Mám pocit, že mi skončil život

5. jan 2025

Ahojte, mám pocit že mi uplne skončil zivot :( mám ročnú dceru a okrem partnera nám s ňou nikto nepomaha, nemame ju kde odložiť aspoň na hodinu. Ani z jeho a ani z mojej strany. A ide o to že mi to už prerastá cez hlavu, kazdy večer placem a chyba mi moje staré ja. Už sa ani neviem najest v klude, lebo aj keď spi tak zo zvyku to zhlcem na dve susta. Z nicoho sa netesim, nemam už žiadne sny. Milujem sport, cestovanie ale nemam pre seba ani dve hodiny, partner robí stále od rana do vecera, vikendy trávime spolu.. ale ísť niekde s malym dietatom je vyčerpávajúce, nie je to pre mna take super niekde ísť, vkuse striehnut baliť xy veci, brat kocik, prispobit režim a potom pretrpieť to že dieťa poriadne nespalo.. je mi z toho tazko, nič nemozem.. a navyse aj keď dieta bude väčšie, ok zoberiem ho so sebou ale už to nikdy nebudem ja.. chcela som sa strasne ísť lyzovat ale nemozme.. je tazke zohnať opatrovateľku a partner je zas taky že neveri hocikomu. Čo vlastne aj ja takze neviem ako z tohto von ale je mi strasne smutno.:(

sisska96
5. jan 2025

Vítaj rodičovstvo, neviem čo si čakala

colsami
5. jan 2025

Ahoj, ano viem ake to je, mali sme to doma rovnako, ani na hodinu mi nemal kto vziat dieta, ziadne babky v dosahu. A to ked bolo len jedno este bolo fajn...

Vyriesila som to opatrovatelkou brigadnickou. Slecna na VS najdena po znamosti, prisla raz za cas (raz za tyzden-dva) dve-tri hodinky tu u nas doma sa pohrali v izbe a ja som si mohla robit co som chcela. Zaraza ma ze frajer je od rana do vecera v praci, tj urcite dobre zarobi - dost na to, aby si si tu opatrovatelku dovolila a zohnala. Vsetko ostatne su vyhovorky. Ak sa chce, tak sa da. A ak frajer nikomu neveri, chod do prace a on nech sa doma hra s malou od rana do vecera.

gribka1
5. jan 2025

To akože nevieš vydržať kým dieťatko podrastie? To je klasické obetovanie, tie 2-3 roky. Potom môžeš byť sama sebou.

laila22
5. jan 2025

@sisska96 strašne si k nej milá...

janinah
5. jan 2025

Vsetko sa da.ak sa chce.Len sa potrebujes prestavit v hlave.

autor
5. jan 2025

@gribka1 nie nemam, ale kam ju dám aby som mohla ísť napríklad lyzovat? Keby mám nejakú pomoc, že aspoň 1x za mesiac viem že môžem vypnut tak by mi takto nebolo.. ale nevidím nadej že to bude lepsie v blízkej dobe :(

martyzpp
5. jan 2025

Rodicovstvo je riadna facka. Este taky rok to bude take vselijake, ale zachvilku budes mat pri sebe velku partacku a zacnes si to uzivat. Najdolezitejsie je, ze je dcerka zdrava, casom najdes aj samu seba. Trva to oooovela dlhsie nez si myslime. Ja mam dvoch synov, starsi ma 5 a mladsi 3 roky a az teraz sa pomaly zacinam citit sama sebou, aj ked samozrejme, uz to nebude take ako pred detmi. Ale zivot bez nich by som si uz predstavit nevedela.

michu_
5. jan 2025

tak mozes zacat robit nieco nove namiesto lyzovania..?🙂

ukgirls
5. jan 2025

psycholog? to vyzera na zacinajucu depresiu ... ja som bola na malu od pocatia sama..ziadna rodina kamaradi -tisice kilometrov daleko od domova ... von som isla len ak som bola na sk na dovolenke aj toa z tak cca ked mala 6 ... tu som bola prvykrat bez nej v jej 10tich .. cize pol roka dozadu 😀 .. tiez mi byvalo tazko .. chybal partner ale hold je to ako je a trebalo zabojovat ... uz je to daleko lahsie a aj ked som nastupia do prace a ona do skoly bolo lepsie ...

