Čaute, mám taky problem, ked sme prerabali byt, manželovi rodicia nam dali väčšinu penazi na prerabku bytu, už je to dva roky dozadu, ak si vsak dovolím nieco povedať na jeho mamu, ktora mi dosť casto pripada uplne mimo svojím spravanim, tak mi hned odpovie ze mam byt ticho, ze nam dali, ze som nevdacna atd., pritom ziadne peniaze sme si nepytali, proste sami nam dali od seba, lebo chceli... Oni sami to nikdy nevyhadzuju, ze nam dali alebo niečo podobne, len manzel mne, ked si dovolim nieco povedat na nu.... Keby som vedela, ze to takto bude hned by som bola za vacsiu hypoteku, aby sme si prerobili a splacali vsetko sami.... Som teraz tehotna na PN, tak som si vcera vypocula aky som prizivnik, ktory sa prizivil na jeho rodine.... Bolo mi to velmi luto a plakala som, lebo si nemyslim, ze som nejaky prizivnik, naozaj som necakala ze teraz budem musiet byt akoze cely život vdacna a budem musiet drzat hubu pred nim....hlavne preto ze oni teda nic take nehovoria, len mi je neprijemne pocuvat taketo reci od manzela.... Čo na to hovorite? Ako by ste to riesili?
@janinah rada by som ju nekomentovala, ale ked predo mnou napriklad povie na svoju choru svokru, ze snad uz konečne zomrie alebo mi rano o osmej vyzvana a chodi neohlasene, kontroluje mi tu co mam ako doma a podobne, tak mi to neda a poviem, ze to je nenormalne.... Ze mi to vadi... No hned si vysluzim za to, ze mam byt ticho lebo nam oni dali.... A najviac ma mrzi teda to, ze len on mi to omiela stale pri kazdom jednom mojom slove, ktore je negativne....
No jedna vec je, keď ti to povie vtedy, keď ty niečo negatívne hovoríš na jeho mamu - čo sa zrejme dotkne viac ako ty si schopná pripustiť, je to zrejme jeho citlivá stránka a ako spôsob obrany proti tomu aby si pred ním na ňu nekydala - aj keď možno máš pravdu zo svojho subjektívneho hľadiska - tak vtedy ti toto vyhodí na oči. Druhá vec je ak ti aj mimo toho hovorí že si príživníčka alebo podobné narážky na financie. Tam už môže byť problém niekde inde a to ten, že je to rodený sebec a lakomec a tým pádom ťa ľutujem, lebo žiť s lakomcom to je na mašľu. A teda dosť ma zaráža aj fakt že sa takto s tebou rozpráva, že máš byť ticho, asi si neuvedomuje, že ste PARTNERI a nie on nadriadený a ty podriadená, ktorá ho bude na slovo poslúchať. Nejak asi nepochopil o čom manželstvo je.
Ak zazvoní o 8mej,tak neotvorím,ak otvorí manžel tak je to na ňom,nech sa jej venuje,ty si rob svoje alebo sa zatvor do svojej izby,že ti je zle.....alebo toho manžela zamestnaj tak,aby nemal chuť dvere otvárať,asi nemusím písať ako😉....a píšem zas a naposledy,nekomentuj jeho mamu,ak niečo máš,tak to slušne povedz jej medzi 4 očami....
no keby mňe povedal priateľ/ manžel že by som bola tehotna na PN a že som priživnička viac by ma nevydel je to len začiatok budeš mať dieťa žiť s materskej almužny a ked mu povieš aby ti prispel na dieťa ti povie že si priživnička chod pracovať alebo čo neni to v poriadku je to zlý začiatok koľko ste manželia aký bol predtým než ste spolu začali chodiť ked toto hovori tak to sa bude iba stupňovať jeho matka si mysli že ked vám dali časť penazi že si môže prisť ako domov všetko kutrať babrať a ty musiš byť ticho lebo ich peniaze sa nachadzajú u vás v zmysle pomohli nám zariadiť toto je nevyhoda nikdy by som tak nechcela všetko chcem len sama od matky a svokry nič načo aby som mala toto na očiach vytykané pokiaľ by žili predstav si dajme tomu môže prisť nedajbože k rozvodu a čo neda ti nič ťa nevyplati lebo povie že jeho rodičia do toho dali peniaze ako pišeš mohla si si všetko vybaviť sama aj väčši úver a mala by si pokoj.
