Ahojte,
Chcem vedieť váš názor... Mám vzťah, ktorý trvá rok a pol. Priateľ je starší skoro o 12 rokov. Ľúbime sa, trávime spolu čas, máme spoločné aktivity, a skoro vôbec sa nehádame. Keď príde nejaký problém, tak si to vieme rozumne vydiskutovať. Priateľ je dosť dominantný a ja sa musím v určitých veciach prispôsobiť. Plánujeme si spoločnú budúcnosť.... Pokiaľ to zostalo len pri plánovaní bolo to v pohode, lenže on ma chce požiadať o ruku a tu nastáva to, že pociťujem neistotu. Ma jednej strane by som si ho zobrať chcela a na strane druhej sa nejako nedokážem vyrovnať s tým, že má dcéru s predošlého vzťahu a s jeho ex je stále v kontakte skrz malú. A ešte sa mi zdá, źe ma niekedy dosť napomína ako keby som bola malé decko... Neviem či si to musím nejako upratať v hlave alebo čo. Ale jednoducho sa s tým vyrovnáva naozaj pomaly. Nedokážem to hodiť len tak za hlavu.
Za vaše názory vám vopred ďakujem.
Možno mi to pomôže získať iný pohľad na vec
Veď keď o všetkom tak diskutujete, tak si prediskutujte aj toto. Ak sa na to necítiš, nemusíte sa ešte brať.
Daj si odstup a začni sa teda na neho pozerať tak, akoby to bol tvoj budúci manžel. Keď to nebude ani po nejakom čase dobré, tak už musíš vedieť sama čo chceš od tohto vzťahu ďalej.
Tak este pockaj. Si este zamilovana,lebo ste spolu kratko.
S ex bude v kontakte celý život,to si hlavne uvedom a 12 rokov je dosť,casom bude starý chlap,kým ty ešte budeš kvitnúť. Teraz sa ti to zdá možno príťažlivé,no keď budeš mať 40 tak ho budeš vnímať ako dedka a chuť vymeniť ho budeš mať, navyše po tom,čo ťa depce napominanim a neviem čím všetkým. Za mňa nie.
@0silvia0 on má svoj dom a ja svoj,ale bývame spolu... Raz u neho a raz u mňa, podľa toho ako nám to vyhovuje. Obe domácnosti vedieme spoločne. Páči sa mi, že to neberie,, moje,, a,, tvoje,, ale vždy povie naše. A rovnako sa to snaží ťahať na oboch frontoch. Ja takisto. Po tejto stránke problém naozaj nieje, všetko funguje tak ako má. Len niekedy ma vie prepadnúť taký pocit neistoty. To asi preto, že som ešte z nikým nežila, všetko je pre mňa nové... čo sa tohoto týka
@anita6666 jojojojoj, nepreháňaj... ja mám 43, môj manžel 56, ale vôbec to nie je žiaden dedko. je to chlap, ktorému by si vôbec toľko rokov netipovala, je atraktívny a aktívny, mocný a hlavne má v hlave oveľa viac upratané ako moji rovesníci alebo o niečo mladší odo mňa. ja by som už za rovesníka nemenila nikdy.... toľko k "dedkom". ten rozdiel u autorky nie je 22 alebo 32 rokov, ale len 12....
