Majiteľka ma vyhodila z bytu

23. dec 2021

Ahojte , majiteľka mi dala týždeň na vysťahovanie sa , tvrdí že som porušila pravidlá.
Asi pred 3 mesiacmi som sa jej opýtala, či by som si mohla kúpiť psíka , lebo mi je smutno samej , malého , nejakú čivavu, alebo iné “kabelkové” plemeno.
Povedala, že zvieratá v žiadnom prípade. Asi mesiac a pol nato som si kúpila rybičky maličké akvárium s pár rybkami. Nejak som nepovažovala za dôležité jej to oznamovať lebo veď .. ryby 🤦🏻‍♀️
Predvčerom prišla s mužom vymeniť led pásik pod linkou a úplne sa vytočila a dala mi týždeň nato aby som sa “spakovala” viem že už nevyriesim nič , nesplachnem kvôli tomu ryby do záchoda len ma zaujíma či to je vážne až take vážne porušenie pravidiel ? Vyhodili by ste zato nájomníkov ?

simsalabim
23. dec 2021

Za rybicky nie. V zmluve mas vyslovene klauzu o zakaze domacich zvierat?

ivaa_
23. dec 2021

skôr by som ešte poriešila zmluvu, ona može povedať že do týždňa sa spakuj, avšak napr. aj ja mam v zmluve že ked chcem odísť ona má 3 mesiace práve na to aby som jej platila ešte . čiže tak isto ako ani ja jej nemožem povedať že o týždeň odchádzam nemože mi to povedať ani ona

autor
23. dec 2021

@simsalabim nie , bolo to iba v inzeráte keď som byt našla a potom keď som jej volala kvôli psovi mi povedala že nie, lebo že nábytok atď.

srferreira
23. dec 2021

Za rybicky??? 🙈🙈 Lebo tie naozaj urobia bordel a znicia cely byt, vratane nabytku. To je co za furiu??
Ako baby hovoria kukni v zmluve aky mas cas na odstahovanie.

vroni
23. dec 2021

No, keď také akvárium praskne, tak to vie narobiť slušne škody, takže asi aj áno. A hlavne by ma vytočilo z princípu. Keď poviem, že žiadne zviera, mam na mysli akokoľvek zviera.

ivaa_
23. dec 2021

@vroni kedy praskne akvárium ,t o by musela byť aká náhoda.

vroni
23. dec 2021

@ivaa_, netuším, ale už som to počula od viacerých akvaristov, až taka strašne nezvyčajná vec to nebude. 🤷‍♀️

autor
23. dec 2021

@vroni no ja neviem teda , mali sme asi 8 rokov skoro 500L akvárium v ktorom sme mali besné sladkovodné žraloky či čo to za gutu, narážali z celej sily bežne do skla a nikdy sa nič nestalo , ja mám mini akvarko mám tam asi 8 rybičiek , s akváriom nezvyknem žonglovať a ani snim extra sama nemanipulujem.aj KEBY už k tomu došlo , neviem akú inú škodu okrem toho že sa vyleje voda , ktorú utrem, to môže spôsobiť. A to že by ťa vytočilo že keď povieš žiadne zviera tak žiadne zviera...? Veď to ma mohla vyhodiť už v lete keď som mala plny byt os, komárov a pavúkov 😊

dadis
23. dec 2021

Myslim, ze to bola len zamienka. Asi nie je s tebou ako najomnikom spokojna.

misulka1989
23. dec 2021

ahoj, zavisi ako mate v zmluve nastavene podmienky vypovede, dovody a dlzku vypovednej lehoty…ak v zmluve nic take nie je, resp. tvoje konanie nezodpoveda niektoremu s dohodnutych dovodov vypovede z jej strany, tak potom sa neobavaj, nemusis ist nikam…ked vychladne, tak jej napis mail alebo zavolaj, ze predsa rybickami nevystavujes jej interier ziadnej skode + nenastal dovod pre ktory by si mala dostat vypoved, mas svoje prava a zakon ta proti takomuto vyhadzovu bez opodstatneneho dovodu chrani, ak teda v zmluve nie je inak…
co je pipi 🤷‍♀️

autor
23. dec 2021

@dadis to je blbosť , nemá dôvod , mám čisto ,nerobím žiadne party , niesom hlučná , dodržiavam nočný klud, dokonca ani len nevysavam po 20:00, platím vždy takmer týždeň pred dohodnutým dátumom, dokonca som na svoje náklady dala spraviť v byte pár veci. Podľa mna jej preplo proste 😃 doteraz sme žiadne problémy nemali

dadis
23. dec 2021

Tak potom nvm, co je vo veci...prestuduj zmluvu a skus sa s nou dohodnut

autor
23. dec 2021

@misulka1989 vies čo úprimne ani nemám chuť tu ostávať , už sú tie vzťahy naštrbené ani nemám chuť sa doťahovať, mám kam ist nemusím ist na ulicu. Tak jej prajem aby našla lepších , najlepšie takých čo pri odchode zoberú aj kuchynskú linku , a nezaplatia aj 3 mesiace 😃

0kristina0
23. dec 2021

Nechapem preco sa rozculujes, ked raz povedala, ze ZIADNE zvierata tak ziadne. Jej byt jej pravidla a ked sa ti to nepaci najdi si iny byt.

