Kompletná rodina alebo spokojnosť matky. Čo si zvoliť?

annabel4
10. jún 2011

Momentalne (teda uz dlhsiu dobu) riesim dilemu ci zostat vo vztahu v ktorom nie som spokojna len preto aby mala dcerka kompletnu rodinu. Problem je ze s priatelom zijeme skor ako spolubyvajuci, sme spolu vyse 6 rokov a mame 2-rocnu dcerku. Ak za priatelom nepridem ja tak on ma nepobozka, nepohladi, nedotkne sa ma... a to moze byt aj mesiace. Nemilovali sme sa uz vyse 6 mesiacov, ked mu to navrhnem tak mi povie ze na to nema chut alebo je unaveny. Aj ja som si povedala ze ked on nepride za mnou tak to vydrzim aj ja, teraz to znie ze som tvrdohlava no ked mam stale behat za nim ja tak mam pocit akoby som ho otravovala a tak som uz mesiace bez bozku, objatia... Trapi ma to a uz sme sa o tom par krat rozpravali, on ze nema potrebu takehoto fyzickeho kontaktu, vraj ma lubi no mne sa to zda cudne, nechapem ako niekto netuzi po objati a pod. Aj napriek rozhovorom kedy slubil ze sa to zmeni tak je vsetko v starych kolajach a ja uz mam toho obcas naozaj dost ked si predstavim ze by som takto mala zit zvysok zivota. Teraz aspon mam komu tu lasku davat no aj mala vyrastie a potom sa asi z toho zblaznim. Uz som si na to ako-tak zvykla no mam chvile kedy by som bola najradsej sama iba s dcerkou a zila si svoj zivot a mozno dala sancu niekomu inemu kto by rad prijal moju lasku. Navrhla som uz aj poradnu no mysli si ze by mu to nepomohlo, sam sa asi zmenit nehodla tak ja uz neviem. Na druhej strane chcem aby mala dcerka kompletnu rodinu i ked obcas by som asi bola vyrovnanejsia keby som nemala tento stres. Kladiem si otazku ci mam pravo brat jej otca, byvat by sme asi zostali v tom istom meste a urcite by som nerobila problemy kvoli stretavaniu no nikdy som si nebola myslela ze by moje dieta vyrastalo bez otca. Mam obetovat svoje stastie a nechat dcerke kompletnu rodinu alebo si zit svoj vlastny zivot spolu s dcerkou a nech si moj priatel usporiada zivot podla seba a naziva si sam?

emkab
10. jún 2011

@annabel4 a si si ista, ze ...niekoho nema? A spraval sa takto od zaciatku vasho vztahu? Ono po 6 rokoch ten vztah nie je ako na zaciatku, ale take ochladnutie, ako pises, mi pripada dost radikalne...A ked ste sa o tom rozpravali, ako na to reagoval? Spomenula si mu aj moznost, ze by si v takom vztahu dalej nepokracovala?

mahra
10. jún 2011

tiež prvé čo ma napadlo, že niekoho má...prežila som niečo podobné a sme "bez otca"

pookie
10. jún 2011

Keby pracoval mimo domu tak by som si myslela ze za tym aj nejaka ina zena je ale on pracuje doma takze ho mam doma a navecer si ide zacvicit (a ano kontrolovala som mu uz aj tasku, prinesie z nej prepotene veci 😉 a inak inde nechodi.
Ja viem ze casom je ten vztah iny no ale az taketo citove ochladnutie by som necakala. Ked sa o tom rozpravame tak mi povie ze ma chape no mam vraj chapat aj ja jeho, on to moc k zivotu nepotrebuje ale zo zaciatku takyto nebol. Naposledy som mu povedala ze ak sa nieco nezmeni tak nema vyznam takto pokracovat, slubil ze sa pokusi zmenit no ja ziadnu snahu nevidim.

emkab
10. jún 2011

A ak sa pozries spatne, nevedela by si prist na to, kedy nastala ta zmena v jeho spravani?

btw. nieco som nepochopila alebo naozaj pises pod viacerymi nickmi ?????????????

tanja61
10. jún 2011

@pookie no v prvom rade si musis usporiadat myslienky a to co vlastne od zivota a vztahu ocakavas 😉pokial citis ze tvoje city ochladli alebo skratka s nim uz nechces nic riesit lebo stale len rozpravas a on jednym uchom dnu a druhym von tak potom treba naozaj porozmyslat ci to stoji zato....jednoznacne bez lasky by so s nim neostavala pretoze dcera tak ci tak to neskor spozoruje a sice bude kompletna rodina ale nieco tam chybat bude a nemysli si ze deti to nevicitia niekedy je to viac na skodu 😉ja som opustila otca svojho syna pretoze sme mali to iste ale k tomu este si rad vypil a nechodil po nociach domov mala som obavy ze zoberiem malemu otca a ako budeme zit a milion otazok ale nakoniec som sa rozhodla a myslim ze nelutujem ...len si treba dat dokopy co vlastne chces a obetovat svoje stastie?stastna mozes byt aj bez partnera alebo s niekym inym kto bude mat cas na rodinu,objatie a bozky 😉

annabel4
autor
10. jún 2011

@emkab neviem urcit kedy nastala ta zmena, ono to uz trva dlhsie. Preco by som mala mat viacero nickov?

