Kríza v manželstve

adulka56
31. okt 2012

Ahojte maminky...neviem ako začať svoj príbeh ale som veľmi nešťastná...
Žijem z manželom už 17 rokov ale ešte nebolo to čo prežívam za ten mesiac.Veľmi sa ku mne zmenil a ja neviem čo mám ja zmeniť na sebe aby bolo dobre...
Počas nášho manželstva som mu dopriala ked chcel ísť niekam von od nás odreagovať sa tak išiel.pustila som ho a verila som mu.
Ale teraz sa všetko zmenilo..je iný ku mne.Aj zajtra napr.ide do telocvičny,v piatok s kamarátmi von zase.
Verím mu žeby ma nepodviedol lebo sme sa dohodli že ak niekoho bude mať tak mi to povie...Neviem či nerobím chybu tým že žiarlim na neho že ide preč...ale ked on mi to robí tak ako by ma provokoval.
Som veľmi nešťastná a neviem čo mám robiť...mám ho strašne rada a on povedal že ma má rad.ale neviem...bojím sa...
A ešte akoby toho nebolo dosť tak,keď sa vadíme tak mi vykrikuje jakých mám rodičov ktorý mi vôbec nepomohli. Som vďačná jeho rodičom ktorý nám kúpili byt.
Poradte mi ako mám na všetko reagovat,veľmi ho ľubim a nechcem ho stratiť.
ďakujem

nikush
31. okt 2012

@adulka56 on sa musi ist od vas odreagovat??????? tak pardon, naco potom ma deti? nepoviem, ze zena na materskej sa chce odreagovat od nonstop sichty s dietatom, ale on? veta typu, ze ak bude mat bokovku, tak ti to povie ma ozaj pobavila, to si naozaj myslis, ze by sa ti s tym zveril? ja si to nemyslim, leda ak by ho svedomie trapilo a potreboval by si ulavit. vykrikovat, ze akych mas ty rodicov? no nie kazdy rodic je na tom tak financne suprovo, ze si moze dovolit kupit byt svojim detom.
a preco sa chces ty zmenit? doteraz to bolo ok a odrazui je to zle? ja sa divym tym zenam , ktore si myslia, ze chyba je len v nich.
prepac, ak som bola ostra, ale zamysliet by sa mal on a nie ty. to chce sadnut si za stol a predebatovat si vsetko, co vas oboch trapi, stve a podobne, inac sa nic nezmeni.

raza
31. okt 2012

ahoj. ja si tiež myslím, že najlepšie by bolo sadnúť si s ním za stôl, keď už budú deti spať a nech sa láskavo vyjadrí... ke´d povie, že nič, hlavne sa nevzdaj. snaž sa neplakať, povedať mu, ako to cítiš ty a že ti to ubližuje. držím palce

andrejka1983
31. okt 2012

@adulka56 ahoj, občas na chlapov príde druhá puberta a zrazu si uvedomia že musia dobehnuť asi všetko čo počas rokov zameskali ja neviem, ale asi by som mu na tvojom mieste povedala..ideš v piatok von s kamošmi???Ok ale aj ja som sa dohodla s kamoškou že ideme napr. cvičiť alebo do kina, alebo neviem čo...kto bude pri deťoch??? 🙂 a neustupiť alebo nájst nejaký kompromis...jednoducho ked može isť on, idem aj ja 🙂 a uvidiš čo ti povie

