Mám spor s rodinou

miley33
10. máj 2021

Ahojte
Ani sama neviem preco to tu idem pisat. Mozno preto ze sa len potrebujem vyrozpravat kedze nemam uz nikoho blizkeho s kym by sonlm to mohla riesit. Bavim sa o tom sice s mojim muzom ale zufalo potrebujem,vykecat sa aj inde..
Pochybujem ze by toto niektora z Vas citala ajpotom do konca je to totiz nekonecny pribeh ale ak sa nevyrozpravam zas upadnem do depresii..
Ide totiz hlavne o moju mamu .. vzhladom na to ze vcera bol den matiek je to moje trapenie o to silnejsie.
Nasa rodina sa sklada z 5 deti a samozrejme oca a mami.
Zili sme chudobne moji rodicia nikdy nepozerali na zajtrajsok zili a vychovavali nas zo dna na den .. to znamena ak aj dostali vyplatu mama vsetky peniaze rozbila do tyzdna a, potom sme boli len na posuchoch ...
Fajcili a hlavne nasa mama nas nijdy nepostiskala nepovedala to carovne slovo co kmami hovori lubim ta. To sme od nej nikdy nepoculi rastli sme s tym ze na nas stale hucala a vycitala nam vsetko. Vzdy vravela ze je zvedava ci jej toto raz vsetko vratime ze kolko jej my budeme davat ked budeme robit atd... ja son poredposledne dieta. Traja predomou poutekali z domu uz velmi skoro nasli si svoje polovicky a zmizli.. zvadsa do ciech. Ja zo sestrou sme ostali doma s nasimi same. Situacia sa zlepsila hlad uz nebol taky casty no ta laska od mami stale ziadna. Chcela som dochodit skolu dobre som sa ucila aj napriek tomu ze som doma v tomot oporu nemala.. casto krat nebolo ani na autobus musela som brigadovat.. ked som mala 18 ,akurat som mala pred maturou.. no moja mama ma bez mojho vedomia zo skoly zobrala prec a stiahla ma do ciech do automobilky.. bola som tam tri mesiace tusim.. peniaze si vsetky brala ale ja som ich ani nechcela.. vybavila som si u riaditela ze v skole ostavam a ked pridem domov vsetko dobehnem.. tak sa aj stalo s mamou som sa tam pohadala a ona ma tam nechala na ubytovni vecer samu. Musela som vecer sama trafit vo velkom meste na stanicu atd.. bol to hrozny strach ale zvladla som to...skolu som si dochodila.. starosta v, nasej obci ma hned zamestnal na urade.. moja mam do dvoch tyzdnov uz mala na mna vybavenu pozicku... vravim nie ja sa nezadlzim ..tak sa zdula a robila mi zo zivota peklo. Mimochodom ona aj otec uz v ten cas mali exekucie vyse hlavy. .. nechcela som dopadnut ako oni.
Jej argumenty boli typu ze ja si rodinu nedrzim ze co som za decko.. ze som skupa atd. Priznam sa bolelo to.. lebo pre mna rodina znamenala vela. Otec v tomto smere stal pri mne ale on je hrozne pod papucou mama riadi vsetko..., nema doma ziadne slovo.
Odkedy som uz bola schopna zarabat moja mama uz vzdy chcela dodomna dostat vsetko co sa len dalo. Bolo to, na nevydrzanie ani to xe som jej davala skoro cele vyplaty nepostacilo.. tak som isla co jadalej od nich nasla som si oracu v SNV plat super aj podnajom som mala no mama mi stale vsetko vycitala teiznila ma cez internet cez telefon nedala mi pokoj salela z toho ze ma nema uz pod kontrolou..
Jedneho dna mi volala mladsia sestra ze otehotnela mala len 16 rokov.. bolo mi jasne ze ma doma peklo stale mi plakavala dodo telefonu bola na dne.. mne islo srdce roztrhat. Bola som od nej tak daleko.. lubila som ju bola mi ak dcera kedze son od nej o 7 rokov starsia a, mama chodila po cechoch po jej porode tak ja som sa o nu starala.. nedalo mi to a vratila som sa domov... situaciu som ukludnila slibila som ze ja sestre pomozem lebo ten jej nemal v tu dobu o nu zaujem a mama ju chcela poslat na potrat tak som slubila ze ja jej s babetkom fin. Pomozem.. tak mama uz jej dala pokoj..
Ked mala sestra asi mesiac pred porodom vyhorel nam dom 😢
