Koľko spia vaši muži po práci?

dadulajda
6. feb 2015

Moj priatel ma 4smenku.pred kazdou nocnouspi od 5 do 9vecer.da si kavu a ide.rano pride,spi 4hod.pomoze mi nakrmit deti,zaspia,je na pc.vecer ideo 5spat,lebo dalsia nocna..a rano zas spi...pred pobednou mi s detmi extra nepomoze,aby sa neunavil.v noci sa najskor brutalne pohadame a potom ponosi toho co place.niekedy nie...a vsadehovori ako robi ooovelaviac,ako ini chlapi.ako vam pomahaju taki,co robia na smeny?lebo ja sa nemam kedy ani vycikat...zmyvam sa kazde 3 tyzdne...som uz na pokraji.....

velkacica
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
zuzulik1234
6. feb 2015

tak chlapi su rozni, to sa neda takto zovseobecnovat.... Moj sice spi len velmi malo, asi tak 5 hodin denne, ale tiez sa nejde roztrhat od prace v domacnosti. On zaraba peniaze, ja sa staram o domacnost... Na buduci tyzden nastupujem do novej prace, takze ho poziadam, aby laskavo obcas umyl riad alebo povysaval...
Hovoris, ze pomoze nakrmit deti... takze nejaka ta snaha tam je. Skuste sa dohodnut, aby robil aspon este + jednu cinnost naviac, ze budes stastna.. Skus sa s nim dohodnut, aby bol s nimi aspon raz do tyzdna dve tri hodiny, aby si ty mohla vypadnut medzi ludmi. Necakaj, ze to pojde rychlo, chlapi su ako male deti, ked sa jedna o zmenu v ich zivotnom style a ked od nich nieco chceme.... A pamataj si,ze cim viac budes tlacit na pilu, tym viac sa on vzoprie a naschval to nebude robit - chlapske ego.
Taktiez by mohla pomoct zmena jeho zamestnania, alebo nech si to vyskusa sam: nechaj mu decka na jeden cely den, nech si to vyskusa..

bellamafia
6. feb 2015

Zlatino to su chlapi!oni ani sami netusia,ze si chodia do prace oddychnut zatial co zena ma 24.hodinovu smenu....nejako extremne to neries,skus sa s nim o tom pozhovarat,ved ste to boli vy dvaja co ste chceli deti,nie iba ty! Ak sa s nim nebude dat a bude mat volno,skus mu nechat deti aspon na 2.hodinky pod zamienkou napr:ze ides k lekarovi.😀 nech si chlapec uvedomi,co to znamena byt materskej! Drzim ti palce a vela trpezlivosti 😀 drz sa

libka1
6. feb 2015

no celkom nechapem to zmyvanie kazde 3 tyzdne, ved to sa da stihnut za 3 minuty 😅 ja som teda nocne nerobila, ale viem si celkom predstavit ako to rozhadze organizmus, takze mozno to je tym. mozno naozaj zle znasa nocne a mozno je len lenivec a vyuziva to ze robi na 4 smeny. hadkami nic nedosiahnes, skus na to ist inak... a ked vies ze je doma, tak by som mu kludne maleho strcila, ci obidvoch ked aj starsi nechodi do skolky a papa, idem ku kadernicke... neboj, spat nebude, o to sa dietka postaraju 😀

horana
6. feb 2015

Nedokazala by som robit na smeny, prave pre totalne rozhodenie rytmu. Mnohi su na to citlivi, vo svojom okoli som zazila par muzov aj zien co robili dlhodobejsie na smeny a ziadna slava, boli znatelne rozhadzanejsi celkovo, taki aj potrebuju celkovo viac spat. Takze sa neda porovnavat. Mozno mu to ozaj nesadlo, nie je to len tak, nech si aj dotycny bude 100x nahovarat ze to neposibi - posobi. Nacim uvazovat nad zmenou prace aj ked mozu byt vyhovorky typu: taku nezozeniem dobre platenu - ale oplati sa aj tato dan za to? Podla mojho nazoru to nie je prirodzene.

