Ahojte babulky,mám v sebe strašný zmätok a ani neviem ako začať.Mám vážne podozrenie,že ma mm podvádza,ale nemám žiaden rukolapný dôkaz(nič,čím by som ho mohla usvedčiť).Poraďte mi,ako mám postupovať,ako sa dopátrať pravdy,ako sa k nemu správať?On samozrejme všetko poprel,všetko vedel "logicky" vysvetliť,hovorí,že nech už sa správal akokoľvek zle ku mne,to že ma ľúbi a že ma nepodviedol je isté,že on je už raz také poleno a možno si ma ani nezaslúži.Ale ja neviem,či mu môžem veriť,je taký iný.Aj 13ročná dcéra si to všimla,sa ma pýtala,že čo sa stalo s ocom,že je taký divný.A len tak so srandy som nadhodila"možno si našiel inú a teraz má výčitky".Ona prekvapene na mňa pozrie a že"no vieš mami že presne na to som myslela"Poraďte babulky čo mám robiť.Chodí na týždňovky do Rakúska,chodí domov len na víkendy,nemám sa ako dozvedieť čo tam robí. ☹
@sirinka no ano ja sa snažím,ale to podozrenie stále vo mne hlodá a som z toho psychicky na figu.
@bosoriak to som už skúsila,ale on je dobrý herec a ide mu o veľa,takže on bude zubami-nectami brániť svoje.
sme manželia 14 rokov a zažila som si sním kadečo,ale to že by ma podviedol som si nikdy nechcela pripustiť.Možno som bola naivná,a možno naozaj "pes ktorý šteká nehryzie",lebo keď sme mali krízy sa mi viackrát vyhrážal,že si to zariadi po svojoim
@mosaki z čoho usudzuješ, že ťa podvádza??? je iný v čom? dlho robí v Rakúsku?
skôr či neskôr vyjde pravda najavo...najhoršie riešenie je teraz šprtať,podrývať,spovedať ho,čo keď ozaj sa nemá k čomu priznávať a ty si len pokazíš asi nie veľmi dobré vzťahy v rodine?
@mimka11111 V Rakúsku robí asi 1rok.Je ku mne taký odmeraný chladný,vzhýba sa mi.Predtým ma večer stále volal spať,teraz radšej ostane pozerať telku a ide do spálne,keď si myslí že už spí...a mnoho ďalších drobností...keď ho na to upozorní,tak sa zrazu začne chovať milo,ale nie na dlho.Doma keď je,tak ja taký neslaný-nemastný,a keď má odísť ,tak akosi pookreje.
@mosaki nemôže to byť tou prácou? nezvykol si možno ešte na ten režim,ktorý momentálne doma máte ...neviem, čo keby ste skúsili cez víkendy tráviť viac času spolu ako rodina, niekam si vyraziť a tak podobne
@mosaki ahoj, idú prázdniny, čo takto zbaliť decká a na ten týždeň ísť s ním do Rakúska? Nejaké ubytovanie zohnať, nehovorím že mu musíte byť za zadkom každú minútu, ale ísť s ním tam kde robí. a potom uvidíš.
ale podľa toho čo si napísala niečo na tom bude.
@mosaki prevezmi iniciativu, planuj chystaj, zvadzaj... Necakaj.... Keby sa situacia nezacala pomaly zlepsovat, popros ho o uprimnost, ze ked on, aj ty by si si rada zariadila veci po svojom... Ze sa uz nejako dohodnete 😉 neviem, kolko ma rokov, ake zamestnanie, mozno ma aj nejake zdravotne problemy....
@lalinko2010 tak keby som bola tam,tak určite by nespravil nič,čím by vzbudil podozrenie
@mimka11111 no tak cez víkend je tu ešte aj futbal...
