Je to rozchod?

24. júl 2024

Stretla som sa tu s nazorom, ze ked sa dvaja rozidu a zostanu byvat spolu, alebo jeden v spolocnej nehnutelnosti, to je jedno z akeho dovodu, ci nemaju kam ist, financne menej narocne ako najom, alebo potrebuju cakat, kym sa nehnutelnost preda, ze je to ako keby sa nerozisli. Aky mate na to nazor, su rozideni, alebo nie? Mozu zacat aj novy vztah, alebo sa to bude brat, ze ide zo vztahu do vztahu? A vy by ste isli s takou osobou do vztahu? Za odpovede na moje otazky dakujem.

lonely66
24. júl 2024

všetko závisí od dôvodov, pre ktoré sa vlastne rozviedli/rozišli. možno dôjde jednému z nich (alebo aj obom) uvedomenie, preberie si to, ako sa choval/-a a bude mať snahu zmeniť sa, aby mohol "začať nový vzťah". u niektorých toto uvedomenie nastane, u iných nie, niektorí nemajú záujem, atď.
potom je situácia, kedy jeden z nich (alebo obaja) už vôbec nemajú záujem počítať do budúcna s tým, že budú tvoriť pár. v tom prípade je už na nich, či dokážu aspoň začas (kým vyriešia bytovú otázku) fungovať ako rozumní ľudia alebo nechajú do toho vstupovať emócie a potom je to "boj o život"...
ale v zásade som názoru, že áno, dá sa začať odznova, ak ide o rozumných ľudí, ktorí pracujú sami na sebe.
no a určite by som to nebrala ako zo vzťahu do vzťahu, pretože ide o jedného a toho istého partnera. len sa zmení nejaký "status".

hankab
24. júl 2024

Tak asi keď si povedali, že je to rozchod, tak je to rozchod 🤷🏻‍♀️ keď spolu síce žijú, lebo dočasne musia, nespavaju spolu, každý ma svoje aktivity a zároveň sa rešpektujú, tak prečo by to nemal byt rozchod?
Akurát s tým zacinanim nového vzťahu počas bývania s ex by som bola opatrná. Málokedy sú už obe strany natoľko zmierenie so situáciou a vzťahy tak ochladnute, že to s nimi nezamava. Práve naopak, môže to narobiť dosť veľké problémy.

kiwi3
24. júl 2024

takze si si s niekym zacala a on tvrdi, ze s tou jeho zenou uz spolu len ziju, ale nic spolu nemaju... tak urcite... neriesila by som nic take.

barka1
24. júl 2024

Moja vlastna skusenost - s mm sme sa rozisli na jesen 19. Ani jeden nemal kam ist, deti boli malinké. Potom prisla korona. On začal randit asi po pol roku, ja po roku od rozchodu. Postupne sme sa ustálili na striedavke pri detoch. Rozviedli sme sa papierovo až vlani v lete. Naši noví partneri s tymto stavom občas mali problém, ale my dvaja sme vedeli aj vieme, že by sme sa za žiadnych okolností k sebe nevrátili.

deti95060810
24. júl 2024

do vzťahu by som s týmto človekom nešla... najskôr nech si dá do poriadku svoj predch .vzťah so všetkým čo k tomu patrí...
áno - aj vlastné bývanie.

mandzula
24. júl 2024

My sme po rozchode chvilu spolu byvali, kym si ex nenasiel svoje byvanie. Ja som mala novy vztah, on mal novy vztah, rozchod bol jasny a nemenny.

nerya
25. júl 2024

Rodičia sa rozviedli asi pred 15timi rokmi... Stále žijú a fungujú spolu 😀

zuzik1407
25. júl 2024

Po rozvode som žila s ex manželom rok a pol.v byte ,,,boli sme ako kamaráti,rešpektovali sme sa navzájom.Rozviedli sme sa v dobrom ,takže to išlo v pohode.cele okolie to nechapalo.Vyvhadzali sme lepšie ako v manželstve.Dokopy sme sa už nikdy nedali.potom sa odsťahoval a bolo ok.Mozno to išlo preto aj hladko,že chodil niekedy na týždeň do roboty,inokedy na 2-3 dní....alebo bol mesiac,keď bol doma v kuse.