Ahojte. Prosím o radu ako by ste zachovali vy keby ste v mojej situácii. S priateľom sme partnermi už takmer 6 rokov, všetko nám viac menej klape. Pred tanker rokom som mu porodila dieťa. No posledný čas to už cítim tak že nechcem žiť takto ja divoko, bez sobášneho listu. Manželstvo v podstate pre mňa nič hlbšie neznamená, len pár výhod a to že budeme mat všetci traja rovnaké priezvisko.
O svadbe už bola reč, len kvôli korone sme sa už o tom nebavili lebo on by chcel svadbu väčšiu, mne je to vlastne aj jedno hoc keby sme sa aj zosobášili na úrade. Aspoň ušetríme. Nepožiadal ma o roku, myslím že ani nič také neplánuje.
Povedali by ste partnerovi že chcete byt jeho manželkou. ? Navrhli by ste mu to?
Navrhla,ale už pred dieťaťom,za mojich mladých čias by to bol riadny prešľap,ale v dnešnej dobe nerozhodných mužov,čo sa nevedia/ nechcú rozhýbať by som neváhala,chcem vedieť na čom som po x rokoch.Ale nevidím to ružovo v tvojom prípade,jemu to vyhovuje,taký nezáväzný "záväzok".
A kto iný mu to má navrhnúť, sused?
ja som môjmu terajšiemu manželovi už pred viac ako 20 rokmi po šesťročnom vzťahu medzi rečou povedala, že v ten a ten deň sa mi páči dátum a vtedy by som sa chcela vydávať - on len tak mimochodom odpovedal, že dobre, že súhlasí 😂
Predpokladám ze ma dieťa priezvisko po otcovi. Ak áno on už nemá potrebu sa zenit ma kvázi všetko. Takže ak chceš byť manželkou neostáva ti nič iné len mu to povedať na rovinu
ja nie, ja som stará škola, ktorá chce, aby to vyšlo z muža. Len ja by som nemala s ním dieťa, keby sme neboli zobratí. Vy už dieťa máte, prečo by si ťa mal vlastne brať? Veď má všetko to, čo by mal aj ako ženatý muž. A keď manželstvo pre teba tiež veľa neznamená, iba to, že by ste mali rovnaké priezvisko, tak sa na to vykašli.
ak niesiromantik a necakas poziadanie o ruku vo velkom style tak sa ho narovinu spytaj ako to bude ..nieje nic krajsie ako ked sa dvaja partnery uprimne ropsravaju ...
Jasne ze ano, povedz mu ako to citis, keby som cakala na mojho romantika neviem😂, zaryto sa zenit nechcel, ked som otehotnela tak zacal premyslat, ze chce aby sme sa volali vsetci rovnako,a bolo😁, zrazu z neho vypadla oznamovacia veta,,, ze sa ide ozenit😍😍 ci sa chcem este vydavat🤣 za 2 tyzdne vybavena svadba na urade, obed, v 7 mesiaci tehotenstva som sa vydala, mala sa narodila koniec 8 mesiac, ja som nanho hrda ze nazor s nezenenim sa zmenil,, a onje tiez rad, vraj to ozaj nieje len papier,,,
Jasné, že mu to máš povedať, veď je to otec Tvojho dieťaťa a žijete asi v jednej domácnosti. Možno budeš prekvapená a zareaguje kladne... nehovor o žiadnom prsteni , iba o svadbe.
Nechod do manzelstva, pokial v tom nevidis nic hlbsie.
