Mám nutkanie na tretie bábo

marianka326
15. máj 2018

Kočky ahojte. Som tu. Nová. Potrebujem od vás. Poradit. Vyjadriť. Názor. Mame dve detičky (jedno ma skoro 5 a druhe 2) sme usporiadaná rodinka. Bývame vo svojom. S prácou problém nemáme. A mam nutkanie na tretie babetko. Avšak. Nieje to veľa? Manžel je s tým vyrovnaný bude tak bude. Nebránim sa tomu ani ja ani on. Avšak v podvedomí mi lieta hlavou paaani 3 to fakt? Keď to pred niekym poviem pozerajú na mňa ako na blázna že fakt chcete 3 detii? To je vela nám stačia 2. A to ma odrádza. A privádza do zúfalstva. Vždy som chcela 3 možno aj 4 detičky. S minimálnym rozdielom medzi sebou. Nech spolu rastu. Prosím vaše názory. Aj keď viem ze istá si musím byť len a len ja.....

telusikk
15. máj 2018

@marianka326 byť tebou si druhých nevšímam a pokiaľ chcete aj tretie, tak ho jednoducho majte! Veď koľko je takých mamičiek, ktoré majú tri deti a zvládajú sa o ne starať!

eliska13
15. máj 2018

@marianka326 ty si ty!ty zvládaš,máš zázemie prečo nie?Čo hovoria ostatní nech ide von uchom sú ženy čo odratavaju dní na materskej sú zeny čo sú roky doma a baví ich to

hroznovka
15. máj 2018

Podla mna 3 neni taky obrovsky pocet

elzena2
15. máj 2018

precitaj si par prispevkov v tejto skupine, uvidis, ako to vyzera v praxi: https://www.modrykonik.sk/group/1959/detail/

tinaa64
15. máj 2018

Aj keby siich 10 mala...je to LEN vasa vec..maj ich tolko kolko chces ty a tvoj partner..ja mam dve..ale o tretie sa snazit nebudeme...mam dost s tymi dvoma. Ale ak sa pritrafi aj tretie...tak bude tretie a nevude ma zaujimat co si budu ludoa mysliet. Na potrat v zia

soldi
15. máj 2018

@marianka326 par rokov dozadu som riesila podobnu dilemu. povedala som muzovi, ze dame tri pokusy, ak sa podari, tak tretie bude, ak nie, tak nebude. no a vyslo to hned 🙂
a nelutujeme. najmladsi je najuzasnejsi, najviac si ho vychutnavam.
napisala som aj clanok o tom a dost ludi mi pod nim pisalo, ze po precitani maju chut na dalsie dieta 🙂
https://www.modrykonik.sk/blog/soldi/article/ako-k-nam-prisiel-maly-princ-alebo-do-1bhbut/

tinaa64
15. máj 2018

V ziadnom pripade by som nesla....kasli na ludi..zi tak ako to vam vyhovuje..keby som sa mala ruadit podla toho co si okolie mysli nikdy by som nemala to co mam dnes a ani stastna by som neba..ja obdivujem maminky lt.maju 2 a viac deti. Vo väcsich rodinach je kus veselsie...😀tak plodeniu zdar a na okolie kassli...ak to tak citis tak veselo do toho...

nevesta1974
15. máj 2018

Ahoj, ja mam styri 🙂 aj ked nie takto po sebe...posledne su tiez 5 a 2rocne. Bola som jedinacik, moja mama bola jedinacik a vzdy som tuzila po velkej rodine 🙂 ...je to len Vas zivot, ale ak sa pytas na nazor inych urcite by som isla do dalsieho tehotenstva, 3deticky podla mna nie su ani v dnesnej dobe ziadnou raritou...a ci "hned po sebe", alebo s vacsim odstupom zavisi naozaj len od toho ako to Vy s muzom a hlavne Ty zladate. Ja som doma 5ty rok a uz pocitujem potrebu ist do prace.

