Mam 3 malé deti a chcem skončiť s mužom

leazeziliny
10. aug 2024

Ahojte, s mužom som 15 rokov. Máme 3 malé deti do 4 rokov, a z toho 4 roky vážne problémy v našom vzťahu. Muž začal piť. Chodí do práce, maká aby sme sa mali dobre, ale každý deň chodí opitý. Do očí mi tvrdí že vypil 2 pivá, ale poznám ho, isto minimálne pol litra pálenky...pije a klame...keď večer príde opitý, a keď príde reč co ma všetko v sebe, je ku mne vulgárny a nepríjemný. Chcem to ukončiť, je mi lepšie samej s deťmi, ako s ním. Nechcem aby deti vyrastali v hadkach a s alkoholikom. Fungujeme doma lepšie keď sme sami ako keď je doma.
Teraz babo rad, ako začať...chcem byť vždy krok vpred...
Ďakujem za každú radu, každú pomoc.

tundra
10. aug 2024

@leazeziliny neporadim,ale drzim palce.

di1234
10. aug 2024

Vyhľadaj rozvodového právnika, ktorý ťa na všetko pripraví. Ak vieš nahromadiť nejaký dôkaz o alkoholizme a vulgárnom správaní, nebude to na škodu. Držím palce. Si odvážna 🍀

koniarova
10. aug 2024

Základná otázka. Koľko máš peňazí? Dom je ako?

koniarova
10. aug 2024

@di1234 len či na neho bude mať. To sa dobre takto od gauča radi.

leazeziliny
autor
10. aug 2024

@koniarova máme hypo na byt, 1 stavebný pozemok v spol.vlastnictve a nejaké peniaze, nič veľké.
Predstavujem si ze požiadam o obecný byt.

cacianka
10. aug 2024

Ak je to v štádiu takého alkoholizmu, že si ho nijako nepriznáva, nechce riešiť, máš dobré rozhodnutie nedopriať deťom aj tebe život s alkoholikom.
Potom záleží, aké máš bytové a finančné možnosti.

di1234
10. aug 2024

@koniarova existujú centrá právnej pomoci, ktoré sú zadarmo , a rovnako rôzne internetové poradne kde radia právnici. Veď celý MK je radenie od gauča.

nenne27
10. aug 2024

@leazeziliny drzim ti palce, si odvazna zena.velmi ti neporadim, nemam skusenost.ale predtym ako sa spusti rozvod, neskusis si s muzom sadnut ked bude triezvy, povedat mu vsetko a dat mu ultimatum? Mozno sa spamata. Moj muz mal tiez problemy s alkoholom, nechcel si priznat, ze pije, lebo nechodll pl krcmach a normalne fungoval v praci aj doma.vecer si proste dal pivo.ale postupne uz nie jedno, dve, tri...az to bolo niekedy 6!!! Velka kriza to bola, ale spamatal sa a nepiije vobec, iba napr na silvestra sampanskkke, na svadbe aperitiv a 2 pohare vina apod.az teraz si priznava, ze pil a bol v podstate zavisly.
Ty si ho poznas a vies, ci mu mozes dat poslednu sancu.ak to nejde, tak drzim palce aby so zacala novy krasny zivot bez alkoholika

lapersefona
10. aug 2024

A nemoze zmeniť pracu? Predtym taky nebol? Kedy sa zmenil a ako dlho to trva, ?

koniarova
10. aug 2024

@di1234 to je pravda. Držím jej palce.

dadanu5
10. aug 2024

@leazeziliny asi by som zacala tou žiadosťou o byt keďže aj par rokov nemusí byť žiadny voľný a potom sa to rozbehne aj samé, medzitým deti do škôlky a ty do práce a bude to finančne ľahšie

leazeziliny
autor
10. aug 2024

@nenne27 ach tých rozhovorov máme za sebou strašne moc. Par dni seká dobrotu a potom si ide zas svoje...mam s troma malými deťmi co robiť, chcem byť neustále pri nich v pohode, aby nepociťovali žiadnu nervozitu zo mňa, mal by mi pomáhať a on ma ešte takto psychicky ničí...nedávam to, tiež som len človek...

leazeziliny
autor
10. aug 2024

@lapersefona myslím ze je jedno akú prácu má, chodí do svojej, chodí na fušky, to nie je robotou. On tých drobcov nedáva...chápem ze je unavený a chce mať kľud, ale s malými deťmi sa to nedá....začalo to narodením prveho ,tam som vravela ze deti zmenia vzťah, potom dvojičky a s ním to šlo dole vodou....príde domov, deti sa hrajú, rozhadžu kočky a len po nich vreští...sú to deti, musia sa hrať...

abbey1
10. aug 2024

@leazeziliny 4 roky problémy a 4 malé deti?

nika23t
10. aug 2024

@abbey1 3 deti, mali jedno a potom dvojičky.

leazeziliny
autor
10. aug 2024

@abbey1 3 deti...no áno, je to tak.

abbey1
10. aug 2024

@nika23t Už som išla opraviť svoj príspevok. Nič to nemení na fakte, že 4 roky problémy a tri malé deti do 4 rokov. Nuž. :(

leazeziliny
autor
10. aug 2024

@abbey1 áno začalo to narodením prvého dieťaťa...

