Dobrý deň chcela by som poradiť pretože už to fakt nezvládam..Začnem asi tak že mám priateľa s ktorým spolu žijeme a máme krásnu trojmesačnù dcérku.Naše nažívanie s priateľom bolo ideálne samozrejme našli sa aj hádky ktoré sù v každom vzťahu ale po narodení dcérky sa všetko zmenilo dokonca v deň pôrodu bol priateľ práci zavolala som mu že rodím načo mi povedal nemôžem som v práci od vtedy sa to začalo mal o mňa menej a menej záujmu...Aj zo mňa sa stal iný človek nemyslela som si že pôrodná depresia môže byť až taká zlá...Mám strašné úzkosti keď má ísť dakde do práce v zahraničí predtým som taká fakt nebola...Išiel raz ale neuspel tak sa vrátil a skúšali sme nájsť prácu tu doma našli sme a platovo to bolo aj dobré a mohol si byť každý deň doma ale on stále hľadá len v zahraniči a vie že na tom moc psychicky v poriadku niesom ale on ma len vysmeje a ide dokonca sa ani nerozlúči neviem si to vysvetliť.Moja dcérka mi robí radosť každý deň a keby nebola ona tak neviem.. Troška som sa rozpísala ale nemám sa komu vyrozprávať a myslela som si že ma priateľ aj pochopí troška ale asi som mu len na smiech a ani neviem či ma aj ľúbi ešte..Prosím poraďte mi čo mám robiť ?? Ide mi len o to že aj tu má dobrú prácu dokonca podobnú sumu a radšej ide od nás preč bolí ma to a hlavne aj kvôli dcérke...
@klaudi31 Ono bol stále v práci vracak sa neskoro večer ale tým dňom to začalo áno v pôrodnici bol myslím že len dvakrát prv to bola práca prečo nemože príst potom auto...
Na tvojom mieste by som ho nechala ísť. Za prácou, ako to on tvrdí. No myslím že sa ešte necíti na otcovstvo a rodinu. Ale čím viac sa budeš snažiť ho udržať pri sebe, tým viac sa ti bude vzdalovat. Musí to byť ťažké pre teba, ale skús ho nechať, nech si spraví po svojom, a môžeš len dúfať, že sa bude k vám rád vracať.
Ono niekedy chlapi reaguju divne s prichodom dietata. Nie su zeny a nie vsetci dokazu brat zodpovednost za dieta ako vrodeny pud.
Ja by som urcite pockala aspon do roka, vtedy su aj ine deti, aj sa zahraju aj zacnu prejavovat lasku a vtedy to aj chlap inac berie. Vybuduju si vztah
On to teraz asi vnima tak, ze dieta potrebuje len teba. Ty ho krmis, uspavas a prebalujes
Asi sa aj on citi na druhom mieste, len mozno komunikacia viazne
Asi by to chcelo si v klude sadnut a vyjasnit si veci
@natalka0910 ak trpíš úzkosťami a depkami, tak smer psychológ... to partner za teba nevyrieši a nemôže ti sedieť doma pri zadku, aby si bola kľudná. Osobne si myslím, že jemu vadí práve to, že nie si psychicky celkom v poriadku, nevie čo s tebou, ako sa k tebe správať, a z tvojich slov "nemám sa komu vyrozprávať" - poviem pravdu, oblial aj mňa studený pot... mladá baba a nemá kamošky, rodinu, nemá si s kým pokecať, visí len na partnerovi? To nie je dobre, pre nikoho...
Takže smer odborník, nech ti dá do poriadku psychiku, sebavedomie a začni sa trochu socializovať. Aj chlap bude radšej tráviť čas s veselou, príjemnou, primerane sebavedomou ženou, s ktorou sa je o čom baviť, a nie s kôpkou nervov, ktorá okrem toho "koľko sme papali kakali spinkali plačkali" nemá nič iné...
Ak citis poporodnu depresiu vyhladaj lekara. Mozes aj s lekarom prebrat svoje pocity a je to nezainteresovany clovek, ktory ti pomoze pochopit svoje pocity. Mas obdobie kedy potrebujes viac citit lasku od partnera a on ti ju neprejavuje. Pripadne po case "terapie" pribrat partnera do rozhovoru - s lekarom, aby pochopil co citis a ako to vnimas.
