Ahojte,som zufala,neviem ako dalej...vie mi niekto poradit?
Napisem v skratke:manzel mal problemy s alkoholom,
v roku 2017 si bez mojho vedomia pozical 15000 eur,vlozil ich do Bitcoinov na internete,uplne tomu prepadol a potom prisiel o velke peniaze cca 60000 eur.
Od roku 2018 zacal moj manzel chodit k Jehovistom.V r.2019 konvertoval k Jehovistom.
Teraz je momentalne bez prace a kazdy den chodi k za nimi,alebo ked som v praci oni pridu k nam.V stredu a v nedelu maju tie ich prednasky...Uplne ho celeho "zozrali".
Mam pocit,ze ja som ho za 15 rokov nedokazala vymamit od jeho manii,ale oni to dokazali. Mame dve male deti,uz nejaky cas od 2019 sa ich snazi ovplyvnovat,ze oni su dobri veriaci ludia...mna nema sancu prehovorit,ale mam strach o svoje deti,chce ich zobrat na prednasky...Velmi sa kvoli tomu hadame,nesuhlasim s tym co robi...som zufala,uz nevladzem bojovat...Co mam robit???
Nie som za rozvod ale tu nič iné nepomôže,, zobrať sa, zbaliť deti a seba, následne žiadosť o rozvod a potom vysporiadanie bsm. Ak nie takto tak aspoň zrušiť bsm počas trvania manželstva s podmienkou, že sa tvoj muž pôjde liečiť. ak nie, platí prvá možnosť.
Zoberte nohy na plecia a prec lebo clovek bez prace s dlhmi a s hentakou sektou za chrbtom nikdy nic dobre do zivota neprinesie, aby vam byt na noch neprepisal alebo pod....a pokial si neurci priority tak dovidenia
Utekaaaaaj, rýchlo a ďaleko. Sektu neporazis.
@lu1610 - pozri si film "kým nás viera nerozdelí", je to síce film o scientologii, ale akékoľvek vymyvanie mozgov je nebezpečné, obzvlášť keď máte dve deti.. Vieš o tom, že jehovisti sú proti transfuziam krvi napr.? Nedajbože by vaše deti potrebovali krv, aby ti tam nezačal vyskakovať, že žiadna krv, lebo je to proti jeho viere..
Manzel pracoval 3 roky v Nemecku na kamione.V dec.ho prepustili.Byt bez prace mu momentalne vyhovuje aspon si na 100% plni jeh.povinnosti.Este 3 roky sme mali splacat pozicku za dom a teraz splacame dalsich 10rokov.Som uzlik nervov,mam pocit,ze sa coskoro zosypem.Deti maju 7r. a 5r.Dom mame na 1\2.Nemam kam ist,rodina mi nepomoze.Som na to sama.Ani svokra si nevie rady so svojim synom.
@rebellefleur toto podobne riesil kolega so zenou len tam bika zaryta jehovistka ona.... resp obaja len v poslednej hodine ich syna dosiel on "k rozumu"
Vela sa hadame,ja zo 700 eur nevyzijem s dvomi detmi.
Ale šak keď ho prepustili nech si nájde niečo tu, aspoň nejakú robotu. Skúšala si sa s ním normálne rozprávať? Alebo mu dať nejaké podmienky??
@lu1610 ak vyžiješ zo 700€ ty s dvoma deťmi a mužom nemakačenkom, tak vyžiješ zo 700€ ak sa toho závislého príživníka zbavíš.
Ako ja chápem, že by si chcela zázrak, aby tvoj muž bol milujúcim zodpovedným otcom a manželom, zárobkovo činný, bez akýchkoľvek závislostí, ale z rozprávok si už hádam vyrástla. Nebude to s ním lepšie a dopadnete zle aj s deťmi ak budeš ešte chvíľu čakať. Podpora 900€ ak takú dostane, tak ju venuje tej sekte.
@lu1610 ide o to, či ti na ňom ešte záleží, alebo by si ho najradšej vystrelila na mesiac. Pozitívne na tom je, že prestal chlastať - predpokladám, ale našiel si za to náhradu - fanatickú vieru. Ak to nechá, vráti sa k chlastu, lebo to nechá z určitej príčiny, sklamania, nenaplnenia očakávaní. Je to ako s láskou. Je to čerstvé, teraz ho to drží, lebo to trvá krátko. Toto nebude trvať večne, aj tu príde stereotyp, požiadavky ktoré na neho budú klásť sa mu časom môžu stať záťažou. Ak si tam nevybuduje určitú pre chlapa zaujímavú pozíciu o pár rokov odtiaľ odíde.
Aj nechceš aby tam deti chodili nedovoľ to. Smutné je, že ako otec by teraz v pohode pripustil možnosť ohrozenia života svojich detí, lebo však sú proti transfuzii, lebo nesmú prijať cudziu krv. To prebrali zo starého zákona ako židia, som zvedavá či sa stravuje kóšer 🤣 lebo aj kura nezabijté košer by nemal jesť... lebo v ňom ostala krv... niekedy žasnem nad logikou ľudí.
Ach moja drž sa, toto ťa ešte bude stáť veľa nervov. 😒
@rebellefleur ano viem o tom,neraz som mu to vykricala,ze ale on uz je nastepeny ich recami.
