Manžel mi povedal, že som zákerná

zuzkaremiaska
23. dec 2012

Priatelia moji...idú sviatky, máme byť šťastní.....,alebo....., mali by sme!!!!! Ja nie som :( Môžem robiť všetko, snažiť sa, kupovať, chystať, baliť, upratovať, variť, všetko v byte zladiť, ,,nahodiť,, vianočnú atmosféru sviečkami a ozdobami....... , a aj napriek tomu všetkému ma zlomila jedna jediná veta od môjho manžela, ktorý mi 3x zopakoval : ,, SI ZÁKERNÁ!!!!!!,, :( :( :( ☹

majloo
23. dec 2012

@zuzkaremiaska a co tomu predchadzalo? Preco ti to povedal?

anuska74
23. dec 2012

neviem čo tomu predchádzalo, čo ho k tomu viedlo, zjavne ti chcel slovom ublížiť, aj sa mu to podarilo.
A tak ak nie ste prevelmi na seba nahnevaný, rozhádaný, tak toto povie len psychycky labilný človek, si niečo chcel vykompenzovať.
Nuž snažte sa aspon dohodnúť, prípadne ospravedlniť jeden druhému, aby ste sa neničili celé sviatky.

zuzkaremiaska
autor
23. dec 2012

všetko sa kopí,kopí,kopí..., predvianočný stres a jeho vysedávanie! Videl, že som jeho sestre úprimne poďakovala za darček pre našu menšiu dcérku. A povedala som jej, ako si veľmi vážim, že ona jediná si na malú spomenula z celej ich rodiny. Ona jediná ma v ničom nesklamala!!! Ostatní mi podráźajú nohy, kde sa len dá!!! A to sa mu asi nepáčilo!!!

sissy27
23. dec 2012

@zuzkaremiaska asi ti to nepovedal len tak z ničoho nič, že?
ja som nespravila asi ani polovicu z vecí, ktoré si ty vymenovala (upratané tak normálne, navarené tiež normálne, darčeky kupoval on aj ja, stromček spravil muž s malou, zladiť akože čo - mám vymalovať "na vianočno" ?, napečené bude u svokry, to ja neriešiem, nákupy sme vybavili priebežne, nahodiť - čo? seba? snáď dnes ešte môžem byť v domácom 😀) a sme šťastní a v pohode, takže problém u vás bude asi niekde inde...možno aj v tom, že chceš mať všetko príliš dokonalé a tak sa veru pohoda nevytvára... verím, že to čo povedal, bolí a bude bolieť, ale skús napísať, prečo to povedal...

dai
23. dec 2012

@zuzkaremiaska porozpravaj sa s nim, zapoj ho do prac...nech ide malinku kocikovat, alebo s oboma von... a hlavne sa s nim o tomto porozpravaj - dnes...aby ste zajtra detom nepokazili vianoce...
inak asi vo vaecsine rodin chlapy nemaju do coho pichnut - ja som vcera muzovi postupne zadavala prace, lebo bol chudak taky bezradny ze co ma robit - on varit nevie a tu atmosferu tiez viem ja lepsie spravit ( myslim zdobenie a tak ) - takze povymienal ziarovky, bol v pivnici, v obchode, hral sa s detmi, opravil klincek na garnyzi a tak😀 az mi smiesno bolo - dokoncil jednu pracu a akoby cakal co mi este napadne... on nie je zvyknuty byt takto vela doma ( zial decka su chore, tak von moc nemozu - len na chvilu)

dai
23. dec 2012

@sissy27 hm... to je asi normalne ze chce mat pekne - ja som teda robila vsetko to co ona popisala a nepride mi ze by som chcela mat vsetko dokonale - skor normalne... a kedze sa nemozem spoliehat na starych rodicov a tak, lebo su daleko a tam pojdeme az po sviatkoch tak si to musime zabezpecit sami - fakt ale je ze stromcek tiez u nas robi muz s malinkou - ja len dokoncujem...a teda ja som sa upravila - ale to robim kazdy den v ramci rannej toalety😉

zuzkaremiaska
autor
23. dec 2012

@anuska74 pekne si to napísala, páči sa mi to a súhlasím 🙂

sissy27
23. dec 2012

@dai ale veď aj my to máme doma pekné - aspoň si teda myslím 😉 aj som sa upravila - teda tak normálne, každodenne, nebehám tu v plesovej róbe a ihličkách, ale jednoducho sú to všetko normálne bežné veci, nie som z toho v strese, nesnažím sa preto, aby som ulahodila niekomu druhému ale aby som ja bola spokojná... a stále nevieme, prečo jej muž povedal to, čo povedal - neverím tomu, že len tak čumel na rozprávku a toto z neho vypadlo...

