Ahojte, mojom rodičom sme požičali väčší obnos peňazí, 10.000 eur. Medzičasom zomrel otec, už je tomu skoro 2 roky, uhradili sme pohreb. Nevrátili nám rodičia ani cent. Teraz potrebujeme súrne peniaze aj my, mama sa vyjadrila vráti ak bude vedieť, nevie kedy.
Manžel sa naštval, tak jej povedal, že má nato 5 dní, aby predala dom a vrátila nám peniaze. Je mi mami kus aj ľúto, ale zase ona peniaze vrátiť nechce. Pýtam sa nestranne, ako by ste riešili vy? K notárovi nechce ísť, povedala, že nechce exekútora.
Dnes mi vykričala, že načo mi je taká súra, či moje decko nemá ešte dosť hračiek a handier.
to je vďačnosť dcéry toto za celoživotnú starostlivosť rodičov. Za obyčajných 10 000 eur dať mame ultimátum 5 dní aj s tým aby predala dom. Byť ona, tiež ti asi poviem presne to isté ako v poslednej vete. A byť ty, tak z vlastného muža by mi bolo na grcanie, keby toto urobil mojej mame.
preco ste nespisali nejaku zmluvu alebo nieco? teraz to nikomu nevies dokazat, ze si jej pozicala peniaze.. a ked si mala vtedy peniaze tak mas aj teraZ
Záleží, či si sama alebo máš súrodencov, ale ak má mama dom, trvaj na tom, nech Ťa dá na LV. Poraď sa určite s právnikom, aby si vo finále získala viac, než zákonný podiel (ak sú v hre aj iní dediči). A keďže matka je nezodpovedná, najlepšie by bolo, ak by bola nehnuteľnosť iba Tvoja a ona mala právo dožitia. Pri takýchto ľuďoch reálne hrozí aj exekútor.
Možno si pár rokov počkáš, ale neprídeš o svoje peniaze.
Neviem, co ti tak suri, ale isto by som mamu nevyhadzovala z domu.
V prvom rade to mas s tvojou mamou riesit ty, nie aby tvoj muz jej daval ultimata.
Btw ako chces dokazat, ze ste jej tie € pozicali?
@heleninamama to keď požičia 10 000 eur, už má ísť na LV? Ty brďo to už fakt to nemyslíte vážne.
Máme tu malo informácií ,aké máte vzťahy medzi sebou, ako ste mali dohodu. No zrejme ste požičali bez akéhokoľvek dokladu. Je to predsa tvoja mama, snáď ozaj nema predať 🏠 leda,že pol života píla a nestarala sa. Muž sa zachoval teda nepekne.
Mali ste si spisat splatkovy kalendar. A pri takej sume aj prihliadat na schopnost to splatit. Ak zije z dochodku asi ti to za 2r nevrati. Ale zas na druhej strane ak ste sa dohodli ze to vrati v urcitom casovom horizinte tak by som sa s nou porozoravala ako.. postoj tvojho manzela je na zamyslenie
@veronikaszabova presne.. teraz to ma ako zacarovany kruh, lebo nema ziaden dokaz.. bud jej mama da peniaze alebo nie..
otázne je či má z čoho vrátiť, alebo nie. 5 dní nato, aby predala dom😂 tvoj muz je tiež srandista.
@sasa1310 Myslím to úplne vážne, lebo rodičia sa zachovali nepekne. Tie peniaze mohla dcéra použiť a zhodnotiť, takto z nich nemá nič.
Už to je pekné, že rodičom nezištne požičala. Samozrejme, bezúročne. A teraz má o peniaze úplne prísť?
Keď ide o peniaze, treba byť férový. Matka teraz nemá, ok, dom predať nechce, ok, ale prečo by mala na to doplatiť dcéra?
Mne sa zdá, že v tomto prípade je vychcaná a zlá práve tá matka, nie dcéra a zať.