@halienka no prave to je to, ze on pochadza z bohatej rodiny a cele mi to dojde, ako keby si stale potreboval dokazovať, kto dal a kto nedal... Ze som prizivnicka mi nehovori stale, ale to ze oni dali to povie hocikedy.... Pritom ja som mu viac krát povedala, že keby mali moji rodicia tiez by dali, ape tak ked nemali tolko, dali kolko mali.... Ale ja som rozhodne spolu s nim neprijala nejake peniaze za ucelom, ze teraz budem musiet 30 rokov byt ticho a len sa usmievat a on ako keby to snad vyzaduje, ze dali, tak bud tichi a nekomentuj nic....
u nás je niečo podobne! Kúpili sme byt a moji rodičia nám dali 10000€! Až neberieme takú veľkú hypoteku,byt bol zariadeny,takže navyše peniaze na prerabku alebo niečo nám.nebolo treba! Ja to teda mužovi nikdy nevykrikujem! ALE!!! Pocuvam od mojej mamy, prečo ste neprišli cez víkend pomôcť v zahrade,veď sme vám prispeli ma byt! Nech môj muž pride pomôcť tatkovi natrieť strechu,bo sme vám dali na byt! Minule som už bola taká nasrata,že som jej zložila telefon a potom jej riadne do duše prehovorila! Peniaze sme nepytali, rovnaku sumu dali aj bratovi na byt! Keby som vedela,že.mi to bude takto stále vykrikovane,tak tie peniaze nezoberiem! A to ani otec nevie,ako to mama stale vyhadzuje na oči! Nepoviem ísť raz za čas pomôcť,ale proste nedokáže pochopiť,že už máme svoj život,máme dieťa, chceme chodiť na výlety a podobne! Muža cez týždeň skoro nevidím a cez víkend chceme byť spolu a užiť si,kým sme mladi a malá je ešte malá
@janinah no problém je ze som na PN a ona je dist chytrá na toto, vie ze otvorim, lebo neviem, ci mi nejde nejaka kontrola alebo tak... Ona je manipulator, vsetko ma premyslene... No nemusim ju kvoli tejto jeu vlastnosti, ze vzdy musi byt po jej...
@dilino no ved to, keby som toto vedela rovno by som na zaciatku vybavilvacsiu hypoteku... Len teraz uz ťažko.... Ucet mame spolocny, cize peniaze mi nezakazuje cerpat alebo nieco.... Dokonca vcera mi objednal nejaky darcek na Vianoce za 150€ este som mu vravela, ze mi nemal nic kupovat, ze sak pride dieta, ze nechcem nic a nakoniec sa dozviem, ze som prizivnik... Ale mava aj poznamky o tom, ked mi dojde PN, ze ani si nevsimol a podobne
vieš bohatý je na figu vydiš a teraz ti to vytyka bude ešte viac je to sebec a lakomec nevie čo je to ťažko robiť a všetko si zabezpečiť vlastný pričinenim bez rodičovskej pomoci on to aj očakaval od rodičov ved čo dajú pomôžu ale nemusi to vykrikovať že vám dali čo sa máš posrať a dvere na špágate že priklad zaspiš bude sa dobijať k vám domov jeho matka a neotvoriš lebo budeš oddychovať tak čo pride domov muž a nabľači na teba že si jeho matke neotvorila a môže tam prisť kedy chce lebo je to akože aj jej peniaze vo vašom dome strašné niečo a ked si dovoliš povedať názor tak už ťa okrikne začiatok konca.
tak mu to tak aj povedz presne, že to hádam nemyslíš vážne, že teraz mám držať hubu celý život len preto, že nám vaši dali peniaze. To radšej pôjdem niekde zobrať pôžičku a vrátim im ich ale takto teda som si život s manželom nepredstavovala, že budem musieť celý život mlčať. Treba mu to povedať jasne, lebo chlapovi keď niečo jasne nepovieš, tak jemu to nedôjde. Nech sa aj on uvedomí čo po tebe žiada. Treba si to hneď vyjasniť, lebo sa to nabalí ako snehová guľa a nedopadne to celé dobre medzi vami.
jednoducho MAMA je MAMA a je len jedna, aj ty ňou raz budeš, potom skôr pochopíš...