ivik4
5. jan 2025

Hlavu hore, raz najtazsie obdobie prejde

colsami
5. jan 2025

@autorka ale ved menej stazovania a miesto toho si vypomoc zozen. Brigadnicka skolacka, dochodkyna, ci profi opatrovatelky, neverim ze byvas v takej izolacii ze nikoho raz za cas nenajdes aby Ti na par hodin prisiel, Ty si oddychnes, on zarobi, pride mi to ako vyhovorky.

autor
5. jan 2025

@colsami aktívne hladam opatrovateľku, ale byvame na dedine tak je to ťažšie. Ale už som rozposlala inzeráty,..

jozeffezoj
5. jan 2025

1. Noo to je tak väčšinou
2. Máš predsa partnera nie?
Od mala som ma zelke pomáhal s malou, vkuse. Hocikedy .ohla odísť z domu či mala mesiac ci doteraz.
Začal by som určite manželom a potom zvyškom.
To ze vám ju nemá kto zobrať je žiaľ aj výsledkom vyučovania vašich vzťahov. Nechcem aby to znelo vypočítavo ale trochu ste s tým mali počítat už počas tvojho tehotenstva.

gribka1
5. jan 2025

Nevieš vydržať? Hmm, zvláštne. A to vy dvaja nemáte rodičov, súrodencov? Aj keď ja by som nikomu ročné dieťatko nestražila, to je príliš skoro. Ale, že by sa to nedalo riešiť? Veď ty na svahu a manžel s dieťaťom, na striedačku. Ono sa dá, keď sa chce nájsť kompromis.

viestta
5. jan 2025

A otec nevie postrazit vlastne dieta na par hodin? Ty ich stravis tak ako tebe vyhovuje

autor
5. jan 2025

@jozeffezoj zial vzťahmi to nie je. Ja rodičov už nemam, súrodenci bývajú 500km. Partnerovi rodicia sú pracujúci, dcérku si nevezmú lebo je strasne ziva a nevládzu za ňou. Skúšali sme to, ešte keď bola mensia ale praveze vzdy to potom skončilo hádkou. A počítali sme s tým, ale nechcela som sa kvôli tomu vzdať mat dieta. Akurát že keď clovek nevie do čoho ide, tak ani len netuší čo všetko ho na tej ceste caka

jesenzima
5. jan 2025

Staršia dcéra bude mať 7 rokov a odkedy sa narodila, sme ju dali strážiť, resp. bola osoba z rodiny ochotná ju strážiť presne 4 krát 😉 ale my sme s tým rátali, vedeli sme, že keď prídu deti je to na nás, a preto sme sa prispôsobili, chodia všade s nami... Áno, je to ťažké, na začiatku to bol masaker, ale už sme si zvykli a naučili sme sa takto fungovať 🙂

petamich
5. jan 2025

Nechapem, ty predsa pomoc mas, mas druheho rodica 🤷‍♀️ co potom jedno-rodicia, ktori naozaj nikoho nemaju, chapem, ze je to narocne obdobie ale nerozumiem preco akoze nemozes ist lyzovat, ved chodte cez vikend lyzovat, doobeda nech je s dietatom partner a ty lyzuj a poobede naopak

Mi nehovor, ze nevies cez vikend stravit 2 hodiny bez dietata, ked je s partnerom.

autor
5. jan 2025

@viestta postráži, ale rada by som sla aj s ním niekde, aspoň na kávu, len my dvaja

mamickalisticka
5. jan 2025

Veď jeden rok prežiješ bez lyžovania nie? Na budúci už môžeš dieťaťu nasadiť lyže a môžte spolu. Alebo ísť na kopec, ty sa polyzuješ, muž postráži, on polyžuje ty postrážiš. Vieš čo, poviem ti takto minulé vianoce sme si dali pod stromček s mužom wellness. Cely rok sa nam nepodarilo ísť ani raz. Prežili sme. Vidím, ako sú každým rokom starší a samostatnejší. Raz to pride. Ale po roku byť zúfalá, neviem. Dieťa nie je len na fotku na insta.