nuvaring
6. feb 2015

spal celý deň, to znamená od kedy ráno prišiel z nočnej až do odchodu na ďalšiu nočnú....(medzitým sa išiel maximálne tak napiť alebo niečo podobné) a keď som potrebovala niečo riešiť alebo s niečím pomôcť, tak 389 nadávok a až potom niečo spravil 😎 samozrejme, rozviedli sme sa 😎

monhla
6. feb 2015

Nechcem provokovať, no môj robí denná, nočná, voľno a zasa dokola /nepretržitá 2-smenná prevádzka/a tak má tie zmeny bio-rytmu každý deň a pomáha mi dosť. Síce keď má dennú, tak ráno odchádza pred 5 a vráti sa večer po 22. No keď sa vypí tak pred nočnou mi veľmi pomáha. Po nočnej je to ako kedy- niekedy mi povie, že mal toho ozaj veľa a potrebuje sa vyspať, inokedy spí málo a ide pracovať. Zariaďujem sa podľa toho.

P.S. Ja by som také zmeny v spánkovom režime znášala zle a spala by som oveľa dlhšie. On je vraj od 18 zvyknutý.

timi1012
6. feb 2015

Toto je taka otazka ze da neda jednoznacne odpovedat ci vyratat kolko. Kazdy ma inu pracovnu smenu a o odbore nehovoriac zalezi od toho co kto robi. Moj muz spi asi 4-5hod a pomaha mi zo vsetkym bez prosikania. Mame vsetko rozdelene a pomahame si navzajom.

mezike
6. feb 2015

Moj tiež robí na 4 smeny, ale on potrebuje neuveriteľne málo spánku. Keby som ja mala spavat toľko co on spí už som asi na druhom svete. Aj teraz prišiel z nočnej odovzdala som mu krpca a ficim k zubárovi .Inac zvyčajne sa pred prvou nočnou vyspi tak do deviatej, večer uz nespí. Po prvej nočnej spava tak do tretej a po druhej nočnej spí len par hodin, ak vôbec. Ja by som uz bola kaput.

siska53
6. feb 2015

Niektori ludia naozaj smeny zle znasaju... Sestra mala manzela,ktory bol dost spavy a este robil aj na smeny (12tky). Deti nemali. Dakedy tiez nervacila,ze hocikedy zaspi a podobne.
Ja sama viem,ze smeny su vycerpavajuce,na jednej strane volno aj cez den,ci omnoho skor skoncit je fajn,ale po par rokoch som musela prejst na nesmenovost. Lebo som zas mala poruchy spanku typu nespavost.
Tak tazko povedat,ci u neho je to uz porucha, ci len potrebuje viac spanku, alebo je lenivy a sa vyhovara...ty vies lepsie,kedze si ho poznala aj predtym,kym ste deti nemali. Alebo sa slusne popytaj aj svokry ci aj u nich tolko spaval..

A to wc a umyvanie nepochopim ani ja. Tiez mam 2deti s 2r.rozdielom, mala bola kolikova,maly zivy, ale zakladnu hygienu a jedenie som dodrziavala. A to tiez mi partner chodi zas dost neskoro domov. Zvacsa medzi 18-18:30. A robi casto aj cez vikendy alebo niekam ideme prec. A to maly bol s nami doma 4,5r., musela som vsetko stihat. Ano,priznam sa, chodia moji rodicia tak 1-2xdo tyzdna za vnucencami ,no to dost casto sme mali dzco -najskor plavanie kvoli malej (slabsi svalovy tonus a vseobecne to bolo fajn pre nu), nejaki lekari - co sme riesili,ja rehabilitacia,musim aj chodit cvicit,inak chrbtica v r... Takze dost casto som ich pritomnpst vyuzila na ine aktivity ako riesenie domacnosti.... niekedy nas svokra pozve na obed,zo zaciatku to bolo castejsie,kym boli uplne malicki,no oni maju uz vyse 75r.,takze ich nechcem velmi vyuzivat.