@tanja61 mne na nom este stale zalezi ale cim dalej tym viac si uvedomujem ze takto zit nechcem ak sa nic nezmeni co sa asi nestane ked sa zmenit nehodla. Obcas mam pocit ze by som bola lepsou matkou bez neho lebo ked ma ta nasa situacia ubija tak na malu obcas skriknem a potom ma to mrzi. Takto mam pocit ze sa staram o domacnost, varim mu, periem a co za to? Ani jedna pusa alebo objatie, dokonca ani nie "dakujem za veceru" alebo daco podobne. Ja si ani neviem predstavit ze by malu vychovaval niekto iny ale aj ja chcem byt stastna, vsetky si zasluzime kusok stastia, nie?

emkab
10. jún 2011

@annabel4 no lebo si zacala temu ako annabel4 a odpovedala si ako pookie a obe maju v profile VB a dietatko 2r a 2m jedna a 2r a 4m druha....
a komunikacia vo vztahu inak ok? myslim, ci spolu hovorite o vsetkom, len tomu "problemu" sa nejako vyhybate...

annabel4
autor
10. jún 2011

@emkab dobry postreh 😉 sorry 😒 poplietla som si hesla
Uz aj ta komunikacia zacina trochu viaznut, obcas sa uz asi radsej ani nerozpravame aby z toho nebola nejaka hadka, na tu temu uz nechcem ani zacinat lebo vzdy sa zatvari akoze co zase bude a co od neho chcem. Obcas uz naozaj neviem co by bolo najlepsie.

emkab
10. jún 2011

@annabel4 paradox, ze on sa zatvari urazene alebo otravene, ale to fakt nie je normalne, aby sa takto spraval ON..netvrdim, ze sex je najdolezitejsi, ale ze nema potrebu ani si ta pritulit, pobozkat 😠 ...dufam, ze nie, ale mne to stale vychdza tak, ze to ma niekde inde, preto mu to nechyba doma 😒

annabel4
autor
10. jún 2011

@emkab na jednej strane by to bolo aj dobre keby niekeho mal, aspon by som nemala taku dilemu ci to ukoncit, to by bola posledna kvapka. Tiez nechapem ale asi mu staci obrazovka pc, viem ze chlapi si to radi pozru a uz som ho viac krat "nacapala" ked som mu pozrela na historiu, uraza ma to ze mna odbija a potom cumi na ine zeny, pritom ani ja sa nemam za co hanbit, v robote dostavam dost komplimentov a keby som chcela uz ho davno podvediem a uzijem si s inym to co mi chyba doma no ja by som to nedokazala pokial som v jednom vztahu aby som zacinala druhy alebo si len tak uzivala. Ani mne sa to nezda normalne, ved aj zvierata citia potrebu pritulit sa, je to myslim jeden zo zakladnych pudov ale jemu to vraj nechyba. Cudaka to mam. Asi budem musiet spravit coskoro rozhodnutie kym je mala este mala a az tak to nevnima i ked je dost vnimava. Zasluzi si aj ona spokojnu maminu.

emkab
10. jún 2011

@annabel4 ta tvoja prva veta svedci o tom, ze uz ho asi nelubis, tak tu uz asi nie je co riesit....a zostavat v chladnom vztahu len preto, aby dcerka mala pocit, ze ma ocka nie je to najstastnejsie riesenie, lebo by to bol asi fakt len pocit ...

annabel4
autor
10. jún 2011

Klamala by som keby som povedala ze mi na nom nezalezi ale ci to je laska... mozno uz veru nie. Mala som nedavno sen ze najaku mal a riadne som bola nastvana 😉 bohvie ako by som reagovala keby to bola skutocnost. Asi by som ho roztrhla 😠 Dakujem za nazory, obcas dobre padne pocut ostatnych

emkab
10. jún 2011

@annabel4 a mozno len obaja potrebujete krizovu situaciu (=rozchod na spadnutie), aby ste si uvedomili, ci vam na sebe zalezi a potom sa uvidi...tak vela stastia 😉

jonas17
10. jún 2011

@annabel4 nechápem tým dvom nickom a veku dieťaťa, vysvetlíš?

annabel4
autor
11. jún 2011

@jonas17 ako som pisala vyssie, popletene hesla 😒 Ano mam 2 nicky a vcera som to trochu doplietla tak sorry.

