Je morálne zlé predať rodine auto za vyššiu sumu?

22. máj 2022

Je podľa vás morálne zlé predať súrodencovi auto za vyššiu sumu, ako bola nákupná?

lubka261
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
stanulienkat
22. máj 2022

Tk sa fakt pytas? Hanba by ma fackovala.

beata_k
22. máj 2022

Moralne ano, je to zle.

lejusinka
22. máj 2022

To uz je na tvojom svedomi :D ale zase aky dopyt taka ponuka

luccija
22. máj 2022

A vedia o tom koľko bola nákupná cena🙂

sasha10
22. máj 2022

Tu ide skôr o to že cena áut išla rapídne hore, tak ako aj nehnutelnosti a podobne. Takže zase nerobme z toho vedu. Predala by som auto asi v takej hodnote aku momentálne na trhu má. Inak by som radšej predala do bazáru alebo cudziemu. 🙂

maranta_leuconeura
22. máj 2022

Nie, je to o tom, ako sa dohodnete. Ved ceny aut isli tak hore, ze nase ojazdene ma stale rovnaku hodnotu ako malo pred x rokmi a praveze drahsie nie je len vdaka tomu, ze sme ho ,,zhumplovali". Inak znami predaval auto za viac ako pred rokmi kupil a to ho tiez normalne pouzival, takze je starsie a v horsom stave ako pred tymi rokmi za nizsiu cenu, ale taky je trh 🤷
Byty tiez nemladnu a su stale drahsie.

rikarika
22. máj 2022

A co je na tom zle? Hadam bratovi nedrzali zbran pri hlave- kupa alebo smrt. Ked chce nech brat kupi, ked nechce, predaj inemu kupcovi....

autor
22. máj 2022

Lebo ide o to, že môj muž si kúpil auto zo svojich úspor ešte pred manželstvom a rozmýšľal, že by ho predal a švagriná - jeho sestra ho začala presviedčať, že auto kúpi, ale len za sumu, za akú ho kúpil pred rokom a pol on, lenže odvtedy autá zdraželi, všetko zdraželo a on do toho auta vrazil veľa peňazí, kupoval pneumatiky lebo k nemu neboli, nové brzdy, trysky, menil čelné sklo a keby jej ho predá za jeho nákupnú sumu, tak by podľa porovnania s inzerátmi prerobil takmer 5 000€ a my už potrebujeme väčšie rodinné auto. Ona mu nato povedala, že je morálne zlé predať auto rodine za drahšie ...

kitycat
22. máj 2022

No, predavat rodine by som nechcela uz len preto, ze sa moze pokazita budu to riesit s vami, ze ste ich nebodaj oklamali..

babovka2321
22. máj 2022

No podla mna ak by bolo realne predat to za taku (vyssiu) sumu cudziemu, lebo tak sa teraz pohybuju ceny, tak ak to chce surodenec, tak kludne nech tolko zaplati.

Zas ked kupis nehnutelnost za 100000 a o par rokov sa predavaju za 200000 a chce to kupit rodina, tiez nemozu ocakavat, ze im to predas za povodnu cenu, len aby si na nich nezarobil/a.

autor
22. máj 2022

@babovka2321 no presne toto aj ja hovorím, ale my sme teraz zlí, lebo si myslí, že chceme na nej zarábať a už do toho aj svokru zapojila, nech nám dohovorí.

nwnw
22. máj 2022

Ved nech svagrinej povie, ze ma lepsiu ponuku od ineho kupca. Ja neberem ohlady v tomto ani na rodinu. Nie som armada spasy. Maju rovnaku moznost si kupit. Za dobrotu na žebrotu.

ceklis
22. máj 2022

Nech jej povie cenu takú ako chce za to auto. Bud ho kúpi alebo odmietne. Normálne ma možnosť, čo je na tom? Ak potrebujete peniaze, vysvetlite jej situáciu a rovno povedzte že to predáte cez bazos. Pochopí to ak je normálna. 5tis je veľa a ak je možnosť to predať za vyššiu cenu, predajte cudziemu.