Pokial potrebujes spolocne priezvisko, da sa aj to zmenit a to bez sobasa, cize budete sa rovnako volat a bude to nadalej tvoj priatel a nemusite sa viazat manzelstvom a priatel sa nemusí bat, ze pride o slobodu
My sme tiež neboli manželia, nemohla som otehotnieť a potom nasledovalo cár,keď sa to podarilo povedala som že svadba až po pôrode lebo som bola veľmi riziková a 12dbipred pôrodom ,keď sme mali ist podpisat papiere o otcovstve , ja som proste povedala že či som si to zaslúžila po 10r vzťahu a že či sa nezoberieme , keď sme prišli na úrad , z neho vyšlo ako by bol postup na sobáš a ona že kedy a ja že zajtra, oficiálne sa to nedá ale my sme sa ozakbrali na ďalší den o 2svedkoch 😄👍 milá pani na matrike pochopila že som pred rozkladom a čím skôr tým lepšie
Co je toto za dobu,ked dvaja ludia maju spolu dieta,ale boja sa jeden druheho spytat,ci ten druhy chce s nimi ostat navzdy.Cele je to nejake na hlavu postavene.Tak hadam si najprv vyjasnim toto a az potom mam dieta a riesim spolocnu strechu nad hlavou.Sama mam okolo seba viac zufalych cakateliek na poziadanieno ruku tesne pred 40tkou,ako vydatych zien so zazemim.Manzelstvo nie je zaruka stastneho vztahu,ale teda ani takyto zivot v style "jednou nohou zo vztahu von" tiez nie.
Áno, ak ste sa už o tom bavili, znamená to, že v podstate nie je proti. Ak bude trvať na veľkej svadbe, tak v lete sa predsa dá aj to...🤷. Ale, to teda už aby ste začali plánovať... 😉.
Ja by som chlapovi bez sobasneho listu dieťa neporodila. Manžel mal smolu keď chcel dieťa musela.byt svadba. Už len s toho dôvodu keby sa aj niečo stane aby sme mali navzájom právo o sebe vedieť
ja mojmu s tym pilim usi kazdy den🤣 ze cakam na prsten a kedy si ma zoberie, a ked mu dobre navarim tak podrypnem ze ci sa uz mozem vydavat😅
Sme spolu 2 roky a pozname sa 12. A tlacim nanho so svadbou len koli tomu ze cakame babo. Inak by som este pockala kym si nasetrime.
Asi to len odbuchame na urade.
Inak by som chcela mat svadbu ako sa patri 🙂
Keď s tebou to partner myslí vážne, tak ta zoberie.
Hlavne keď máte aj dieta. A ďalšia vec, že musíš myslieť aj nato, keď sa nedajbože niečo stane. Aby si neostala s holým zadkom. Lebo až vtedy zistíš, že ten papier by bol na niečo dobrý.
Ani takích nechápem, čo roky rokuce žijú spolu, majú deti a nezoberu sa. Tomu nepochopím, že prečo sa nezoberu? Ze nemajú nato peniaze, to je len výhovorka, môžu sa zobrať aj na úrade.
Ano. Jasne ze nie stylom ziadosti o ruku. Ale uplne normalny, konstruktivny rozhovor o vasom zibote a buducnosti. Som s manželom 6 rokov a uplne bezne taketo veci rozoberame. Ked sme este neboli svoji, narovinu sme si vraveli ako to ten druhy citi. Neviem co je na tom cudne
Ja neviem baby prečo máte deti s " priateľom"? Nieje pre vás ponižujúce, že máte dieťa s chlapom a ten si vás nechce vziať? A tie reči ako " ten papier "nepotrebujete si nechajte pre seba lebo všetky "ten papier" a status manželky chcete, ale sa to iba hanbíte priznať keďže máte nevyzretých chlapcov, ktorí nemajú v sebe štipku slušnosti a zodpovednosti.
Som 30tnička, takže nie stará baba, niesom zo zapadákova ale kúsok pri BA a aj tak mám takýto názor na rodinu.
@lucky_k ja som napr.chcela svadbu až po dieťati... Proste som to tak cítila a nechcelo sa ani čakať s rodinou na svadbu. Prsteň som dostala po roku ale svadbu sme mali až po piatich. Jasné, po dieťati už som sa na svadbu aj tešila a inak to vnímala, ale mala som istotu že si vyhovujeme aj v tejto veci výchovy atd 🙂
Ja som všetky moje predstavy o budúcom fungovaní predostrela mužovi už prvý týždeň chodenia. Mal možnosť o tom rozmýšľať a zariadiť sa. Nakoniec ma prekvapil oveľa skôr ako som mala chuť rozmýšľať o manželstve a rodine.
