Dievčata ahojte. Prosím poraďte , akoby ste riešili našu situáciu. Byvame u svokry , mame tu našu spálňu , mame dvojročnu dcérku a čo chvíľa pribudne k nej sestrička. Manžel je väčšinou v zahraničí , doma je málo cca týždeň za 5-6týždňov. Ale aj tak mame manželsku posteľ. Dcérka ma už klasickú posteľ , ale problem je že tu nezmestím postieľku 😔 prosím , ako to mate poriešene vy čo ste v podobnej situacií?
Prosím nepísať podobne veci ako odsťahovať sa a pod., dom mame vo výstavbe a realne sťahovanie bude možne cca o 2roky...najom bytov nechceme platiť...
neda sa prisunut postielka k postely ...alebo docasne dat dceru do postele ak tam manzel nieje a postielku miesto postele ..neskor kupit poschodovu postel.. alebo este riesenie roztahovaci gauc do obyvacky ak pride manzel
otazka je kolko chces investovat do prerabky... my sme presne toto riesili kedysi. neviem aky mate priestor. my sme zmensili postielku aby sa nam zmestila do izby. alebo mozes zmensit manzelsku postel. ak je mangel doma sem tam, kludne vam staci 140cm postel a hned mas priestor
Uvoľnila by som miesto na postieľku v spálni vynesením nejakého nábytku z nej. Vzdaj sa skrine v izbe a presuň ju inde. Skriňu s oblečením môžeš mať na chodbe, v obývačke... ale postieľku nie.
Ťažko radiť, keď nedáš rozmery izby.My sme vyhodili posteľ, dali palety a na vrch kúpili 3 matrace. Tym pádom sme získali väčšie letisko, kde sme sa vyspali 3 ja a ešte aj často bábo pri nás, keďže som kojila v noci. Postieľka vošla k nohám postele
Spraviť si ďalšie dieťa a byvať u svokry totalne nezodpovedne
@nikolca super reakcia a ešte lepšia rada👍keby si čítala,tak vieš,že stavajú dom a toto je iba dočasne. Ale aspom si si vrtla,však?
@nikolca toto je tak primitivna žena , pomoooc 🙈🙈🙈 nechapem , ako sa tu vždy najde nejaka šikovnica na super rady ...keď viem , poradím , keď neviem , idem preč po prečítani diskusie 💩
Spat na manželskej spolu s babom docasne? A teda traja aj s manželom..
Ved nech babatko spi s tebou na posteli.
kupa roztahovacej postele by to nevyriesila? takej, že 3 v jednom? ked bude manžel doma, roztiahnes to az na "trojku", ked bude prec, ostanu ti napriklad dve jednotky (postele). nieco podobne ako je toto:
https://postele-spalne.sk/c/rozkladacie_postele...
Máme izbu 15 m2 - manželská postel, 2 klasické 1 lôžka a 2 skrine 1,20 m a veľké kreslo. Keby trebalo, tak na miesto kresla sa v pohode zmestí postielka.
V strede je miesto aj na koberček a hranie sa.
Neviem akú máte veľkú izbu ale nám to stačí zatial.
Isla by som spat do obyvacky na rozkladaci gauc a detom by som nechala izbu plus ja by som si tam nechala oblecenie atd
Pod postelami máme boxíky na kolieskach z Jisk na veci.
Keď treba, vysuniem a vyberiem.
My máme tak že manželská posteľ a nád ňou je posteľ pre dieťa tam spávala staršia dcéra
Fúha... 2 rocna, babo + rodicia v jednej izbe u svokrovcov na nasledujuce 2 roky. A do toho manzel doma len kazdych 5 tyzdnov. Mna by porazilo.
Ale tak daj aspon rozmer izby. S priestorom sa da vzdy nejako pracovat.
Ani menšia verzia postieľky ti nevojde? My máme 90x 50 aj keď máme veľa miesta
Baby,nie každy má svokrovcov,ktorých by najradšej opľul(ako to tu na MK býva)! Niektorí sú prudko normálny a autorka nikde nepíše,že je zatvorená s dieťaťom 24h v tej izbe. Iba rieši pohodlné spanie. Nežiada rady do života( ktoré si niektoré aj napriek tomu neodpustia🤔)
Vysoká posteľ pre dcéru a pod ňu postieľka pre bábätko?
@solange7 prečo by ťa porazilo ?
Presne ako je koment nižšie , ja sa nesťažujem na bývanie , ani na muža , ani na nič ostatné ...so svokrou udržiavam normalny vzťah , sme kamaratky , zdieľame jednu domacnosť , raz navarí ona , raz ja a tak je to vo všetkom ...su niekedy aj zle chvile , ale chvala bohu viac je tych dobrych 🙏 a žiaľ bohu , nam s manželom nikto nedal pozemok , ani dom , ani auto a žiadnu nehnuteľnosť..na pozemok sme si zarabali obidvaja a dobre viete , ake pozemky su drahe ...a žiaľ bohu , doba je taká aká je , dom sa nedá postaviť z mesiaca na mesiac ...snažíme sa ako vieme , a poviem vam , neni to nič strašne byvať v jednej domacnosti 🙂 riešim len , ako sa plnohodnotne vyspať 🙂
Baby , ďakujem za typi, idem to pozrieť ..rozmery presnejšie vam napíšem zajtra
@nominativ hmm toto ma zaujalo teda ..nemas nahodou nejaku foto na inspiraciu prosim?
Ja by som vobec neriesila postielku... spavali sme 2+2 v jednej spalni, ale ziadne detske postele - velka manzelska + este jedna samostatna velka postel.. ved ked manzel je viac v zahranici ako doma, tak par dni keby ste sa potlacili, zvladli by ste to.. a pri babatku je podla mna neocenitelne mat ho v noci pri sebe a nemusiet vstavat na kojenie atd atd.. vzala by som jednoznacne deti spat k sebe do postele
Dcera ma aky rozmer postele? Klasicku s dlzkou 200cm? Ak ano, vymenit za mensiu ( ja som tak mala pri dietati 140x70, aby sme sa vosli, v pohode jej vydrzi este niekolko rokov, nebola to nejaka strasna financna polozka) a vojde aj postielka pre babatko. Dva roky to v pohode s mensou postelou pre dcerku a detskou postielkou pre druhu rozmerovo vydrzite.
No ja som to skor myslela tak, ze "este 2 roky pred vami" v takejto pomerne zaplnenej situacii. Snad vam to rychlo ubehne.
Ja len že dieťa naozaj nepotrebuje postieľku. Veď môže spať s vami v posteli, nie?
Bábätko by spalo so mnou na manželskej posteli, ďalšiu postieľku by som už do izby nedávala. Dva roky sa to vydržať dá.
My sa nemusíme zmestiť do jednej izby, napriek tomu pohodlne spíme na manželskej+jednolôžku štyria 🙂 takže ja by som postieľku vôbec neriešila. Alebo ak sa bojíš a staršie dieťa súhlasí, ono do manželskej a namiesto postele postieľku.
Skusila by som pre nas s manzelom vysoku postel, su aj manzelske a dolu pod nu postel pre starsiu dcerku a postielku. Nie je to asi velmi pohodlne, ale ked ide iba o 2 roky, prezit sa to da