dasiacik
31. okt 2012

Ahoj.Ja síce niesom ešte ani vydatá,ale poznám podobné prípady.Tak aspoň podľa toho ti skúsim niečo poradiť.
Chlapi,ktorých poznám sa po rokoch fungujúceho vzťahu začali pomaly dištancovať od manželky aj z dôvodu,že ich žena prestala byť pre nich zaujímavá,príťažlivá.Často krát vraveli,že aj po rokoch chcú vidieť doma tú krásnu milú a usmievavú ženu,ktorú si brali.Teda,aby som bola konkrétna,hovorili niečo v tom zmysle:"ja som si nebral tú rozkysnutú večne nasratú ropuchu čo mám doma..."Niekedy stačí málo.Stačí,že sa žena prestane o seba starať.Zpohodlnie.Zlenivie.Stará sa len o deti a o domácnosť.To je síce skvelé,ale chlapi sú dosť vizuálne založení a každý chlap chce mať doma peknú upravenú žena.A je jedno koľko má rokov.Takže,na to by som dávala pozor.
Ďalšia vec,že ho možno zabíja stereotyp čo máte doma.Sú chlapi,ktorí to jednoducho nevydržia.ten život pre nich postupne stráca akýsi pohon.je to pre nich ubíjajúce ráno vstať,ísť do práce,vrátiť sa z roboty,naobedovať sa,káva,niečo porobiť doma,večer možno pivko,televízor a spať.Čo je to za život?Sú chlapi,ktorí si uvedomia,že takto jednoducho nechcú žiť do konca života.Chce to nejaký stimul,energiu do života.Mužovi to dodá energiu a aj vzťahu to určite prospeje.Chce to trošku ujsť z tej každodennej rutiny.Asi v tebe nevidí vhodného "parťáka" na to odreagovanie sa,tak to skúša inde.Fitko,kamaráti,...nehľadaj za tým hneď milenku,alebo niečo také.Radšej sústreď svoje myšlienky na to ako spolu tráviť viac času,chce to trochu viac aktivity z Tvojej strany.Podnikajte výlety aj s deťmi,ak ich máte kam dať na víkend,tak choďťe niekde na wellnes,apod.Je toho veľa,len treba chcieť niečo pre to urobiť.
Tak to je pár rád.Neviem,či pomôžu,ale,myslím si,že za vyskúšanie nič nedáš a nemáš čo stratiť 🙂

adulka56
autor
31. okt 2012

@dasiacik
@andrejka1983
@raza
@nikush
Ďakujem za Vaše rady,pomohli no už som sa sním koľkokrát rozprávala o našom vzťahu a vždy mi povie že na vine som ja. Mám zmeniť svoje správanie.Ale ako
Ja o seba dbám,kozmetička a kaderníčka su prvoradé a aj obliecť sa viem.
Vždy povie že prsia musia stáť a nie zvešenaky 😀 😀 ...no neviem som z toho na nervy

dasiacik
31. okt 2012

@adulka56
A ako s k nemu správaš?Niesi nejaká hnusná,podozrievavá,žiarlivá a večne nasratá?Vieš,chlap chce prísť domov a cítiť tam príjemnú atmosféru,pokoj a pozitívnu energiu.Ak doma na neho čaká nejaká harpia už s výčitkami vo dverách,tak sa nečuduj,že má hneď chuť odísť z bytu.

adulka56
autor
31. okt 2012

@dasiacik
no dnes ma nahneval že ide preč v piatok na žúrku s priateľmi tak sme sa hadali... 😒 ☹

ferdik4
31. okt 2012

Ahoj. Tvoj postoj sa mi zda spravny, ze dbas o seba. A teraz preco by si ho ty neprovokovala, ked on teba tiez? Bud zahadna, tiez chod von. Dohodni sa s niekym na kavu alebo do kina. A nech hada kde a s kym si bola. A ked sa ta spyta kde si bola, tak von... neurcite odpovede. S kamaratkou... So susedou... Bla bla bla. Nech rozmysla, nech sa trapi, nech si opat jeho korist, ktora mu uteka a on straca istotu tak isto ako ty teraz. Ak nahodou ma niekoho, tak fajn, s tym uz nic neurobis a budes prenho smiesna, ked budes vyplakavat a prosikat (vzhladom na to, ze uz ste sa spolu rozpravali). A ked si budes mat vlastny program a jeho tam nezapajat, tak naraz akoby stracal podu pod nohami a pricupita, alebo ak uz je neskoro, tak nebudes ako troska a najdes iny smer. Ale o tom druhom pochybujem, to len tak... 🙂 Bud zahadna zena. A bola by som rada, keby si mi povedala ako to vsetko skoncilo. Drzim palce. P.S:: nevzdavaj sa hned ked sadne na lep. 😎

adulka56
autor
31. okt 2012

@dasiacik a žiarlivá som a dosť 😒

adulka56
autor
31. okt 2012

@ferdik4 no ďakujem,ale ja kamošky nemá. ja som sa poctivo starala o deti. dám vedieť ako to dopadne

kikushka2386
31. okt 2012

@adulka56 fuuu tak toto keby mi moj povedal toto s prsiami asi by som sa nezdrzala.strasne by ma to zobralo.este ze by mi vytkol jak clovek vyzera po dvoch detoch.moja niesi sama.ja som na tom rovnako aj ked moj mi nic nevravi.myslim ze uplne podla mna kazdy chlap sa zmeni ked je dlhsie vo vztahu ci manzelstve.moj sa tiez zopar razy ukazal.viem o com hovoris.ked ho tak milujes snazis sa este ze by bolo vsetko super aj tak je stale nieco zle.skus si snim sadnut porospravat....oznam mu ze si pojdes vyrazit ty tento vikend(napriklad ) a s detmi nech ostane on.