@sandra128 ak ju nechcel, lebo ju nemal rád a dieťa sa zrejme len tak "zadarilo", tak tam sa nemusíš obávať, že sa niečo zmení. koľko má dieťa rokov prosím? čo sa týka tej dominancie, áno, zrejme má také tie ťahy ťa "riadiť" a organizovať, vyplýva to aj z toho vekového rozdielu, to si ukočíruj postupne sama, postupne mu daj na vedomie, že nie si hlúpe decko alebo jeho dcéra, aby s tebou takto jednal... aj u nás sú také ťahy, buď to veľmi rýchlo riešim alebo odignorujem (závisí od nálady a situácie)... jednoducho chce to čas, postupne si akoby uvedomil, že takto sa nebude so mnou baviť (a to ma pritom miluje ako koňa, skrátka tam bola taká akoby "potreba" z jeho strany ma usmerňovať) 🙂 niektoré veci som si však vzala aj k srdcu, lebo povedzme si otvorene, človek o toľko starší má aj viac životných skúseností a myslí to väčšinou dobre 🙂 čiže fakt, ja si vypočujem, občas je to chujovina, tak to ukončím (to usmerňovanie), ale veľakrát mi manžel veru veľmi dobre a rozumne poradí, keď vidí, že sa chystám urobiť niečo, čo by som potom možno aj ľutovala. čiže ja to beriem pozitívne. ale je to fajn, ja na tvojom mieste by som do toho šla. ak to cítiš tak, že ti je inak vždy oporou, neváhaj. lebo netuším, koľko máš rokov, ale ja osobne už rovesníka (nedajbože ešte mladšieho) nikdy viac!!! 😀
ak máte obaja svoje domácnosti a klape to aj tak, tak je to úplne na nezaplatenie.... vždy si povieš (alebo on), že prinajhoršom sa je kam vrátiť. takže pokojne do toho vhnupnite, ja by som neváhala 🙂 my máme tiež každý svoje bývanie a aj žijeme oddelene (ale hlavne kvôli mojej dcére, ide do puberty a nepotrebujeme zbytočné trenice). keby mala už aspoň tých 17-18, ak neváhame ani chvíľu 🙂 ale ešte musíme vydržať. inak by som fungovala pokojne s ním a druhý byt by sa prenajal... takže z môjho pohľadu šup do toho 🙂
@anita6666 áno to je pravda, časom bude citelnejší ten vekový rozdiel. Len ja mám problém skôr s tým, že si s mladšími nerozumiem. Mala som už aj mladšých priateľov. No mladšých... Boli odo mňa starší asi o 5-6 rokov. A bolo to zlé. Nevedeli čo vlastne chcú, nebolo to nič vážne, nežili sme spolu... No skrátka nič z toho čo mám teraz
@sandra128 tiez mam manzela o 11 rokov starsieho, a tiez ma tendenciu byt dominantny, ale ja som tiez dominantna a nenecham sa utlacat. Asi ti nic nezostava, ako s nim komunikovat narovinu. Ked budes mat pocit diskomfortu pri nom, tak mu to povedz. Bud priama a vzdy si povedz svoj nazor. Uvidis, kam sa vas vztah pohne.
@sandra128 závisí aj od veku. Zobrať si muža s dieťaťom je obrovský záväzok , plus bonus ex. Treba myslieť na financie, výživné, neskôr spoločný majetok nebude len pre vaše dieťa. Vekový rozdiel je dosť. Starší muž sa môže oháňať vekom a skúsenosťami a názor mladšej partnerky nemusí byť pre neho dôležitý, NATO pozor. Pri tvojich už teraz pochibnostiach by som sa určite nevydavala
@panelacikova ďakujem za povzbudenie. Malá má 2 roky,ľúbim ju a ona mňa tiež. A áno je mi oporou vždy a všade, ja jemu takisto. Hovorím ľúbim ho a on mňa. Moja rodina ho má rada a zasa jeho rodina má rada mňa. A naozaj mi jeho rady niekedy pomôžu. Viem, že to myslí dobre,predsa má viac skúseností než ja.
@sandra128 ste spolu rok a pol a jeho dieťa má len 2 roky, no neviem, to veľmi rýchlo zdúchol od takého malého dieťatka, to by sa mi určite nepáčilo, aj žili spolu s tou jeho ex?
