Je to chorobná žiarlivosť?

differentworld
20. okt 2014

Mal som s manželkou v pohode život. Zmenil som tento rok prácu, kde som sa zoznámil s kolegyňou. Rozumieme si, ako priatelia. Naozaj, som toto pri žiadnom inom človeku nezažil. Manželke to začalo vadiť, že ako môžem mať kolegyňu priateľku, že určite je za tým niečo viac. Verte, neverte nie je. Manželka ma už pol roka upodozrieva, že s kolegyňou niečo mám. Z každej situácie vie nájsť dôvod na hádku. Ja už psychicky z toho nátlaku nevládzem. Každý deň počúvam, od manželky, že sa mám rozhodnúť, bud ona alebo moja kolegyňa. Aj napriek tomu, že som manželke povedal, aby s týmito scénami prestala, lebo odídem. Ona neprestáva a ja som stále doma. Chápem, miluje ma a žiarli, ale toto je už moc. Kolegyňa absolutne nič neriesi, lebo sme priatelia a nechceme byť nič viac, lebo si natolko vážime svoje kamarátstvo, že to nechceme pokaziť. Ja už to nezvládam. Najhoršie je to, že ked na nu začne manželka nadávať a "pchá" mi ju do postele, vtedy by som bol najradšej s kolegynou niekde na káve alebo len tak jednoducho bol s ňou....

hradnapani
20. okt 2014

@differentworld je to normalna ziarlivost 😉 ak by ona mala kamarata, s ktorym sa citi tak dobre, ako s nikym inym, asi by ti to tiez vadilo a domyslal by si si rovnako kadeco. Manzelku zrejme zranuje to, ze tvojou najlepsou kamaratkou nie je ona sama. v idealnom pripade by to tak malo byt.

lili_mia
20. okt 2014

@differentworld Ak Ti manželka za to stojí, tak zmeň prácu. Ak aj potom bude vystrájať, tak poradňa.

Ide aj o to ako s kolegyňou komunikujete a ako to žene prezentuješ.

Zrejme si prišiel domov a hovoril: Jáj dnes povedala Eva skvelý vtip. Jáj dnes Eva doniesla skvelú štrúdľu. Plus niekoľko smsiek do večera, víkendu. To by vystrájala každá, ešte aj tá, ktorá by Ťa mala na háku. Ak by si kolegyňu nespomínal, nevedela by o nej a nepchala Ti ju do postele. No ale ak vás žena niekde videla, na ulici, oslave, v obchode ste sa pristavili, tam to stojí za rozhovor.

mata95
20. okt 2014

@differentworld aj mne by to vadilo.... a myslim že tebe tiež, keby takeho priatela mala tvoja žena... ja ju chapem...ale poradiť ti ako sa maš zachovať alebo čo neviem... 😒 ... myslim že aj ked s kolegynou zatial nič neriešite, a ste ozaj len priatelia, neskonči to len pritom... skôr či neskôr...

differentworld
autor
20. okt 2014

@hradnapani mne by to vobec nevadilo, keby mala takého kamarata. Lebo jej verim a verim jej aj v tom, že kde su jej hranice, za ktore by nešla. V ideálnom prípady by to tak malo byť, áno. Len jej denodenné výsluchy a obviňovania ma ubíjajú. Nikdy som ju v takýchto veciach neklamal, nemala nikdy dovod ma upodozrievať z nevery, ale toto je vela....

david1991
20. okt 2014

Ona teba alebo ty ju? Kukni prieskum :D

https://www.youtube.com/watch?v=7MAmMn_GilY

,

differentworld
autor
20. okt 2014

@lili_mia o kolegyni som prestal rozprávať. Povedal som manželke, ak ju dráždia reči o nej, prestanem. Aj som prestal. Ale ona so svojimi poznámkami neprestala a stále je to o tom istom. Nedáva mi priestor na to, aby som si to v hladve upratal, že čo sa to vlastne deje, stále ma tlačí k múru, aby som sa rozhodol, teraz a hned.