Diky emkab za tvoje nazory, mozno aj on potrebuje byt pritlaceny k muru a dostat ultimatum, myslim si ze si je mnou az prilis isty ze by som od neho neodisla, mozno zacne konat ak mu poviem ze takto to dalej nejde alebo povie ok a kazdy mozme ist svojou cestou...

sarzan
11. jún 2011

@annabel4 moja ex zvolila byt sama s dietatom,len ci ta potom este bude niekto chciet to je otazne a ak aj ano pobluznenie pominie ako s tym prvym a potom co? najdes si tretieho? vela stastia pri tomto rozhodovaní 🙂

tanja61
11. jún 2011

@annabel4 ked viazne komunikacia tak to je big problem pretoze vsetko sa da vydebatovat mozno by len stacilo aby pochopil ze naozaj su veci ktore ta trapia a ked sa s tym nepohne nema zmysel to tahat si nestastna a ked ta lubi a chce mat po kope rodinu tak nech s tym nieco robi..mozno je on nestastny ... a sme zase pri komunikacii🙂ked ta nepocuva treba ho prinutit mozno sa zbalit ist k mame alebo sestre na par dni s tym ze mu das najavo ze ho lubis ale takto to nejde a ked ani toto nepohne s nim tak si skratka treba polozit otazku ma zmysel spolu ostavat? 😉 neboj vsetko bude ok mozno len kriza treba ju prekonat a bude dobre🙂

leleh
11. jún 2011

mozno sa jednoducho "odlubil" a nechce ti to povedat priamo aby ta este viac nezranoval a zostava koly dcerke. Mozno ani on sam nevie co chce...

annabel4
autor
11. jún 2011

@sarzan v mojom pripade neslo o pobluznenie, sme spolu uz dost dlho a nehovorim ze chcem zacat novy vztah ale ak by sa tento skoncil a casom by prisiel do cesty niekto druhy kto by rad prijimal to co od srdca davam tak preco nie? Ale ziadny iny vztah teraz neriesim a ani nemam zaujem, rada by som poriesila ten moj no ako som pisala aj napriek viacerym rozhovorom sa nic nemeni a takto zit nechcem az do smrti. Mozno keby ste vy chlapi viac pocuvali tak by tvoja ex nezvolila zivot sama s dietatom ale s tebou no mam pocit ze taketo debaty obcas beriete jednym uchom dnu a druhym von. Prepac, nehadzem vsetkych do jedneho vreca len mi nejde do hlavy preco je take tazke pochopit taku jednoduchu vec.
@tanja61 to zbalenie by som aj brala keby som mala blizko rodicov no som v zahranici tak to az take jednoduche nie je. Vdaka za podporu, uvidim co cas prinesie.

tanja61
11. jún 2011

@annabel4 pokial mas kde ist na slovensko tak by som isla nech sa trosku preberie aj ja som v zahranici kde si?

annabel4
autor
11. jún 2011

@tanja61 lenze nemozem len tak s malou odist. Dovolenku mam sice naplanovanu ale to je ine. Uz pred poslednou dovolenkou (v januari) som mu povedala nech sa zamysli a popremysla kym sme prec lebo takto sa to tahat vecne neda no asi to nezobral vazne. Som v UK, ty? 😉

jonas17
11. jún 2011

@annabel4 prepáč, že rýpem, ale prečo máš dva nicky? ja mám len jeden. pre zaujímavosť. a prečo uvádzaš rôzny vek dieťaťa?