Stastie ze sme prezili.. tri mesiace sme boli po rodinach rozdelení. Ja som bola uplne psych. Na dne... nemali sme zrazu vobec nic nasi zadzeny nasetrene nic.. v tu dobu son ako jedina pracovala.. nebolo z coho nieco nove postavit. Luto mi bolo vsetkeho hlavne otca tak som vzala hypot. Na novy dom. Splatku som zvladala a vravim si nejako znova zacneme.. zial s mojou mamou to moc nepohlo stale bola rovnaka tlacila na mna s pozickami lebo sak na ovlecenie lebo vsak na jedlo.. atd.. ja vtedy na upokoj. Liekoch.. depky. Prisahala ze sa bude vsetko platit ze otec zacina brat dochocok ze ona ma robotu novu ze vsetko si podelime a platit sa bude... ja son aj tak nechcela tak zacala sa vyhrazat ze pojdu naspat na zhorenisko a si postavia vlastne ze s takiu svinou zit ona nebude atd.. proste natlak.. tak nakoniec brala.. jednu po druhej.. pocas toho som este pomahala sestre s, babom vybavicku atd.. nic platiti nemusela len aby sa v klude starala o maleho ..
Co sa ale stalo?????? Ostali mi oci len pre plac!! Za sestrou zacal chodit ten jej.. aj s jeho rodinou do par dni ju zlakal zovral sI ju k sebe.. co je aj dobre ale s nasimi to spravilo nenormalne veci zacali vsetko davat za vinu mne ze ona isla prec lebo ja som svina lebo moj dom a som namyslena a blbosti. Mama aj napriek tonmu ze son robila vsetko co chcela ma neznasala ohovarala ma vsade nik z, rodiny sa somnou nerozoraval. Ja som z toho az zosalela z tplkeho trapenia som zacala pocut hlasy.. nikomu neprajem toto zazit. Sestra ma sklamala ties mi nadavala skaredo ostatni surodenci sa somniu nebavilu oco mi vsetko vycital mama mala chapadla vsade robila zomna najvedsie hovedo a ja som sa nevedela branit. Myslela som si ze ma maju radi ukazovalo sa ale ze sa nemam ani na koho obratit! Oni si uzivali peniaze a ja som cele dni v izbe preplakala.. nechapala som co robim zle preco na mna kazdy utoci preco to mama robi... preco som zle dieta ked som jej dala vsetko co chcela. .
Do roka ozaj isli na to zhorenisko aa postavili si tam malicky doncek a su tam do teraz. Samozrejme hned ako isli prec sa vsetko prestalo platit dlhy rastli..(myslim ze preto ma tak odvrhovala a, ociernovala .. len aby nemusela platiti nic lebo peniaze dosli.. a zodpovednost ziadna z jej strany) ja som to sama vobec nezvladala. Dom ano ale tie pozicky nie.
Takto saa to, kopilo tri roky.. za tu dobu som aj otehotnela . Nebolo to, dobre nikoho som nezaujimala nik ma neprisie pozriet tri mesiace v nemocnici ale ani jedna navsteva od mojej rodiny ani ta moja sestra co ja som pri nej v tehotenstve tak stala..ona pri mne nie. Bolelo to neskutocne.
Nakoniec som isla byvat k priatelovej rodine a dom sa predal poziadala som o oddlzenie kedze vsade podpisovala aj mama ze pomoze splacat a, dokazalo sa ze nepomahala tak ma aj oddlzili.. zacala som, ako by, novy zivot... rodicia sa zasa zacali ozyvat chceli vidiet nasu malu tak sme tam zacali sem tam chodit pisala som si s mamou a nejako, sa postupne davat zas do kopy. Dusovali sa ze su rodicia a, tych mam len jednych.. ze bolo co bolo... ja som potrebovala ties niekoho mat...bola som aj rada ze sa to zliepa ..sestra sa ale somnou nezacala uz nikdy bavit. 😢 takto sme, fungovali dva roky a co sa nestalo????
Ked som zacala po materskej pracovat mama zasa len pytala peniaze.. jej lasku si asi treba kupovat alebo co.. nic sa nepoucila az som nedavno vybuchla a napisala jej ze nech sa ukludni ze ja som rodine pomohla dost a aj tak som u kazdeho za svinu... tak povedala ze uz ma nechcu vidiet ze uz somnou nic nechcu mat.
A ja zas debky... co mam robit????? To je nekonecny pribeh nechcem aby zomreli s vedomim ze ma nenavidia .. neviem preco ma nemaju radi? Preco nemyslia na buducnost svojich deti?? Podla mna lasku rodica si, netreba zasluzit .. ani ziskat. Ta tam ma byt.. preto je taka jedinecna.. ako ja zavidim ludom co, maju rodicov normalnych.. v dobrom zavidim..

