Láska alebo sloboda

nelililink
30. jan 2021

Dobrý deň,
monžno to sem nepatrí a možno je takýchto ľudí viac. Potrebujem sa podeliť s niekym nestranným o situáciu kotrú prežívam a bola by som veľmi rada, za každý názor.
Momentálne som v situacii kedy nam to s partnerom neklape, viem že ho ľúbim, ale popravde prvý krát neviem či máme buducnosť aj ked on tvrdí, že áno. Karierne sa mi začalo veľmi dariť, možno ma caka opatovne povysenie. Je tu však sen ktorý by som si rada splnila a to odísť na rok do Ameriky. Znamenalo by to vzdať sa priateľa (neviem či by počkal, to sa nedá sľúbiť, to chápem) a vzdať sa práce, ktorá ma aj baví. Na druhej strane by som si splnila svoj sen, kedze mam tuto moznost aj ked je situacia aka je vo svete.
V oboch prípadoch sa vzdám niečoho dôležitého. Budem rada ak mi vyjadríte svoj názor na vec, prípadne ako by ste sa rozhodovali vy/riešili túto situaciu. Ďakujem krásne vopred 🙂

dankanka
30. jan 2021

Ja by som odisla ak by to bol moj sen. Rok je nic. Ak priateľ nepocka, nestal za to..

kitycat
30. jan 2021

Co budes robit v USA rok? Su vztahy co to preziju a su vztahy co taku odluku nepreziju.. Ja na tvojom mieste by som sa teraz na ten "emeriken drím" vyprdla pretoze tam maju koronu ako vsade innde vo svete, utoky na kapitol a celkovo tazku dobu. Amerika ti neutecie ale dobra praca a hlavne teraz je na nezaplatenie... A hovorim ti to preto lebo som s hypo na krku zo dna na den dostala kvoli tejto situacii vypoved a som rada, ze vsetko dopadlo tak ako dopadlo...

Ja mam rada istotu takze ja by som odsunula sen bokom.. Zvlast ak to vyzera na povysenie... A ked sa vsetko ukludni vzala si v praci kde sa ti dari dlhe volno hoci neplatene ak by suhlasili

maximilie
30. jan 2021

@nelililink koľko máš rokov?

silvia1996
30. jan 2021

Ja Ti k tomu poviem toľko... na strednej som veľmi chcela ísť na výmenný pobyt do USA. Vtedajší priateľ ale nesúhlasil. Ja som tak ostala pekne doma, potom sme sa rozišli, tento človek mi dnes absolútne nechýba, ale doteraz ľutujem, že som sa nechala ovplyvniť a nešla som do sveta.

baccio
30. jan 2021

@nelililink tak mu povedz čo máš v pláne a uvidíš ako zareaguje...aj podľa toho sa môžeš rozhodovať čo a ako ďalej ...ale ak máš možnosť ísť a túžiš po Tom tak to urob...už sa možno taká šanca nenaskytne a budeš potom ľutovať. Chlap čo ľúbi by Ti v tom nebránil ...možno by aj navrhol že pôjde s tebou. Držím palce nech Ti všetko vojde čo najlepšie🙂👌

nelililink
autor
30. jan 2021

@baccio Ďakujem krásne za podporu a samozrejme ked sa vráti služobne domov to s ním preberiem 🙂

suzibandit
30. jan 2021

Chod ... potom príde manželstvo, deti a už nebudeš mat príležitosť, tiež som to pred pár rokmi riešila, akurát to bolo Sydney a ostala som kvôli láske doma ...viem, že je to možno fráza, ale ak ta miluje a máte spolu byt, počká ta a rok nie je absolútne až taká dlha doba a v dnešnej dobe nie je problém sadnúť do lietadla a prísť ...

jajka71
30. jan 2021

Keď moja najmladsia sestra riešila polemiku ci ísť na výmenny pobyt alebo nie, povedala som chod, si bez záväzkov, mladá, spoznáš nových ludi, zlepšís sa v jazykoch a ostatní súrodenci ju tiež podporili a dnes je veľmi rada, že šla (nakoniec 2x). Pokiaľ človek nema záväzky hlavne v podobe manžela a hlavne deti či starších rodičov a dostane príležitosť mal by to využiť, ja v jej veku som nemala také jazykové znalosti a hlavne mala som mladších súrodencov a otca večne na sluzobkach a mama už nežila..... Tak pre mna boli prázdniny o praní a žehlení otcových košieľ a zbieraní úrody a riešení logistiky..... Podľa mňa si sadni s polovičkou a povedz mu o svojich snoch. Dnes skrz coronu a tie úroky nieje to veľmi bezpečné, ale nvm ci niekedy bude bezpečnejšie a bude príležitosť. Pokiaľ sa rozhodneš neísť musí to byť tvoje rozhodnutie, nie ním ovplyvnené lebo potom hrozí, že vždy ti bude v hlave také to mohla som ísť a nešla som. Porozmýšľaj co tu to môže dať na jednej strane a co ti to môže vziať, daj to na papier a sama uvidíš, čoho bude viac. Hlavne, aby si raz nelutovala, že si príležitosť nevyužila, potom jedine ak s rodinkou si splniť sen..... Aj keď to potom už bude iné. ..