irriss
11. jún 2011

@annabel4
Asi budu vyjimkou, ale ja si nemyslim, ze muz, ktery sam o sobe tvrdi, ze nema "potrebu..", musi mit milenku ci nemilovat partnerku. 😉
Samozrejme neznam Vase zacatky, ale pokud se nad tim zamyslis a dojdes k zaveru, ze to bylo vzdy zalozene na Tvem priblizeni a jeho nasledne reakci, tak bud klidna... 🙂
On se nezmenil, ale zmenila ses Ty..
proste jsi cekala, ze casem ho ke zpusobu Lasky, kterou mu davas ty naucis..ze pochopi, ze tak "jak"to delas Ty je spravne a ted je zase rada na nem...Kdepak, pokud nema potrebu a doted Ti vyhovovalo to, ze jsi podnikala prvni kroky Ty, nemela bys ho chtit menit, ale pokracovat ve svem chovani tak, jako Ti to "vyhovovalo" (jak to fungovalo) ve Vasich zacatcich...Je mozne, ze jsi mela potrebu a ciitila mu dokazovat svou Lasku tim, ze jsi privrela ocko a byla jsi aktivni..muze to byt z vice duvodu: touzila jsi s nim zit, touzila ses ho udrzet u sebe..mozna ses i trosku "pretvarovala" a nasilne premlouvala k tomu, byt aktivnejsi..ale mela jsi cil = dite, rodina, svet mimo republiku...A ted? Nabyla jsi vseho "vseho" 😉 a nejsi spokojena, protoze Tve chovani vlastne bylo "nasilne", jakousi hrou, ktera odeznela, protoze uz nemas cile... 😉 a ani silu "hrat?"
Je to zrejme komplikovane napsane, pro Ty, kteri tuto situaci neznaji a maji vedle sebe - po svem boku muze, ktery je romantik, aktivni "intimni spoluhrac"...ale my a pocitam se sem i ja, kdo mame muze, kteri miluji "potichu" tim zpusobem, ze Lasku maji zakodovanou jinde nez ve slovickach a intimnich aktech, pro ne budou ma slova o to jednodussi....
Ja jsem se svym manzelem 20 let...muj manzel neni typ, ktery o Lasce "jen" mluvi, ale dokazuje ji oporou, klidem, zazemim, rozvahou...u nas vladne vnitrni Laska, ktera nezna mezi a neni treba pouziti slov...Muj manzel nebyl nikdy hlazen od sve matky, prvni dotyky a pohlazeni dostal ode mne...ja mu i nadale davam pohlazeni, ktere mi opetuje, uz po leta je i aktivnejsi a prubojnejsi ve svem stylu "milovani"...ale chtelo to trpelivost. Take jsem radu let vahala, zda mne ma rad dostatecne, zda nejsem jen "prizivnikem" v jeho zivote a v srdci ...ale to jsem byla hodne mladicka, az pri spolecne ceste nasim zivotem jsem spravne pochopila situaci a Tobe radim "vyckej"..bud trpeliva..je mozne, ze ani Tvuj manzel nebyl na Lasku zvykly a pripraveny..a jen cas a TY mu muze pomoci se stat sebejistym ve svych vlastnich reakcich, ktere se mozna "stydi" projevit....Vetsinou tito muzi byli dlouho s maminkou (muj do 39ti let) a dlouho zili doslova pod sukni sve matky...

annabel4
autor
11. jún 2011

@irriss dakujem za tvoj prispevok. Ono to nebolo od zaciatku take ako teraz, prve roky boli fajn, aj on bol iniciativny no asi spohodlnel, nemam pocit zeby som sa ja nejak zmenila alebo moje ocakavania, iba mi chyba to co by malo byt sucastou kazdeho vztahu ale v tom mojom to chyba. Nie je to len o bozkoch a pohladeni ale on ani nepochvali ked som pekne upravena, ostrihana... Naozaj obcas dostavam krajsie slova od cudzich ludi ako od toho co by mi mal byt najblizsi. Takze ani slova ani skutky ☹

tanja61
12. jún 2011

@annabel4 aj ja som v UK v Newport presne a ty?

emkab
12. jún 2011

@annabel4 "ale on ani nepochvali ked som pekne upravena, ostrihana.."- to este nemusi byt znakom nicoho, viem, ze moj drahy ma miluje jak kona a tiez mi nehovori taketo veci, vraj naco mi to bude hovorit, ked je to jasne 😉

annabel4
autor
12. jún 2011

@tanja61 ja na severe pri Leedsi. Tiez mas Anglicana? Dufam ze "schopneho" 😉

@emkab ale aspon vies ze ta miluje, ja to nemam ako vycitit ked to nijako nedokazuje.

tanja61
12. jún 2011

@annabel4 hej mam anglicana je schopny, sikovny, nepije co nieje tu zvykom ale sem tam ma vytaca 😀 ale je to este v norme a ten tvoj je anglican?no ale vies kultura je ina a aj nazory takze nie vzdy je to zabavne 😀

reanda
12. jún 2011

ak si nespokojna a nedokazete s tym nieco spravit, tak pre dieta je lepsia nekompletna, ako nefunkcna rodina

annabel4
autor
12. jún 2011

@tanja61 ani ten moj nastastie nepije, iba tak prilezitostne, este to by mu tak chybalo. Aj on rodeny Anglican takze chapem aj tie odlisne nazory, mozno aj "chladnejsia" vychova ale to nic nemeni na veci ze by sa mohol trochu snazit. Zacarovany kruh.