Nemas tam fakt niekoho,kto ti s detmi trosku pomoze? A ty si chod resetnut hlavu. Okrem chrbtice mne cvicenie pomaha aj na taky oddych od deti. Ale ty si mozes zajst aj na pokec s kamoskou. Ved zas tvij musi mat aj dake volno. Tak namiesto PC bude s detmi, ked sa zobudia a ty budes relaxovat.

maja2039
6. feb 2015

Mô pracuje tiez na smeny, no ten spi strasne malo po nocnej nespi nic rano, az vecer pred nocnou cca od 17-18 do 20.20 a strasne vela mi pomaha ked je doma prvy vstava posledny laha je to nas anjel 🙂

fidka79
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
mahulenka87
6. feb 2015

môj nemôže moc pomáhať pred prácou, aby sa neunavil... no a po práci je unavený a tiež nič nespraví 😉

zamilion
6. feb 2015

niektorí chlapi sú otrasní, že "nemôže moc pomáhať pred prácou, aby sa neunavil... no a po práci je unavený a tiež nič nespraví " našťastie ja toto doma nemám, asi by som takého chlapa prizabila.
to mi fakt pripomína ten vtip, že choroba na 6 písmen, na ktorú chlapi umierajú - SOPLÍK

stefka33
6. feb 2015

Môj má nočnú službu len cca 2x do mesiaca (12h). Pred nočnou popoludní už len poleháva, dopoludnia funguje normálne. Po nočnej spí, alebo drieme pri telke asi tak do 13 hod. a do večera je aj tak nemožný, opuchnutý, mechom udretý 😀. Kým sa z toho celkom spamätá prejdú aj dva dni. Vraví, že čím je starší, tým ťažšie sa z toho spamätáva. Ja sa mu ani nečudujem, lebo za slobodna som aj ja rok ťahala 12 hod. nočné a bolo to príšerné, nad ránom sa mi chcelo zomrieť. Máme len jedno dieťa a aj to už je relatívne samostatné, domácnosť zvládam sama v pohodičke. Manžel pomáha na požiadanie (nakúpi, sem tam povysáva, občas čosi umyje v kuchyni), ale nepretrhne sa, ani to po ňom nechcem. Ak je však treba čosi v byte opraviť, prestavať, vybúrať, vymaľovať, zmontovať, zapojiť, tak len málokedy potrebujeme majstra - vtedy sa aktivuje jeho mužský inštinkt a chce si to urobiť sám. Okrem toho spravuje rodinné papiere - výpisy, potvrdenia, faktúry, vysvedčenia, poistky, kadejaké šeky, poplatky, mobily.....skrátka všetko k čomu dostaneme papier. Všetko má úhľadne v šanónoch, označené, odložené.
Nie je ľahké pracovať na smeny, väčšina to znáša zle. To správanie čo si popísala, mi nepríde nijak výnimočné, skôr normálne. Znášaš to zle zrejme kvôli malým detičkám, ktoré ti určite dajú zabrať. Ber to tak, že je to dočasný stav, kým trošku podrastú. Nočné hádky určite nič nevyriešia, radšej sa pomojkajte a poľutujete navzájom. 🙂

zdena12345
6. feb 2015

moj nerobi na smeny ale pon-pia 8-17 + cesta tak pol hodiny. prip nakup. takze cez tyzden ho neuzijeme a cez vikend vzdy bud niekto pride k nam alebo mi niekde ideme alebo ked sa konecne odhodla a neskovava sa v pivnici tak urobi nieco na dome. takze tak... spavame obaja od 20-21 do rana ja tak do 5 a on do 6:30 a cez vikend kludne aj do 8-9. takze spi aj 12 hod a to nema rozhadzany bioritmus🙂 este by nemal problem zaspat aj cez den ale to mu uz nedovolim. aby som ja cely den pendlovala okolo synceka, domacnosti, zahradky a robila aj chlapske prace a on si vyspaval

felycity
6. feb 2015

môj robí 12, den, noc 2 dni voľno, sem tam má deň, noc, noc... on nikdy nespí po nočnej, maximálne keď je víkend, že všetci si poobede idem hodiť šlofíka, nechápem ako to robí, ale má môj obdiv a ešte vládze aj pomáhať a robiť okolo domu, niekedy sa hanbím mu povedať, že som unavená kss 🙂

timea7
6. feb 2015

potreba spánku je individuálna, ale keď má čas a priestor byť na PC, tak sa môže aj hodinku, dve venovať deťom a ešte stále mu ostáva čas aj na ten PC, alebo relax. Kedy má relax žena s dvomi maličkými deťmi?

