 2020

Ja by som mu povedala ze to viem a porozpravala sa s nim o tom, co dalej.

alexandraalexandrova
4. jan 2020

Čo tak tie otázky položiť manželovi? Nech poznáš jeho stanovisko a rozhodovať sa budeš až potom...

januska20
4. jan 2020

Snáď najlepším riešením by bolo sa v kľude porozprávať o tom aké má plány ,čo chce ďalej robiť. Ako chce ďalej žiť.

pininka1
4. jan 2020

Myslieť si že pred 50 skončil sexualny život je obrovský omyl. Skôr ako v milenke treba hľadať problém tam kde vznikol, kedy ste sa odcudzili. Pretože to už dlhšie nefunguje len ty si si myslela.ze funguje

ahoj0
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
sara07
4. jan 2020

ja by som tomu dala dva roky ako sa to vyvrbí, ukáže čas, neriešila by som to , on totiž miluje vás obe každym spôsobom a inym spôsobom , potrebuje vás obe
to sa mužom velmi často stáva
keby ta nemal rád tak by už odišiel , ked ostáva zrejme je niečo prečo ostáva, zmenil sa za ten rok nejak váš život, menej sa rozpravate, smejete chodíte von ak nie je to ako predtým tak by som tomu dala čas
nerobila by som unahlené závery, baba môže stretnut niekoho zaujímavejšieho, volného atd
ak by odišiel nechala by som mu zadné vrátka otvorene že sa môže vratit

50 maju stále sexualny život , žial v niektorých pripadoch, dost často aj viagrou kompenzuju a to potom aj tak všetko vyzerá čo nemusí byt jeho pripad

sara07
4. jan 2020

ešte by som zintenzivnila doslova vylety, welnes, tury, noc na gerlachovskom štite ,nejaky zoskok padakom blaznivé veci s aderenalinom, vylet balonom, viac času aby bol s tebou ako s nou a potom sa kráska ukaže ako to myslí skutočne ked bude mat menej a menej času

halienka
4. jan 2020

och moc mi je ľúto, čo prežívaš, je to veľká rana na duši človeka takéto niečo. Určite ešte teraz nerob nič, lebo treba jednoducho najskôr vychladnúť aby si dokázala jednak situáciu posúdiť triezvejšie a aj nájsť lepšie riešenie ako ďalej. On je možno zaľúbený ale rovnako ako ty si uvedomuje, že nechce rozbíjať to čo máte roky, ublížiť ti, že možno aj tej mladej milovanej sa nechce zavesiť na krk ako starý páprda, z ktorého za 10-15 rokov už nebude mať nič. Jednoducho on síce má tie city, ale tiež má už na svoj vek triezvy rozum a nechce vlastne rozbiť životy trom ľu´dom a tak to necháva zatiaľ asi tak nerozhodne, že sa uvidí. Môže to znieť pokrytecky, ale možno to je aj naozaj vo vaše situácii najlepšie riešenie, teda on ho považoval za najlepšie, ak by si sa to nedozvedela. Možno aj on dúfa, že ho to nejak časom prejde, mladá si nájde mladšieho a celé sa to vytratí. Takže teraz daj tomu čas aby si trošku to vydýchala a keď sa budeš na to cítiť, tak daj s ním pokojnú a otvorenú debatu. proste sa nemôžeš tváriť ďalej že o ničom nevieš, keď to vieš. A uvidíš aký postoj k tomu dá on a podľa toho sa to už nejak vyvinie. V tomto stave ti určite nedoporučujem hľadať milenca kvôli pomste, to je to najhoršie čo môžeš urobiť. zachovaj si čestnosť a úroveň, možno aj práve preto sa nakoniec rozhodne pre teba. A ty uvidíš, ako sa zachová on a čo to s tebou spraví, či budeš schopná mu odpustiť, ako chlapovi, ktorému sa možno poslednýkrát zapálili lýtka a nevedel tomu odolať, alebo sa to celé zvrtne inak. Držím ti moc palce🍀

januska20
4. jan 2020

@ahoj0 deti nemajú

bl
4. jan 2020

myslím,že ked mu povies že o tom vieš využije to na odchod k nej, začni s ním zas intenzívne sexualne žit

barborav
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
ada309
4. jan 2020

Pises,ze nemate deti.. mozno sa v nom prebudili biologicke hodiny.. mozno chce dotycnej odovzdat len biologicky material (teda za predpokladu, ze je zdravy a deti moze mat)..