1andrea111
10. aug 2024

@leazeziliny a kedy pracoval niekde na týždňovky nebolo by to lepšie?

ankare
10. aug 2024

@1andrea111 a čo by to zmenilo? Ešte väčší alkac by bol z neho.

martyzpp
10. aug 2024

@leazeziliny kočka, keď ostaneš s deťmi sama, máš pomoc aj od rodiny? Ak sa Ti podarí nájsť prácu s dostatočným platom a dobrým časom, aby si ich vedela dať ráno do škôlky(jaslí)/poobede to škôlky, ostáva ešte riešiť OČR. Ja som mala uplynulý rok jedného škôlkara a jedného jasličkára a na OČR som bola každý mesiac jeden týždeň. Ak ochorel niekto znova v ten mesiac, ostal doma muž alebo občas pricestovala babka. Ak by som mala byť na tie OČR sama, vyhodia ma. Máš to veľmi ťažké, napriek tomu verím, že to zvládneš a budem silno držať palce.

leazeziliny
autor
10. aug 2024

@1andrea111 áno, už tak bol, preto viem ze vieme doma fungovať perfektné bez neho...

ankare
10. aug 2024

@leazeziliny aj vieš dôvod pitia? Ja verím, že keď s deťmi odides, spamätá sa. Ak toto nezaberie, tak ja už neviem čo. Škoda toho, veľká škoda.

nenne27
10. aug 2024

@leazeziliny chapem, tak potom neni o com....moc mooc drzim palce

leazeziliny
autor
10. aug 2024

@martyzpp neviem. Rodina nič netuší, myslím ze by tu situáciu mali skôr mne za zlé, lebo ako som písala, maká, chodí po fuškách aby sme sa mali dobre a toto vie rodina. O chlaste nie...S mojou rodinou máme skôr chladnejšie vzťahy, a nie, takto dopredu som neuvažovala. Myslím ze by som to riešila za pochodu, pretože takéto otázky aautomaticky vedú k tomu, že je ťažko, ale môže byť aj ťažšie...a ja by som bola ešte ďalších 10 rokov poobede v strese, čo ma večer bude čakať...

leazeziliny
autor
10. aug 2024

@ankare podla mňa nezvláda tie deti, možno s promile v krvi mu je jedno ze niekto plače, niekto rozhádže kocky,...ale viem ze za triezvy to nedáva. Krik, krik, krik.

nenne27
10. aug 2024

@leazeziliny taky chlap si rodinu nezasluzi

petrofka
10. aug 2024

Určite si rozvodom finančne nepolepšíš. Ale. Stále lepšie ako žiť hentak. Choď sa poradiť s právnikom, čo sa považuje za dôkaz, aby to bolo tak, že deti zveria tebe. Myslím, že lepšie to s ním nebude. A cítim z tvojho príspevku, že si už vnútorne rozhodnutá a máš plán. Držím palce!

leazeziliny
autor
10. aug 2024

@petrofka no, áno, finančne si nepolepšim, to je fakt. Ale moje psychické zdravie a kľud pokoj a harmónia v mojej rodine je na nezaplatenie.
Áno, mám plán, len potrebujem vedieť odkiaľ začať a ako byť vždy o krok vpred 😉
Ďakujem 🙂

777januska777
10. aug 2024

Nemám radu ani pomoc, ale chválim tvoje rozhodnutie. Aj moja mamina odišla od alkoholika a dnes to vnímam ako obrovské plus, ze sme nemuseli vyrastať s tym co veľa mojich kamarátov a známych. Ano nebolo to ľahké a áno boli tam problémy, ale vďaka rozhodnutiu mojej maminy nezachranovat rodinu ci alkoholika za každú cenu, sme prežili dobre a hlavne pokojne detstvo, na ktoré môžem spomínať. Kdezto moji kamaráti majú hlavne spomienky na detstvo s alkoholikom, sú to veľmi smutné spomienky.