liljana
10. máj 2021

Rodic nie je ten, co ta fyzicky porodi, ale co ta lubi a ta s laskou vychova. Ty si takych zial nezazila a surodenci prebrali model spravania tvojich rodicov. Odstrihni ich, venuj sa svojmu dietatu/detom,...

miley33
autor
10. máj 2021

@liljana asi tak citim to tak ale boli to.
Ked je clovek odvrhnuty.
Preco to muselo padnut na mna... tolko nas je a ja som ta cierna ovca.. nechapem. Mozno som len jedina ktora ma rozum.. oni su len babky co sa aj po. 30 tke boja mami

petamich
10. máj 2021

prepac ale toto nie je rodina - zufalo sa snazit ziskat lasku od ludi, ktori ta len vyuzivaju a vobec si to nezasluzia, na co je to dobre? preco to tak silis? kazdy vztah musi byt chceny z oboch stran a ty to za nich nedas - pre nich si len dojna krava a absolutne im na tebe nezalezi a cim skor to pochopis, tym lepsie a odpovede preco ty a preco nie niekto iny, tie sa nedozvies a akurat sa uzieras myslim, ze mozes spokojne spavat, ze si pre nicb spravila maximum a odstrihni sa a hrubu ciaru sprav, tito ludia ti skutocne nestoja za to, aby sa z teba stala emocna troska a pokazila si si sancu na normalny zivot s vlastnou rodinou

0silvia0
10. máj 2021

@miley33 odstrihnúť, neriešiť, neutápať sa v depkách a sebaľútosti. Hrubá čiara, žiť so svojou rodinou a vážiť si, čo máš a neplakať za tým, čo nemáš. Škodí ti to, Veľa šťastia.

zooeynka
10. máj 2021

@miley33 buchni sampanske ze si sa ich zbavila a nedozaduj sa ich lasky ked zjavne ziadna nie je. Ich problem, ty sa staraj o svoju vlastnu rodinu, nie o paraziticku matku. Nepotrebujes ich.

miley33
autor
10. máj 2021

@petamich DAKUJEM ani netusis co pre mna toto znamena .. lebo uz ani sama neviem aka som vela krat aj si uz pripadam ako ta svina clovek za ktoreho ma povazuju.. ako ja svoju dceru milujem a snazim sa byt lepsia mama neni den aby som ju nepostiskala a nepolubila to som si slubila od kedy sa narodila lebo vidim co sposobi ked toto svojmu dietatu nerobis... aj napriek vsetkemu je to bolestive a bude asi uz navzdy zial nikdy sa nezmenia a nikdy im to nedojde.. do konca zivota budu zit s tym ze deti ublizili im a oni detom nikdy.. a ja budem na vrchole toho zleho. Pre nich.

beata_k
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
miley33
autor
10. máj 2021

@beata_k presne tak a nic to neriesi akurat mam z toho zdrav. Problemy.. od vtedy co som sa tokko trapila sa mi take choroby pridruzili ze sama neverim.