@lenka2710 no to máš presne to iste, nám dali nejakych 15 000€ a tiež to asi teraz budem pocuvat do konca zivota, a presne, keby toto viem, tak hned zoberiem vacsiu hypoteku .... u teba je este horsie, ze ta mama ti to hovori, ze ona ocividne to vnima, ze dali sme, tak teraz posluchaj .... mne to dojde strasne trapne .... sak ked niekomu chcem pomoct, tak pomoct a nie ze to budem teraz brat, ze tadyy suchaj nohami a rob, čo ja poviem, inak bude zle .... no mna mrzi, ze mi to len on omiela, ako keby potrebuje stale ukazovat, ze ja som ten, čo urobil viac a moja rodina a ty si chudera, ktora sa nesmie ani ozyvat predo mnou
no ved len aby aj ten darček ti nevytýkal už sa len zamysli čakaš jeho dieťa a on ti povie že si priživnička vieš mňe by to stáčilo aby mi to povedal raz viac by mi netrebalo to že mate spoločný účet a budete mať dieťa len aby nevyšpekuloval že veľa mináš a už budeš mať iba svoje peniaze takých to už bolo
@dilino no presne on sam ocakaval, som mu to aj povedala, ze ty si potom čo? ked ja som prizivnik, ze ved aj ty si sa potom na nich prizivil a hlavne nepoviem, keby to bolo, ze my sme ich snad prosili alebo čo, ale oni sami sa ponukli a nevyhadzuju, len on mne, ze ja mam drzat hubu, ale tak ked sa ona zachova nejako negativne, tak ja sa neviem usmievat, ze super uzasna ste .... len aby on bol spokojny
@halienka no presne som si hned myslela na pozicku, ze vratim teda, len ked som teraz PN, tazko mi nejaku daju a on je si vedomy .... a som mu povedala, ze ja som neprijala peniaze, aby som bola teraz ticho a len sa usmievala a on, ze som nevdacna proste, že si dovolim na nu nieco povedat, ked dali ....
@dilino ja niekedy aj rozmyslam, ze radsej nech mam svoj ucet fakt .... nemohol by mi nic povedat .... ale zasa je pravda, ze za chvilu materska nic moc a on si bude vysmiaty a ja nebudem mat na nic .... neviem, vzdy som si myslela, ze je to normalne, ze zena je na materskej a muz sa k tomu stavia zodpovedne a nie ze to berie ako moznost vyuzivat to a davat ženu dole
@joliette ja viem, ze je to jeho mama, ale nemyslim si, ze ked poviem, ze ako moze niekomu priat smrt, ze to je nepekne, ze by mi za to hned mal nadavat do prizivničok
Ja to stále tvrdím, že ženy a muži k sebe nepatria....lebo vzniká z toho pohroma. Najlepšie je byť sám a mať zodpovednosť len za seba. Keby som sa mala ešte raz narodiť, tak sa nikdy nevydám a nezakladám si rodinu. Mala by som zodpovednosť len sama za seba. Áno viem, znie to sebecky, no bolo by všetko jednoduchšie...
@didaa ako čo, ano je pravda, že niekedy lepšie byť sám, ale zasa su veci, kedy človek je rád, že má aj toho druhého ... len teda toto nie sú práve tie veci, kedy nás niekto uráža, zhadzuje sa a nadraduje
ved uvidiš ako sa to všetko utrasie niekedy je problém to že sa berú z bohatej rodiny a s prijemernej rodiny vydiš taký sa nepolepši nič si nevydrel na bývanie vlastnými rukami on ju len natrčil a to je ľahši spôsob ako isť vybrať a splacať 30 rokov.
veď to,minule ma to strašne zamrzelo, dali aj bratovi a jemu sa nič nevykrikuje,aj keď príde domov raz za mesiac na dva dni! A ja aby som tam bola každý vikend a hrabala sa buď v hline alebo upratovala!