adulka56
autor
31. okt 2012

@kikushka2386 no ten víkend už ide on-piatok má žurku s kamaratmi.a ešte mám zmeniť svoje správanie ☹

dasiacik
31. okt 2012

@adulka56
No,keď sa budete naťahovať ako žaby,tak to k ničomu dobrému nepovedie.
Hlavne mu nedávaj najavo ako žiarliš.Žiadny chlap nechce mať doma žiarlivú stíhačku ktorá ho kontroluje kde bol,s kým bol a čo robil.Ak už sa toho nevieš zbaviť,tak choď raz za čas niekam aj ty,presne ako Ti radí @ferdik4.aj ty sa musíš odreagovať a zmeniť myšlienky.Lebo keď budeš len doma zavretá,tak Ťa zožerú vlastné paranoidné predstavy a nereálne scény,ktoré budeš mať v hlave.Tá žiarlivosť Ťa bude ubíjať a postupne Ťa úplne zničí.
Ale,skúste niečo riešiť aj spoločne.Nájsť to pekné čo ste na sebe obdivovali,čo vás jedného na druhom priťahovalo a fascinovalo.To prečo ste sa do seba zamilovali.píšeš,že Ti muž vraví,že chyba je v Tebe.Skús sa zamyslieť a porozmýšlať ako si sa za tie roky zmenila,v čom si iná,ako sa teraz správaš.

mamavera
31. okt 2012

@adulka56 tým, že ste sa hádali, sa od neho len viac vzďaľuješ. Prestala si byť pre neho zaujímavá, tajomná, objekt, ktorý treba dobíjať. Žena nikdy nesmie podľahnúť tomu, že muž je jej, prstienok na ruke a sobášny list nič nezaručujú. Na vzťahu treba stále pracovať. Musíš začať robiť niečo, čo vzbudí jeho záujem. Chodíš niekde ty? Prečo nejdeš na žúrku ty? Ok, teraz ide on, v nedeľu mu oznám, na budúci piatok si nič neplánuj, idem oslavovať......doplň, čo je vhodné. Neopováž sa prísť skôr ako o tretej ráno, treba prísť vo výbornej nálade a na druhý deň vyspávať aspoň do jedenástej a na obed objednať pizzu. 😉 😉 😉 O dva týždne to zopakuj, medzi tým buď na neho milá, možno trošku, ale ozaj len trošku prehnane milá, pospevuj si, rob somariny, tancuj s vysávačom, mopom, skúšaj si nové odriene laku na mechty, rúžu na pery, to je jedno...keby sa niečo pýtal, iba mu oznám, že ťa konečne začína baviť život. Mal by minimálne spozornieť. (samozrejme, ak takto nežiješ od svadby 😀 😀 😀 ) Žena, ktorá má síce nakomínkované voňavé prádlo, navarené každý víkend štyri druhy jedál, nie je pre muža korisťou. Bohužiaľ, len veľmi málo mužov dokáže oceniť manželkinu starostlivosť a napriek tomu v nej vidieť milenku.

kikushka2386
31. okt 2012

@adulka56 vzdy ked je problem vo vztahu vzdy maju podiel na tom obaja.nielen jeden.by si mal trosku vstupit do svedomia.ok nech ide tento tyzden.ty uz mu dopredu oznam ze buduci tyzden ides ty.sa dohodni s kamaratkami a si vyrazte.ked moze on preco ty nie.

adulka56
autor
31. okt 2012

@dasiacik no asi tým že žiarlim a že ho kontrolujem.ale ked sa to nedá.

vavrenka
31. okt 2012

@adulka56 ahojcek, a nenapises trosku viac o tom, preco sa bojis, ze ho stratis? z uvodneho prispevku to nejako neviem zistit. jedine to, ze chodi teraz castejsie von ako zvykol. pisala si, ze priatelku nema.. ci mas pocit, ze hej, len ti to nechce povedat?