@maris5
@emi16 Všetko sme si vyjasnili vysvetlila som mu ako sa cítim on ma len vysmial nech niesom smiešna...Mám tažšie obdobie a myslela som si že ma podrží aapoň trocha ja som pri nom stála vždy, dneska šiel do zahraničia do práce zobral len veci s malou sa rozlùčil a šiel...Ja som mu už ukradnutá...
no... myslim, ze by sa s nim bolo treba riadne porozpravat..
sem tam sa najdu muzi, ktorym sa zmeni vnimanie zeny porodom.... niektorí preto aj nechcu ist k porodu..ale nemusi to byt jeho pripad, rovnako aj moze..
ako ste prisli k dietatu ? myslim, ci bolo planovane, alebo nahoda....
citi sa dostatocne zrely na dieta? lebo podla toho popisu mi to pripada, akoby sa snazil utiect od povinnosti, ktore od neho s prichodom dietata ocakavas....
Preto chce byt daleko mozno.... tam si bude svoj klud mat, svoj zivot a domov len obcas.... MOzno nedozrel....
Ono su manzelstva, kde to prave preto roky funguje.. lebo nie kazdy muz je taky ten rodinny typ.. osobne by som takeho , co mi nepomoze nechcela...ale je kopec zien, co s takym ziju a nevadi im to, alebo im to nevadi natolko, aby to moc riesili.. proste si zvykli, vedia ze muz donesie peniaze, dieta v zivote von nevezme, nepomoze doma, nezahra sa s nim , sedi na gauci, alebo tak....
Ale v tomto ti neporadime, lebo to musis citit ty.... ci je to zivot, aky akceptujes , alebo nie.. ak nie, ukonci to z kratsej cesty... ak sa mas zozierat, tak z toho akurat ochories....
ak ti to az tak nevadi, tak ho nechaj ist von a uvidis casom, ako sa bude ako otec rodiny chovat.. tak ci tak na MD by si sa sama neuzivila teraz
@natalka0910 To je potom zvláštne ale tak zase na druhej strane možno fakt len chce vyskúšať nejakú prácu v zahraničí, zarobiť viac peňazí alebo tak. Rozprávala si sa s ním už aj o tom, že ak to bude takto pokračovať tak rozmýšľaš nad tým, že ho opustíš?
A financne vas podporuje?
Prispieva na ucty a domacnost?
@katrin21 babetko bolo planovane samozrejme ze aj pred tym chodil do zahranicia robit a nevadilo mi to teraz po porode mam uzkostne stavy rozpravala som snim aj o tom ze este somniu asi hadzu hormony ale jednym uchom dnu jednym von vysmeje ma a to je vsetko...Doma ak je tak stravi pri malej max 2 hodky inak je stale na mobile alebo sa hra s autom...
@klaudi31
On si z toho nič nerobí ..pracu mal aj tu 30 km od nas rovnakym platom ale on radsej siel do zahraničia
@emi16
Ciastocne ano ale on je taky ze ked ma peniaze tak by to hned minul.Stava sa aj to ze dakedy vyplatu nedonesie a povie mi ze mu ma dat zajtra ale tie peniaze uz nevidim..Nevirm co s nimi robi je taky mamickin maznacik tak si myslim ze aj svojej mame posiela lebo mu stale vola o peniaze ja uz neviem...no nerobi mu dat posledne peniaze na blbosti a hlavne doplnky do auta..
@natalka0910
Uprimne, ja som robila v zahranici
Moj partner stale robi v zahranici
Ja som na RD, stale sa neviem stotoznit s mnohimi vecami a hlavne s ludmi na SVK
Partner skusal pracu v SVK, proste sa uz nevie po x rokoch zaradit do rezimu aky tu je
Su veci kt. nam neuveritelne vadia
Keby baby nepotrebovali SVK lekarov tak tu nie sme
to je moj pohlad, mozno sa on tiez nevie aklimatizovat na SVK a mozno caka tiez pochopenie
Kazdy mate svoj pribeh a neviete ho spojit
@natalka0910 Určite navštív psychologa, mala som tiež poporodnú depresiu a viem, ako sa cítiš, je to ťažké. Tvoj muž to asi podcenuje a myslím si, že tomu proste nerozumie, s chlapmi nehádžu tie hormony ako s nami. Možno nevie ako reagovať, tak zvolil útek do zahraničia, čo nie je zrovna najšťastnejšie riešenie, ale tak skús sa zatiaľ dať nejak dokopy, kým je preč. Ak ti má kto pomocť, tak požiadaj o pomoc mamu, kamarátku, susedu, nech ti pomožu s malou a ty si oddýchni, ak sa dá. Skús viac chodiť medzi ľudí, aby si sa necítila sama, ked malá trošku podrastie, možno skús nejaké baby plávanie alebo cvičenie, tak spoznáš nové kamošky, bude ti veselšie. Drž sa.