Nie, doklad nemáme, keďže sa jednalo o rodičov. Ona nechcela splátkový, že ona to vráti bez toho, ani notársku zápisnicu, že tak to môžme dať rovno exekútorovi. Čiže platiť nechce. Mám to aj v sms, žiaľ.
Tie peniaze boli peniaze, čo zarobil manžel. Mám postihnutého syna, nepracujem.
Predala auto ako otec zomrel, povedala, že vráti časť z toho. Teraz bola odpoveď strovila som.
prepac, ale sami si za to mozte.. ja by som bez papiera vzivote nic nepozicala.. hoc aj partnerovi.. ked vie, ze bude splacat tak nie je dovod aby nebola taka zmluva
Bože dúfam ze moje deti poberu viac ucty ako niektoré tu prispevajuce, co by za 5eur ruky vlastným rodičom polamaly a na miestom oci len majú len kalkulačku na eurá... žasnem.
Nikdy by som rodičom (svorkovcom) peniaze nepožičala, ale s radosťou by som im ich dala a ani by ma nenapadlo ich pýtať naspäť. Som malda, zdravá, peniaze zarobím ďalšie. Ak by mi manžel povedal to co tebe, tak bol by to on, ktorý by dostal 5dni na vysťahovanie.
Dajte ohodnotiť dom a nech prepíše tú hodnotu na Tvoje dieťa. Plus doživotné právo bývania. Len ak narobí exekúcie ...
@heleninamama treba byť férový, ale dom isto nemá hodnotu tých 10 000 eur. Ja som na to narážala, prečo by mali byť na LV, keď nepožičali sumu, ktorá je hodná domu
na vašom mieste by som zabudla na peniaze. Keď vedel zarobiť a ešte navyše požičať s tým, že vám tie peniaze nechýbali, tak by som absolútne neriešila. Ja našim ešte pomáham a ani ma v živote nenapadlo niečo za to pýtať. A môj muž by si v živote nedovolil do 5 dní vysťahovať mojich rodičov. Už len dúfať, aby si ty niečo vlastnému mužovi nedlžala a nevysťahoval aj teba. Keď je taký múdry, že dáva ultimáta teraz 5dňové, tak mal spísať papier o dlhu a mohol by si teraz žiadať. Takto nemá na nič nárok.
Odomňa by naši v živote nepýtali ani cent keby mi akože požičajú.A ja od našich tiež ak by som im ja nejaké dala.Ale u nás sa peniaze v rodine dávajú nie požičiavajú.Nechápem toto vôbec.Myslím v úzkej rodine deti,rodičia.Alebo že jednému súrodencovi požičajú a druhému dajú bez vrátenia.To je tiež úžasné.
Tu je to samý milionár. A že sa máme zle. Gratulujem vám, ale zvyčajne ľudia nemajú 10 000 len tak na rozdávanie.
Som sama, bez súrodencov.
No, nemôžem si dovoliť, len tak dať. Ide o to, že dodnes by si požičiavala a čo mi bolo dnes povedané, aj od iných.
@zuvelyn v dnešnej dobe mladí len berú. Rodičia dajú deťom našetrené, to je v poriadku. Uskromnia sa, nasťahujú si mladých k sebe, všetko je v poriadku.
Akonáhle potrebuje pomoc rodič na sklonku života, už je oheň na streche. Viackrát som si všimla. Rodič potrebuje pomoc, rodič potrebuje prispievať a väčšina píše, že však na čo. Čistý egoizmus toto&
Takže mama si robí dlhý asi inde...aby si ešte raz niečo dedila...
ak si jedináčik a otec zomrel, na dedičskom si musela dostať 1/4 auta podľa zákona a časť domu tvojej matky, takže ber to tak, že tam ti to vrátila. A nerozprávaj, že to tak nie je, keďže si neopomenuteľný dedič, čiže časť domu si musela zdediť. Aj časť toho auta.
po otcovi si nezdedila podiel na nehnutelnosti ?
Rieš si to, lebo nakoniec budeš mať v dedičstve viac dlhov ako majetku. Daj na manžela. Do toho, koľko hračiek má dieťa ju nič.