Toto ti už sice nepomôže, len uvádzam ako príklad pre iné dievčatá, ktoré tieto témy neotvaraju a potom nevedia na com sú ani po x rokoch.
Určite treba k tomu konštruktívny rozhovor, pripraviť si argumenty a pokojne vysvetliť svoj postoj. O týchto témach a rôznych iných sa treba otvorene rozprávať. Ten druhy môže mať mylný dojem, že je všetko ok a po čase sa môže vzťah zvrtnúť a ten druhy nechápe, však všetko vyzeralo ok, čo potom zrazu jej/jemu vadí.
Mali by ste sa podľa mňa o tom poriadne porozprávať. Chápem o čo ti ide, proste aj by to vyzeralo inak a ak vám vzťah funguje, tak by to podľa mňa nemal byť problém. Zvlášť keď už máte dieťa, tak to berie človek ako takú normálnu vec
nie, určite by som sa mu neponúkala, ale normálne sa s ním o tom pobavila, aká je jeho predstava, cieľ do budúcna, plány... inak vždy ma tu prekvapí takáto téma, že po x rokoch nemajú partneri vykomunikované tieto veci.. my sme sa s mojim mužom o tom bavili od začiatku vzťahu, vedeli sme, kto má aký postoj a názor na manželstvo, rodinu, deti.. veľa mužov je takých, že keď časom zistia, že všetko klape aj bez papiera, tak už sa do svadby nehrnú..
@lucky_k vies co mas v mnohom aj pravdu, ja som sa tiez vzdy vydavat chcela, ani nikdy nepremyslala ze nepotrebujem papier, potrebujem😂 ked som zacala s mojim muzom vedela som ze s nim chcem stravit cely zivot hned, ale on sa zenit nechcel bo mal vokol seba ludi kt sa rozvadzali, boli rozvedeni, a nechapal, ja som verila ze potrebuje cas,,, on mlel co budeme robit v 60 spolu😁 atd, potom sme bojovali s mojim zdravim, bojovali sme v car mat dieta, dokazoval mi,ze to so mnou mysli vazne, ale zenit sa nechcel,,vlastne mu doslo ze chce aby sme sa volali rovnako, a boli manzelmi, a nebude vykladat sprostosti ako nepotrebuje svoju zenu a matku jeho dietata mat za manzelku,, ked potrebuje🥰
ja by som chlapa nedotlačila k svadbe/ zásnubám. ale nemala by som s ním dieťa pred svadbou. Žili sme spolu aj pred svadbou ale boli pravidlá, ak chceme rodinu tak so všetkým a nie mať zadné vráta ak ma to prestane baviť.
Minule som o tom čítala, bola tam taka pekná myšlienka, že veľa žien ide pod svoju cenu. No a potom prichádza takáto nespokojnosť.
Ja som stará škola,ja som svoju dcéru viedla k tomu,aby dieťa porodila manželovi a nie priateľovi.Chvalabohu zobrala si moju radu k srdcu,vydala sa po vš,bývali spolu až po svadbe vo svojom byte a teraz majú bábo.Toto je len môj názor.
@modraslamka poznám aj takého experta.ktory tehotnej priateľke rovno povedal.ze si ju vezme.ale až keď mu porodi ZDRAVÉ dieťa.to dá aj narodilo.dvafba bola honosná.zena si ju veľmi neužila.odbehovala dojčiť a mlieko jej tieklo prúdom.ale tak vydala sa...a vydržalo im to až rok..
Tebe želám viac šťastia.ale chlap. ktorý nepožiada frajerku o ruku minútu po Tom ako sa o jej tehotenstve dozvie je u mňa chrapun.
Opýtaj sa ho, či chce byť Tvoj manžel. 🙂
Dnes je na to vraj ideálny deň. Veľa dvojok. 2.2.2022 a ešte počkaj do 22.22hod.