Môj priateľ robí strašne haló z toho, že počas skuskoveho nestíham variť. On chodí do roboty a tiež nestíha, a má pocit že ja keď som doma tak sa asi sparam v nose. Mám skúškové, učenia desať prdeli, aby som všetko stihla učím sa 10-14 hodín denne a on mi práve vyčítal, že nevarím a objednala som si jedlo. Lebo je to vraj drahé. Jasné že domáce je lacnejšie, ale ja radšej dám tých pár eur navyše a budem mať tento mesiac pokoj. Tak sme sa zhadali a povedala som mu, že keď je lakomý, nech si kúpi polotovar alebo uvarí pre zmenu aj on. Veď v práci je kratšie ako ja strávim učením. Ach som vytočena už sa mi ani učiť nedá, tak som to sem prišla vypustiť. Ďakujem za pozornosť 😂
@melanta čo sa týka iných domácich prác, je to ok. Aj to varenie zvláda. Ono skôr ide o to, že on si myslí, že keď som doma a nie som v škole či v praci, tak nič nerobím. Popri tom zarezavam od rána do noci
Priatel sa niekedy ucil? Vie, kolko energie to obnasa? A kolko casu a enersie zoberie varenie? 😀 aj mna by to nastvalo.Len dodam, ze ja som mala to stastie, ze cez skuskove moj priatel varil dobrovolne 😀
@tyrkysova_kobyla priateľ sa učil možno tak týždeň pred maturitou, nerozumie ako sa niekto môže učiť jeden mesiac jeden predmet (medicína) a pripisuje to tomu, že vlastne sa skoro neucim tak mi to potom trvá dlho
No nie je to okej, ak nevie pochopiť, že hodiny učenia je rovnako akoby si bola v práci. Mne by veru kontrolka svietila. Pretože toto bude aj keď budeš doma s dieťaťom, že nebude chápať, prečo všetko nestíhaš a bude ti to vyčítať. Také prípady sú tu na koníku denne.
Ufff, medicina. Chapem. A do istej miery chapem, ze on nechape. Ale nechapem, ze to nedokaze akceptovat. Hadam sa my dve chapeme 😀 Hmm, pripadne cez vikend, ked ste obaja doma, tak vidi, ze co to obnasa, ze cely den sedis nad knihami, ze je to makacka a nemas chut riesit varenie?
Ale zakladat diskusiu na MK čas máš. 10-14hod denne sa určite neucis bez prestávky. Pochopila by som objednávať jedlo pred štátnicami, ale v skúškovom? Každý deň, celý mesiac? Vlastný príjem ešte asi nemáš, však?
Hodiť špagety do hrnca naozaj nie je problém. Podľa mňa sa len vyhovaras. Tiež by ma to sralo, keby moja polovička si celý mesiac len objednávala jedlo, lebo sa učí
@tyrkysova_kobyla chápem chápem😂😂 on to na jednu stranu aj rešpektuje, ale skôr tak povrchne. Že nechá si to vysvetliť, vyzerá že chápe a o pár dní sme na začiatku. Ešte ho v tom aj matka podporuje, že ako sa môžem nechať živiť od rodičov a nepracovat a len sedieť na riti. Možno keby ju nepočúva tak ho aj vychovám😁
@simona20201309 kto nezažil, nepochopí. Tie skúšky sú neraz horšie ako samotné štátnice, keďže skúšky sú sito - a štátnice už po 6 rokohc štúdia a praxe človek dá
@simona20201309 štátnice a skúškové je pre mňa úplne to isté. Proste učenie. Nekonečne dlhé. Píšem tému na mk lebo mi to srotuje v hlave a potrebujem sa upokojiť aj tak by som sa nič nenaučila. Živím sa sama aj keď rodičia pomáhajú, jedlo si platím z vlastných peňazí oni posielajú len na nájom. A keď mám pauzu pomedzi učenie, radšej idem behať, alebo nejak inak rozhýbať svaly a prečistiť hlavu. Ja potrebujem aj psychickú pohodu, nie len stres a povinnosti. Tak ako každý, študenti cez skúškové majú na to rovnaké právo. On má tiež dni keď má voľno. Ja to tento mesiac nemám a nie je to nijak ruinujuce objednávat jedlo. Veď si objednám meníčko za 8€ a vybavené. Čo sq týka tých špagiet a ostatných "študentských jedál", nejedol by to ani on.
@shinon258 koniec koncov, neplatí to z jeho vrecka, tak mu to môže byť jedno....
daa sa v podstate navariť aj velmi rýchlo a chutne. ale uprimne by ma to nahnevalo, ak s aucis a on si mysli ze hovno robis. to som ani ja nemala rada, ked rodicia si mysleli ze vsak cez skuskove som doma a musi byt tip top cisto a upratane . uc sa a ked mas volno vyvetraj hlavu a neries, ak chce nech navari on, nech obetuje polhodinku hodinku raz za dva tri dni.