@janickacrazy ona odišla od neho. On s ňou chcel zostať kvôli malej
@sandra128 musíš sa už len zamyslieť nad tou bývalou. ak máš pocit, že to bude pre teba vždy veľmi nepríjemné, že kvôli dieťaťu chodí aj za ex (čo je logické), tak neviem :( ale teda, ak ju nechcel a len ušlo.... tak mu dôveruj a funguj. osobne by som to skúsila 🙂
@panelacikova asi tomu prikladám len viac vážnosti, než to vážne je. A áno je to logické, že budú v kontakte keď majú spolu dieťa. Musím sa s tým len vyrovnať a fungovať
@0silvia0 práveže celý život som nebola sama sebou, bola som vždy nervózna, hašterivá a papuľnatá. Až pri ňom som sa naučila takému pokoju. Pri ňom jednoducho nemusím používať túto moju obrannú metódu. Vlastne mi to celkom vyhovuje, že on je dominantnejší. Len mu musím dať priamo najavo, keď to preženie... Aby si nezvykal
@sandra128 a inak dosť by mi blikala kontrolka, že tá jeho bývalá od neho odišla s tak malým dieťatkom, povedal ti prečo odišla? to dieťa bolo neplánované? to by som si skúsila nejak preveriť, ak sa dá, aby si náhodou nedopadla rovnako ako tá ex
@anita6666 /Autorka Máme 13r. Rozdiel
Aký dedko? 😂😂 Bezdetný, nebol ženatý.A čo my v 40tke budeme princezné mladice? Veď kopa mužov ešte aj v 50tke vyzerá lepšie než ženy po 30tke.Ja si myslím, že budem vyzerať sraršie než môj muž jedného dňa.
Ak sa chlap o seba stará, neoblieka sa ako dedko, cvičí, viac si sadne s mladšou generáciou než so staršou tak stárne veľmi pomaly.Ja za ním nestíham.
Môj nevyzerá na to, že by sa blížil k 40tke tak maximálne na 27, je energický, vyzerá mlado a zároveň je zodpovedný.Žiadny rozdiel v názoroch sme ešte nemali a sme si rovnocenní.
Keď ma požiadal o ruku tak som neváhala ani sekundu.Nemala som žiadny dôvod zaváhať.
Byť na tvojom mieste tak by som ešte počkala.
@littlebubble ja hodnotím na základe vlastnej skúsenosti, v mladosti som mala takýto vzťah a už vtedy priveľmi mudroval,ale pre mladé dievča je to celkom príťažlivé taká tá zrelosť u muža. Časom mi išiel viac a viac na nervy a dodnes som v kontakte s ním ma cez 50 a milión chorôb,proste dedko telom aj dušou a ja som šťastná,že ho nemám na krku,keby som s ním bola ostala,asi si to dnes už hodím
Mne by skor ako to ze ma dieta vadilo, ze je dominantny (odtial potial) a ze sa musis podriadovat. A keby sa ku mne spraval ako ku decku, tak to uz vobec nie.
zasnubena predsa mozes byt x rokov. kedta poziada o ruku prijmi ak ho lubis a co bude dalej ukaze cas
@janickacrazy ona bola ťažká povaha a on tak isto. Jednoducho jej prekážalo to, že si raz za rok vypije, a že chodí ma ryby. Zažila som ho keď mal vypité a bol úplne srandovný. A na ryby chodievam veľmi rada s ním. Jednoducho to bola žena s úplne odlišným životným štýlom, aký žije on. A môj životný štýl je dosť podobný jeho. Možno preto sme sa dali dokopy. Takmer vo všetkom si rozumieme a máme veľa spoločného
@sandra128 úprimne neverím, že kvoli tomu sa s ním rozišla
Jasné, rozumiem.Aj ja mám takú skúsenosť.Mal 27 lenivý, rozum nikde, žena staraj sa a rob to čo ti ja poviem a presne mal také maniere ako keby som bola jeho majetok.Ja som to ukončila.Choval sa ako decko a pritom som ja bola mladšia a ešte aj trucovať vedel a citovo vydierať, že ho nemôžem nechať lebo urobí to a hento.Ukončila som to a už sa ani neozval.Aj ten vzťah začal manipulovaním a mne ho bolo ľúto tak som s ním bola 🤦.
Povedala som si, že už nikdy viac taký vekový rozdiel, ale spoznala som muža a neverím mu jeho vek 😂😂.Proste som sa zamilovala a je to úplný opak.
Takže viem, že to nie je o veku, ale o povahe a životnom štýle človeka.Žiadne citové vydieranie ani nič podobné vo vzťahu nemáme.
Neponáhľaj sa do svadby, keď nemáš 100% istotu. Pokiaľ ti to takto vyhovuje, zostaňte spolu tak ako doteraz a časom sa uvidí. Za rok a pol človeka až tak dokonalo nespoznáš podľa mňa.
@sandra128 ked nie si si ista, tak pockaj, nemusis sa hned vydavat. A aj vies, preco sa rozviedli s ex?