Potrebujem surne poradit .. mam ist do takehoto vztahu ?
Som mlada zena byvam v Nitre cely zivot , mam tu vynikajucu pracu,priatelov, byvanie atd….
Pred nedavnom som spoznala velmi sympatickeho muza na oslave .Je o 12 rokov starsi ale velmi sme si sadli . Moj problem je to ze :
1,Ja byvam v Nitre a on vo Viedni
2, neviem po nemecky a AJ je slabsia ale zase viem sa dohovorit. Ale nejake extra rozsiahle konverzacie nie
3, on ma pracu, kamosov tam cize vsetko je v nemcine
4, ja mam pracu v kancelarii cize keby som si hladal pracu tam tak potrebujem nemcinu..
Neviem ci by toto malo buducnost ?
Keby ze je na Sr tak by to samozrejme bolo lepsie.
Ale strasne si sedime
Aky je vas nazor ale poprosim uprimne
Poznam takýto par. Obaja majú pracovne postavenie v svojej krajine, čiže sa stahovat nemôžu, ale obom to funguje aj na diaľku. Nemcinu samozrejme musela oprášiť, ale sú spolu každý vikend
@tramtada31 jasne ma dialku sa da mat vztah . Ale podla mna len nejaku dobu lepsie je samozrejem s tym partnerlm zit . A toto ma velmi mrzi :(
Čo znamená strašne si sedíme? Hlavne, keď píšeš, že nemecky nevieš a anglicky sa len dohovoríš ale nie extra rozsiahle konverzácie. Nešla by som do vzťahu s takouto rečovou barierou. Zo začiatku sa nejako dohovoríte, ale keď si základné veci poviete, tak ako budete viesť dlhšie rozsiahle konverzácie? Koľko krát ste spolu boli, že vieš, že ste si tak sadli? Lebo prvotné očarenie opadne a príde realita a rečová bariera.
Nedavno si ho stretla a uz ta pozyva zit snim ci to len tak uvazujes ? Nejake hrr brrr . Najprv ho mozes spoznavat na dialku stretavat sa cez vikendy.. a casom uvidis. Si mlada nemas sa kam ponahlat mas dobry job nevies jazyky.. take it easy . Nezaskodilo by ist do jazykovky nemcina je hnusny jazyk 😂ich bin ehh o premiestneni uvazuj Keby si mala ponuku /sancu na dobry job vo Viedni.
Nie. Nemate jedinu spolocnu vec....az na to, zs ste si rukami nohami rozumeli...
Pozor na to, ze strasne sme si sadli. Chlapi vedia hrat take divadielka, len aby ta dostali tam kam chcu. Ty sa vsetkeho vzdas, prestahujes sa a potom sa prejavi v plnej krase, ked si bude tebou isty. Staci si precitat konika, aki boli pred manzelstbom a detmi, a ked dostanu zenu do financnej psychickej existencnej zavislosti od nich, potom saukazu v pravom svetle. Kedvtacka lapaju ....
Za mna 12rokov rozdiel uz nie. Mala som tak a casomto bol len domased, zo vsetkeho unaveny a ja mladost v haji a nakoniec aj tych 17 rokov s nim.
Oni sa mozno dohovorili slovensky, ved nikde nepisala, ze je to rakusan, len zezijevo Viedni.
Baby, ale ved on nemusí byť Rakúšan, kľudne slovak, čo robí vo Viedni. Ale ja osobne by som nešla do takého vzťahu na diaľku. Takto sa veru nepoznáte, kým nebudete spolu žiť, to už je iné kafe ako víkendové stretávacky.
Kombinacia "nedavno som spoznala" a "strasne sme si sadli" je ako vstupenka na zamok hrozy. Moze to byt zabava, ale aj nie...
@miadi nemčina je krásny jazyk ;)
Neskúsis, nevieš, išla by som, ale ...až po naozaj dlhšom stretavani, nieže párkrát sme sa videli...a to, že nevieš nemecky je veľké mínus, rakusania nerešpektujú ak nevieš ich jazyk, takže môže ťa ho začať partner učiť
Ťažko povedať, no osobne by som hneď nezahadzovala to čo by som mala vybudované v inom meste ako ty píšeš, práca, rodina atď. Chápem, ak sa máte radi, ale treba sa viac spoznať si tak myslím a potom robiť nejaké unáhlené rozhodnutia.
Išla by som, ale až po určitom čase.
@lalenka33 dievcata ale on je SLOVAK
@canany on je slovak
@miadi len uvazujem
@dkethe Neviem. Kolko? K podstate mojho prispevku: Nejde o to, ci sa poznaju kratko alebo dlho, ale kombinacia kratko sa pozname a strasne sme si sadli, nie je dobra. Tym netvrdim, ze nemoze nikdy vyjst, ale ze takto casto vyzera dynamika toxickych vztahov "strasne si sedime od prveho pohladu, aj ked sa pozname kratko". Aby nedoslo k omylu, netvrdim, ze jej vztah je toxicky, iba, ze vo mne by blikala kontrolka. Na to, aby si vedela naozaj povedat, ze ste si sadli treba cloveka spoznavat, rozvijat vztah.