chcemradu
23. dec 2021

Možno potrebuje narýchlo byt a toto mala ako dobrú zámienku. V každom prípade, pozri si nájom u zmluvu, ako ju máš napísanú, či ťa môže zo dňa na deň vykopnut, či tam máš nejaký čas. Keď máš kam ísť, tak choď.
Nezabudni akvárko 😄

autor
23. dec 2021

@0kristina0 kde sa rozčulujem prosimta ?😃 len som sa slušne opýtala. Choď sa naobedovať , asi si hladná.

karolinakr
23. dec 2021

Ona je šibnuta, to si nerob nič z toho, čo ti tu tieto píšu, že nedodržiavaš pravidla, platiš dopredu maš čisto a maš sa spakovať do minuty kvôli rybkam. nech si najde špindiru, čo neplati vôbec a bude spokojna...

katka2602
23. dec 2021

Za rybky? 🤦‍♀️ keby to bol škrečok tak beriem, ale rybky? A prasknuté akvárko? Je väčšia pravdepobnosť, že človek kopne do vedra s vodou ako toto. Asi potrebovala byt pre niekoho iného. Kašli na ňu.

0kristina0
23. dec 2021

Ty si strasne "mila"osoba, uz sa ani necudujem, ze ta chce vysackovat z bytu.

simca06022011
23. dec 2021

@vroni lebo praskaju akvaria denno denne, to je ako ked sa vyleje hrniec vody na podlahu... katastrofa fakt :DDD viac skody urobi vytecena pracka/umyvacka ako akvarium

monka105
23. dec 2021

Ono, na jednej strane jej rozumiem, raz ti povie, že zvieratá v žiadnom prípade a o týždeň si kúpiš rybičky bez toho, aby si sa jej na to vôbec spýtala. Tam nejde o to, že sú to v zásade neškodné rybky, ale o princíp. Druhá vec je zmluva, ak máš v nájomnej zmluve vyslovene uvedené, že zvieratá sú zakázané, žiaľ porušila si zmluvu podstatným spôsobom.

luccija
23. dec 2021

Ten dôvod je smiešny, že kvôli rybkam.Odstahuj sa a nech ma pokoj.

simca06022011
23. dec 2021

podla mna si jej ani nemusela nic oznamovat, neveim o tom, ze by rybicky boli nejkae rusive zviera, napr. ako pes/macka ze by s tym musela suhlasit... ja by som sa drzala zmluvy, keby do mna zacala hucat, tak jej poviem, nech dodrziava zmluvu a mas nejaku vypovednu dobu atd...
Ide aj o pravo najomnika, si uzivat nehnutelnost, za ktoru plati, slobodnym sposobom, ak nic neposkodzujem, nemam tam napr. psa a pod, co moze byt problem napr. pre alergikov (okrem skody na nabytku), do nicoho co tam mam/robim ju nic nie je a nevidim dovod sa na cokolvek pytat. Do zariadenia nezasahujem, byt neprerabam, akvarium si odnesiem :D MOj byvaly najomca robil nervy aj po tom co mi tam priatel 2x prespal a sestru som mala na vikend na navsteve... proste su niektori ludia "sisi"...

simca06022011
23. dec 2021

@chcemradu to by bolo keby tam to akvarium nechala :DDDD

autor
23. dec 2021

@0kristina0 ale prosimta , sama si začala prudiť, necuduj sa ani neposudzuj moju osobu podľa jedného komentáru , správam sa ku každému tak ako on kumne. 🙂

ivaa_
23. dec 2021

To tu sa nesmieš nič spýtať, vzdy aj tak z toho vyjdeš ako hlupana. 🙂 ... normálne sa to dlso vydiskutovať, mohla povedať, ze ok tie ryby tu nemôžu byť. Nie ze do týždňa odid. Kašli na ňu. Možno si nájdeš oveľa lepší byt. A ona snáď nájde "úzasnych " ľudí, ktorí jej vratia byt ešte v horšom stave ako keby tam mali zvieratá

moonikajan
23. dec 2021

Na akvárium naozaj treba špeciálnu poistku bytu, ak by to prasklo. Nie je to len tak nič. Človeku to tak môže pripadať, keď sám byt neprenajima. Určite to je vec, na ktorej sa treba dohodnúť.

simca06022011
23. dec 2021

@moonikajan je akvarium a akvarium, specialnu poistku si das ked mas 200L+ akvarium a nie krpate, co aj ked vedro sa ti vyleje mas vacsiu skodu aj ked sa osprchujes viac naspliechas ako z akvaria...
A v dnesnej dobe prasknute akvarium sa len tak nevidi, kedysi ked sa lepili velke akvaria kadetade, ale mame akvaria od malicka (a aj to 200L... :D) a v zivote ziadne neprasklo.
podla mna pani prenajimatelke vadi nieco uplne ine.. alebo byt by ani neprenajimala, keby nemusela.

vroni
23. dec 2021

@simca06022011, neviem, ako praskajú akvarka, ale pri bytovej poistke sa ma na akvarko pýtali. Tak som sa pýtala aj ja dalej a vraj sa to občas stáva. A teda ci sa vyleje 5 l vody z kybla, 40 l z práčky alebo 400 l akvarko mi teda čisto matematicky pripadá dosť rozdiel. Jednoducho mi išlo o úvahu, čo môže niekomu vadiť na rybičkach. Po reakciách autorky mi je úplne jasné, kde je chyba. A rybičky to určite nie sú.

karolinakr
23. dec 2021

Prosim ťa, ake velke je to akvarko, žeby si jej mohla vytopiť byt napíš, lebo toto už je nonsens tu riešiť poistky kvôli akváriám. To veľké na stenu chápem, ale ja som mala asi 30x 30 cm, za toto ťa hádam majiteľlka nevypoklonkovala...