sirka9
10. máj 2021

@miley33 máš už svoju rodinu - dcéru, muža. to je tvoj životný základ. od tých predtým sa odstrihni, zavri dvere do minulosti, nepriprav sa o súčasnosť a budúcnosť, ktorá môže byť iná. minulosť nezmeníš, ani ľudí v nej, ani čo s v nej odohralo. ale budúcnosť ... tá je tvoja. ži pre tú rodinu, ktorú máš. nie pre tú, ktorú si mala

lamar11
10. máj 2021

Došlo ti ze si kupujes lásku? Možno ti to časom dôjde,ale aby si nečakala tak dlho prezradim ti ze to nikdy nebude dobre. Ty si im dovolila so sebou robiť všetko,lebo vedia ze si na nich citovo závislá. Nauc sa mať rada,potom s tebou už nikto nebude zametat. Proste veľa ľudí na tomto svete to ma podobne,veľa ľudí je rodinou nemilovanych,je to bolestné,aké to neznamená ze pre niekoho nebudeš znamenať všetko! Tiež mam len jedinú sestru,a tiež som si kupovala jej lásku,pred pár rokmy som si ale upratala v hlave,vyzdvihla som si čo mi právom patrí, a zavrela som tie dvere raz a navždy. Ani si nespomenie,keď tak,ako aj teraz keď to píšem zasnem, aká som bola hlúpa ze som žobronia tam kde láska nikdy nebola,a ani nebude. Bolo dôležité si uvedomiť vlastnú hodnotu to je kľúč. Áno rodina je dôležitá,ale mas už vlastnú,na tu sa zameraj. Vždy tu bude dostatok ľudí ktory ta milovať budú, ale len keď sa prvom rade začneš mať rada ty.

beata_k
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
miley33
autor
10. máj 2021

@sirka9 presne tak.. uz nemozem dovolit aby mi znicila zivot .. raz sa jej to podarilo viac krat uz nesmie.. dakujem 👍

haley7897
10. máj 2021

@miley33 Po prvé, je absolútne skvelé a kľúčové, že si sa dokázala finančne pozbierať a oddlzit. To je veľká záťaž ktorú sa ti podarilo odstrániť.
Teraz je čas aby si plne a bez výčitiek uvedomila, že nemôžeš donútiť aby si ťa niekto vážil ci miloval tým, že mu dáš viac toho, čo si už aj tak neváži. Dúfam, že v tom vidno logiku 🙈
Po druhé, teraz keď si sama matka už vieš, že deti síce prichádzajú na svet skrze nás, no nepatria nám. Svoj diel si rodičom splatila. Pozri sa na situáciu nezávisle - keby si videla na svojom mieste svoje dieťa, vediac co vieš, čo by si mu poradila, alebo aspoň dúfala že spraví? Chcela by si aby sa trápilo tak ako ty? Odpoveď máš ty. Môj návrh je : pristupuj pri rozhodovaní s rovnakou láskou aj k sebe. Máš vlastnú rodinu a tým aj vlastné záväzky. Kontakt s rodičmi a sestrou by som osobne obmedzila na nevyhnutné minimum a určila jasne a pevne pravidlá v prípade stretávania, prípadnej pomoci a pod. Ze ich to možno nahnevá a vyvolá reakciu? No a? Doteraz sa k tebe správali fér? Co sa ešte môže stat? Otočia sa ti chrbtom? Nie, to už tu bolo... Buduj svoju rodinu. Nemôžeš ich nikdy uspokojiť lebo ty nie si príčinou ich problémov a frustracii. Máš povinnosť skúsiť pomôcť rodine - tú si mnohonásobne splnila. Máš však rovnakú povinnosť voči sebe a svojej rodine...

katkami123
10. máj 2021

Ty stále veríš v nejakú zmenu a to je tvoj problém. Už by si sa mala poučiť z minulosti, ze tvoja matka sa nikdy nezmení. Odstrihni sa od nej a zi si svoj vlastný život. Sustred sa na svoju terajšiu rodinu, nech je ta pre teba priorita a nie ta pokazený verzia z ktorej pochádzaš.