bonaqa2013
20. okt 2014

Ešte troška, ešte zopár takýchto scén a príde ku zmene. Myslím, že ďaleko od toho nemáš. A čo deti? Máte, nemáte, nespomenul si. To je doležité. Poznám zopár takýchto prípadov, kde boli len kamaráti, niečo sa oslavovalo a skončilo sa to hádaj ako.

differentworld
autor
20. okt 2014

@david1991, to na tom videu je všetko ok, ale sú niektoré hranice, ktoré nemienim prekročiť. Ver či never a ani kolegyňa nemá záujem niekomu ničiť manželstvo

mata95
20. okt 2014

@differentworld to že by ti to nevadilo vraviš preto, že si si nou istý, vieš že ťa miluje a maš v nej uplnu istotu...

hradnapani
20. okt 2014

@differentworld nuz, ale ruku na srdce. Ak by si z nej citil, ze sa s tym druhym clovek citi lepsie ako s tebou, neskrelo by ta to? Do uvahy treba vziat aj to, ze vacsina ludi neveri na priatelstvo bez sexu medzi opacnymi pohlaviami, takmer vzdy v tom budu vidiet aj ten mozny sex. (preto pisem, ze je to normalna ziarlivost). Chapem aj teba, ze tie vysluchy ta ubijaju, ale na druhej strane tato situacia vam dava zrkadlo, ze vas vztah niekde skripe. Takze je to len na vas dvoch, co s tym urobite lebo len vy dvaja viete, co komu vadi, prekaza a mozete to riesit, ak mate na to obaja chut.

differentworld
autor
20. okt 2014

@bonaqa2013 akú zmenu máš na mysli. Bol som s kolegyňou na viacerých akciách, kde bol alkohol, dokonca sme mali možnosť byť úplne sami v jednej miestnosti, nikým nerušení a mali sme vypité a k ničomu neprišlo....

mata95
20. okt 2014

@differentworld teraz ma napadlo, že taku podobnu skusenosť mam aj ja so svojim chlapom.... len to nebola kolegyna ale ešte trocha horšie, bola z mojej rodiny... všimala som si to ako si rozumeju, a proste to všetko, tiež som rýpala, lebo som to tak citila, ženska intuicia alebo čo...vždy vravel-nie, čo si, nič by som snou nikdy nemal,a td... až raz sa stalo že sa nahodne stretli a šiel ju odprevadiť domov, a neskončilo to pri priatelskom odprevadeni..... preto tvoju ženu chapem... a tá dotyčna môjho chlapa nemala v plane zničiť niekomu vzťah..proste ktomu došlo...

differentworld
autor
20. okt 2014

@mata95 to nie, ja som v našom vzťahu šťastný a spokojný a preto jej verím, že by dokázala neprekročiť hranice. Áno, vadilo by mi to, že má v práci takého človeka. Ale ak je s ním iba v práci a nikam spolu nechodia, ani sa nevyhladavaju (tak ako my s kolegynou). Tak by som to bral, že toto jej chýba, u mňa to nemá, radšej to povie kamarátovi, ok, je to jej vôla, ved každý má mať vo vzťahu trochu miesta aj na seba.

snapi
20. okt 2014

@differentworld Ak by si mi povedal, že odídeš ak neprestanem so sénami, tak by som ťa rovno kopla do zadku..Jasné, že žiarli. Napísal si veľmi málo a nemáme jej pohľad na to, aby sme vedeli prečo tak žiarli. koľko času tráviš s kolegyňou? píšete si po práci? voláte? víkendy? hovoríš o nej doma? Môj priateľ má tiež najlepšiu kamošku ženu, nemám ju rada, ale nie kvôli tomu, že je jeho kamoška, ale kvôli tomu, že mi proste nesadla ako človek. Tiež som robila žiarlivostné scény, až kým nás nezoznámil. Dokonca mi je jasné, že si s ňou v mnohých veciach rozumie viac ako so mnou, ale je mi aj jasné, že by s ňou žiť v partnerstve nemohol...A teraz mi je jasné prečo 😉 . Bolo mi to ľúto a bolo mi smutno, že si s ňou rozumie v niektorých veciach viac ako so mnou a nechcela som si to pripustiť, tak som robila scény. Ale priateľ to výborne zvládol, pomohol mi pochopiť, prečo je vlastne so mnou a ona je kamoška..Ale rozhodne je blbé, ak dáš prednosť kamarátstvu pred manželkou. Aspoň kým je ona vo fáze žiarlenia. Môj priateľ s kamoškou celkom dosť obmedzil styk, kým som si uvedomila, že nemusím žiarliť. Teraz nemám problém aj keď spolu trávia víkend. Z tvojho príspevku mi to vyznie fakt tak, že manželka je momentálne tá druhá a tá zlá, lebo vy máte kamarátstvo, ktoré predpokladám, že trvá kratšie ako tvoj vzťah s manželkou....