@mosaki to je tazke radit ale najlepsie je sa o tom otvorene porozpravat...alebo sa opytaj samej seba ci by si s nim nadalej chcela zit v pripade , ze by ta naozaj podviedol ..ak bude tvoja odpoved ano tak nemas co riesit..ak by si ho kvoli tomu opustila tak sa s nim otvorene porozpravaj, opytaj sa ho preco ta uz nevola spat ale dava prednost tv ...ci ma nejake problemy v praci ??? alebo co ho trapi lebo mas pocit , ze sa odcudzujete a nevies, co mas robit....neutoc na neho ...rozpravaj o tom co citis ty!!! muzi neznasaju ked zeny zacnu debatu utokom a vycitkami....snad sa otvori a dozvies sa viac..drzim prsty!!!
@mosaki podlatoho, co pises, opustit vas zatial nechce... Je sanca vztah obnovit, ale to len pokial bude tuzit po tebe.... Nie ked sa bude vracat domov k namosurenej, podozrievavej a utrapenej manzelke. Vzbud jeho pozornost, nebud stale v dosahu, zmen imidz, vyraz na vecer von s kamoskami....
@mosaki by si videla ako sa správa tam. nejako by sa to prevalilo, ale odporúčam skôr tak, že nepovedať mu to dopredu, ale prekvapiť ho. nebude prichystaný na to a bude to šok preňho, niečo v takom zmysle!
@mosaki 😖 hádam nie celý víkend? zjavne sa asi potrebujete vela rozprávať, jeho na jednej strane chápem, že sa potrebuje aj nejako odreagovať a možno to práve hladá vo futbale,...rozprávať,rozprávať a rozprávať, vydiskutovať si všetko,čo vás trápi a nájsť spoločný kompromis, za rodinu musia bojovať obaja, nielen jeden
@lalinko2010 No keď ja nie som taká odvážna a priebojná 😔 ,ja by som sa tam ani nevedela tak dostať.A nie som si istá,či je to v Rakúsku.Myslím,že skôr na SK.On aj predtým chodil na týždňovky na SK,väčšinou býval BA,a to z Viedne nie je tak ďaleko
@mimka11111 jasné,že nie.Ale príde domov v piatok v noci,sobotu doobeda treba aj niečo porobiť,poobede až do večera futbal,v nedeľu doobeda ja varím(bývame s rodičmi,sme 7členná rodina-ale oni sa do nás nestarajú) a poobede sa balí (ho balím)do roboty.A ja sa snažím rozprávať,ja to potrebujem,ale jeho už otravuje
manzel je k tebe mily a ty vyvodzujes zavery ze ta podvadza a toto je tzv.odskodne;-)spravne to chapem?ze je mily a ty si zaskocena a vidis za tym nieco.no byt tebou narovinu sa ho pytam ..ty ho poznas najlepsie.moj manzel ked je u mne mily extremne,snazim sa z neho vytlct eurace na moje blbosti a ne ho podozrievat😉ak mas vazne podozrenie ktore sa nezaklada na domnienkach,ale vonal niecim zensym,ci nejake smsky,ci zahadne telefonaty,tak narovinu vyrukuj.inak by som sa nezhadzovala
@mosaki u nás tomu predchadzala kriza,ja som bola 8 mesiacov po porode,tym,že bol syn vytuženy po 8 rokoch manželstva,tak sa mi stal stredobodom vesmíru a manžel ostal bokom.....sex takmer nulovy....manžel ma upozornoval .že sa citi v tom to smere zanedbany...........u mojho to bola jednorazovka,zistila som to ešte v ten den......vyhybal sa mi ,nevedel so m nou komunikovat a ked mi odpovedal na nejaku otazku,uhybal pohladom ,nevedel mi pozriet do očí...........tak som sa ho spytala a hned sa priznal........zbalila som kufor ,syna a odišla k rodičom.....povedal,že mu je to lúto,že nás chce spat..........povedala som mu ,aby ma nekontaktoval,že si to musim premysliet,zvážit a ,že sa ozvem........po 3 týždnoch som sa vrátila......
@cecil36 Možno by som to dokázala prekonať,ale on by sa nepriznal a práve to je to,čo by som neprekusla,keby som zistila že mi klamal,že sa nepriznal.
