Keď si vaši súrodenci nepamätajú narodeniny vašich detí

jankadanka654321
20. aug 2024

Caute poznate situaciu ze si vasi surodenci nikdy uz roky nepamätaju kedy maju vase deti narodeniny ? Moje svagrine nikdy negratuluju ani mne nie to ze este mojim detom (su cudzinky ale hovorime spolocnym jazykom). V dnesnom svete technologii sa daju dolezite datumy dokonale zaznamenat aby sme na ne nezabudli ale u nas to nefunguje. Pritom som sa o deti jedneho surodenca intenzivne musela starat ale o moje ani nezakopnu.
Poznate to alebo je to len u nas tak divne ?

vyrovnanaosoba
20. aug 2024

@jankadanka654321 stáva sa ale netrápi ma to.

anjelicek26
20. aug 2024

Tak pamätať si to ma tvoj brat, nie švagriná v prvom rade.. každý rieši darčekmi deti zo svojej strany, aspoň tak to poznám ja.. ja posielam a odvolávam na narodeniny mojich synovcov a netere, muž zas svoje..darčeky sú samozrejme od nás oboch, ale "v oku" mam tie termíny ja a tie druhe zasa on...

gab1sol
20. aug 2024

@jankadanka654321 áno, dnes si vie dátum poznačiť každý do mobilu, ale úprimne, viac a viac sa stretávam s ľuďmi, ktorí svoje narodeniny a teda aj narodeniny iných vôbec neriešia, nie je to pre nich nič výnimočné. A súhlasím s @anjelicek26 , hádam toto by mali riešiť bratia, nie švagriné.

amelie2017
20. aug 2024

No ja mam len jedneho svagra, je zenaty.. dcerine narodeniny si pamataju, vzdy aj poslu darcek. Na synove prve narodeniny dali uspat svojho uz niekolko mesiacov choreho psa. Minuly rok zavolali az na druhy den a tento rok im to svokra pripomenula tiez az okolo 21. vecer.
Najlepsie je, ze on 50 rocny corgon, ona 40 a ak im clovek nevola uz o 8. rano a negratuluje, tak urazene volaju svokre, ze sme zabudli..ludia su rozni..maly je este maly a nevnima, ze sestra darcek od nich ma a on nie. Uvidime ako v buducnosti..

andaluzia12
20. aug 2024

Mali sme v rodine jedno dieťa, vedeli sme dátumy, kupovali darčeky. Deti pribudlo, už je ich plno, stane sa že zabudneme… drámu z toho nikto nerobí, ty si rodič, ty si pamätaj kedy ma tvoje dieťa sviatok ….

mimi3008
20. aug 2024

@anjelicek26 asi by to tak malo byt, ale moj manzel podla mna netusi (max.orientacne rocne obdobie), kedy maju narodky 4 deti jeho sestry😆ja to ovladam uplne presne, ale mam to proste s datumami a cislami tak...

rorino
20. aug 2024

@jankadanka654321 môj brat pravidelne 😂,vždy mu to treba povedať dopredu a niekedy aj pozadu😂😂😂.Proste je to tak ,nepozastavuje sa nad tým,lebo každý sme nejaký😉

januska12323
20. aug 2024

U nás sa na narodeniny pozýva keď chce dotyčný osláviť. Keď nepozýva nemôže čakať, že si každý spomenie a sám donesie darček.

h2
20. aug 2024

Moja sestra aj vie a aj tak nezagratuluje, ani jej to nenapadne. Môj syn mal narodky pred 2 týždňami, sestra žije v zahraničí, jej dcéry boli práve na Slovensku u mojej mamy (a u nás), tak samozrejme, že boli na oslave, čiže sestra vedela, že môj syn má narodeniny a oslavu... ani mú, ani bú. 😒

mofa
20. aug 2024

Vobec to od nich neocakavam. Este kym boli vsetky deti male tak to bolo mile ale teraz ked su to pubertaci im je to jedno ci sa ozve nejaka teta.hlavne nech si to pamataju rodicia a starki.ak je oslava prideme s darcekom a tak ale inak neblahozelam len ak to starka pripomenie🤷‍♀️

titla
20. aug 2024

Ja permanentne zavolam a zagratulujem synovcovi a neteriam s omeskanim 1-2 dni. Ja si datumy pamatam, len vacsinou to skonci tak, ze si naplanujem, ze zavolam a zagratulujem ked pridem z prace domov, oni uz budu doma zo skoly a skolky tiez, ale realita ma zomelie (este dat prat, este cvicit, veceru nachystat...) a spomeniem si o 22:00... Ale nikto z toho dramu u nas nerobi. Stava sa aj mne, aj sestre, aj rodicom, ze zabudneme. Zagratulujeme neskor, darcek si dame aj o mesiac.