sunshineka
6. feb 2015

poviem ti k tomu len tolko,skus pracovat na 4 smeny a potom nieco hovor.podla mna ti na svoje moznosti pomaha az az.ini muzi len spia a povaluju sa pri takomto pracovnom tempe.nech si najde robotu s lepsim pracovnym casom,ak je to mozne

matko10
6. feb 2015

Nuz, vybrala si si lasku muza.Vedela si do coho ides.Ja chapem ze deti daju zabrat, ale uz po jednom si mala rozmyslat ze s druhym trochu pockat pokym nepodrastie a zaroven by si videla ako to ide.Este si daj z lasky urobit dalsie dve a skoncite o aja na sedativach.....☺☺☺☺☺☺Muzovi to asi leze na nervy v robote stres, pod tlakom aby stihol normu, sikana zo strany veducich pracovnikov, mizerny plat co nemotivuje a pride znechuteny domov a tam na neho cihas ty,......histerka co vidi len seba a nikoho ineho.Mozno by to chcelo ist viac do hlbky a hladat pricinu toho stavu, mozno keby si mu vytvorila lepsiu atmosferu doma aby sa naozaj citil ako doma, potom by sa zmenilo aj jeho spravanie,.....sama pises, ze snahu o to pomoct ti s detmi ma,ale ked mu vynadas brutalne, ver ze nema chut uz vobec na nic.Si matka,......ked nemas sa medy ani vycikat a umyt si vlasy, tak to sama mas asi zle zadelene,.....zacni od seba, lepsie sebe a detom rozdel den, nech v tom je nejaky system a poriadok,....na deti musis ist s trpezlivostou a hrou, na manzela zase usmevom a laskou,......drzim palce,....😊😊😊

sissy27
6. feb 2015

ja som robila dlhé roky na zmeny a poviem ti, to nie je vôbec o tom, aby si spočítala, kedy koľko spí... to je úplne rozhodený biorytmus, 4-5 hodín spánku je samo o sebe málo, plus v takýchto prípadoch sa nedá hovoriť o nejakej kvalite spánku... nie je totiž rovnaké pospať si napr. od 7 do 11 doobeda ako pospať si v noci.. vstať po takomto spánku je jedna vec, normálne fungovať druhá... a je iné nevyspať sa raz za čas po fláme a nevyspať sa niekoľko rokov vkuse... už asi 5. rok robím "normálne" (teda prac. doba od 8 do 16.30 len pracovné dni) a dodnes nie je ten spánok taký, aký by mal byť...
chápem aj teba, že si tiež unavená a tiež potrebuješ doma aj manžela a deti otca, nie len spiaceho medveďa, ale treba si sadnúť a porozprávať sa, nájsť nejaký kompromis, napr. nebude po nočnej vstávať o 11, ale necháte ho s deťmi pospať do 14, a potom sa vám bude venovať... ak si potrebuje zdriemnuť pred nočnou, tak nie 4 hodiny, ale len hodinu...

hanka_april
6. feb 2015

ja neviem, ale ved mas uz deti dost velke a si s nimi doma, tak neviem, co tak extremne potrebujes pomahat....