bonaqa2013
20. okt 2014

Aj na mňa sa v práci nalepil jeden kolega. ja som ho brala ozaj ako kámoša, len on mňa akosi viac. Potom som z práce odišla. Pri kamarátstvach muža a ženy vždy to jeden berie troška inak.

differentworld
autor
20. okt 2014

@snapi kontakt s kolegyňou mám iba v práci. Potom nie. Neuprednostnujem ju pred manželkou. Som každý deň doma z práce, aj napriek tomu, že viem, čo ma doma čaká....Zoznámiť ich? Mal som takú myšlienku. Obe to zamietli....prečo? Lebo nechcú.

bonaqa2013
20. okt 2014

@differentworld no akosi mlčíš o deťoch. Zámerne?

differentworld
autor
20. okt 2014

@bonaqa2013 prepáč iba som zabudol napísať. Máme 1 dieťa.

mata95
20. okt 2014

@differentworld ty si presne ako ten môj, presne tie iste slova, šťastný a spokojny, len tá žiarlivosť ma ubija... ach jaj, radšej by som pisala s tvojou ženou ako s tebou,jej radiť by bolo lahšie ako tebe... 😉

differentworld
autor
20. okt 2014

@mata95 a čo by si jej poradila?

mata95
20. okt 2014

@differentworld a ta tvoja kolegyna akože prečo odmieta zoznamenie??? ked je to "kamoška" tak nebude mať problem zoznamiť sa stvojou ženou a ty budeš mať priležitosť dokazať jej že ona je pre teba ta najdôležitejšia... keby mal môj maťo v dnešnej dobe nejaku kamaratku ktora by mna nemusela tak to by len videl...

bonaqa2013
20. okt 2014

@differentworld koľko má rokov? Vieš o tom že aj jemu ubližuješ - vtedy keď máš s manž. výmenu názorov. Dieťa to vníma, napatú atmosféru...

janinah
20. okt 2014

a kolegyae je nezadaná,predpokladám.....tvoja manželka robí to,čo by robilo 90% žien,chce predísť tvojej nevere...ani sa jej nečudujem

differentworld
autor
20. okt 2014

@mata95 Prečo mi nedáš otázku naopak? Prečo sa s ňou nechce stretnut moja žena?

mata95
20. okt 2014

@differentworld čo by som jej poradila??? ti nepoviem a snááád jej to niekto rozumny poradi alebo nato pride sama, nech sa uvedomiš aj ty... teraz už len tolko že vam obom držim palce...

differentworld
autor
20. okt 2014

@janinah aj to je názor....

mata95
20. okt 2014

@differentworld tak prečo sa snou nechce stratnuť tvoja žena???....

differentworld
autor
20. okt 2014

@mata95 vidiš, pisat viete, ale praktická rada žiadna. Ok, lebo som chcel ist aj psychologovi aj do poradne, všetko odmietla. Aj tak dakujem za nazor.

differentworld
autor
20. okt 2014

@mata95 Pretože by ju zabila, pretože je to pre ňu rozvracačka manželstva ku... a pi...

snapi
20. okt 2014

@differentworld no pokúšaš sa stavať do role obete, ale uvedom si, že nie si žiadna obeť. Treba o tom hovoriť, riešiť, skúsiť sa zamyslieť nad tým, prečo manželka tak žiarli. A nie si povedať ako to teba ničí. aj ju to zjavne ničí.
A ja celkom royumiem, prečo sa s ňou nechce zoznámiť tvoja žena, ale nerozumiem, prečo sa nechce zoznámiť tvoja kamoška...