biba_18
20. aug 2024

ja si tiež nepamatám a preto mi to nepríde divné. viem že sa netere narodili niekedy v máji, ale kedy presne to neviem. švagriné mi pripomínajú, alebo svokra. tretiu neter náhodou viem, lebo sa narodila v špecifický dátum - ale kebyže nie, tak je na tom rovnako ako tie staršie 2 😂

biba_18
20. aug 2024

@mimi3008 ja neviem ani kedy majú švagriné narodky, u jednej si nie som istá ani tým ročným obdobím 🙂

la_dolce_vita
20. aug 2024

Dohodli sme sa uz davnejsie, ze to riesit nebudeme. Byvame daleko od seba, cize oslava nehrozi. Mne to takto vyhovuje. Na narodeniny sestier samozrejme nezabudam.

zuzinka888
20. aug 2024

My toto uz davno neriesime. Kazdy doma- pochadzame s velkych rodin a deti +synovcov a neteri mam 32+ surodenci, svagrine kazdy 2x sviatok- to by sme boli kazdy tyzden na dvoch oslavach- ak k tomu este priratam birmovky, krstiny, prijimania....- na tie chodime vzdy. A uz nam zacinaju aj svadby🤣

deedol
20. aug 2024

hm, u nas je to rozne, niekto si pamata, niekto nie, ale hlavne ma to vobec netrapi. ked chcem oslavit, tak ich pozvem k nam. ale urcite neocakavam, ze mne alebo dietatu bude niekto volat a nebodaj posielat darcek.

tetapetra
20. aug 2024

@jankadanka654321 môj muz netuší kedy má jeho dieťa o sebe ani nevravím 🤦🏻‍♀️.

viestta
20. aug 2024

Ja zabudam na svoje narodeniny, nie to este aby som si pamatala narodeniny vsetkych dookola. Zvycajne to byva tak, ze par dni dopredu si spomeniem a v den narodenin mi to vypadne a zabudnem zagratlovat. Kedze ludia maju svojich starosti vac ako dost nerobim z toho ziadnu tragediu.

libusak
20. aug 2024

Moj priatel tiez nevie kedy ma synovec a neter narodky.
Svokra nam to nastastie dopredu vzdy oznami 🤣

ninusa221
20. aug 2024

My si chodíme na oslavy len s mamininou sestrou a jej rodinou ale tak to sme v každodennom kontakte. Z ocovej strany sme nikyy neoslavovali tam je aj stretávanie na bode mrazu

barka1
20. aug 2024

@jankadanka654321 nie je to divné, je to bezne, nie každý hroti narodeniny.
To je výhoda životných skusenosti a veku 40+...uz skratka neriesis blbosti 😁

fairyy
20. aug 2024

@jankadanka654321 ja som asi potom cela divna... zasadne si spomeniem na narodeniny hocikoho neskoro hlavne ak mi to nie je pripominane alebo nie som pozvana na oslavu...najlepsie co sa mi stalo, bolo zabudnutie mojich narodenin gratulovali mi kolegovia ja som sa hlupo usmievala lebo som nerozumela k comu... az som sa do ucha kolegyne spytala, ze co sa deje 😅😅

solange7
20. aug 2024

Ja si tiez nepamatam.

babababka
20. aug 2024

Moji súrodenci ignorujú aj moje sviatky a nie len sviatky svojich neterí.Trápila som sa s tým,zožieralo ma to.Už nie,už sa stým nezaoberám.

paciko9
20. aug 2024

Mne moj brat pravidelne gratuluje den po. Ujo mal po mojich narodkach, meniny. Uz som si zvykla za tie roky😀

vanilkovazmrzka
20. aug 2024

Ani ja si nepamatam. Nepripada mi to dolezite.

jablkovastrudla
20. aug 2024

Mam brata a sestru, bratovi musime pripominat aj kedy ma mamina narodeniny , moje narodeniny su roky rokuce ignorovane takze necakam ze by si pamatal kedy sa narodili moje deti 🙂 sestra si pamata kazdeho, tak ona vzdy zagratuluje a donesie darcek. Ja pisem neterke na narodeniny aj meniny, ona je uz velka slecna a ma telefon (bratova dcera) a samozrejme si pamatam aj neter a synovca a vzdy zagratulujeme ( sestrice decka)
Brat odignoroval aj narodenie mojho druheho syna 😏
Svagrina rodina je im blizsia 🤷🏼‍♀️

crazy_cat_lady
20. aug 2024

ja si pamatam, kedy maju sviatky, resp. narodeniny sestrine deti/manzel/sestra/rodicia.. , ale myslim, ze v dnesnej modernej/telefonovej dobe nie je problem si to hodit do kalendara, aby clovek nezabudol 🙂

jankadanka654321
autor
20. aug 2024

@januska12323 darcek uz vobec neocakavam 🙂

jankadanka654321
autor
20. aug 2024

@jablkovastrudla presne prisli pozret nase babo a s nicim ako telce a ja som ich pozvala a nachystala malu hostinu a oni NIC ani starsiemu ani babu...