Mám zasiahnuť?

17. mar 2024

Viem že to nie je moja vec ale nedokážem nič nespravit. Zhrniem to v skratke. Mam sestry, jedna býva v zahraničí vzťah medzi nami na 1. Druhá sestra býva vo vedľajšej dedine a vzťah 0bodov. Začalo to tým ze môj partner sa "pohadal" so sestriným mužom. My sme sa ešte sem tam stretli ale z jej strany to bolo potajomky aby manžel nevedel. Samozrejme po čase si to chlapi vydiskutovali ale my sme sa už nestretli. Potom začalo kovidove obdobie. Vtedy navypravala svojim deťom ze naša mama umiera, je na kyslíku a chystáme pohreb. Podotýkam ze sestra ani k naším rodičom nechodí a ani deti nepúštaju ku starým rodičom. Samozrejme sú tam aj iné problémy, finančné. Ale to bokom. Ide mi o to ze dcéra si začala písať so sesternicou a posiela jej videa ako sa rodičia hádajú a bijú. A je to na sestre vidieť ze ju bije ale zase tam hra rolu aj alkohol.. :/ Tu sa pýtam mam zasiahnuť? Ak nastane opäť situácia ze sa bijú hádajú môžem zavolať políciu? Prídu tam vlastne aj keď ja tam nebudem? Nechcem aby bolo ešte horšie.

kacena4
17. mar 2024

co moze byt horsie ako tyranie? vsak ak mas video nahlaste to rovno na policiu nech ich min predvola popr. na socialku a ta ich bude vediet sledovat ak sa preukaze zanedavabanie dietata. inak neviem poradit. dzrim palceky hlavne nech najde silu a poriesi si vztah

domkakvet
17. mar 2024

Skis dohovorit tvojej sestre aby sa nenechala otlkat a ponukni sa, ze jej situaciu pomozes riesit.

zuza265
17. mar 2024

… tazka situacia. Hladala by som radu od odbornika 🙏🏼 urcote je super zasiahnut a nenechat to tak, avsak chcela by som pomoct ako, aby to malo co najvacsiu pravdepodobnost uspechu…

mis_mis
17. mar 2024

Stretni sa so sestrou a na rovinu jej povedz, že vieš čo sa u nich doma deje a ponúkni jej pomoc. Nemôžeš ju a jej deti nechať v takejto situácii a tváriť sa, že sa nič nedeje.

martinka13
18. mar 2024

Kvôli deťom by som to riešila. Najprv rozhovorom, neskôr možno aj políciou

syslik81
18. mar 2024

ponukni sestrepomoc.. bud prijme alebo nie... nevrav ze video mas od jej dcery lebo jej narobis len problemy a policia aj ked pride iste povie sestra ze je vsetko v poriadku a oni viac nemozu spravit ...

zuzinka888
18. mar 2024

Toto je volanie o pomoc, nie od sestry ale od jej dcerky.

alexnina777
18. mar 2024

Keby som bola v tejto situácii , tak neváham ani minútu, riešila by som v prvom rade pomoc tým detom, a sestre len v prípade ak ona o pomoc stojí a požiada..
ked. si tvoja dcéra píše so sesternicou tak je lahké sa jej opýtat aká zlá je ich situácia doma a či to má na na deti dopad, a potom by som oslovila sestru s tým že o tom vieš.. a ked ta tie deti budú
žiadař o pomoc, tak by som na tvojom mieste oznámila sestre že si ochotná im podať pomocnú
ruku..