bubelko
31. okt 2012

@adulka56 ja som s muzom 18 rokov, z toho 10 rokov vydata. aj moj muz sa chodi odreagovat, ma casovo narocne hoby, ktoremu sa venuje. neriesila som to a neriesim. je to jeho, nebudem mu to brat. ale tak ako ma cas na svoje hoby on, nasla som si ho aj ja. vtedy deti strazi muz alebo musim volat babysitterku. ale je to moj cas, na ktory mam napriek detom pravo. odreagujem sa, pridem na ine myslienky, venujem sa inym temam ako su deti, ziskavam tak opat odstup od kazdodennych problemov 🙂
a ty mas vyhodu, ze mas uz velku dceru, ktora sa ti moze postarat o tu mladsiu, tak to vyuzi a chod von. najdi si nejake hoby - nieco, co ta bavi. ak nemas kamosky, najdi si. ale zatial mozes ist aj sama.
pripadne si vyjdite s muzom spolu - bez deti.
a dasiacik ti spravne pise - ziarlivost k nicomu zmysluplnemu nevedie, hlavne ak ti doteraz nedal dovod. ci hej?

adulka56
autor
31. okt 2012

@mamavera ja nechodím nikde bohužiaľ.sedím doma.je pravda že hádkou nič nevyriešim ale ako mám reagovať ked povie že ide do telocvičny,na žurku. čo sa mám smiať??

adulka56
autor
31. okt 2012

@vavrenka nechcela by som ho stratiť,bojím sa toho.nie priateľku nemá.len chce žiť

dasiacik
31. okt 2012

@adulka56
A vždy si bola taká?Ak o tom probléme vieš,tak s tým niečo rob.Ver mi,že väčšina tých žiarlivostných scén na ktoré myslíš sa odohrajú len a len v Tvojej hlave.Tak na čo sa s tým zaťažuješ?

adulka56
autor
31. okt 2012

@bubelko práveže nie nedal mi. aj ked išiel niekam tak bolo to normálne,myslím aj sex sme mali a tak

adulka56
autor
31. okt 2012

@dasiacik ako nebola som až taká ako teraz.neviem prečo

dasiacik
31. okt 2012

@adulka56
A keď chce ísť na žúrku,prečo neísť spolu???Ale,tým myslím zabaviť a odreagovať sa,a nie robiť mu tam žiarlivostné scény.Nemáš predsa 70rokov,aby si sedela doma.A vôbec-aj dôchodci sa chodia baviť,keď už sme pri tom.Tak prečo nie vy?
A mimochodom-môj chodí do fitka každý deň a nevidím problém.
Všetko je len v Tvojej hlave...

adulka56
autor
31. okt 2012

@dasiacik lebo to je pánska jazda.myslíš že si veľa domýšľam

vavrenka
31. okt 2012

@adulka56 a stratit ho, co to pre teba znamena? ze by sice ostal s tebou, ale zil by ako slobodny?.. my, zeny, si niekedy myslime, ze ten nas muz je to to najlepsie v zivote, co nas stretlo a uz nikdy nic lepsie nebude a mame taky strach, ze o to prideme.. a muz sa stane stredobodom nasho zivota... 😎

dasiacik
31. okt 2012

@adulka56
Pozri,ja ho nepoznám,neviem aký je.To musíš vedieť ty čoho je schopný,kde má hranice.Ste spolu 17rokov.Ale,ak nemáš nejaký jasný dôvod na žiarlenie,tak nevidím problém.Vzťahy sú najmä o dôvere.Skôr skús sústrediť svoju energiu na veci,ktoré majú zmysel.A nie na tragiparanoidné situácie ktoré sa Ti odohrávajú v hlave kde s kým je a čo robí.Skús skôr pouvažovať nad tým čo ho odrádza byť s vami doma.Niečo sa muselo zmeniť,ak to takto nebolo od začiatku manželstva.Zisti čo.

adulka56
autor
31. okt 2012

@vavrenka že odíde odo mňa. asi tak

dasiacik
31. okt 2012

@adulka56
A hlavne ho nedus svojou láskou a žiarlivosťou!
Keď budeš myslieť na katastrofické scenáre a nebudeš sa sústrediť na nič iné,tak sa to nakoniec stane.

adulka56
autor
31. okt 2012

@dasiacik ako si to myslela