dilino
30. jan 2021

Teraz cez tu pliagu do USA no neviem zvlašť ked ťa v práci povyšia.Môžu z aten rok vziať na to miesto nejaku inú.Rok zbehne ako voda to nemusi vás rozdeliť ani diaľka koľko ľudi žiju priatelia na diaľku BA-KE alebo ako ja sme chodili na diaľku 300 km a tu som. Vzťah to môže byť aj na Slovensku na diaľku.USA je tvojim snom otázne čo tam budeš robiť ked je ta pliaga nikam sa ani poriadne neda ísť niektore lety sú porušene.Ja by som nešla v takej situáci ako je teraz za inej situácie áno ale kedže je korona tak nikam by som nešla bolo by to komplikovane ak tam chceš ísť tak si musiš zabezpečiť vopred ubytovanie, víza bez tych ťa zrejme nepustia lebo neideš ako turistka na pár týždňov kedže by si išla na 1 rok. Ak by si chcela prácovať tak pracovne povolenie tiež musiš mať nieje to len tak tu za rohom.Ja by som v tejto situáci nešla nikam.Niektore lety sú zrušene ked chceš ísť silou mocou tak najprv by som si na tvojom mieste všetko zabezpečila aby som nezostala bez všetkeho len tak, pokiaľ tam rok nebudeš prácovať s čoho chceš žiť ten rok.Ak máš uspori tak všetko minieš a dalej čo tam je tak isto s prácou ako tu teraz je zla situácia všade vo svete.

lucilaines
30. jan 2021

Ja som tak podobne odisla na necely rok do Kanady a bolo to najlepsie rozhodnutie. Tiez som odchadzala z dobrej prace, prisla som za sefom s vypovedou, nechcel ma pustit, nakoniec sme sa dohodli na neplatenom volne a po navrate som sa do firmy vratila este na lepsiu poziciu. Rozdiel bol trocha v priatelovi, lebo s nim som bola v tom case pen velmi kratko, asi dva mesiace a uz ked sme sa “dali dokopy” som vedela, ze odchadzam. Takze sme si nic neslubovali, ani sme na seba necakali, kazdy si zil svoj zivot, ale ked som sa vratila naspat, znova sme sa stretli a dnes sme manzelia. Vsetko proste zapadlo a vyriesilo sa tak, ako malo a ja som si splnila sen a dalo mi to do zivota velmi vela. Takze moja rada je jednoznacna, urcite chod. Neskor taku moznost mat nemusis a pravdepodobne ani nebudes.

lucpro1
30. jan 2021

ked neodides teraz tak uz neodides a ked je to tvoj sen tak si za nim chod, ja by som sa sna nevzdala!

nelililink
autor
30. jan 2021

@dilino prácu tam mam zabezpecenu keby chcem odist 🙂 so všetkým - takže aj ubytovanie

anega79
30. jan 2021

Chod, moje dve kamosky su v USA, jedna pracovne zo slovenskej firmy, sice robi z domu, ale uz je tam druhy rok a nestazuje si. Ak je to laska, rok nie je dlha doba a ty by si to raz lutovala, ze si nesla.

lavender273
30. jan 2021

@nelililink
Sny si treba plnit, ak nepojdes budes to stale lutovat.

andreatytler
31. jan 2021

@nelililink No ak mas tam uz pracu a aj ubytko, to urcite chod aj teraz.
Priatel nech ide tiez. A o pracu by som sa nebala. Pobyt v zahranici ti pekne obohati resume a budes pre zamestnavatelov este ziadanejsia.

mariejenka
31. jan 2021

Šla by som, priateľ pokiaľ tu nema nič,co ho bytostne drží,by mohol ísť tiež, kto j šikovný si nájde robotu všade.