sirka9
10. máj 2021

@miley33 no vieš, iní sa k tebe správajú iba tak, ako im to dovolíš. jasne, ako dieťa si s tým nevieš poradiť, ale ako dospelá by si už mohla a mala. a verím, že dcérka a muž budú tvojou oporou. 🙂 držím palce aby si sa dokázala postaviť čelom

miley33
autor
10. máj 2021

@beata_k vdaka

miley33
autor
10. máj 2021

Mate absolutnu oravdu zienky ja viem ze som naivna ja som taka bola vzdy vzdy son chcela od mami lasku posluchala som na slovo len aby ma mala rada.. od toho oddlzenia som ozila dlhy ma tahala uplne na dno nevidela son ziadne svetlo na konci toho dlheho tunela.. chvala Bohu dokazala som sa postavit na nohy aj vdaka priatelovi a vdaka laske k vlastnej dcerke som skusala aj nemozne a vyslo to ten hore mi posunul dobrych ludi co mi dobre poradili a pomohli. Uz sa nesmiem znova nechat stiahnut na dno najlepsie by bolo s nimi uplne prestat komunikovat.. mama ne mama.. jednoducho ja mam svedomie ciste ja uz naozaj necitim ziadnu vinu a co je zaujimave nemusim ich aj rok vidiet a nepocitim ze by mi chybali.. mozno je to smutne lebo su to rodicia ale je to tak a mozu si za to sami.. su chvile kedy pridu debky ako vravim ten den matiek atd.. ale ako sa vravi zo psa slaninu nespravis.. nech si s tym ziju oni ja mam svedomie ciste

katkami123
10. máj 2021

Mala by si viac rozmyslat aj nad svojimi vlastnými potrebami a co chceš ty a nie riešiť iba co chce tvoja mama, súrodenci

petamich
10. máj 2021

@miley33 priznat si, ze napriek tomu co vsetko si pre nich spravila a co vsetko si obetovala/dala/vlozila, len aby ta mali radi, to tak nebude je velmi tazke, smutne a boli to ale ty uz skutocne musis a aj si to zasluzis, je uzasne co si v zivote dokazala bez podpory rodiny, je uzasne ze sa snazis, aby tvoja dcera bola lubena a dostala to, co tebe chybalo a sem vkladaj svoju energiu, lasku, peniaze - investuj do tych, ktori si to zasluzia a to su tvoj partner, dcera, priatelia a mozno partnerova rodina a bud hrda na to co si dokazala a akym smerom si sa vybrala, velmi ti drzim palce, aby si ich dokazala odstrihnut a aby to casom stale mozno zamrzelo ale uz nebolelo 🍀🤞🏻

0kristina0
10. máj 2021

Urcite tychto ludi odstrihnut, nemaju ta radi, sama si zistila ze sa ozvu az ked nieco potrebuju. Velka chyba ze si brala pozicky len preto aby boli oni spokojni. K sestre sa vyjadrovat nejdem. Zi si svoj zivot s tvojim dietatom a snaz sa ho zit stastne bez toxickych ludi.

ab727
10. máj 2021

@miley33 máš vlastnú rodinu a vieš,že rodina má vyzerať inak ako to čo si mala ty...nemáš mať prečo depky,ani výčitky,spravila si maximum čo si mohla,ale sama vidíš,že ťa vlastne len využívajú,ja mať takú matku niesom s ňou v kontakte už dávno.Máš právo byť šťastná a na to máš vlastnú rodinu na ostatné sa vykašli,nestojí ti to za také trápenie.Držím palce😉

gir
10. máj 2021

Ži svoj život, máš rodinu a to je základ. Nedovoľ aby ti zničili život, keď si ho oni zbabrali. Vzťah s nimi ti nedáva nič, len zúfalstvo. V duchu sa im poďakuj za život a buď šťastná 🍀

number19
10. máj 2021

Prec od takej rodiny. Rodinu si clovek nevybera. Niekedy cudzi ludia stoja za viac ako vlastna krv. Smutne ale je to tak.
Nemaj ziadne vycitka a fakt sa uz chran, inac ta vlastna matka znici a nebola by si jedina.