cookie29
18. mar 2024

Ja by som v prvom rade riesila pomoc neterke. Sestra je dospela, ak sa necha otlkat, je to "jej" problem, pokial od Teba pomoc neziada, maximalne by som jej povedala, ze ak nieco bude potrebovat, si tam pre nu... proste nechala cestu otvorenu, ale bez zasahu do skuromia.... neviem ake stare su deti, ale v prvom rade by som skusila tam, ci nieco nepotrebuju, ze mozu prist k vam a pod

mantilka
18. mar 2024

Poznám taký prípad, že súrodenci chceli pomôcť a žena pomoc odmietla. Ono tyrana žena si myslí, že si niekedy tu bitku zaslúži...tak jej to tyran vsugeruje, že ona je na vine lebo ho niečím provokuje. 😓

nisia
18. mar 2024

Pokial sestra nebude chciet situaciu riesit ty nic nezmozes. Bude muza zakryvat. Policiu mozes zavolat aj ako anonym ze u nich doma pocut krik, plac, ale ak sestra povie ze je vsetko OK, policia nic neurobi. Obrat sa skor na centrum pomoci tyranym zenam, detom a muzom. Maju psychologov, pravnikov, socialnych pracovnikov zadarmo, pomahaju pri ubytovani tyranej osoby. Vysvetli situaciu pomozu ako na sestru aby si uvedomila ze nie je v dobrej situacii.

https://centrumnadej.sk/co-ponukame/psychologic...

autor
18. mar 2024

@kacena4 ďakujem za radu ale video je len počuť. Neviem ci by to pomohlo keď to nieje vidieť. Ale myslím ze na sestre to vidno ze niečo nieje v poriadku.

autor
18. mar 2024

@domkakvet rada by som ale nekontaktujeme sa. Muž jej sleduje telefón a určite by na to prišiel. Dokonca mení zamestania ze ani neviem kde už pracuje :/

autor
18. mar 2024

@mis_mis samozrejme ze nechcem aby takto žili. Ved najviac deti trpia. Ale čo keď neviem kde pracuje a muž jej aj telefón sleduje.

autor
18. mar 2024

@nisia ďakujem skúsim túto cestu.

domkakvet
18. mar 2024

Ked sa stretnete, tak sa jej prihovor, alebo jej napis ale nic konkretne, len ci sa stretnete.

alexnina777
18. mar 2024

Ved píšeš že tvoja dcéra si píše s jej dcérou, čiže viete byť s ňou v kontakte. Kolko má to dievča rokov? snáď nezamkol všetkých v dome?? stačí že sa stretnete alebo zavoláte tej sesternici pre začiatok.. veď to že jej poslala to video je volanie o pomoc

0kristina0
18. mar 2024

Policiu zavolat mozes ale co ak sa tvoja strana postavi na stranu svojho muza a bude ho kryt? Toto sa mi zda zbytocne. Najlepsie by bolo keby to neter nahra ako video, aby bolo vidiet, ze ju bije. So sestrou by som sa stretla a vobec by som si nepytala povolenie jej muza, poslala by som ho do riti, porozpravala by som sa s nou ci chce pomoc, ak ano, pomohla by som jej ak povie nie, povedz jej, ze ak si to rozmysli, si tam pre nu. Nebolo by na skodu sa ist poradit aj na prislusnu instituciu, mozno tam ti poradia lepsie.

autor
18. mar 2024

@domkakvet kontroluje jej telefón, nieje ľahké sa s ňou spojiť.

autor
18. mar 2024

@alexnina777 ma 13rokov. Sleduje telefóny, polohu v mobile.. ja nie som už v kontakte.

autor
18. mar 2024

@0kristina0 ved nemám problém jej pomôcť. Ved je to moja sestra. A aj keď sa nestretavame chcem pomôcť. Ak to vidíte ako volanie o pomoc, pomôžem. Len v minulosti bol schopný jej muž zbit nášho otca pred očami mojich detí. Preto som opatrná a radšej to chcem riešiť s políciou.

janickacrazy
18. mar 2024

Normálne pošli podnet na sociálku, že máš podozrenie na domáce násilie. Budú to riešiť, môžeš poslať aj anonymne.