janinah
4. jan 2020

Chybou bolo.ze ste prestali sexualne zit.sama si premysli preco.moj manzel v 50 tke splodil syna.so mnou samozreme.som mladsia o9 rokov.urcite by som mu povedala pravdu.ze o tom viem a ze ho stale lubim ale nie som taka handra aby ma klamal a ja som to trpela.dostal by ultimatum ja alebo ona a mesiac cas.aby sa rozhodol.riskujes ze odide.ale nie si stara na novy zaciatok....znama sa v 60 tke vydala na druhy koniec sveta...ak ste nemali deti a on ich chce.tak sa tej mladej milenky nevzda...drzim prsty.zvladnes to

dopolbokaodrata
4. jan 2020

Zaujímavé že si chcete hľadať milenca, keď s manželom už roky nič nemáte.. zrazu s milencom by to išlo? Nechce sa mi veriť, že by to manželovi nechýbalo a tam bude zrejme niekde pes zakopaný. To chce otvorený rozhovor medzi vami dvoma.

janinah
4. jan 2020

@bl Ty by so vedela sexovat s manzelom kebyze vies.ze ma milenku? Ja by som sa povracala....

lentvigova
autor
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
lentvigova
autor
4. jan 2020

Ďakujem za všetky slová, dáva mi to nové podnety, ako o tom premýšľať.

Aby som to uviedla na pravú mieru: neprestali sme spolu spávať kvôli mne.
To manžel bol vždy večer unavený, už som u neho nejako nevnímala žiaden sexuálny apetít, i keď mi vždy vedel pekne polichotiť, Hovorila som si: ok, stále sa mu rovnako páčim, len sa mu už proste nechce so mnou spávať. Koniec koncov, nie sme najmladší, vzťah nestojí a nepadá na sexe, atď, ja som sa tým len ukľudňovala, ale nebolo to moje rozhodnutie.
A ja som nechcela byť nejaká nenásytná nymfomanka, čo ho bude tlačiť do sexu, keď evidentne na to nemá chuť. O to väčšie bolo moje prekvapenie, keď som zistila, že má 26 ročnú milenku, s ktorou aktívne spí, a chuť mi ani pri najmenšom nechýba.
Viete, najhorší je pocit, že je s vami niekto zo súcitu, že vám to "nemôže urobiť".

lentvigova
autor
4. jan 2020

Deti nemáme, pretože mi v 22r diagnostikovali bipolárnu poruchu, BP je dedičná a taktiež sa na psychickú medikáciu nedoporučuje tehotenstvo, pretože chorobu zhoršuje, preto sme sa rozhodli, že deti mať nebudeme. To k tomu, že som povedala, že je so mnou zo súcitu

0silvia0
4. jan 2020

@lentvigova chyba bola prestat sexualne zit. Toto musi urobit z manzelov len kamosov a v 50ke je na to priskoro.
Mozno kriza stredneho veku, novy impulz nasiel v mladej zene, prebudila v nom nieco, co si myslel, ze uz ma za sebou...

lianka123
4. jan 2020

@lentvigova nemate deti, nema vas co pokope drzat.
Ja som podobny zivot s manzelom ako ty mala okolo 30tky, ale stale mi nieco chybalo... deti...
Myslim, ze to co robi je pudova zalezitost.

matabb73
4. jan 2020

Žiaľ, chlapi si po 40 potrebujú dokázať, že ešte nie sú starí. Poznám kopec párov, čo sa takto rozviedli. Sama patrím medzi nich. Tiež si bývalý nešiel frajerku, ale keďže nás vzťah bol už dlho zlý, rozvod bol pre mňa vyslobodením. O frajerka som nevedela, ale tušila som niečo. Tiež sme spolu prestali spávať a hnusne sa ku mne choval. Keby som to vedela, nedokázala by som mlčať a tváriť sa, že sa nič nedeje. Chápem ťa, že sa bojíš rozchodu, aj ja som sa bála. Už nie sme najmladšia, ja mám 46 a v tomto veku sa horšie začína nový vzťah. Ja by som sa o tom s ním porozprávala. Čo chce od budúcnosti. Aj keď hrozí, že sa môžete pozrieť, ale podľa mňa stále lepšie ako žiť v klamstve. Ak si atraktívna žena, stále máš šancu na nový vzťah.

palica04
4. jan 2020

@lentvigova Najprv riadne vychladni, porozmýšľaj, čo mu povieš a a porozprávaj sa s ním. Ja som podobnú situáciu riešila hneď a s krikom a teraz viem, že som mala vychladnúť.

natalindaaaaa
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
hradnapani
4. jan 2020

@lentvigova on ju nelubi. len je pre neho vybocenim zo stereotypu. Zaziva pri nej druhu mladost. Navyse ked spolu nespavate. Ja si myslim ze opustat ta nebude chciet lebo takto mu to vyhovuje. ale pre teba je to ponizujuca situacia.