moni244
6. feb 2015

môj robí tiež 4 smennú prevádzku, keď ide na poobednú, to ani nemá čas mi pomáhať, lebo doobeda cvičí, potom je chvíľu na pc, potom si chystá desiatu. obeduje a šup do roboty, po nočnej spáva tak do dvanástej, jednej a potom už nespí, s malou pomáha ako kedy, ale zase uprace, navarí, chodí už aj s nami von 😉

srnka80
6. feb 2015

Moj nerobi na smeny a aj tak by stale spal :D :D Proste niektori chlapi su nepouzitelni (aj ten moj ;) )

exupery
6. feb 2015

Kolko spi po nocnej?Kolko mu nase deti dovoliaDDD. Chodí na tri smeny R-N-P, týždňovky. ..pomáha mi dost, uz len tym, ze hned ako vstane venuje sa najmä synovi a dcere a ja mozem fungovať v domácnosti, kedze syn je momentalne vo veku, kedy pri nom nic nespravim

decode
6. feb 2015

Môj manžel nerobí na zmeny a má pracovnú dobu, že nikdy nevie. Niekedy ide do práce s tým, že má osmičku a drb má dvanástku a opačne. Niekedy sa tešíme na voľný víkend a niekedy musí ťahať aj 3 týždne dookola bez voľného dňa.
Pomôže mi, ale zvykla som si makať sama. Keď vidím, aký chodí zničený domov som vďačná za to, že to vôbec zvláda a maká. Keď mal sezónu chodil domov mesiac každý deň o siedmej večer. či to bola sobota nedeľa furt bol v robote a to mi už ozaj drbalo na hlavu, ale musím uznať, že to robí pre nás a starostlivosť o dieťa určite nie je taká náročná, ako to, čo vykonáva on v práci. Treba iba zaťať zuby a ísť alebo vymeniť zamestnanie.
čo sa týka spánku a ťahal nočné tak spal od ôsmej do druhej poobede, hodinu bol s nami a potom sa chystal opäť do práce. Takže... nič moc. Sezóna konečne končí a už je s nami častejšie. Aj tento víkend máme konečne voľný a omnoho viac si vážime ten čas strávený spolu

lucy125
6. feb 2015

Moj manžel robi 12tky dva dni ranna od 6-18h ,dva dni volno,dva dni nočna od 18h-6h a dva dni volno.Tak po prvej nčnej spi,ako kedy mu maly dovoli 4-5h a o druhej už len dve hodky,ale zase večer ide spat o 20h s malym.

gretocka
6. feb 2015

moj manzel tiez nerobi na smeny, ale castokrat odchadza rano kym vstaneme a prichadza ked deti uz spia. Pripadne sa vrati skor, ale robi este z domu. Obdivujem ho, pretoze na rozdiel odo mna si nemoze den vyskladat ako sa mu chce, musi makat ako si zakaznici praju. Ano, mam doma dni, kedy mi uz hrabe, ale stale to je mensi stres ako preziva on. Ked je doma a ma chut odreagovat sa pomocou mne alebo venovanim sa detom, som za to vdacna, ale nikdy by ma nenapadlo vypocitavat mu co robi a nerobi v domacnosti..... to je v prvom rade moja uloha. Tak som to chcela, preto mame deti.... a jest a umyt si vlasy a ist na WC som stihala vzdy, aj ked mi mala po narodeni kricala takmer nonstop, vzdy sa to dalo zariadit.....
Autorke temy prajem vela sil a tiez prehodnotenie pohladu na zivot, rodinu a vztah.... s pozitivnym nastavenim mysle sa problemy hned zdaju mensie...

tjaden
6. feb 2015

po práci si môj priatel zdriemne na hodinku potom sa naje a ak nikam nejde tak spí až kým znova nejde do práce, pol dňa

sabina1975
6. feb 2015

Robi ntri smeny ranna: vstava 4:15 o 5:00 oddchadza do prace pride domov 14:20 a spat ide okolo 21:30 poobedna: z domu odchadza 13:00 domov sa vracia 22:20 sprcha vecera a ide spat rano vstava ked aj jas malou ideme nakupit zakial ja varim tak sa hraju nocna: odchadza 21:00 prichadza 6:20 sprcha ranajky a ide spat vstava okolo 14:30 ked sa mala zobudza zo spanku a zase ide s nou von alebo sa hrame