Je podľa vás normálna reakcia muža, keď mu poviem, že synovi som na krku na jednej strane našla hrčku, možno sú to zväčšené uzliny. Povedala som mu, že pre istotu nech ho zoberie zajtra k lekárovi. Pracuje z domu. A on sa začal so mnou hádať, že čo preháňam, že to je normálne. Mám týždeň počkať, či sa to zmení. Keď som trvala na tom, že tento týždeň tak začal vrieskať, že dobre pôjde s ním v piatok k doktorovi a že tam bude za debila. Kto normálny ide hneď s hrčou k doktorovi. Pridal pár pekných nadávok a išiel spať. To vážne preháňam? Tiež by ste dieťa iba týždeň pozorovali? Alebo je podľa vášho názoru lepšie ísť hneď? Poprosím urážky a iróniu si nechajte pre niekoho iného. Ja som rozhodnutá ísť v piatok s ním k doktorovi. Len či aj podľa vás preháňam ako ma presviedča.
Kludne by som tyzden pozorovala, ako sa to bude vyvijat. Ake su velke tie hrcky? Su bolestive? Makke/tvrde? Fixovane alebo volne pohyblive voci spodine? Ako dlho ich uz ma? Neprekonal nejaky infekt? Nemal kliesta...?
Má pravdu, počkala by som.
Aj ked nesuhlasi a chce cakat tyzden,da sa to povedat slusne a nie takto vystrajat. To nevie normalne debatovat? Ja by som teda necakala a takato reakcia by ma velmi sklamala,nie to,ze ma iny nazor,to by mi nevadilo. Ale to ako vystrajal a nadaval
Kludne to mozu byt zvacsene uzliny. Na Tvojom mieste by som zavolala dr, popisala situaciu a dohodla sa s nou na dalsom postupe.
Zavolala by som doktorke.
Zavolať lekárke, popísať problém a následne ak bude treba, odbery urobiť. Neišla by som s inak zdravým dieťaťom k lekárke. Zbytočne chytí nejakú chorobu. Riešila by som to najskôr telefonátom. A áno, uzliny su celkom bežné a majú mnoho príčin, našťastie väčšinou úplne banálnych. Tak zatiaľ určite kľud.
@abbey1 ďakujem, zajtra zavolám a podľa toho sa zariadim. Som sa nalakala tak som možno panikarila
@marca12 on nevie problémy riešiť kľudne, keď mu v niečom neustupim, tak hneď krik a nadávky, bohužiaľ. Ale pre mňa je dôležité aby bol syn v poriadku, nechcem týždeň nad tým dumat či je to ok ale radšej to riešiť hneď
@mimi3008 má jednu väčšiu na pravej strane, práveže nebol chorý ani kliešťa nemal. Neboli ho to.
Radsej panikarit a dat hned skontrolovat ako cakat a trapit sa
Možno ste reagovali obaja trochu prehnane. Predpokladám aj keď ma Ho tak pracuje.... Zajtra by som zavolala lekárke, opísala problém a podla toho sa zariadila.
@marca12 ja som ten typ, že všetko riešim radšej hneď ako čakať a trápiť sa.
On to vie a vždy sa na mňa rozčúli
Vies, v dnesnej dobe, ked vidis vselijake diagnozy aj u malych deti, si nemyslim, ze to je prehananie. Radsej ist a vysetrit, ako potom lutovat. Tiez sme mali v rodine ochorenie, ktore zacalo hrckou a dotycny tu uz nie je.
@sojorez no toto čítať nechcem, verím,že bude všetko ok
No vykrikovať nemusel ale kvôli zväčšenej uzline ak inakšie problémy (zvýšená teplota, kašeľ, vyrážky atď.) nemá sa mi zdá zbytočné.
tiež by som počkala - aj týždeň...
ale zas nadávať manžel nemusel - to sa nepatrí...
@deti95060810 videl že som vystrašená a on ešte na mňa nakrical, nadal škaredo a urazený išiel spať. Tak ja potrebujem podporu a ešte mi urobí nervy. Ok, zajtra si zavolám.
Preháňaš, tiež by som mala nervy. Ja mám zväčšené uzliny každú chvíľu, otravovať tým zakazdym lekárku, tak by kvôli mne už dala zúfalá asi výpoveď. A áno, bude za debila. Pri dnešnom vyťaženom zdravotníctve sú poniektori ľudia fakt ako bez súdnosti.
@deti95060810
Ja ho úplne chápem, tiež by som vyletela. Keby to bolo niečo vážne, pochopím. Ale zvadsene uzliny ma každé 2.dieťa. Ona si zmyslí prkotinu, ale za blbca bude on.
@katkami123 ďakujem za názor, ale nestotožňujem sa s ním. Lekára využívam minimálne, neboj ale čo sa týka deti, radšej ísť zbytočne ako neskoro. A predstav si, že mne sa raz zväčšili uzliny a bola z toho mononukleoza
@katkami123 a má hrču na jednej strane krku, nie mierne zväčšené uzliny ako máva bežne
Je to taka chlapska reakcia. Oni nie su taki uskostlivi a precitlivili. Je to ako ked dieta spadne. Ty mu utekas pomoct- v hlave milion scenarov co sa mu stalo/ co ma zlomene.... A oni sa na tom pade rehocu ako taki. ...🤦♀️
@zuzinka888 veď hej, my ženy sme uzkostlivejsie
Môžu to byť zväčšené uzliny, vyzerá to trošku strašidelne, keď sa to z ničoho nič objaví, ale dr ti asi povie, že je to ok, z bežnej choroby. Každopádne, ja som kvôli tomu k doktorovi s dieťaťom išla a nikto ma nevysmial. Lebo som sa s tým vtedy stretla prvý krát. Možno to tvoj partner pozná, preto tak reagoval (aj keď teda zrovna kričať nemusel, no netuším ako si naliehala 🤷). My s mužom sme ani jeden nevedeli čo to má byť, takže ja som veru vyplašená utekala k dr s malou.
Synom sa robia uzlinky za ušami pri bežnej nádche, za pár dní zmiznú, naozaj by som asi pár dní pozorovala
reagoval neadekvatne on, ak aj lekarke zavolas, ziaden lekar nevysetri hrcku na dialku, zavisi aka je to hrcka, robia sono, odbery, na zaklade toho vedia usudit, ci ide o reaktivnu uzlinu, ak si nevie rady pediater, tak posiela na hematologiu, kde robia detailnejsie odbery
a hlavne, ak je to novy nalez a predtym si sa s tym nestretla
A budem rada, keď ma aj ukludnite, že to nemusí byť nič zlé. Hrdlo ho neboli.