@sonagolisova Už sme to preberali,že on ani nevie,že proste to tak cítil.
@sirinka on povedal,že by od nás neodišiel,ale to má aj menej poetické dôvody.Dom v ktorom bývame patrí mojim rodičom a keby odišiel ostal by na prázdno a už niečo spoločne investovali do domu... 😖
@mosaki kks a tebe takyto zivot vyhovuje? Preco sa nerozhodnes sama? Preco cakas na to, ze on sa prizna alebo co. Mat takeho chlapa, poslem ho kade lahsie. Naco ti akoze je??? Nemas vlastnu hlavu? Ved ked tebe to jeho spravanie nevyhovuje a odmieta sa s tebou o tom bavit, tak bohuzial. Rozvod. Urcite sa budes menej trapit bez neho! Aspon si budes zit vlastny zivot a nebudes sa musiet o neho starat, lebo evidentne len na to ta ma.
a keby si si zacala zit vlastny zivot? skratka na chvilku ho ignorovat, komunikovat len o to najnutnejsom, sice milo, ale nevtierat sa mu, nepytat dovody, nechcciet sa rozpravat. Ked on ide na futbal, tiez niekam vyraz, na vylet s detmi, za komskami, kup si nieco nove na seba, urob si program, zmen uces. Mozno by ho to trosku "vydusilo", ze aka zmena sa u teba udiala.
Druha vec, si pripravena na alternativu, ze by sa nevera potvrdila? Co budes robit dalej?
Ak sa nechces tymto zbytocne trapit, tak skus najprv ten vlastny zivot.
@haslerka27 SMS-ky môže vymazať a doma nepotrebuje riešiť telefonáty,keď má na to celý týždeň mimo domu.A milo sa začne správať až keď naňho vyrukujem a podozrením.Okrem dôvodov na podozrenie,ktoré som už spomenula, a ktorým som akosi nepripisovala až takú váhu(človek nevidí čo nechce vidieť)ma na to upozornila jedna liečitelka.A žial vo všetkom,čo sa dalo overiť mala pravdu.
@mosaki manzelstvo je institucia, ktora musi byt zalozena na kompromisoch, tolerancii a dovere. mate spolu 13 rocnu dceru, cize ste spolu asi neni rok-dva. treba sa o tom porozpravat a problem riesit. ked vam povedal, ze inu nema, preco mu neverite? je vas vztah nastrbeny natolko, ze mate dovod mu neverit? neni zmena z jeho strany len preto, ze je od vas 5 dni v tyzdni prec? a dceru by ste nemali zatahovat do vasich konfliktov. je to len dieta. treba problem riesit rozumne, porozpravat sa, vysvetlit si, preco je iny, preco sa vam zda iny a nie sa hned rozvadzat, ked ani nemate ziadne dokazy jeho neveri. su to len vase domnienky.
@mosaki Takže máš podozrenie, ktoré ťa zhrýza, ale ešte viac predstava, že by sa potvrdili tvoje pochybnosti.
No mám pocit, že od tejto diskusie si očakávala vety typu, aby si si nenamýšlala a pod., že je to Ok, netreba hysterčiť, a to by ťa upokojilo.
Prebehni si očami diskusiu Dôveru na diaľku a možno ziskaš zopár info, ako treba doma privítať manžela s úsmevom a dobrou náladou, lebo sa práve vrátil a otázku, že od koho nerieš.
Partner, ktorý povie partnerovi, že ty si ma nezaslúžiš, chce vlastne povedať, skús si niekoho nájsť lebo...., toto nie je z mojej hlavy, to som čítala. Normálne sa hovorí, že sme stvorení jeden pre druhého.
@cecil36 napísala zmysluplný príspevok, lebo nemusíš zisťovať aj tak sa dá, ale ak chceš dá sa zistiť, čo chceš zistiť.
@mosaki na tvojom mieste by som stavala na tom, co ti povedal... Upevnovat vztah, teda pokial ho lubis, vyrazit niekam len vo dvojici, osviezit romantiku aj sexualny zivot...