Ahojte, mám 18 a bývam ešte u rodičov. Chodím na strednú školu a bývam na malej dedine kde mesto je vzdialené 16km a na mojom okolí nieje možnosť si nejako zarobiť peniaze. Potrebujem sa nutne odsťahovať čo je veľký problém keďže nemám pravidelný prísun peňazí a chodím ešte na strednú. Doma mám otca alkoholika. Neustále sa s mamou hádajú a keď povie že odíde tak sa jej vyhráža že sa zabije. Psychicky ju vydiera. Nedá sa to už počúvať, trvá to hádam odjakživa. Keď som bola malá som to nevnímala ale ako som začala dospievať začala som chápať že niečo nie je ok a prišla som časom aj čo. Fakt sa to tu nedá vydržať a neviem čo mám robiť.
Pomáhaj hlavne svojej mamine 🙂 tiež ju to trápi držte spolu a podporujte sa 🙂 mamina ja všetko ja si bez nej neviem predstaviť ani jedeň deň a už vôbec nie nechať ju samú s takým človekom
@rebeka1211
@bloger
jej mamina urobila co, aby ju pred tym ochranila?
@sonka333 bývame s babkou a dedkom čo sú vlastne otcovi rodičia. Druhá babka z maminej strany býva s dcérou ktorá tiež muža ktorý je taký no. Takže tam by to nebolo ideálne a preto tam mama nechce ísť. Otec pracuje na živnosť čiže je stále doma čo mu vyhovuje lebo môže popri práci (ak vôbec aj niečo spraví) chlastať
Kedze chodis do skoly tak to nemas ako rozlusknut tak, ze sa odstahujes...teda mas, pokial mama naberie odvahu, odstahuje sa s tebou do mesta, kde mas sancu chodit na brigady a skola po ruke a spolu to zvladnete... musis sa s nou poriadne porozpravat. Otec na teba mame bude platit aj vyzivne, este chodis do skoly. Mama potrebuje tvoju pomoc, odvahu, rozhodnost, ona uz rezignovala...
@zdenk2 tak to je smutné že toľké roky to mama trpela a zároveň aj ty snou 😔nechcem súdiť lebo sama viem že náklady na život sú nemalé a ťažko žiť sama s dieťaťom a hlavne nechcem hrať múdru ...neviem ti nijako pomôcť ale dám ti jednu radu...neostávaj tam...isto máš kamarátky...alebo niekoho blízkeho...aj keď sa ti to teraz zdá ťažké....verím že nájdeš tú správnu cestu a z celého srdca ti želám nech sa ti to podarí 🙏✊
Internát. Rieisit výživné a sociálne stipendium.
@juliacenc keďže chodím do školy tak môžem až poobede a to majú problém zobrať. Všetci chcú aby som odrobila celú pracovnú dobu. Reštiky a kaviarne dlhý a krátky týždeň a to mne sa nedá. Chodila som upratovať raz za týždeň čo som mala 30€ po škole ale vyhodila ma lebo ona potrebuje flexibilného človeka ktorý môže hocikedy. Robila som vo fabrike a bývala u babky a rovno škola ale nastalo to že zavreli linky a neberú brigádnikov takže nič
@zdenk2 a čo tak k máme zavolať kňaza? Ten by jej mohol prehovoriť do duše. Žiť s takým človekom a týrať tým vlastnú dceru je hriech.
@zdenk2 choď na vysokú školu a odstrihni sa od takých ľudí. Je to toxické prostredie
@zmrzlinka2021 tá by so mnou spravila také poriadky keby zistila že som to niekomu povedala
@zdenk2 netreba mlčať
No fajn je internat na strednej. A hl... nezabudat odkial si vysla. Riesit svoje traumy. Detstvo. Byt obozretna pri hladani partnera a priatelov. Mozes sa lahko ocitnut tam,kde su oni.
@zdenk2 so sestrou sme prezivali podobne ...vsetko sme pretrpeli,ale po maturite isli rovno pracovat..nasli podnajom a az vtedy sme si vydychli...tiez,pre nas neexistovalo ine riesenie...odvtedy sme sa starali sami o seba a za ten pokoj to stalo...aj ked to nebolo vzdy jednoduche...na vsetko sme si museli zarobit sami..chodila som pracovat aj do DE,aby som si mohla dovolit kupit spotrebice a ine veci do domacnosti...snad aj ty najdes cestu,aby si sa dostala z tejto tazkej situacie...
@rebeka1211 mama je dospela svojoravna osoba, uz davno mala so svojim zivotom nieco urobit, decko si vybrat nevie.(hovorim z vlastnej skusenosti s otcom alkoholikom) ako spoluzavisla mu v podstate vytvara prostredie pre to, aby nadalej mohol chlastat.
Autorka, mrzi ma to, ja som tiez v 21 vypadla z domu a uz ma nikto na dlho domov nedostal, i ked je mam nestastna, vsetci sirodenci sme tak spravili hned ako sme mohli. Vydrz, dostuduj a postav sa na vlastne nohy
@zmrzlinka2021 moja mama je zaryta katolick a aj tak sa nevie(alebo vdaka tomu?) dokopat roky k rozvodu. A to s knazom konzultuje kzdy svoj prd
@zdenk2 Veľmi dobre si rozmysli, či je pre teba dobrým riešením hrnúť sa rýchlo do vzťahu a spoločného bývania s niekým, keď v jeho rodine nie si vítaná. Aby si sa nedostala z blata do kaluže. Dokonči školu, nájdi si prácu a potom sa osamostatňuj. Ak si vydržala 18 rokov, už 1-2 roky vydržíš. Nejaký základ si aspoň našetri.
Nejaký výmenný pobyt alebo štipendium v zahraničí? Uchádzala by som sa o hocičo
už len ukonči strednú školu a potom do zahraničia...
ráno tu písala jedna slečna ohľadom brigády na lodi - že či to má skúsiť...možno niečo podobné by bolo vhodné aj pre teba.
Tak zrejme to musíš vydržať kým nedokončíš školu, ale to už nie je ďaleko neboj, tiež som na tom bola tak a ako ti tu píšu do zahraničia môžeš odísť aj ubytovanie dostaneš s pracou, ak náhodou nevieš jazyky tak aj v čechách sa niečo nájde 🙂
@zmrzlinka2021 mimo temu, pribuzna sa zalovala pri spovedi pred par rokmi, manzel alkoholik a vsetko co s tym suvisi. Odpoved: vela sa zanho modlit, obetovat... Naozaj, vela jej pomohol. Inak pan manzel sa potom o dva roky porucal na onen svet, nasledky alkoholizmu. Autorke, zelam vela stastia v zivote, ocividne sa chce vymanit z jej toxickej rodiny. Prajem jej to
@zmrzlinka2021 Tiež mám podobnú skúsenosť ako @zuzap33 . Radšej kontaktovať špecializovaného odborníka.
@zdenk2 nemáš starých rodičov?ktorí by ti -vám mohli pomôcť ?...neviem ti viac poradiť ale istotne stým niečo treba robiť 😶