Ja som nič nepytala, tatko sám povedal že da jednému aj druhemu buď ma byt alebo pozemok pod stavbu
Ešte sa muž smial,že keby vedel,tak si ma zoberie skôr 😁😁😁 ja to mužovi vôbec nevykrikujem, jeho rodičia sú na dôchodku a majú sa čo obracat a pomáhajú ako.môžu! Zeleninou, vajickami a podobne a nikdy ma nenapadlo vážiť si ich preto menej, keby nechceli,nedali by!
a čo ti bráni si hypotéku navýšiť a vrátiť peniaze svokre? A budete si kvit obidvaja.
@dilino no ved to, že on nemusel nikdy nič a nehovorím aj nasi nám dali, len nie tolko, ja mam zasa v rodine vela majetkov, ktoré raz podedím, lebo som jedináčik, ale neviem si predstavit, ze mi mama niekedy da byt, ktory nevyuziva, ja ho predam, kupim za to niečo nam a že by som mu vytykala, že toto je od mojej rodiny .... len to už je zasa asi o tom, ze ja som vzdy bola vedena k tomu, ze ist na brigadu, zarobit si na svoje vymysle a tak, on nemusel nikdy nic, vsetko zadarmo dostal
@lenka2710 presne aj toto, moja mama je sama a proste nam napriklad dost casto navarí, lebo ju to baví jeho mama nám zasa nikdy nenavarí napríklad a aj to mi minule povedal, ze no sak nech tvoja mama varí, sak nasi dali peniaze
@sasa1310 navrhla som to .... len to je to, ze on navysovat hypo nechce, to sa mu zasa nepaci, ze by bola splatka ja neviem o 70€ vyssia, ale mne vykrikovat že som prizivnik, to ano, to už mu nevadí
Muž, který miluje svojí ženu a váží si jí, by ji nikdy neřekl, že je příživník a už vůbec ne v době, kdy čeká jejich společné dítě. A ani to předhazování peněz od rodičů není v pořádku, a jako žít s tím do konce života, že se budu bát cokoliv říct, aby mě nevyhodil, to ani náhodou. Já bych s takovym mužem nebyla a to i za cenu rozchodu s tím, že na dítě budu sama. Takovéhle chování do kvalitního vztahu nepatří. Dala bych manželovi jasně najevo, že takhle se ke mně chovát nebude! Choval se takhle vždycky, že byl na tebe takhle povýšený?
@codal ono, vyhodit ma nemože, lebo byt je pisany na obi dvoch .... no on je vesobecne taky arogant a taky povysenec, to ma z rodiny a vychovy, lebo teda rozmaznany fracek, ktory vzdy dostal vsetko len tak ... len teda nebol taky, ze by to puzival proti mne .... akurat za posledneho pol roka zacal mat take poznamky .... alebo teda, ked ja nieco poviem, co jemu nevyhovuje alebo sa mu nepáči .... presne toto si vravím, že ako si ma váži, ked mi toto povie a nevadí mu, ze ma urazi a ublizi mi
poviem na to len jedno,je nevdacny a neváži si ta! Mne by to muž nikdy nepovedal, po rodicovskej som zostala doma, malá bola dosť často chorlava a nemal sa mi kto o nu postarať,keby som nastúpila do práce! Stara sa o nás muž a nikdy mi nepovedal,že som len prizivnik!
Ale asi záleží od povahy,moj muž by sa pre.druhých aj rozkrajal a poviem ti,tiež to nieje bohviečo, niektorí to vedia dobre zneužiť
Však jeho mamu nekomentuj a budeš mať pokoj.Komentuje on tvoju?asi nie.....