nisia
18. mar 2024

Este ma napadla jedna organizacia Zena v tiesni. Tito spolupracuju aj s policiou ked sa jedna o domace nasilie. Maju tiez vsetkych odbornikov zadarmo a snazia sa pomoct rodine v ohrozeni. Maju aj pobocky po roznych mestach ale da sa s nimi spojit aj tel. pripadne mailom. Vyskusajte urcite. Povedia pomozu a poradia ako na sestru. Ak zije dlho v takom vztahu tak mozno sa odhodla. Mame aj my v rodine pribuznu co bola tyrana. S malym dietatom spavala v pivnici v bytovke. Je pre tu zenu tazke odist. Vypestuje sa v nej stokholmsky syndrom, ked sa chvilku sprava tyran dobre a potom zase je zly. Ona sama nam to nevedela vysvetlit preco neodisla skor od chlapa. Hlavne musi chciet tvoja sestra inak sa nic nezmeni.

https://www.zenavtiesni.sk/

maba123
18. mar 2024

Nie socialku , policiu zatial do toho netahat moze zle.pochopit tvoju pomoc a potom sa to este viac zhorsi a nakoniec sorry za vyraz ale schyta to sestra , a ak by doslo ze socialka zasiahne, tak ta moze nenavidiet este viac, skus jej navrhnut stretnutie , ak jej sleduje mobil skus si ju niekde v dedine pockat a takto sa viete spolu dohovorit, predsa aj ked jej sleduje mobil, a je v praci nedokaze sledovat s kym si pise , kludne si vymazte komunikaciu, a na nic nedojde, v prvom rade sa stretnut , povedat si co viete a ponuknut jej pomoc, ak by o tvoju pomoc nestala, nuz......., ak zasiahnes ty, niekto to zacne riesit a samozrejme ak ke jeden pri druhom, zo strachu , budu zatlkat a nasledne to schyta znovu tvoja sestra, no.pekelna situacia, no skusit jej vysvetli a podporit ju, ze nieje sama, hoci mate vztah, aky mate, ale nieje ti lahostajna a je cas to zmenit , ci uz koli vam, a taktiez detom

lalu_sk111
18. mar 2024

vypada to, ze sestru manzel izoluje od jej socialnej bubliny...ani vnucata nechodia k starym rodicom. Moze to byt manipulator a tyran. Ja by som sa snazila nieco robit nech by uz bol vysledok akykolvek

domkakvet
18. mar 2024

Ked zavolas, tak ti zdvyhne ona, nie?

princezna_bosorka
18. mar 2024

@mis_mis jj, suhlas

eva8
18. mar 2024

Ano, okamzite po zaslani videa zavolaj policiu. Nemusis tam byt. Pravdepodobne manzelka vsetko zataji, deti sa budu bat. Oni posielaju tie videa, pretoze kricia o pomoc. Zasiahni, sestra sa z toho sama nedostane a deti budu poznacene. Ak chces, napis IP

alexnina777
18. mar 2024

Chápem že to neni uplne jednoduché, ale snád
sa nenecháte otľkať a zastrašovať nejakým tyranom, ktorý tam demoluje celú rodinu tvojej sestry ked o tom viete… máte čislo na to dieťa, snád chodí sama do školy , tam sa s ňou viete stretnúť, a opýtať sa čo sa u nich doma deje, následne ist na sociálku a ked bude doma robiť cirkus , nech Vas to dieta kontaktuje a poslať tam políciu. Máš tu aj linky kde sa dá požiadat o
právne rady..

nops
18. mar 2024

Koľko má dievčatko rokov?Ja by som sa opýtala aj jej,či by zvládla povedať to pred niekým.Super tatko veľmi rýchlo zruší telefón aj malej,keď niečo zacíti.Moze sa zdôveriť v škole,na každej je sociálna pedagogička,školský psychológ.Nemozes to nechať tak za žiadnu cenu.Iba si treba vybrať spôsob aby ho to nevyprovokovalo.Tvoj muž čo na to?Vedel by prípadne narýchlo ísť pre ňu s malou a vziať ich k vám,kym.bude on preč