adeli79
15. máj 2018

Mať 3 deti je podľa mňa to najlepšie na svete. 🙂

mijunik
15. máj 2018

@marianka326 vďaka tomu, ze moji svokrovci majú "aj tretie dieťa", ja mám úžasného manžela. On je "to tretie, teraz už 38-ročné dieťatko" ☺️☺️💖 Ak vy s manželom cítite, ze by si ku vám mohlo nájsť cestičku tretie dieťatko, nie je nad čím premýšľať. ☺️ Máte moje požehnanie. ☺️

beky1813
15. máj 2018

No ak mas byt zufala z reakcii okolia a zalezi ti na ich nazore, tak ostante pri 2 detoch.
Ak mas reci okolia na haku, kludne majte aj 4 deti, ich do toho nic

semtexka1
15. máj 2018

@marianka326 dali ste 2, dáte aj 3, veď život je len jeden, tak netreba váhať, ale ho žiť, ja mám plno kamosiek co majú 3, a vôbec ma nenapadlo sa čudovať... Horšie je 4😁 to už treba 2 autá 😁 choďte do toho, ešte dnes, šup šup! 😍

nana1710
15. máj 2018

Veselo do toho - držím palce nech sa rýchlo zadarí čím skôr bude babo tým lepšie pre všetkých určite sa netreba báť všetko sa dá zvládnuť. Mame tri detičky a sme radi. Tie iste otázky dávali aj nám a aj ešte dávajú😆. A čo? Je to nás život a naše rozhodnutie - mame co sme chceli - nevravím že je to brnkačka ale zvládnuť sa to dá

anetkaadamko
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
matazirafa
15. máj 2018

@marianka326 ja mam dve, skoro za sebou a tesim sa az vyrastu a budu sa spolu viac hrat, hoci su to najvacsie zlaticka na svete dalsie uz nechcem (aspon nie si ich urobit umyselne) lebo viem co si mozem dovolit (nielen financne ale aj zo zdr. hladiska). Lenze to je cisto moj nazor, moja vec a nic preco by si sa kvoli tomu mala ty citit zle alebo si naopak zo mna brat priklad. Urob si ako uznáš za vhodne, ak vam to situacia a zdravie dovoluje spravte si ich aj 5 lebo zivit a satit a vychovavat ich budete vy a nie ti co vam do toho kecaju.

pininka
15. máj 2018

Ja mam tiez tri a je to super. Po dvoch chalanoch uzasna princezna,uplne ina ako bratia. Manzel nechcel o tretom ani pocut, teraz to kazdemu odporuca. Myslim ze to mame nejako zakodovane v hlave ze viac deti mat netreba, ale je to somarina. Pokial nieste v nejakej hmotnej nudzi, s dlhmi az po usi, tak urcite majte este aspon jedno dieta.

titla
15. máj 2018

Ak nemáte finančné problémy, obaja ste za a ty potom túžiš, tak prečo váhať! Ja si pamätám, keď moja mama mala 45, ako túžila, aby bolo doma ešte jedno také 10 ročné dieťa... (ale v danom čase aj keď obaja rodičia 3 dieťa chceli z viacerých dôvodov to nešlo). Na okolie sa môžeš vykašľať. Horšie bude keď ťa nasledujúce roky bude prenasledovať pocit prázdnoty a budeš si v duchu vyčítať prečo som to tretie vtedy nemala...

janickacrazy
15. máj 2018

@marianka326 Ja mám 3 deti aj je to tak akurát podľa mna. Ja by som možno ešte aj jedno dala, ale manžel už nechce, takže nám stačí. Pokiaľ sa na to cítite, tak chodte do toho a na okolie sa vykašli, nech si každý myslí, čo chce. Tiež sa mi už stalo, ked som s najmladším bola v nemocnici, že sa ma sestričky pýtali, či sme to tretie plánovali, lebo už mám 40, tak sa čudovali, že áno plánovali a aj sme si na neho dlhšie museli počkať.

katka0123
15. máj 2018

Mala so rovnake pocity ako ty. V hlave kazdy den otazka, ake by to bolo mat tri deti. Kazdy den ma to napadlo. Vyslo to na prvy krat a nelutujem. Najlepsie rozhodnutie mojho zivota. Ak to tak citis, vyskusaj. Cesta spat uz nevedie, ale aspon zisitis, ze je to sice narocne, ale uuuuuzasne. Tri deti su uz particka. Davas surodencom dalsieho najblizsieho cloveka do zivota..v dospelosti, ked my tu uz nemusime byt. Pocuvaj svojsa vnutorny hlas. Nie hlasy okolia. Drzim palce!

