Ahojte, prosím Vás mám taký problém, môj muž je hrozný spachtoš, nikdy sa mu nechce vstávať do práce má chodiť na siedmu ale chodí až na deviatu - desiatu ( keďže má pohyblivu pracovnú dobu nemá z toho problém) takže automaticky chodí domov neskoro večer, na všetko som kvôli tomu sama. A cez víkendy spí aj do tretej štvrtej poobede...Deti ho ani nevidia lebo keď sa vráti tak už sa chystajú do postieľky...A stále sa na neho pýtajú, že prečo nie je doma a tak. Neviem čo s tým mám robiť, zakaždým keď sa snažím nadviazať rozhovor na túto tému na mňa akurát zvýši hlas, že to nie je moja vec a nemám sa dotoho starať.... Som zúfalá z toho, cítim sa ako matka čo.čiže sama svojimi deťmi a nie ako manželka.
@julina456 vzdy bol taky spachtos? Nema nahodou zdravotne problemy? Ci je len lenivy.ak je to jeho zivotny styl mal by sa premict. Mohlu by ste urobit aj kompromis. Par dni v tuzdni rodina a par dni lenosenie a vyspavanie.
akoze to neni tvoja vec? to,ze lehni a vsetko je na tebe-to je podla neho akoze ok?ja by som mu dobre vypucovala zaludok,a bud prestane hibernovat alebo papa! ved z neho nic nemas a deti tak isto...
@julina456 A zdravotny problem mat nemoze? Lebo ak nie, kopla by som ho do zadnice a tiez by to nebola jeho vec. Normalne zasnem.
Môže to byt zdravotne
@julina456 ahoj, ja som mala priateľa, ktorý takto vyspával. a voľný čas trávil hraním počítačových hier. vydržala som to s ním síce tri roky, ale bol to zabitý čas. nešlo však ani o to, že takto fungoval, ale, že vlastne nič z toho, čo som mu hovorila, že mi vadí nezobral vážne a nezmenil. viem si predstaviť, aké to asi musí byť, keď si s deťmi. tiež som bola na všetko sama. stretnutia s priateľmi, vychádzky, varenie, nákupy, upratovanie. stále som dúfala, že sa zmení. zmenil sa až vtedy, keď som si našla iného priateľa - môjho teraz už manžela. vtedy pochopil. lenže u mňa už bolo neskoro, lebo som našla normálneho chlapa a pochopila, že ustupovať sa nedá večne a keď chlap ľúbi, tak to vyzerá úplne inak a snaží sa pre ženu, aj pre rodinu.
nechcem ale povedať, že je to tvoj prípad. ale rozhovor je na mieste. ak nechce, raz ti dojde trpezlivosť. a on potom buď ukáže, na čom v živote naozaj záleží, alebo nie. a ty sa rozhodneš, či sa chceš starať aj o chlapa popri deťoch. držím ti palce. pamätám si tie svoje kýble sĺz ☹
Nemá zdravotné problémy, je proste lenivý.... A keď si nahodov ak nastavy budík na skoršiu hodinu tak ho buď vypne a spí ďalej alebo ho nepočuje.
Ak aj treba dačo ráno vybaviť napr. Ísť s deťmi lekárke tak povie že on nemôže, lebo on sa o siedmej nezabudní, čiže znova musím ísť len ja.
A ak sa ho aj pokúšam zobudiť tak mi vynada akurát tak takže to už ani neskúšam
Netrpí nahodou depresiami? Depresia je hnusna vec...Skus to nejako zistiť...
A kedy chodi vecer spat? Ja viem tiez cez vikend vstat o 13tej a aj to ma musia budit, ale spat chodim povedzme o tretej rano. Ja si velmi vedome musim udrziavat biorytmus. Chodit spat pred polnocou, proste si lahnut do postele, aj ked hned nezaspim a potom v poho vstavam o 7 rano a fungujem. A ked musim, tak musim... Ak naozaj chodi spat vcas a napriek tomu vstava tak neskoro, tak fakt tam moze byt nejaky problem.....ak nie tak je egoista a skus prestat robit veci, ktore robis, nechaj deti vojst do spalne etc.
Inak vela spania je prejav klinickej depresie...
@alby2014 chodí spávať okolo polnoci, aj skôr niekdy.
Vždy trochu dlhšie spaval, ale myslela som že s príchodom detí sa to zmení, a práveže je to ešte horšie teraz....Syn ( 4 ročný) už chodí do škôlky a veľmi by sa mi hodilo keby ho ráno vedel cestou do práce tam zaniesť keďže doma máme ešte aj dvojročnú dcérku..
Tak to fakt spi velmi velmi vela...to ti neporadim, lebo mna ked budia, ked nemusia tiez som zla, ale ja zas viem vstat na siedmu a to dokonca po par hodinach spanku, lebo musim. Proste tvoj muz ma pocit, ze nemusi, ze sa nic nestane...
