Mám poslať fotku dcéry babke ktorá o ňu nemá záujem?

malena
2. feb 2010

Kuk dievčatá, chcela by som vedieť Váš názor.
Moja dcérka má aj nemá starú mamu, my hovoríme babka. Čiže moja mama zomrela keď mala dcérka necelý rok /a tak veľmi sa tešila na svoje prvé vnúčatko ☹
Kedže s otcom dieťaťa /je Čech/ nie sme spolu /odišiel od nás tesne pred pôrodom/ a nejaví o dcérku záujem, tak nemáme kontakt ani s jeho rodičmi, čiže pre dcérku starými rodičmi. Iba raz som jeho poslala krátky info mail, že má vnučku. Nereagovala.
Môj otec, ktorý svoje vnúčatko bezbrežne zbožnuje, ma presviedčka, aby som im poslala fotku dcérky poštou na ich adresu do Čiech, ktorá bude mať teraz tri rôčky. Povedal, že nie je možné, aby ich nechytilo za srdce také úžasné, pekné a bystré dievčatko, že by mali vedieť o čo prichádzajú,...zatiaľ iné vnúčatá nemajú.
Mne je to veľmi ľúto, rada by som aj babku pre svoju dcérku, ktorá už raz povedala: mami, keď už nemám babičku, tak by sme mali nejakú kúpiť... Zlatičko moje. A o jej otcovi povie: môj tatko je v robotke, že mami?
Ja osobne sa nechcem nikomu seba ani dcérku, ale možno existuje aj iný pohľad na vec.
Mám poslať tú fotku?

malena
autor
2. feb 2010

oprava:
Ja osobne sa nechcem vnucovať, ani dcérku...

bubba
2. feb 2010

nie podla mna by mohli nastat nejake komplikacie ked by si nahodou chceli narokovat na dieta...nechaj to tak ako to je.

madlenka29
2. feb 2010

ahoj 😀 😎 😀

já jsem pro,aby jsi jí poslala 😎 😀 😎

sares
2. feb 2010

malena a ty víš něco o těch rodičích? Co to je za lidi a tak? Aby to seznámení stálo za to a nepřineslo s sebou víc problémů 😕

mikalove
2. feb 2010

ani ja by som neposielala, presne z toho dôvodu ako píše bubba, ani nevieš, čo z toho može byť. a keby chceli tak vedia kde si, nie?

alca85
2. feb 2010

malena vyskúšaj, nič za to nedáš (jedine poštovné 😀 ), aspoň uvidíš či majú záujem alebo nie a nebudeš sa tým potom zožierať....a oni nemajú na teba žiaden kontakt?

lucianka
2. feb 2010

Pokud nereagovala na mail, že má vnučku, fotku bych neposílala... kdyby měli zájem, ozvali by se sami 😉

lucianka
2. feb 2010

Alca85, minimálně na ní mají mail 😉 Malena to psala, že jí posílala mail, že se malá narodila a ona nereagovala... 🙂

alca85
2. feb 2010

lebo ak áno tak potom zrejme záujem nemajú....

alca85
2. feb 2010

aha hej mail...

sares
2. feb 2010

já bych se na to asi vyprdla. Jak říkají holky, když se tehdy neozvala.... 😠

emanka
2. feb 2010

ja by som tiež neposlala, na čo? pravdepodobne nemajú záujem a ak to chceš kvôli malej, aby mala babku, tak ti to moc nepomôže, keďže býva v Čechách a videli by sa asi málokedy 😉

paola.o1
2. feb 2010

Urcite nie. Keby chcela, ozve sa. Ty uz si krok urobila. My sme boli v rovnakej situacii ked sme boli este so sestrou malicke. otec odisiel, absolutne nevedel ze existujeme. mamina nam chcela dopriat aspon staru matku, tak jeho matke poslala list s fotkami, no neozvala sa jej, tak jej zatelefonvala, nakolko jej to bolo luto, nam bolo luto ze nemame s rodinou kontakt a ex-svokra, nasa `babicka` ju poslala niekam aj s parchantmi - s nami. Maminu to velmi zabolelo a ponizilo... Nikdy sme nespoznali nasho otca, ani jeho rodinu a nijako nas to so sestrou nezasiahlo. Ale urcite by nam ublizilo, keby sme ich spoznali ako zlych a necitlivych ludi ktorymi podla vsetkeho su. Podla mna to nechaj tak.