eeffka
23. dec 2012

hmm podla mna ma toho plne zuby, resp teba ako sa snazis byt pani dokonala, ja som popratala tak normalne, darceky mam nakupene od oktobra, potraviny trvanlive tiez, napecene mame uz 2t, dnes zrobim kapustnicu a salat a zajtra len rybu, stromcek postavime az stihneme, ale hlavne pohoda, ni eze ty behas jak besna s prachovkou a on lezi, si lahni tiez... osobne neznasam to "vianocne " pucovanie, sak nie sme prasiatka a upratane mame tak priebezne. No a ze dakujes prehnane jeho sestre ,u asi tiez na nalade nepridalo... mne to pride take ze len cakas aby si mu mohl avytknut co on nespravil.

anavila
23. dec 2012

@zuzkaremiaska ahoj...ak ťa to poteší, tak aj ja som celé celučké Vianoce od premýšľania, kupovania, upratovania, stavania stromčeka, varenia, pečenia, všetko robila sama, sama, SAMA, manžel mi nepomáha v tomto vôbec,tiež má najradšej gauč, a tiež ma to vie vytočiť, keď ho 100krát žiadam aby niečo urobil, ale zas on zarába peniaze aby som mala za čo kupovať...skús sa nad to povzniesť, veĎ najbližšie Vianoce su až o rok, vyčar si usmev na tvári a prežite požehnané sviatky, veď to,že ste spolu je najdolezitejsie, vieš kolko rodín tento rok nebude pri stole kompletných? malichernosti nerieš a ďakuj Bohu za to, čo máš. 🙂

zuzkaremiaska
autor
23. dec 2012

@anavila ďakujem, konečne múdra reč a pekné vetičky!!! Krásne sviatky!

maruska24
23. dec 2012

@zuzkaremiaska ale aj tak nerozumiem prečo ti povedal že si zákerná. Kvôli predvianočnej príprave, Alebo kvôli poďakovaniu JEHO sestre za darček? To mi akosi nejde dokopy, tomu muselo predchádzať niečo úplne iné. Lebo ak niekto poupratuje alebo poďakuje za darček to nie je zákernosť. Veď to by ma ani len to slovo pri tom nenapadlo, čo si ju predtým ohovárala, alebo niečo také? Zákernosť je predsa vtedy, ak niečo niekomu naschvál zle urobím a očakávam že ma to zlo poteší. Alebo sa mýlim?

lienkan
23. dec 2012

@zuzkaremiaska Mila mamička tak vitaj v klube Super manzeliek - mne ten môj povedal par dní dozadu vetu - ze ma nema raad ... viatky v čudu ...nálada na bode mrazu ..a ze idylka ... neboj niesi sama ,je nás tu urcite omnoho viac - ale my musime ostat silné hlavne kôli nasim detičkám ... Prajem Ti vela síl ...pa

reni1512
23. dec 2012

tak si mu mala povedat.... ,,Ďakujem, snažím sa" ...aj na psa príde mráz

lili_mia
23. dec 2012

z mojej skúsenosti toto človek nepovie len tak .. niečo sa muselo stať a nie iba teraz, ale dlhodobo, možno aj roky

jankaa2
23. dec 2012

Zuzka,možno to bolo kôli tomu čo si povedala jeho sestre...že si jediná z rodiny spomenua atd. Bral to asi ako kritiku jeho rodiny...mimochodom u nás je to tiež tak...svokrovci poobdarúvajú všetky vnúčatá okrem našich (lebo nebývame s nimi) a tiež ma to pichne pri srdci, ale povedz si, že vianoce nie sú o darčekoch a ...ja by som sa skúsila mu prihovoriť, či to bolo kôli tomu...a trošku to ,,zjemniť..." 🙂 držím palce a krásne vianoce

mamutka
23. dec 2012

@zuzkaremiaska naozaj si nahlas povedala ... "ona jediná si na malú spomenula z celej ich rodiny" ..... lebo v tomto asi bude pes zakopany a vase problemy asi trvaju dlho a zahrnaju viac ludi....... ako sa ta jeho rodina zachovala nerozvadzas, ale jemu tvoj postoj k nim ocividne ide na nervy. A vianocnu atmosferu si ani nevsimne, necakaj od bezneho chlapa, ze si vsimne, ze si koli vianocnemu pecivu stala den pri sporaku, on si nikdy nebude isty, ci si to nekupila v obchode, chlap to nerozozna....ber to lahsie, nestresuj, maj normalne upratane a normalne navarene, nejake prijemne ozdoby a stromcek a a hotovo............. nie si pekaren na atmosferu... vianocnu atmosferu robi pohoda, nie 4 chody na stole a vetvicky okolo dveri. u nas si susedia povesali na dvere veciciek az az, tak ja som povedala nie - ja nedam 😀 ja mam krasnu pohodu doma, paradny stromcek a spokojneho chlapa v klude, nemusim ukazovat inym, ci vsetko stiham nazdobit a napudrovat