@makova333 myslela som ta ze sa mk paci aj s nkm bola sranda, mal dobre nazory. To samoezrjme s takym clovekom musim hit aby som ho naozaj spoznala. Je mk jasne ze najslor vikendy a keby slm ho viac spoznala tak mozno spolocne byvanie. Len ci sa mam zacat s nim stretavat aj ked nebyva Sr
autorka: Jasne, ze pokojne zacni vztah a spoznavaj pomaly. Bacha na signaly, neignoruj ich a neries co bude (a mozno ani nebude). A naozaj Nitra- Vieden nie je Bueanos Aires - Dillí, aby si to musela na zaciatku zavrhnut bez toho, aby si to vyskusala.
A prečo nie. ak si rozumiete, môže sa to celkom dobre vyvinúť. Ono nezahadzovala by som to a osobne by som to skúsila. Veď ti s ním je dobre nie?
Jejda vsak Po Nemecky sa naucis 😊 ja som sa najprv kvoli jednemu frajerovi v Nemecku naucila Po anglicky, potom som sa prestahovala do Holandska kvoli dalsiemu a tam som sa naucila Po holandsky, potom som spoznala manzela nemca a naucila som sa nakoniec aj Po Nemecky 😂 vdaka tomu, ze som bola lahsia hovorim 3 jazykmi 😏 takze smelo do toho.
booze vykasli sa na to....🤦
možno by som to zatiaľ nechala tak a mala iba vzťah na diaľku. Keď sa dá buďte spolu a uvidíš časom. Nemecky sa dá naučiť ak človek chce. V tom by som problém nevidela. Skôr v tom veku - dosť veľký rozdiel. Viedeň nie je tak ďaleko. Môžete byť každý týždeň spolu, chodiť na výlety, relax. Stretávať sa môžete a uvidíš kam to povedie. Keby si si našla niekoho aj priamo v NR nemáš istotu že budete spolu každú chvíľu. Možno čo sa týka budúcnosti, by si sa mala lepšie v Rakúsku ako tu. Ja by som to skúsila. Neviem koľko máš rokov, či chceš rodinu , deti, či ťa tlačí čas. Ale ak nie, kludne skús a uvidíš ako sa to vyvinie.
Veď to nevadí aj keď je Slovák, lebo z kontextu som vyrozumela, že on by som život nemenil ale ty by si sa mala sťahovať tam a všetko tu nechať. Skôr by som to nechala tak, nech sa veci dejú nejakým prirodzeným spôsobom a uvidíš.
@fednaja…. Ale on pochadza tiez ako ja z Nitra … ale tam byva uz vela rokov
@kvetinka75 mam 31
@heidy222 tak toto je mega super 👍👍👍
ja by som postupne zistila, čo on vlastne chce. Či sú rovnaké vaše plány. Ak chceš časom rodinu a deti, či aj on. Vzhľadom k tomu, že už má po 40-ke , no bližšie k 45-ke. Aby si po 2-3 rokoch nezistila, že chce byť bezdetný a takto mu to vyhovuje. Podľa toho by som sa potom rozhodla. Lebo roky utekajú aj tebe. Aby si zbytočne nebola s niekým, s kým máte rozličné ciele. A potom uvidíš. Či si budete aj ďalej rozumieť. To, že máš tu dobrú prácu, bývanie, priateľov - to môžeš mať aj inde. Len či si ochotná sa v príp. potreby odsťahovať. Možno inde ťa čaká ešte niečo lepšie. Máš 31 nemusíš byť najbližších 30 rokov na jednom mieste. Cˇi si vôbec ochotná odísť a vzdať sa tohto tu. Aj to si premysli. Časom môže byť aj ten vek problém. Čím bližšie k 50-ke tým viac pohodlnosti, lenivosti. Aj keď každý muž je iný, nerobme si ilúzie, muž okolo 45 ky už nie je ako muž v 30tke. Je tam veľa vecí ktoré si musíš ujasniť a potom sa rozhodneš.
Ahoj, bolo by fajn sa viacej poznať aby si nezahadzovala to, čo si si do teraz vybudovala. Ak to myslí s Tebou vážne, tak aspoň pol roka ustate vzťah na diaľku. Medzitým sa môžeš učiť nemecký jazyk.
Ja som to mala s mojím manželom tak, že prvých 10 týždňov sme si len písali. Potom som prišla na SKA na návštevu, dali sme rande v auguste.... medzitým som cestovala domov každý mesiac a v Januári prišiel zamnou navždy.