Ahojte, s mužom som 15 rokov. Máme 3 malé deti do 4 rokov, a z toho 4 roky vážne problémy v našom vzťahu. Muž začal piť. Chodí do práce, maká aby sme sa mali dobre, ale každý deň chodí opitý. Do očí mi tvrdí že vypil 2 pivá, ale poznám ho, isto minimálne pol litra pálenky...pije a klame...keď večer príde opitý, a keď príde reč co ma všetko v sebe, je ku mne vulgárny a nepríjemný. Chcem to ukončiť, je mi lepšie samej s deťmi, ako s ním. Nechcem aby deti vyrastali v hadkach a s alkoholikom. Fungujeme doma lepšie keď sme sami ako keď je doma.
Teraz babo rad, ako začať...chcem byť vždy krok vpred...
Ďakujem za každú radu, každú pomoc.
Vyhľadaj rozvodového právnika, ktorý ťa na všetko pripraví. Ak vieš nahromadiť nejaký dôkaz o alkoholizme a vulgárnom správaní, nebude to na škodu. Držím palce. Si odvážna 🍀
Základná otázka. Koľko máš peňazí? Dom je ako?
@koniarova máme hypo na byt, 1 stavebný pozemok v spol.vlastnictve a nejaké peniaze, nič veľké.
Predstavujem si ze požiadam o obecný byt.
Ak je to v štádiu takého alkoholizmu, že si ho nijako nepriznáva, nechce riešiť, máš dobré rozhodnutie nedopriať deťom aj tebe život s alkoholikom.
Potom záleží, aké máš bytové a finančné možnosti.
@leazeziliny drzim ti palce, si odvazna zena.velmi ti neporadim, nemam skusenost.ale predtym ako sa spusti rozvod, neskusis si s muzom sadnut ked bude triezvy, povedat mu vsetko a dat mu ultimatum? Mozno sa spamata. Moj muz mal tiez problemy s alkoholom, nechcel si priznat, ze pije, lebo nechodll pl krcmach a normalne fungoval v praci aj doma.vecer si proste dal pivo.ale postupne uz nie jedno, dve, tri...az to bolo niekedy 6!!! Velka kriza to bola, ale spamatal sa a nepiije vobec, iba napr na silvestra sampanskkke, na svadbe aperitiv a 2 pohare vina apod.az teraz si priznava, ze pil a bol v podstate zavisly.
Ty si ho poznas a vies, ci mu mozes dat poslednu sancu.ak to nejde, tak drzim palce aby so zacala novy krasny zivot bez alkoholika
A nemoze zmeniť pracu? Predtym taky nebol? Kedy sa zmenil a ako dlho to trva, ?
@leazeziliny asi by som zacala tou žiadosťou o byt keďže aj par rokov nemusí byť žiadny voľný a potom sa to rozbehne aj samé, medzitým deti do škôlky a ty do práce a bude to finančne ľahšie
@nenne27 ach tých rozhovorov máme za sebou strašne moc. Par dni seká dobrotu a potom si ide zas svoje...mam s troma malými deťmi co robiť, chcem byť neustále pri nich v pohode, aby nepociťovali žiadnu nervozitu zo mňa, mal by mi pomáhať a on ma ešte takto psychicky ničí...nedávam to, tiež som len človek...
@lapersefona myslím ze je jedno akú prácu má, chodí do svojej, chodí na fušky, to nie je robotou. On tých drobcov nedáva...chápem ze je unavený a chce mať kľud, ale s malými deťmi sa to nedá....začalo to narodením prveho ,tam som vravela ze deti zmenia vzťah, potom dvojičky a s ním to šlo dole vodou....príde domov, deti sa hrajú, rozhadžu kočky a len po nich vreští...sú to deti, musia sa hrať...
@leazeziliny 4 roky problémy a 4 malé deti?
@abbey1 3 deti...no áno, je to tak.
@abbey1 áno začalo to narodením prvého dieťaťa...
@leazeziliny a kedy pracoval niekde na týždňovky nebolo by to lepšie?
@1andrea111 a čo by to zmenilo? Ešte väčší alkac by bol z neho.
@leazeziliny kočka, keď ostaneš s deťmi sama, máš pomoc aj od rodiny? Ak sa Ti podarí nájsť prácu s dostatočným platom a dobrým časom, aby si ich vedela dať ráno do škôlky(jaslí)/poobede to škôlky, ostáva ešte riešiť OČR. Ja som mala uplynulý rok jedného škôlkara a jedného jasličkára a na OČR som bola každý mesiac jeden týždeň. Ak ochorel niekto znova v ten mesiac, ostal doma muž alebo občas pricestovala babka. Ak by som mala byť na tie OČR sama, vyhodia ma. Máš to veľmi ťažké, napriek tomu verím, že to zvládneš a budem silno držať palce.
@1andrea111 áno, už tak bol, preto viem ze vieme doma fungovať perfektné bez neho...
@leazeziliny aj vieš dôvod pitia? Ja verím, že keď s deťmi odides, spamätá sa. Ak toto nezaberie, tak ja už neviem čo. Škoda toho, veľká škoda.
@leazeziliny chapem, tak potom neni o com....moc mooc drzim palce
@martyzpp neviem. Rodina nič netuší, myslím ze by tu situáciu mali skôr mne za zlé, lebo ako som písala, maká, chodí po fuškách aby sme sa mali dobre a toto vie rodina. O chlaste nie...S mojou rodinou máme skôr chladnejšie vzťahy, a nie, takto dopredu som neuvažovala. Myslím ze by som to riešila za pochodu, pretože takéto otázky aautomaticky vedú k tomu, že je ťažko, ale môže byť aj ťažšie...a ja by som bola ešte ďalších 10 rokov poobede v strese, čo ma večer bude čakať...
@ankare podla mňa nezvláda tie deti, možno s promile v krvi mu je jedno ze niekto plače, niekto rozhádže kocky,...ale viem ze za triezvy to nedáva. Krik, krik, krik.
@leazeziliny taky chlap si rodinu nezasluzi
Určite si rozvodom finančne nepolepšíš. Ale. Stále lepšie ako žiť hentak. Choď sa poradiť s právnikom, čo sa považuje za dôkaz, aby to bolo tak, že deti zveria tebe. Myslím, že lepšie to s ním nebude. A cítim z tvojho príspevku, že si už vnútorne rozhodnutá a máš plán. Držím palce!
@petrofka no, áno, finančne si nepolepšim, to je fakt. Ale moje psychické zdravie a kľud pokoj a harmónia v mojej rodine je na nezaplatenie.
Áno, mám plán, len potrebujem vedieť odkiaľ začať a ako byť vždy o krok vpred 😉
Ďakujem 🙂
Nemám radu ani pomoc, ale chválim tvoje rozhodnutie. Aj moja mamina odišla od alkoholika a dnes to vnímam ako obrovské plus, ze sme nemuseli vyrastať s tym co veľa mojich kamarátov a známych. Ano nebolo to ľahké a áno boli tam problémy, ale vďaka rozhodnutiu mojej maminy nezachranovat rodinu ci alkoholika za každú cenu, sme prežili dobre a hlavne pokojne detstvo, na ktoré môžem spomínať. Kdezto moji kamaráti majú hlavne spomienky na detstvo s alkoholikom, sú to veľmi smutné spomienky.
@leazeziliny neporadim,ale drzim palce.