janulka1802
4. jan 2020

Môj manžel má 48 absolútne si neviem predstaviť ešte pekných pár rokov aby sme spolu nespali vždy keď dôjde k ukončeniu intímneho života niečo alebo niekto za tým je 50-ka nie je žiadna staroba aby spolu pár nespával

natalala
4. jan 2020

@pininka1 mna presne toto iste napadlo 🤷🏼‍♀️ Tiez si myslim ze je to strasne skoro

h2
4. jan 2020

Ahoj, je mi veľmi ľúto, čo prežívaš. Ako Ti tu už baby písali, 50-ka nie je vek na ukončenie sexuálneho života. Ja mám 44, môj muž má 51 a teda neviem si predstaviť, že by sme spolu nespávali. Ak ste spolu vyše 30 rokov, tak ste sa brali veľmi mladí, zrejme ste ani jeden nemali veľa iných partnerov (ak vôbec nejakých). Predpokladám, že Tvoj muž zatúžil po zmene, je v takom veku, kedy sa to mužom často stáva, hlavne takým, ktorí sú od mladosti celý život s jednou ženou. A prečo Ťa teda neopustí? Predpokladám, že v Tebe má istotu, ku ktorej sa môže vrátiť v prípade, že sa mladej zunuje. Tvoj muž je asi realista a vie, že jeho nový vzťah nemá veľké šance na doživotnú perspektívu. Tak si to užíva, kým "môže" a zároveň nechce prísť o istotu, ktorú má v Tebe.

fem
4. jan 2020

@hradnapani súhlasím s ňou. On ju vôbec nemusí ľúbiť. Poviem ti príbeh, jeden pan sa pytal kňaza, čo má robiť, lebo má milenku a ju veľmi miluje, bola to jeho sekretárka v práci. Kńaz mu vraví, viete skúste všetko, čo doteraz rozprávali svojej sekretárke (zážitky , sťažovanie, ponosy) všetko to emocionálne rozprávať manželke a s milenkou sa prestať rozprávať o emočných záležitostiach. Po čase chlap príde, ako ste to vedel, čo sa stane, milujem svoju ženu, milenku nemôžem ani vystáť, začala mi liezť na nervy. Poradila by som ti skôr emočne s ním viac prežívať, ako je to v tom príbehu, sama si písala, ako si tam vypisujú nejaké dojmy, jednoducho zdieľajú emócie. Potrebuješ nanovo chápať , porozumenie životu vzájomne. Nie je to len o nejakom sexe, do prostutiky sa nikto nezalubi. Jednoducho je to o spoločnom prežívaní a pochopení. Neviem či by tlak na spoločný sex bez lásky, nerobil len niečo horšie a hlavne pre teba. Potrebné rozdúchať nanovo city. Myslím si, tiež ak by ju skutočne miloval, nemohl by ťa vystáť , nemohol by s tebou vôbec byť, bol by s ňou. Skús emočne porozmýšľať, čo by ste mohli zdieľať, kde by boli tie oblasti , kde by nanovo ste začali niečo preživať. Veľa robia aj spoločné hodnoty, nenadarmo sa hovorí, že láska je tiež o vôli. Počítam, že ste neprežívali nič ťažšie, tak aj preto, tieto veci vedia ľudí spojiť. Nepočítam, žeby ona bola schopná toto s ním bez hlbšieho vzťahu...

jankaaustria
4. jan 2020

DO RITI. Velmi tazko sa mi to citalo a je mi to velmi luto, pred cim stojis a celkovo ta bezmocnost ako sa to cele vyvinie a to ponizenie a hladanie dovodu preco? Ja by som na tvojom mieste necakala a prebrala to s manzelom (v klude, bez vycitok, aj ked to urcite nebude jednoduche, ale takym sposobom ako si to opisala tu, uprimne a otvorene, aby sa aj on necitil napadnuty a aby si z neho dostala uprimne pocity a jeho pohlad na vec, preco???) Urcite to bude chciet vela casu, aby si zistila co chces dalej, tie roky sa nedaju len tak zabudnut a zahodit. Hladala by som aj profesionalnu pomoc, manz. poradnu alebo psychologa. prajem ti vela sil, priprav sa na to ze to bude dlha cesta, dopraj si cas a neskor zistis co ta opat urobi stastnou. Posielam silne objatie a nezabudni co ta nezabije to ta posilni!!!!

karolinakr
4. jan 2020

V klude, bez emocii, aby sa necitil napadnuty? Muz ti odoprie sex, lebo ma bokovku, kasle natsba, nasadi ti "parohy" a ja ho mam este lutovat? Tak dneska som uz videla vsetko.Keby to s nou neskoncil a nezacal zas do mnou spavat, ja sama by som to ukoncila. Peniaze máš, neni o com.Nie si nijaka chudinka odkazana na charitu.Hovoris, ze dobre vyzeras, si atraktivna. Ked si do inzeratu das, ze aj zabezpecena, myslim si, ze pred tvojim barakom nastupi fronta tridsiatnikov a mozes si preberat.Vobec by som si z toho tazku hlavu nerobila
ALe nech si kazdy robi podlla svojho uvazenia