@natalka0910 chlapi trosku inak vnimaju prichod dietata na svet aj ked je planovane. Moj manzel byval dost casto dlho v praci a tiez som sa citila hrozne sama a nemala som sa komu vyrozpravat lebo moj muz to bral ako utoky na neho a ze mu vsetko vycitam. Postupom casu ako som sa prestala stazovat a ked mi bolo najhorsie vyplakala sa doma potichu do vankusa a hlavne kazdy den telefonujem s mamou 20 min o uplnych blbostiach a ked sa syncek konecne chcel kocikovat tak som chodievala na cerstvy vzduch, je pravda ze niekedy som si pripadala ako keby som bola na celom svete sama ked som sama kocikovala ale slnko mi dodalo energiu a zlepsilo naladu a manzel sa zacal postupne menit. Teraz sa ponahla domov z prace a travi aj viacej casu so synom. Ak mas pocit ze by ti psycholog pomohol tak sa mozes k nejakemu zajst. Drzim palce 😉
@natalka0910 dobre a čo očakávaš od neho? Lebo stále si ideš svoje - ty si sa mu vyplakala a on nemá pochopenie... No nemá, to sú žiaľ chlapi... čo on má s tebou robiť, keď povieš, že máš rozhádzané hormóny? Ako ti ich má napraviť on, keď ty sama nevieš čo so sebou? Pomôže poriadny sex? Chceš, aby trávil s dieťaťom 4 hodiny denne a ty si pôjdeš zacvičiť? Povedz mu to. Povedz mu priamo a otvorene čo má robiť, nie len že "som smutná, nemám sa komu vyrozprávať, mám rozhádzané hormóny" ... ak fakt nevieš čo so sebou, tak smer psychológ, nie je to žiadna hanba, trošku ťa nasmeruje v živote a budeš sa mu môcť vyrozprávať.
Druhá vec je, že peniaze idú nevedno kam, resp. na blbosti, mamička asi tiež hrá dôležitú úlohu vo vašom vzťahu. Vyžiadaj si prístup k jeho účtu, resp. druhú kartu a gazduj - zaplať čo treba, naplň chladničku, kúp plienky, drogériu... Ak ostane, nech si teda kúpi aj blbinu do auta alebo dá mamičke. Ale najprv bude doma všetko čo treba. Ak odmieta, tak potom požiadať o výživné na dieťa súdnou cestou (dá sa to, aj keď spolu žijete), platby za byt a energie nech odchádzajú z jeho účtu a každý týždeň mu strč do ruky zoznam, čo má priniesť z obchodu.
Vy dvaja ste ako z nejakého sitcomu - on mamičkine veľké decko a ty uplačkaná kôpka nešťastia... Pracuj na sebe aj ty, bude sa ti to hodiť v živote.
@0silvia0
Vztah zamestnavatel a zamestnanec
Mala som super sefa a este suprovejsia majitelka
Tu len plany a plany a ste dementi, ze ich nemate
Takties partner ma niekolko firiem pre kt. robi a so sefmi
Uplna pohoda
Predavacka v obchode na otazku mate (napr. ) bezlaktozovy jogurt? Odpoved ako zo skolenia
Ked to nieje v regale tak nie je.
Co chcete za ten plat co poberam? Co mam este urobit?
Aj inde maju predavacky nizku mzdu, ale mali snahu. Sli za kolegom z oddelenia, alebo hladali so mnou
Taktiez urady, no des a hroza
A ked si niekto pyta tlacivo, ze nepoberam RD z ineho statu a ten stat nema RD a ani taky urad neexistuje z kt. Som mala to tlacivo zohnat
Kolko veci sa da vybavit telefonicky a ja musim do radu
A tak
Potom skarede pohlady na mna ked som bola tehu
Lietala som po EU a vsetci sa krasne usmivali, ze jej tehu, novy zivot
@emi16 aha, takže ľudský prístup je problém... Ja mám skúsenosť, že väčšinou sú odmerané staršie predavačky, tie mladšie sa mi zdajú príjemnejšie a milšie, myslím vo všeobecnosti, určite je to individuálne.