rora
23. dec 2012

ahoj, ja som na tom podobne,na VSETKO SAMA. napriklad u nas kazdy jeden den vysavam (!!!!) lebo neznesem omrvinky a spinu ktoru okrem mojej malej robi po celom byte hlavne on, upratujem kazdy den aj ine veci lebo je to velmi neporiadny chlap, ked ma volno nic ine nerobi len sa vála pri notbuku a bud chatuje alebo hrá hry, uz mi je z toho zle, ked sa ozvem ci moze dvihnut rit a pomoct, mi tak mi odvrkne ze "jemu narozdiel odo mna NEROBI PROBLEM upratovat" a to je cela jeho pomoc! vzdy tato debata skonci slovami ze mu podrazam nohy,a ze som zakerna.... tieto slova ako tak citam su priznacne prave pre takychto darebnych chlapov co vedia akurat tak mlet hubou a to je cela ich "pomoc" doma. ja sa uz nenervacim. davno som sa zmierila s tym ze my niesme celok, ale len akysi divny spolubyvajuci...

janinah
23. dec 2012

nechápem,že niektoré robíte neplatené slúžky a váš chlap sa váľa na gauči 😠 momentálne u nás som na gauči ja a mm čímsi leští nábytok 😉 je to na vás ako si čo zariadite,ale rozmýšľajte...nebudete mať večne 25 a silu a energiu na všetko,ja budem mať 50 a viem to porovnať..ak by som teraz mala robiť všetko sama,tak padám na hubu..našťastie mám muža,veľké dcéry,tak každý niečo urobí a v pohode sviatkujeme..takže tomu gaučákovi slušne podať handru,metlu,vysávač a s úsmevom ho požiadať o pomoc a potom aj pochváliť 😉

ivia123
23. dec 2012

@rora ahoj ,čitala som tvoj prispevok.Si ešte mlada .Polož si otazku dokedy to vydržiš?Maš to naozaj ťažke,držim ti palce pekne sviatky 🙂

rora
23. dec 2012

@janinah ja sa snazim aspon o aku taku "prevychovu", ale tazko je to u chlapa co je tak odmalicka nauceny, ze mal z matky sluzku pomaly az do tridsiatky 🙄 🙄 a ked sa takemu clovek vzoprie a posle ho dvihnut rit a ist nieco robit, to su hromy blesky....

rora
23. dec 2012

@ivia123 ja uz na tu otazku mam odpoved, ale musim to pretrpiet pokial nenastupim po RD do prace a budem trochu financne nezavislejsia.

janinah
23. dec 2012

@rora to mi je jasné,že je to mamičkina vizitka to jeho správanie a nepomoc,ale sorry,ty si nevidela koho si berieš? a uvedom si jednu vec-nastúpiš po MD do práce,ale doma ťa všetka robota bude čakať,ty dobehneš z práce unavená a doma druhé kolo 😒 ak sa on nezmení,tak sa buď rozvediete alebo o vás budeme počuť v správach,že ste sa pobili,lebo toto nevydržíš donekonečna 😒 radím ti začať ho postupne ,meniť,ale nie krikom,ale s úsmevom poprosiť o pomoc,poďakovať,pochváliť..aj keby to v tebe malo vrieť,však prosiť o to,aby si upratal svoje smradľavé ppnožky je predsa blbosť...ak sa nebude chytať doma,tak mu daj dieťa na prechádzku,lístok čo má kúpiť v obchode,pošli ho na poštu niečo vybaviť..

rora
23. dec 2012

@janinah bude to zniet asi divne,ale nevidela. On je majster pretvarky. Vedela som sice ze mu mama vari, ale videla som ze je na dochodku a nema co na robote. Predo mnou vzdy doma aj povysaval,aj umyl riad.. aj si upratal. No obcas som ho doma "vymakla" v riadnom bordeli a hnuse... prikladala som to tomu ze je unaveny z prace. Stale sa prezentoval ako samostatny sebestacny chlap. Az ked bolo neskoro som sa od znamych podozvedala pravdu. A vlastne som sa o tom presvedcila na vlastnej kozi uz v spolocnej domacnosti. Na nakupy ho posielam casto ale to je vzdy hodinovy telefonat z tesca ze kde najde hento kde tamto... samozrejme sprevadzane nervacenim... dceru sa mu bojim nechat na strazenie lebo to vyzera len tak ze lezi pri pc a mala pri nom mrnci, ani caj, ani plienku toboz nie dat najest... ked budem chodit do prace nebude mu mat kto varit ( mam 3 smeny) a bude sa MUSIET postarat aj o dceru. Uz som mu to niekolkokrat prizvukovala. Alebo pojdeme k nasim a my sa rozideme a malu uvidi kazdy druhy tyzden a to by neprezil. Takze si myslim ze mu pride vytriezenie z lenivosti. Ale cesta k tomu je teda riadne utrpenie...