rora
22. máj 2022

Neni na tom nic zle predavat svoj majetok za cenu, aku potrebujete/chcete vy. A ze by to kupil niekto z rodiny je nepodstatne, ak chcu zohnat lacnejsie tak nech pozeraju ine ponuky. Ako fakt davat nieco vyrazne lacnejsie len preto ze je to rodina? Pokial by vam to bolo financne jedno je to šumafuk... ale pokial to clovek potrebuje, preco mat vycitky, nech kúpi cudzí a hotovo

maciatkolulu
22. máj 2022

@maranta_leuconeura to fakt porovná byt s autom👍👍👍👍

autor
22. máj 2022

@luccija ona je taká prefíkaná, že si našla inzerát v čase kúpy auta a teraz to na nás vytiahla, že má uložené, koľko to auto stálo.

babovka2321
22. máj 2022

Nikto ku nenuti to auto kupit. Ak ho mozte predat za taku cemu niekomu inemu, urobte tak. Ona nech si kupi tiez od cudzieho.

michaelam2
22. máj 2022

Uz len kvoli tvojmu poslednemu komentaru by som jej to auto nepredala…nahodou sa daco s autom stane a zas zacne vymyslat …povedzte ze potrebujete peniaze na nove a preto predate toto niekomu inemu za aktualnu trhovu hodnotu

didi2102
22. máj 2022

Za daných okolností by som rodine auto nepredala, povedala by som že peniaze potrebujeme na nové auto , aj 1000€ k dobru je pre nás veľa, nech popozeraju iné, cenu nezmeníme bodka, takto sa budete doťahovať a vy budete zli

mandzula
22. máj 2022

V prvom rade by som auto nepredavala rodine, za ziadnu cenu.

autor
22. máj 2022

@kitycat ja som jej to povedala takto, že čo keď sa do mesiaca pokazí, kto potom za to bude môcť a ona že by nikdy neobviňovala brata, že jej predal pokazené auto, ale to tvrdí teraz ...

luccija
22. máj 2022

Povedz, že ste do auta investovali a rodine nepredate, lebo o mesiac povie, že toto bude musieť meniť a ďalšie výdavky, čo ste jej to predali s rodinou sú najväčšie problémy.
Je smiešne, že do toho zatiahla svokru a pod...auto predajte niekomu inému ani sa s ňou o tom nerozprávaj.To, čo chce ona je nepodstatné vy predávate...

lubka261
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
lubka261
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
luccija
22. máj 2022

A inzerát koľko stálo auto predtým nech si odloží na pamiatku je to úbohé.Hovorim Ti s rodinou najhoršie kšefty nikdy viac

viestta
22. máj 2022

Vzhľadom na to, že ceny jazdenie teraz stúpajú, je úplne bežné, že sa jazdenku predávajú drahšie ako boli kúpené pred par rokmi. Ci ho predáš súrodencov s ohľadom na súčasný vývoj cien je už len na tvojom zvážení. Ak súrodenec akceptuje, súčasnú situáciu na trhu je to úplne v poriadku. Ak nie, tak tiež. Predaj je iba a len o dohode obidvoch stran

janinah
22. máj 2022

Vlastnej sestre by som auto dala,nie predala,ak by ma tlačili financie,tak max. za polovičnu sumu ako cudziemu.Že ťa hanba nefackuje.To už rodina nič neznamená? asi nie,len peniaze vládnu svetom...a potom sa čudujeme,že vzťahy sú na ho-no.

lubka261
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
sense
22. máj 2022

Pozri, auto sa opotrrbovava, zas na druhej strane kúpil chlap pneumatiky,menil veci atď.
Nie je povinný auto predať sestre. Takže môže kľudne povedať že máte iného kupcu, alebo auto predávate za tu alebo onú sumu. Ak chce nech berie ak nechce nechá tak.