derdia
31. jan 2021

Ahoj chod za svojim cieľom...ak stojí za to tam ta počká... Nájdeš nové možnosti nové obzory... Po ďalšie... Môžete sa rozísť a potom si povieš, že prečo si nešla... Rok sa dá zvládnuť. A pokiaľ nemá dobru robotu, vzdá sa jej ak ta miluje pôjde s tebou...

maximilie
31. jan 2021

@nelililink ja som sa preto pýtala na vek, lebo podla mna je rozdiel keby si mala 20, alebo 35. Vtedy je uz skor otázka ci kariéra, alebo rodina. Keby si mala niečo po 20tke tak poviem nevahaj. Ale ak uz ti bijú biologické hodiny, tak neviem...

nelililink
autor
31. jan 2021

@derdia to aby išiel priateľ asi nehrozí takú možnosť nemáme navyše on tu dobrú prácu, veľmi dobrú platenú. Takze ani ja ani on by nechcel riskovať aby o ňu prišiel

nelililink
autor
31. jan 2021

@maximilie nie nie, biologické hodiny mi ešte nebijú 😅

maximilie
31. jan 2021

@nelililink tak určite chod.

tessa04
31. jan 2021

@nelililink Kedy ak nie teraz? 🙂 Predpokladam, ze si mlada, slobodna, bezdetna..Viem, mas priatela, ale ak to velmi neklape..ja by som isla. Tiez som si plnila cestovatelske sny, kym som nemala rodinu a nebanujem ani nahodou..dokonca aj priatel pockal, teraz uz manzel..viem, ze je situacia aka je aj s tym covidom, a cloveka vzdy viac laka istota ako krok do neznama. Ak je to ale tvoj velky sen, isla by som si za nim..tak zelam, nech sa spravne rozhodnes🙂😉

aknad
31. jan 2021

@nelililink Neviem akú prácu máš zabezpečenú v USA, ale teraz cez Covid sa na bežné pracovné víza pravdepodobne nedostaneš. https://be.usembassy.gov/information-about-covi...

hankm
31. jan 2021

Len aby sa nestalo, ze frajer pocka ale ty nepockas. Lakadiel a pokuseni bude mnoho. Zda sa, ze si mladucka a kedze ta to takto laka, tam otvoris oci a zacnes byt este viac namitana na “velky svet”. A nehovoriac, kolko muzov sa okolo teba bude tocit. Cize ano, chod, ALE zahod ruzove okuliare, ukonci vztah a potom, a prestan klamat samu seba. @andreatytler ked v praci prechadzame CVcka, taketo “islo vajce na vandrovku” bez hlbsieho zmyslu (aspon nejaka jazykovka, s cert) su absolutne nezaujimave. A teraz budem gender nekorektny, ci sa to paci alebo nie, tieto “cesty” su pre vecsinu zien iba hladanie muza. Ci uz cielene vedome alebo podvedome.

majkeel
31. jan 2021

Chod. Vzdy viac lutujeme nieco, co sme nespravili, ako to, co sme spravili. Ked nieco urobis, aspon si konfrontovana s vysledkom. Ale ked nieco neurobis, tak ta to bude stale hryzt, ako to mohlo dopadnut.
Co sa tyka priatela, ak si niekto vie raz najst dobre platenu pracu, bude si ju vediet najst aj druhy krat, ci hocikde inde.

dilino
31. jan 2021

@nelililink tak už ty vieš či ísť či neisť.

zuzuli80
31. jan 2021

Urcite by som isla. Rok je strasne kratky cas a Amerika stoji za to. Bohuzial momentalne sa tam dostanes iba ako Americky obcan. Ak sa skonci covid, hned odporucam ist.

kitycat
31. jan 2021

@hankm presne... U mna v praci by skpr povedali... Ta bola v USA u nas sa bide nudit a zas bude chciet odist a tedaneperspektivna.

Aurorka @nelililink napises nam aj co tam budes ten rok robit? A po roku ked sa vratis tak co budes tu robit? Vacsina ta posiela prec ale co bbude po roku?

ovaaa
31. jan 2021

Ak neodideš teraz neskôr už nemusiš vôbec. Splň si svoj sen, život máš len jeden. A ak je tvoj priateľ ten pravý do života tak rok ubehne ako voda. A možno by išiel s tebou a uvítal zmenu. Ďalšia vec je korona čo je zložitejšie obdobie na všetko...

nelililink
autor
31. jan 2021

@kitycat vieš ja ti neviem povedať čo bude po roku 🙂 ani keby ostanem tu ti to neviem povedať. Nevieš čo bude o rok bez ohladu na to kde sa nachadzas takze na tuto otazku ti zodpovedať neviem 🙂 a v USA pracovat - myslím že to postačuje.