1didiana1
10. máj 2021

je to smutne, ale musis sa od nich odstrihnut uplne a mat svoju rodinu, zit podla svojich predstav, nech si oni ziju ako chcu 🙂

simca06022011
10. máj 2021

Ano clovek si rodinu nevybera, tvoji rodicia to v sebe nemaju, aby lasku prejavovali avedeli hospodarit, tvoji surodenci tiez nie. A to nekupis. Bud rada, ze ty si ina a odstrihni sa. Uvedom si, ze takymto stylom z ruky do ust nikdy nic mat nebudu a ty im mozes pomahat donekonecna, je to jedna bezodna jama. To nie je pomoc. Pomoct si musia sami, pracou, prisposobenim sa, setrenim. Podla mna si urobila dobre, ked si sa spravala ako "lakoma" (pritom iba rozumna...). Vidis, ze z teba len dojnu kravu urobili, lebo zarobis, pozicias, pomozes a aj tak si nakoniec zla... kaslat na nich. DOSLOVA. Naucila som sa aj ja takto fungovat, sice u nas neslo o peniaze ale o rozne ine "pomoci" a aj tak som bola najhorsia a nie ze by mi to nebolo luto, ale ja som bola viac vytocena, ze ja ako krava pomaham, riesim, nejdem na dovolenku a pod, a mne ked daco treba tak nikoho nikde, ta co nemala cas a nevladala zrazu leti na dovcu a posiela mi fotocky, halnve ze par tydznov dozadu nevedela z coho plati ucty atd :D
Uvidis, ulavi sa ti a ked si sikovna aj dobre ti bude 🙂 Ked ta napadne najblizise pomahat, radsej pomoz sebe a rob nieco na co si nemala cas/financie a potes/odreaguj sa inde. Takyto ludia nevedia fungovat, nevedia si zariadit nic, ja by som sa pod zem preapdla pytat si pozicky od dcery, nemat na jedlo a riesit pozicku na oblecenie. A zit tak roky. Je aj ista cast rodiny, ktoru som tiez po ziadostiach o pozicky atd odstrihla, a vobec to nelutujem. Su financne negramotni ludia, co si tieto pozicky a uvery predstavuju ako hurvinek valku, nechapu, ze niekto to musi aj vyplatit.

katka1389
10. máj 2021

@miley33 To oni ai nezasluzia teba dala si im vsetko no oni to zneuzivaju .Bude ty lepsie bez nich ked videli len peniaze.

ankare
10. máj 2021

Bože, Ty si si toho prežila. 😢 Si úžasná a držím Ti palce! ♥️

miley33
autor
10. máj 2021

@simca06022011 hrozne kde to ten svet speje .. pre mna cudzi su lepsi ako moja rodina.
Moja mama rodinu rozvracia a nie ako ine mami... ze spajaju. Ona ide k sestre ohovara mna len aby v danu chvilu od nej vymanila peniaze... potom ju ohovara pri mne a pyta odomna.. a tak chodi hore dole.. a ked aj sme tam isli na navstevu takeste mi povie dnes radsej nie je u nas dnes tvoja sestra... jej vyhovuje ked si jedna o druhej myslime to najhorsie a najlepsie pre nu je ked nesme absolutne vobec v kontskte ocs ties ma uplne pod palcom maju len jeden mobil a ten pouziva ona aby nahodou som mu nevolala a nepovedala co stvara.. ale tomu je to uz aj tak jedno. Myslim ani on nas nelubi ked videl vtedy ako som plakavala a trapila sa a nebranil ma ani raz. Keby som ja v takom stave videla moju dceru srdce by mi puklo ale oni..
Nevedia nic len vycitat ked sa ich clovek opyta ako sa maju tak hned len ze zle nemaju peniaze na tabletky atd... s nimi sa neda ani bavit normalne stale len peniaze riesia.. riesia riesia a nic z toho lebo stale nic nemaju.. zodpovednost ziadna to je to najhorsie

number19
10. máj 2021

@miley33 Snaz sa s nimi obmedzovat kontakt. Toto ta totalne pohlti, nezmenis to a len seba znicis. A hlavne nemaj vycitky ak sa podari odstrihnut. Vlastna skusenost. Je mi teraz lepsie ked nie som v kontakte s istymi rodinnymi prislusnikmi a nebolo to lahke.

simca06022011
10. máj 2021

@miley33 to robi aj moja, to su proste take povahy :D my si to so sestrou povieme, zarehoceme sa a ok...