sissy27
5. jan 2025

Lyzovanie ti chyba? Tak sa zoberte na lyzovacku, frajer bude 2-3 hodinky s vasim spolocnym dietatom, ty polyzujes. O rok-dva mozes postavit dieta na lyze - zaplatis mu instruktora v skolke a ty si ides lyzovat sama.
Na jar mozes kupit kocik s brzdou a behat alebo korculovat aj s kocikom az do jesene.
Plavanie - kurzy su od 4r (ano, to mate este chvilu cas), u nas v jednej drahe plavaju deti, v druhej rodicia. Zatial mozete ist na baby plavanie.
Cestovanie? Najlepsie s prckom pod 2r. Neplatis ani plnu cenu letenky ani ubytko. Zbalis nosic alebo vhodny kocik a mozete trajdat po svete.
Kto chce hlada sposoby, kto nechce hlada dovody…

gribka1
5. jan 2025

No bohužiaľ na Slovensku keď žijete na dedine, tak sa ani nečudujem tej depresii. V meste by ste taký problém nemali.

viestta
5. jan 2025

Nuz, budete sa teraz niekolko rokov striedat pri strazeni, kym sa vam z dietata nestane partak. Ale to nie je koniec zivota. To je zaciatok. Zaciatok ineho zivota, ale rovnako hodnotneho ako ten bezdetny. Akurat to uz nie je take pohodlne a jednoduche. Najblizsich zhruba 15 rokov budete svoj zivot prisposobovat dietatu. Tak to pri detoch byva.

culienka
5. jan 2025

Teraz to nevnímáš ale hovorí sa, že jedno dieta žiadne dieta, ale to zistíš až keď máš ďalšie 😀. A vôbec to nemusíš vidieť tak čierne. Jedno dieta ma väčšiu šancu že ho niekto postráži jedno sa dá dať do jasiel nájsť opatrovateľku. Aj lyžovať sa dá jeden lyžuje druhý stráži dieta a potom prestriedat. Aj daky šport sa dá určite nájsť čo sa dá robiť aj v tvojej situácii. Na dovolenku môžete ísť kde sú animácie a postrážia ho . Len musíš chvíľu vydržať .

martinka13
5. jan 2025

O pár mesiacov sa to určite zlepší. Verím, že je to na palicu, keď vám ju nemá kto postrážiť. Ale onedlho ju budete môcť nechať povedzme v detskom kútiku, alebo na dovolenke s animátormi. Ver, že to utečie ako voda.

mabenn
5. jan 2025

to bolo neplanovane tehotenstvo, ci....?

rorino
5. jan 2025

Odložiť🤦,chúdá malé🤦😭

lenkahvh
5. jan 2025

Žijeme v najlepších časoch za celú históriu ľudstva. Veľa hlavne mladých by však stále chcelo mať všetko, hneď a najlepšie naraz. Aj peniaze aj vlastné bývanie aj deti aj cestovanie aj čas na záľuby a oddych. Na nič nečakať, nič neobetovať.

nina004
5. jan 2025

Úplne ťa chápem. Tiež sme žili na dedine a rodičia xkm ďaleko.Ale z vlastnej skúsenosti odporúčam ,čo najviac času tráviť s dieťaťom mimo domov napr.s kamarátkami alebo si zájsť do mesta na nejaké aktivity (chodila som s malým napr.cviciť), choď aj sama niekde a nechaj dieťa mužovi, robte si spoločné chvíľky ,keď dieťa spí. Ono to bude lepšie a lepšie. Ale hlavne sa venuj sebe,keď budeš spokojná ty ,bude aj tvoja rodina. Chce to správne si to nastaviť v hlave. Držím prsty aby si/ste to zvládli ,nám sa na tomto rozpadla rodina.

januska12323
5. jan 2025

Najprv dohovor frajerovi nech nie je zbytočne celý deň preč a stará sa tiež o vaše dieťa, keď si oddýchneš na všetko budeš pozerať s iným pohľadom.