montemotherone
15. máj 2018

@marianka326 pre niekoho je veľa aj jedno, a rozhodnú sa nemať deti. Vzala by si si z nich príklad? Život je len jeden. Ak sa cítite vy dvaja, majte aj 6 detí a ostatní nech sa starajú hlavne o tie svoje 😉 Ja, keby som mladšia, tak idem do tretieho hneď. A keby zdravšia tak aj do štvrtého 🙂

smile31
15. máj 2018

@marianka326 ahoj 🙂 je to len tvoje a manželove rozhodnutie 🙂 keď chcete 3 majte 3 keď 6 majte 6 🙂 podľa mňa keď ti ľudia hovoria, že nám stačia 2 tak to tiež tak cítia 🙂 to sa aj ty na nich môžeš pozerať, že len 2 ???? ... ja sama som zo 4 detí a vždy som tvrdila, že by som chcela jedno alebo dve deti.... minule som sa bavila s kamarátkou a tá mi povedala, že chce 4 ;) - už čaká druhé, aj my čakáme 🙂 hľaď na to, čo chceš ty nie na reakcie okolia 🙂

maminecka2
15. máj 2018

Aj my mame 3, dvoch indianov a teraz ich nacelnicku 🤣. Su uzasni, kazdy den dakujem Bohu ze nam takto pozehnal. Narocne to je, ale o to krajsie. Rozdiely mame dost male (vzdy cez 2 roky)- po tom ako to pri prvom neslo sa potom rychlo zadarilo 😀. Mala ma uz 2 roky, tak pomaly to zacne byt jednoduchsie (aj ked teraz ma taky vzdor ze dovi).
Reakcie okolia budu vzdy- mne jedna povedala "tretieeee? A co to bude? Dievca? No aspon ze tak....(v tom nestasti... 😜). Vtedy ma to casto zarazilo, teraz uz mam ozaj v pazi.
Ale uz ked si tak ideme a mala si vykracuje vystafirovana, dva copy, saty, chalani ju ochranuju- tak sa ludia skor vyjadruju aki sme zlati. Ale mnohi si neodpustia ze urcite sme chceli tretie aby sme mali babu- co nie je pravda, aj ked sa samozrejme tesime 😍.
A pomaly sa vracia trend troch deti, v nasom okoli uz nie sme az taka rarita (a to zijeme v Ba).
Ak obaja chcete tretie tak rychlo do toho, kym vas to okolie definitivne neotravi.

xstelinka
15. máj 2018

@marianka326 prave preto,aby sa ostatni nestarali sme nikomu nepovedali,ze chceme tretie(iba mojim velmi dobrym priatelkam,ktore nemaju potrebu radit a starat sa)...iba sme oznamili ked uz bolo tretie na ceste

deti95060810
15. máj 2018

3? prečo nie, normálny počet...

janka_v
15. máj 2018

A mne sa dokonca zda, ze v okoli uz ani dvojdetnych pomaly nebude 🙂, prevladaju trojdetne, pripadne viacdetne rodinky 🙂
Mne tiez doma tretie dietko “do poctu” chybalo, nastastie aj muzovi, tak uz sme hrdi trojdetni rodicia.

alobalka
15. máj 2018

@marianka326 začala si strašne dramaticky: ) Za mňa: 3 nie je nič strasne. Ani auto zväčša netreba meniť. My čakáme teraz 4. A všetci sa tešíme. Treba počítať, že deti (kým sú malé a chcete sa im venovat) zaberu veľa času, ale kde sa uberie, inde sa pridá (vzťahy so surodencami, učia sa podeliť, uskromnit. ..). Samozrejme treba byť aj primerane financne na to pripravený, teda aj podľa vašich nárokov na život. Lebo niekto nevie "prežiť" bez kazdorocnej dovolenky pri mori, iný má skromnejšie a možno menej hmotné túžby. Tak v skratke. 🙂

sissi2183
15. máj 2018

Riad sa sama sebou, nie inymi, ti by mozno tiez chceli aj tretie dieta, ale nemozu si dovolit z financneho hladiska. Sama musis predsa najlepsie vediet, ci vasa situacia je vhodna pre prichod dalsieho dietata 🙂

miriam311077
15. máj 2018

Pises, ze vzdy si to tak chcela...viac deti 3 mozno 4. Sama si si odpovedala. 🙂 Ak Ta trapia iba reci ludi, tak tie Ti mozu byt ukradnute. Dietatko je dar. Verim, ze sa rozhodnes spravne. 🙂

lilyianka
15. máj 2018

Je to len a len vaša vec... nemôžeš pozerať na to, že ostatní majú iný názor, predsa o to dieťa sa budete starať vy a nie oni....takze ak nemáte žiadny problém smelo do toho 👍

dai
15. máj 2018

@marianka326 ak chces 3-4 a vies sa postarat tak ich maj... ja mam 3 , muz vymysla ze chce 4... vela ludi v mojom okoli ma 3-4 deti a su v pohode a nikto sa nad tym nezamysla...