babulka
2. feb 2010

Malena - a mas na to aj inu motivaciu, ako to, ze ti to hovori otec? Pytam sa iba preto, ci chces vobec mat s nimi nejaky kontakt - zvaz si buducnost... Chces, aby sa stali sucastou vasej rodiny, lebo ak by to aj skutocne zafungovalo, ze by sa podla fotky "hned namotali", co spravis, ak sa ozvu, ze ju chcu vidiet? Chces to? Alebo sa toho bojis? Popremyslaj aj nad roznymi variantmi, co bude ak....a ako to citis ty. Porozpravaj sa aj s tvojim ockom, co ho k tomu vedie, ci sa neobava, ze zrazu uz nebude vnucka "iba jeho" 😉

murinka
2. feb 2010

ja by som to skusila este raz-ak by nereagovali tak by to bolo aj poslednykrat

vinka
2. feb 2010

No ja by som po tom maile neposielala fotku.Ako už baby písali.Prvý krok si urobila a ak by ju chceli vidieť tak si vás vyhladajú.A snád sa nebude malé dieťa doprosovať o pozornosť.Ani naše deti nepoznajú deda z mužovej strany.Dokonca dedo prechádzal v lete okolo svojej vnučky a nespoznal ju.A druhú vnučku neprišiel pozrieť ani do pôrodnice.Takže ju nevidel ešte vôbec a to má pol roka už.Ale muž mu ju nebude nosiť ukazovať ako opicu.Nechce prosím.A preto by som ja tú fotku neposielala.

morka
2. feb 2010

Já bych fotku neposílala.To,že mají vnučku vědí a zájem zřejmě nemají...Já bych to nechala jak to je.

bubba
2. feb 2010

podla mna by to mohlo byt dkonca nebezpecne.starym by mohlo cinknut v hlavicke,zacali by mlademu dohovarat nech o tu malu bojuje a nedajboze by este vyhrali sud..vies si predstavit ake tahacky po sudoch by ta cakali? ser na to zvysoka a uz nato nikdy nepomysli.starku najdes hocikde hoc len susedku alebo osamelu dochodkinu dokonca som videla aj inzeraty typu "halda sa babicka" 😉 malenka kasli nato.

alca85
2. feb 2010

to že by po 2 rokoch nezáujmu vyhral súd, tak to pochybujem, ale zas pri našom súdnictve človek nikdy nevie......no na ten inzerát na babičku aj mňa napadlo 🙂

bubba
2. feb 2010

pocuj malenka,podla stylu pisania usudzujem ze si relativne mlada.mala by si dcerke hladat noveho ocina a nie starych rodicov 😉

petruska77
2. feb 2010

malenka aj ja si myslim, aby si to nechala tak... presne ako baby pisu, mozu z toho byt takeee komplikacie... uvedomia si aku maju krasnu vnucku, zacnu o nu bojovat... no potrebujes to? keby o nu mali nezistny zaujem, davno by sa ti ozvali...

janinunina
2. feb 2010

neposilala bych..vedi o vnucce a zajem nejevi ☹

bubba
2. feb 2010

alca ak by dobre natrafili a zaplatili podla mna by nebol problem dokazat,ze im to vlastne ona zatajila a z eoni malu chceli.....chapes.take by som nidky nic neriskovala.poznam tu jednu babenku ta si veru vytrpela so svojim exom a jeho rodinou 😠

alca85
2. feb 2010

no vidíš, bubba má pravdu....nový ocino sa rovná noví starí rodičia 🙂

morka
2. feb 2010

malenka-já souhlasím s bubba.Z toho bych nečekala nic dobrýho.

malena
autor
2. feb 2010

ste zlaté baby, mám z toho všetkého zmiešané pocity: smútku, hnevu,ľútosti... nechápem ich ľahostajnosť, ale priznám sa, že niekde v skytu duše by som tú fotku /okrem iného/ posielala aj s tým, že pozrite, akú krásnu vnučku máte a oveľa prichádzate, nie je Vám to ľúto ?....Uvedomujem si, že to správny motív nebude.
Jeho rodičia,...stretli sme sa 2x, všetko bolo ok, boli milí, aj sme si boli spolu sadnúť na kávu..., lenže neskôr sa to zmenilo a mama /inak riaditeľka banky/ začala svojho syna odo mňa odhovárať, dôvod nepoznám. On je dosť taký "mamáčik".

zuzana76
2. feb 2010

Malena , ani ja by som tu fotku neposielala, presne ako Bubba pise, hladaj si radsej partnera a noveho otecka pre malu a snim ziskas aj novych starych rodicov, mozno ovela milsich, ktori ju budu lubit ako vlastnu vnucku.

mirka414
2. feb 2010

ja by som poslala a nielen jednu,ale aj viac kusov a napisala,ze toto dievcatko hlada starych rodicov.poznam situaciu ked fotky zabrali.

diddi
2. feb 2010

...odhovarala od teba...bude odhovarat od malej...oni nie su hodni tej fotky a uz vobec nie vasej lasky

malena
autor
2. feb 2010

bubba 🙂 do hľadania nového ocina sa pustím, hneď ako skončím rodičovskú /čo je vlastne tento mesiac 😨 /, doteraz som som sa vyskytovala prevažne doma, takmer nikam som nechodila, za celú dobu 3 rokov som bola raz vonku, myslím večer po 20 h, jediný raz, a to na diskotéke, kde najstarší účastník mal asi 19,...ale bola som rada, že sa môžem aspoň zabaviť. Ale nechcem to hľadanie siliť /škoda, že schopní chlapi nerastú napr. na stromoch...máme veľkú záhradu 😀 / nechávam to skôr na osud.
Mirka, vidíš to je celkom dobrý nápad 😉 Možno to tak urobím s tým, že je to posledný krát, ...