Ja neviem, mne sa to zdá ako pozostatok minulého režimu, keď sa nikto nemusel snažiť, všetci dostali rovnako či sa snažili či nie, nejako to majú niektorí ľudia v hlavách ešte stále zakorenené... Ľudia akoby v niektorých pracovných pozíciách tu neboli pre ľudí, ale ľudia pre nich aby mali na kom prezentovať svoju dôležitosť. Asi to nejaký čas potrvá, kým tieto pozostatky skostnateného správania vymiznú.
@0silvia0
A chybaju mi upravene parky kde si ludia urobia oslavu narodenin, alebo len tak sadnu na deku a decka sa vybehaju
Ziadne obsrate travniky
A ked tu upozornis psickara, ze nechal po psovy vykal tak este slovne zautoci
Pritom hovado pes, hovno vacsie ako ludske
Taktiez muzea pre decka
A tak
@emi16 no tie parky s oslavami sú skôr zvykom v iných krajinách, tu sa tie oslavy poväčšinou orientovali vždy rodinne, v rodinnom kruhu v domácom prostredí. Ale myslím si, že časom, pomaly aj niektoré zvyky z iných krajín postupne preniknú aj sem. S tou neporiadnosťou máš pravdu, slovenská mentalita veru u niektorých je taká, čo nie je moje, tak ma netrápi a môžem to aj zašpiniť a zničiť...
@emi16 ale veď tehotenstvo nie je choroba...tak čo mali robiť s tebou??? to som moc nepochopila....
@deti95060810
Nieje, ale ked niekoho stretnes ako tehula a len tak bezprostredne sa usmeje a opyta sa ako sa mas mamicka? To babo si ta nosi vsade so sebou?
Alebo ako sa mas mama panda? ( mala som pandiu mikinu)
Tak sa pousmejes a mas krajsi den
Ked niekto na teba skaredo pozrie tak sa poobzeras po sebe a uvazujes co je na tebe zle
Ci?
@emi16 pritom hovado pes a hovno väčšie ako ľudské.... no v podstate máš pravdu, len si to mohla aj slušnejšie napísať...😉
tiež sa mi nepáči keď sused ide vyvenčiť svojho psiska na ulicu, len aby mal dvor čistučký a na ulici to už ho nezaujíma ako bude...a takto to robí každý deň, 3 razy za deň....a po ulici sa nemôžem ani prejsť s deťmi...
@deti95060810
Prepac ale neda sa to slusnejsie, hlavne ked ti do toho skoci dieta a mas to drhnut
@emi16 ako tehotná som si nevšímala hlúpych ľudí...u mňa skôr riešili, že už zas je tehotná...😒
@emi16 asi nebyvas v BA, lebo v medickej zahrade som si robila pikniky uz pred 15rokmi, muzea su podla mna celkom ok, celkovo vyzitie s detmi je podla mna na dobrej urovni, ze bezlaktozovy jogurt a ked nie je v regaly.... no tak snad nejdem podla par predavaciek sudit cele SK, aj ked ano beriem, ze je to tu hroza, ale aj v zahranici to nie je med lizat, vsakze a nie je to tak ruzove, tiez si pobehas, ked nieco chces vybavit, ja mam stale problem, ze sa dve krajiny dohaduju, kt.mi ma co vyplatit a SK teda problemy nerobi.... Nuz a ked ti je zdravotncitvo dobre, tak si asi bola v UK? Podla mna sa najde v kazdom state nieco, ale fakt mentalita SK ludi je niekedy hrozivaaaa, ako fakt, len odrbavat, odrbavat a to nepisem o nejakych osadnikoch...co najdrahsie auta a pritom byvanie v prenajatej garzonecke😅 a ine, to vadi mne.... Na mna sa rovnako usmievali ked som bola tehotna v roznych statoch, ale to preto, ze som sa usmievala aj ja a necakala, ze pozoooor, mam brusko ziadam vycer😅 Nuz hold, ludia su vselijaki
To podľa mňa nie je dôvod na to aby si odišli, skôr si myslím, že by si si tým iba pohoršila. Je dobré, že máš radosť z dcérky, to ti bude pomáhať 🙂 Len by zaujímalo, pred tým pôrodom bolo všetko ok? Odmeraný zostal tým dňom ako si porodila?