V mobile mám vytvorený fotoalbum “afirmácie”, sú tam citáty, sny, túžby a aj fotky nejakých vytúžených materiálnych vecí. Manžel mi kúpil ako darček jeden šperk, ktorého foto som tam mala. Potom sa priznal, že mi lašoval v telefóne aby ten darček našiel. Vie, že si tam takéto sny ukladám. Na jednej strane mám radosť, že ma chcel potešiť, na druhej strane mám zlý pocit, že mi takto “sliedil” v telefóne. Je podľa vás tento zlý pocit oprávnený? Vnímam to ako určité narušenie súkromia..
Toto bude hranicne, preco si ten album nepozdielala s nim, ked evidentne nevie, po com tuzis? Ano samozrejme, je to narusenie sukromia...aj ked zas ja moj muzovi podam moj mobil hocikedy, ked nema svoj po ruke a potrebuje cokolvek pozriet, nenapadlo by ma to riesit, dokonca pin mame vsetci v rodine na vsetky zariadenia rovnaky...
@simonka_ba my máme telefóny vedľa seba na stole. Nemám v ňom nič, čo by som skrývala a manžel takisto. Nemáme ich ani blokované. Na druhej strane si bez vedomia druhého do nich nelezieme.
@simonka_ba a ty máš tajnosti pred manželom ,mne môže aj ja môžem kedykoľvek do mobilu toho druhého nie je na tom nič zle
@simonka_ba ale nepreháňaj …. ocen že sa ti snažil darčekom urobiť radosť a nekúpil prvú sprostosť ktorá ho napadla
ved po chvii sa do telefonu neda dostat, ci mas odomknutu obrazovku?
Neviem ... my s mužom máme telefóny voľne pohodené, keď muž potrebuje čosi pozrieť, vybaviť a ten svoj má vo vedľajšej izbe, vezme môj, ja zasa ten jeho ... nemám s tým problém, on tiež nie ... si mu mala na rovinu povedať, aký darček chceš, ak si robila drahoty a čakala si, že sa sám dovtípi, sa ani nečudujem, že Ti vliezol do telefónu ... muži sa nedovtípia sami, mužom musíš na rovinu povedať ... kus citlivo to berieš, neskrývaš čosi pred ním?
@simonka_ba Ahoj.. Podla mňa to nie je úplne v poriadku, ale určite to nemyslel zle. Chcel ti spraviť radosť, tak sa snažil čo najviac aby si sa potešila a aby vedel čo presne kúpiť. Ak nie je čo tajiť, tak sa človek nemá čoho báť. Vysvetli mu, že sa ti to nepáči aby to robil bez tvojho vedomia a on to pochopí.
Vycistite si stôl, povedz mu presne to, čo si sem napísala…síce je to veľmi milé, ale predsa len trochu narušenie súkromia. Nedrž to v sebe, nech ťa to neomíňa. On nemusí vedieť, ako to cítiš, veď ti sám povedal, že inšpiráciu našiel v tvojom priečinku o snoch 🙂.
Pokiaľ by som tam nič neskrývala, nevidím dôvod aby mi to vadilo. Píšeš že o tom albume vedel, tak ti chcel splniť jeden z tvojich snov. Odkiaľ to mal vedieť? Z vešteckej gule? Veď buď rada, už jeden sen ti splnil.
každý ma ine hranice,my mame tiez volne telefóny,ja za manzela aj spravy pisrm na mesenger,alebo meili ked sa mu nechce,lebo ma hrubé prsty a nechce sa mu na telefóne písať,mozno to niekomu vadí,chce mat sukromie,ked ti to vadi mu to povedz
Mne tiez raz vošiel do mobilu, a objednal mi polovicu knih z wishlistu, v živote som nebola šťastnejšia 😀 neviem podla mna v normálnom vzťahu sa toto nerieši, ved ta chcel potešiť
@simonka_ba moc to riešiš. Mne to príde milé, chcel ta potešiť a presne vedel kde hľadať. Načo si to potom ukladať keď nie ako inšpiráciu pre polovičku? On nemá ako vedieť čo chceš, keď mu to nepovieš alebo neukážes. Veľa žien dostáva hrozne dary...ty si dostala svoj vytúžený a sťažuješ sa ...
@gejb zenam proste nejde vyhoviet 😂
@simonka_ba Telefon pre mna nepredstavuje prisne sukromnu vec a takze nieco take by som vobec neriesila..