samantha223
23. dec 2012

@zuzkaremiaska asi 99% zien je na ,, zenske,, prace sama alebo im pomahaju len ciastocne. ale z vlastnej skusenosti viem, ake je ked je jeho rodina ,, ina,,. Moj manzel si je toho vedomi, ale nerad otom rozprava. Vacsinou da za pravdu mne, ale nechce otom rozpravat, lebo pravda obcas boli, napokon je to jeho rodina. Mozno mu to padlo zle prave pred segrou, porozpravajte sa otom, ake mate pocity aj jeden aj druhy, mozno sa aj ospravedlni ak mu poviete ze ste to tak nemyslela.

digysa
23. dec 2012

@rora Zelam pevne nervy...dufam, ze po materskej sa to u vas upravi. Je to dost na nervy vidiet takeho nemozneho chlapa a denno-denne ho obchadzat...

Vesele Vianoce....

aj vsetkym ostatnym.....

@zuzkaremiaska Ty sa ho spytaj nech ti povie preco si to mysli. Ak sa nedozvies od neho, co ho k tomu podnietilo, tak sa nepohnete dalej....ani tu ti nikto neporadi.... 😔

samantha223
23. dec 2012

@rora chlap sa prevychovat neda, ako vam tu radia, ja mam sice dobreho muza, pomaha, lebo aj jeho otec je taky. Ale, mama brata, ktory cely zivot videl, ze moj otec stale je v robote ale doma nic nespravi. Moja svagrina moze prosit pekne, nepekne, plakat, to je jedno, nepohne rukou, ze je zivitelom. Chlapi su rozni, a v dospelom veku je prevychova nemozna, jedine mozme sem tam o nieco poprosit a dufat ze to aj spravia. Skuste partnerovi navrhnut, ze dobre, budete mu prat, zehlit, varit, ale ked pojdete do roboty, zacne to sam na seba robit. Mozno prispeje nieco k domacim pracam.

mima4
24. dec 2012

@zuzkaremiaska

ahoj,

zareagujem na tvoje, citujem "Môžem robiť všetko, snažiť sa, kupovať, chystať, baliť, upratovať, variť, všetko v byte zladiť, ,,nahodiť,, vianočnú atmosféru sviečkami a ozdobami....."

Nechcem sa da dotknut ale toto nerobi zenu zenou, na to si moze tvoj manzel najat sluzku, ktora vybavi, zariadi, nakupi, doladi... Nezi v klamstve, ze kvoli tomuto si ta muz bude viacej vazit, milovat... taku pesnicku tu uz hrali milionkrat 😀

Co si vsak urobila pre svojho manzela? ako muza, najblizsieho svojho priatela? ako si mu ty prejavovala lasku? kde si ho vzala? To ze si bola nad sporakom a robis mu sluzku, to si na to moze niekoho objednat, ale on potrebuje lasku, nehu, cas s tebou...

@janinah to je o kulture, o vychove... mlada krasna zena sa vyda, ma deti, a musi stihat dve sichty a ziadne take, ze je zena v domacnosti a do prace nechodi... take su lenive. Ale muz co chodi do prace, ale nema na starosti domacnost, na toho sa spolocnost inak pozera.
O tomto je aj feminizmus, ktory je za rovnocenost partnerov, za ich spolupracu, timovost... no mnohe zeny s tuzbou udrzat si muza, mat muza, zabiju v sebe zenu so svojimi potrebami a tuzbami a cely zivot sa len obetovavaju a myslia si, ze ake je to dobre...
A co ma sokuje, aj v tejto teme pisu zeny co maju aj dve-tri male deticky a lenivcov na krku... a cely zivot budu na vsetko same... velmi sa cudujem, ze s takym typom chlapa ma zena viac ako jedno dieta....

mima4
24. dec 2012

@samantha223 no kedze je zivitelom rodiny, tak verim, ze tvoja svagrina do prace nechodi a ani nebude chodit 🙂

acrobaleno
24. dec 2012

Ženy, ženy, ženy. Polovicu problémov si robíte samy. U nás to nikdy takto nefungovalo, že iba mama všetko robila. Vo všetkom sa striedali aj s otcom, či už varenie alebo upratovanie. Nikdy nebola "slúžka". A tou nebudem ani ja. Nechápem tieto zhony, že všetko musí byť dokonalé, vysávať každý deň? Toľko špiny nespravia ani naši dvaja psy a nie to ešte malé dieťa. Podstatou Vianoc nie je mať dlážku, z ktorej sa dá jesť, ale pohoda a pokoj. Navyše nepoznáme stanovisko druhej strany, to že prispievateľka napíše, že je najlepšia a neviem čo a že to je chyba jej muža, tak to pravda byť nemusí.