Dobrý deň vám prajem, máte niekto podobný problém že ste strašne lenivý ? Ja mám 22 rokov,chodím na vysokú no strašne som lenivá,normálne niesom schopná niekedy upratať alebo robiť veci do školy,pritom už aj dlhodobo cvičím kvôli energií,taktiež aj spím ako mám ,ale vstanem a hneď som len na mobile a nič sa mi nechce robiť a musím sa núti do veci,ktoré keby som urobila ráno tak mám ich skôr,potom som niekedy hore do noci,nemám chuť ani chodiť von ani do obchodu,mám rada ľudí aj celkovo ,ale som lenivá a to už dlhodobo 😃 mám priateľa ktorý pracuje za hranicami a tak som sama na byte a tým pádom keď ležím tak ležím a nič aa mi nechce ,napadlo mi či to nemám náhodou od mami ona bola stále taká že nechala riady aj celý deň ,nevarila keď sa jej nechcelo,taktiež nikdy nepiekla nic ,podľa vás dá sa s tým nejak bojovať ? Chcem žiť život ako ostatní ľudia robiť všetko čo treba ,mať čas ,ísť aj von ale moja lenivosť mi prekáža ,máte niekto nejake rady ako bojovať ? Depresiou netrpim len fakt som lenivá
Podľa mňa len netreba začať deň telefónom. Ten si nechaj na potom, keď už máš porobené veci.
Tiež to mam tak, ze keď sa usadim na gauč s mobilom v ruke, už sa mi do inej práce nechce.
Presne taká istá som bola od strednej školy, vlastne mi to ostalo doteraz (28r). Do školy som robila veci alebo som sa učila až keď bol naozaj hraničný termín, často deň, dva pred dead-linom. Momentálne jediné, čo ma núti do niečoho je zamestnanie, ale inak len ležím, nič nerobím, keď mám voľno nevyleziem z bytu... Veľmi by som sa chcela prekonať, chodiť na výlety, čokoľvek ale... nechce sa mi :D a vlastne som aj spokojná. Asi to chce naozaj len to sebazapretie
🤔 a načo bojovať? Sú predsa donáškové a upratovacie služby, štúdium sa možno dá dohodnúť inak a pracovať sa dnes už nemusí 😂
Normálna unava z počasia, tipujem že to tak nemáš stále. Ja tiež takto na jeseň mám takéto obdobie, ráno sa mi ťažko vstáva do prace, pól hodinu ešte po zobudeni cumim do steny, poobede keď prídem z prace tak minimálne hodku sedím na gauči a pozerám na telku, popripade som na mobile a potom sa ťažko dokopávam niečo robiť, teraz robím to iste 😀 vonku je zima, človeku sa nechce… nebrala by som to ako nejaký problém
Večer si urob plán na nasledujúci deň. Zaraď si tam upratovanie, čo treba vybaviť aj nejakú aktivitu buď stretnutie s priateľmi, kino, a pod. Mne sa tiež nechce niekedy upratovať umývať tak to nechám na druhý tretí deň. Ale riady umývam.
Návšteva psychologa by mohla pomôcť, porozpráva sa a navedie ťa ako bojovať s lenivostou pomalými krokmi. Ak to nechceš riešiť s nim, tak musíš začať sama, od seba. Inak každý človek je lenivý, niektorí viac a niektorí menej. Ja by som na miesto teba navštívili toho psychologa a chvíľu s nim pracovala a uvidíš.