Tak vseobecne - vzdy ma prekvapi, ze to ma niekto nastavene tak, ze jeho partner nemoze jeho Telefon lubovolne pouzivat.. rozmyslam, co take tajne tam asi tak maju.. 😁
@simonka_ba ved nic hrozne tam nechcel, chcel Ta potesit. Ja by som ocenila vynaliezavost a snahu.
Ja s tym nemam problem aby manzel pouzil moj mobil, aj ja mozem jeho. Ale som zvyknuta na moj. Aj keby si ho cely prezrel, mne by to nevadilo, nemame ziadne tajomstva. U deti mi to ale vadi a musim si menit Pin ked ho nahodou zistia.
Musim napísať, ze sa velmi čudujem tymto komentárom…raz som v jednej diskusii povedala nieco ohladom toho, ze nevidím dôvod, preco by zena nemala vediet heslo do mužovho mobilu a zienky boli silno vytočené ako nerespektujem jeho súkromie, a ze kazdy ma svoj život, a uz som bola stíhačka 🙈
Simona Brnova fake profil ?
Išiel tam, lebo ťa chcel potešiť a nie prichytiť pri čine. Je rozdiel kontrolovať telefón alebo si ho požičať s dobrým úmyslom.
@simonka_ba my si s manželkou poznáme všetky heslá a ani by som nechcel aby to bolo inak... čo konkrétne by som mal pred ňou skrývať? A čo by mala skrývať ona predo mnou? Veď sme celé dni spolu... sme jeden tím, jedna duša, držíme spolu, delime sa o pocity... tak aké súkromie?
@simonka_ba Mne by to vobec nevadilo, u nas mobil nerovna sa sukromie. Ale vy to mate asi inak. Ak chodenie si do mobilov je u vas tabu, tak sa ti necudujem, ze si zarazena ze tu hranicu prekrocil bez tvojho vedomia.
@simonka_ba no a nemas tam tie afirmacie preto, lebo si chces nieco pritiahnut do zivota?
No tak sa podarilo. 🙂
A ako vzdy, ked sa niecomu takto snazis urcit miesto (vo svojom zivote), nikdy nerozhodnes o smere a sposobe, akym sa to tam dostane. No a vysnivane veci, ked pridu, vedia priniest aj kusok sklamania.
Zvykaj si. Klasika. 🙂
pozera na teba v kupelni, pocuje ta na wc, spite v jednej posteli... a vadi ti ze ti kukol telefon? to uz je iny level zavislosti na telefónoch dnes 😔 robis problem kde nie je
@simonka_ba a máš tam aj "sny" o ktorých môžeš vedieť len ty? 😁 Keď nemáš čo skrývať, tak nerieš.
Neviem posúdiť ...keby mi to spraví muž ,ktorý je úplne v pohode ,žiadny žiarlivec a tak tak som šťastná pysna ze mám takého super muža vynaliezaveho ale ak by to bol nejaký tyran alebo čo čo využije ostatné veci v telefóne vo svoj prospech tak by som to riešila .sú rôzne typy mužov .tvoj je aký ? Veríte si neupodozrievate sa ?
Ďakujem pekne za názory, čo sa týka telefónov, máme ich uzamknuté ale ja s jeho a on s mojim dátum narodenia, takže tie poznáme. Mne len zostal taký zvláštny pocit z toho, keď mi povedal, že kým som sa sprchovala prebehol telefón, našiel ten album atď. Nie je tam nič tajné, ani niečo čo by vidieť nemohol, ale pre mňa je to určitý zásah do súkromia. Prijala som teda situáciu s vďačnosťou, že ma chcel potešiť, ďakujem pekne za všetky vaše názory 🙏🏼.
@moonlight1210 Za mňa to funguje, ja mám druhý album kde si presúvam už splnené a niekedy až žasnem keď rekapitulujem. Sprevádza ma to celým životom, že keď si niečo prajem veľmi veľmi splní sa to. Niekedy s háčikom, inokedy bez.
@simonka_ba bola by si radšej keby ti kúpi nejakú zbytočnosť? Chcel ťa potesit tak? Buď rada..🙂kto tu rieši že si dačo pozrie v mobile, pekný darček od neho🙂🙂
Ale on ta chcel potesit, nic viacej, podla mna zbytocne nad tym premyslas a hladat za tym nieco, co tam vobec nie je 🙂
@simonka_ba podľa mna neries, veď mal ten najlepši úmysel. Nešiel ti tam lustrovat správy. Náhodou je mile že ti chcel splniť presne to po com túžiš a že ta tak pozná že vedel kde hľadať.