Súhlasím, že objednavat jedlo domov je finančne náročne a chápem ho. Pokiaľ by sa jednalo o výnimočné, tak nevadí, ale ťahať takto cely mesiac ,(samozrejme, ak máš na to, nie je o čom) A tiež súhlasím, že popri učení sa navarit da. Spravte si jedálniček. Večer spravte prípravu (aj tak zaberá najviac času), nech on nakraja zeleninu, mäso...atď. a už to na druhy deň uvaris. Ja robím teplé večere pre 6 ľudí a väčšinou to mám do 45 minút na stole aj s prípravou jedla
Prečo by ťa nemali živiť rodičia ?! Veď sa pripravujes na svoje budúce povolanie, študuješ Vš a tak sú rodičia povinní podľa zákona o rodine. Je to vec a dohoda medzi tebou a rodičmi, tvoju skoro svokru do toho veľké prd. A daj si bacha, lebo on až príliš počúva vyryvacne reči jeho matky proti tebe .
A ešte keď píšeš že ťa rodičia neživia nakomplet ale že si zarobiš aj ty, tak konečná. Nie si lemra, študuješ, pracuješ, a ich dvoch do toho hovno, ako a kde sa stravujes. Riešiš prednostne urgentne veci, jedlo nie je také. Drž sa a nenechaj si mudrovať, uprac priateľa aj s rečami jeho matky.
@cacianka jeho matke asi pri najbližšej debilnej poznámke poviem niečo debilné už ja
Ja ti úplne rozumiem. Ja keď som sa učila, všade poznámky, knihy, papiere, zvýrazňovače a keď už som bola do toho ponorená, nechcela som sa rozptyľovať banalitami typu varenie.
Tak ale keď hovoríš, že tomu nerozumie, lebo sa učil len pred maturitou, tak mu to ťažko vysvetlís, môj chlap našťastie tiež študoval, tak tomu rozumel.
K tomu, čo tvrdí jeho mama..škoda reči. Ona asi neskúšala študovať medicínu a popritom pracovať, celkovo mi jej výrok príde značne primitívny.
V každom prípade veľmi držím palce pri skúškach, medicína je najúžasnejšia vec na svete.
Akoze dobre,ja chapem ze sa ucis. Hodit kur.prsia na panvicu s niecim zabere pol hodku,francuzske zemiaky do rury atd..Nemyslim kazdy den,mozno kazdy druhy. To by si dala aj v tej prestavke medzi ucenim. Ale po takych primitivnych kecoch priatela a jeho matky by ma asi aj najmensia chut presla😀
@taminka1986 kur. prsia a francuzske zemiaky su prototyp jednoducheho jedla? Pre mna jedno z najpracnejsich jedal, maso treba poriadne odblanit, zemiaky tiez osupat, nakrajat atd 🙂
Moj tiez ledva spravil maturitu ale vedel pochopit,ze sa ucim a som na tazkej skole a potrebujem vediet aj 1000 stran na skusku ci od slova do slova zakony.. Mozno skus niekedy,nech ta vyskusa alebo nejak viac zabrdne do tvojho sveta. :/ Na jednej strane banalita ale na druhej je to len vysledok toho,ze ozaj nerozumie,co to obnasa..Akoze teraz mam 3 a pol dietata a tiez nerobi vedu,ked objednam pizzu a salat. :D
Jeho mamu nerieš asi sa neucila na medicínu.No tak si nenavarila svet sa nezrúti.Moze Ti navariť na zajtra🙂
@tehulka2011 suhlas, francuzske zemiaky su pre mna tiez z tych komplexnejsich jedal
Nebola by som s takým .jednoduchá odpoveď
No má pravdu, je ti drahe a treba šetriť. Aaaaaale nech pánko navarí!!
@taminka1986 ono je ťažko z toho zahlbenia ísť niečo robiť úplne stratím taký ten dříve a môžem sa potom začať sústrediť na novo. A francúzske zemiaky sú strašne zdĺhavé jedlo, to polhodinu netrva rozhodne.
Len si s nim deti nerob, bo bude u vas doma "veselo".
@martul šetrím celý rok, nie som typ čo by míňal peniaze na hovadiny. A keď si neobjednam fast food ale obyčajne menu z povedzme horšieho podniku, vychádza to na pár eur. Nie je to extra rozdiel. A hlavne mám pohodu. Netrvá to celý rok, nemám pocit že by to zaťažovalo moju peňaženku. A okrem toho, jeho je aj tak do mojej peňaženky ho***
Nechapem, ze niekomu sa zda, ze je v pohode uvarit obed v ramci kratkej prestavky v uceni...
Osobne by som sa na to tiez vykaslala.. Varenie (ziadne, Ani komplikovane jedla, Ani jednoduche rychlovky ) nepovazujem za relax a tak by som sa tym pocas dni narocnej pripravy ani len nezaoberala..
Autorka - priatela oval po hlave skriptami, urcite su nalezite hrube, mozno si to uvedomi, ze ty doma nevalas sunky.. (zartujem 😉)
Skus sa s nim porozpravat a vysvetlit mu situaciu, tak hadam nebude nejaku smiesnu maturitu porovnavat so skuskami na medine...
@beata_k presne ani plienky nekúpi
A on ti to plati, ci ako? Inak celkom nerozumiem, preco ho to trapi. Ja som na materskej a tiez sa nepretrhnem. Ked dieta cez den spi, radsej porobim ine veci.
A prečo žiješ s niekým, kto domáce činnosti očakáva iba od teba? Domáce činnosti sú záležitosťou oboch, muža aj ženy, nielen ženy. Ach ženy, prečo si vyberáte mužov, ktorí nevedia, že o domácnosť sa majú starať rovnako ako žena a potom sa čudujete, že všetko robíte len vy?