@lu1610 - kňaz ti do riti (prepáč za výraz, ale neda mi to inak komentovať) nijak nepomôže,pomoct si musíš sama. Všetky sekty majú spoločnú jednu črtu, vyhľadávajú si slabších jedincov, najlepšie v nie veľmi dobrej psychickej kondícii, lebo tým veľmi jednoducho nabalachaju tie svoje sprostosti do hlavy a tak im nakoniec nielenže vymyju totálne mozog, ale pripravia o ich rodiny, blízkych a peniaze.. Zruš bsm, zbal sa a co najrýchlejšie utekaj s deťmi od neho preč..nie,nezmeni sa to a nechci to pochopiť prosím ta až v extrémne kritickej situácii ako spomenula @sense
Podmienky,ktore som mu dala dajme tomu,ze dodrzoval...ale od kedy je uz pokrsteny ma snahu o vacsi natlak na mna,co sa tyka deti.
Syn by mal ist buduci rok na 1.sv.prijmanie a uz v stredu,ked som mu nedovolila zobrat deti na prednasku zacal rozpravat,ze ani ja nemam pravo rozhodovat sa v mene mojho dietata ...
Casto mu vravim,ze nech nam da pokoj,ze to si on sam sa rozhodol zmenit svoj zivot, my nie,ze nech nas necha zit podla neho "nenormalny zivot".
Neviem si predstavit,ze by som nemala slavit narodeniny mojich deti.Su to najdolezitejsie datumy v mojom zivote.
@lu1610 ja viem len zprostredkovane skusenost s rodiny kamosky. Jej mama tiez konvertovala k jehovistom, otec nie, povedal, ze to je jej vec, ale ze raz ich uvidi doma, vyrazi s nimi dvere. Deti mali 3, najstarsia dcera sa k nim pridala tiez, dalsie dve nie. Asi by som muzovi dala podobne ultimatum, je to jeho vec, jeho volba, ale nechces aby to ovplyvnovalo vasu rodinu, ani financne ani psychologicky, takze bud to udrzi mimo domu a najde si robotu, alebo ho zbalis a poziadas o vyzivne a moze si tie prachy pytat od nich. Ja mam v rodine pre mna az nepochopitelnu skusenost s nimi. Moja babka byva v cechach je sama, chodia k nej na pokec a pomahat jej s beznymi vecami, ze pomoct s nakupom a pod. Nedava im nic, nema co, lebo vsetko je napisane na mna. Mam prehlad aj o jej dochodku a vydajoch. Nieco im posielam ja iniciativne za slizby, ktore jej poskytuju. Nikdy odo mna nic nepytali, nesnazili sa ma na nic presvedcit, resp. mozno sa ma aj bali a ja som katolicka a ja som sa dost razantne ohradila, ze o tento vyplach mozgu nemam zaujem 😊 s mojou babkou vedu rozhovory na temu boh, ale nemam dojem, zeby ju to nejak ovplyvnilo. Neviem ci je to len zhoda nahod a natrafili sme na dobrych ludi, lebo tu ich ideologiu a fanatizmus poznam a doma mi pravidelne zvonia pri dome a vyrazam s nimi dvere. Minule sa mi tlacili do domu, ze ich museli vyprevadit z pozemku moje psy.
Deti uchrániš jedine rozvodom. Nehľadaj výhovorky pre čo sa to nedá, ale hľadaj riešenia ako to urobiť. Ako tu už bolo písané- sektu neporazíš. Aj keď budeš dlho bojovať, nakoniec to skončí len dvoma možnosťami, buď sa podvolíš (dúfam že nie), alebo ho opustíš..
To si vypichla prave datumi narodenin ? Ked cela rodina je v riti.prepac moja.viem ze si z toho mimo, ale keby som ti robila nununu nepomôžem.
Ja som bola podobne, zufala a celkom rozhodena ze som ani uvazovat nevedela, a len tvrdy prístup kamosiek a kolegyn mi pomohol sa pozbierat a vyrazit lempla.
Podaj neodkladne opatrenie na vyzivne, konzultuj na upsvar, mas velky sancu ze ti to priklepnu na súde lebo ide o sice registrovanu cirkev, ale ty argumentuj obrovskym a nahlym obratom a natlakom. Doteraz mierny krestan a odrazu jehovisti. Naraz podaj návrh na zverenie deti a vyzivne do rozvodu, s takymito dokazmi uspejes.
Tie jeho financne cachre, ti budu dobrým dovodom na zrušenie BSM.na vyzivne neodkladne to tiez zaberie.
Žena - nevahaj, nedavaj uz šance, mal ich neurekom. Potichu podaj ten navrh, potom si napíš navrh na rozvod a polož na stol , uvidíš co sa bude diat.
Podla mna tu uz nic nepomoze. Musis od neho odist. Budes to mat fest tazke zo zaciatku ale potom bude lepsie. Najst nejaky podnajom a ist z detmi prec. Podat ziadost o rozvod, potom vas vysporiadaju, potom ti bude.platit vyzivne.
Je to sice beh na dlhu trat ale nevidím tu uz ziadne ine vychodisko, bohuzial.
Musis sa postavit na vlastne nohy a zobrat deti od neho prec. Ved to musi byt strasne aj pre deti toto. Ani si to neviem predstavit
@lu1610 fuha asi je uz aj neskoro bojovat ked uz je v tej sekte jehovisrtickej.