@nikuska744 tiež mi napadlo, že môže mať depresiu. to by však bola rovnaká, ak nie väčšia záťaž pre ňu, ako keby bol lenivý. tiež nič moc 😒
@julina456 si si istá, že tú prácu naozaj má? prečo myslíš, že sa s tebou nechce o tom baviť? skús vystihnúť nejakú chvíľku, keď bude aspoň ako tak v pohode. aj ty sa skús dať do pohody a skús mu to nejak jemne povedať, skús niečo zistiť.
Postav si hlavu, bud nech sa dá liečiť alebo nech sa rozhýbe... to akože ty ráno obliekaš v zime 4 ročné a 2 ročné dieťa len preto, aby ste šli do škôlky a potom nazad s 2 ročným dieťaťom? ľutujem ťa... polhoidna zabitá len obliekaním.... Ak je taký lenivý, nakop ho do zadku, lebo vstať jednoduch MUSIIIIII..... a musí to pochopiť.. ak to nepochopí, tak s ním nestrácaj čas, neni možné toľko spať... na úkor domácností..
moj muz je tiez hrozny spachtos - nevie sa zobudit na budik, musim ho budit ja a aj to niekedy /casto/ ignoruje.. ale ma sam zaujem travit cas so svojimi detmi, takze sa snazi chodit do prace skor, aby skor prisiel /tiez ma pohyblivu prac. dobu/.. taktiez raz za cas vstane vecer po uspani maleho, aby bol somnou.. takze len tolko - nech je clovek akykolvek spachtos, ak ma zaujem, riesi to - nebude este kricat, ze to nie je tvoja vec..
ach tak by som ho niekam poslala depresia,nedepresia nech ide k lekárke a rieši to a nie drichme takto akurát dostane do depresie celú rodinu ja by som ho nazvala sebcom a odišla veď či si s ním alebo bez neho asi to bude úplne rovnaké akurát keď ho opustíš nemusíš ešte aj jeho obskakovať a rozčuľovať sa a máš možnosť stretnúť niekoho normálneho 🙂 🙂 bolo by to iné keby si sa nesnažila porozprávať alebo to riešiť ale doked y sa chceš snažiť len TY ???
Ty vlastne zijes sama s detmi.
Urcite by som toto netolerovala.
V sobotu rano mu daj deti do postele a oznam mu,ze odchadzas do obchodov a prides vecer. Povedzme,ze bud mila a navar im,aby sa "mohol" milostpan venovat iba detom.
@gubiko prepáč zle som prečítala, áno naje sa to je hneď prvé čo spraví keď vstane...A deťom sa potom venuje ale len cez víkendy(keďže cez týždeň príde neskoro už nie je kedy) aj to nie vždy úplne tak ako by som si predstavovala ale tak venuje sa, a ku mne... Tak nespráva sa zle, tak normálne ale nejaké také romantické slová to nehrozí, ale inak je na mňa dobrý...
@sofiadurovic no ak má depresiu, tak je chorý. ja by som chcela vedieť, či je to ukrutná lenivosť alebo niečo iné, zdravotné, napr. depresia. druhá vec je, že na zisťovanie by som tiež nemala večnú trpezlivosť s dvomi deťmi. a tá depresia, to nie je žiadna výhra. ja sama neviem, či by som zvládla byť s mužom, čo má depresiu.
@natalka13 to už som skúšala, odišla som v sobotu ráno o.ôsmej na nákupy a vrátila som sa okolo 11, a našla som.ich všetkých troch v spálni, malý sa hral na posteli s autičkom, a muž s dcérkou spali, a ako.odpoveď bola že on.ich.chce vycvičiť aby spavali dlhšie a nerobili.hneď ráno bordel ako ja
skus mu dat cinnosti v domacnosti, ktore bude musiet urobit len, kym to nespravi on jednoducho to nebude, mozno konecne pochopi ze ma dat aj on ruku k dielu, chapem ta, ze chces mat vsetko ok, ale on sa spoliaha na to, ze ty vsetko spravis, ked mu ukazes, ze jednoducho ked nieco neurobi tak to nebude, mohlo by to vas problem posunut dalej...
on ti s nicim nepomoze, nema KEDY, nemate ani spolocny rodinny zivot, vylety cez vikend? strasna predstava
poslala by som ho k lekarovi, dat urobit zakladne odbery-aj na vitaminy(B12, zelezo...), a pokial sa nic nezisti, tak by som ho na drzovku budila. Ak by si ani tak nedal povedat, isla by som do prace, a deti(rozvoz do skolky), by som si podelila..
A nepotrebujes tak na tyzden dakde odist? Lebo jeho predstava o vycviku deti je fakt smiesna...
nooooo len aby nebola aj "vypoved " raz pohybliva alebo "manzelka" pohybliva...ako nic vzlom, ale niektory muzi si koleduju o zahybanie doslova 😀