Hranie na city

16. dec 2022

Mam vzťah,skoro rok..stále sa spoznávame.. no vadí mi ako mi môj priateľ hovorí ze ak by som ho nechala,tak by bol,citujem, v prdeli,opustil by sa,chlastal by ,išiel by dole.
Mne to príde ako by ma držal pri sebe,vydieral, hral mi na city.Možno to tak v danej chvíli ani nemyslel, no viem ze som ho dostala z depky,po rozchode,a viem ako bol dole...
No teraz sa cítim uvaznena, že nemôžem nič vo vzťahu lebo som za neho zodpovedná

.a nechcem mu ublížiť

viestta
16. dec 2022

Neviem, mne sa zdá, že ťa ma ako acyrpirin na predchádzajúci vzťah. Keď ho nechas, nájde časom iný acyrpirin. Ale toto by ma netrápilo. Trápilo by ma, že vôbec používa citové vydieranie ako "pracovnú metódu". Toto zrelý a sebevedomy jedinec nerobí. Dakde bude pes zakopaný. Ja by som bola v strehu.

beata_k
16. dec 2022

No ked prezil predchadzaju rozchod, prezije aj ten vas.

autor
16. dec 2022

@viestta aj som v pozore,jasne..nemam dvadsat...Viem ze ma ľúbi, chce so mnou zivot,budúcnosť...mame obaja co to za sebou,on je ten co vo vztahu miluje viac..(vzdy je jeden co lubi viac)len tieto reci,vyznania,lasky mi dost prekážajú

zmrzlinka2021
16. dec 2022

Ja na tvoom mieste by som velmi zvaovala, ci pokracovat vo vztahu s takym clovekom. Ak uz teraz ma take tendencie manipulovat s tebou, nie je to OK.
Na zaciatok by som mu to pravdaze povedala, ze toto co povedal sa ti nezda v poriadku, a nechces aby on bol na tebe zavisly. A hlavne ho pozoruj, bud sama sebou, a bud velmi, velmi vsimava.

autor
16. dec 2022

Zvazuje ma to..
A to sa nechcem rozísť, no stále je to u mňa o spoznavani..a takéto reči ma zvazuju a vadí mi to

zmrzlinka2021
16. dec 2022

@autorka
POvedz mu, ze ti to vadi - a uplne priamo. Nikdy, skutocne nikdy neskryvaj svoje myslienky a pocity. To zial robia mnohe zeny a potom, ked po rokoch zo strachu pred samotou sa vydaju a maju deti, az vtedy začne rošáda...

autor
16. dec 2022

@zmrzlinka2021 upresnim...povedal to v rámci vyznania vzájomnej lasky...len ja nepoužívam taketo silne slova

viestta
16. dec 2022

Mne by blikali kontrolky, vyznania sem, vyznania tam, niečo s nim nie je v poriadku. Kto vie prečo ma toho toľko za sebou... Nie je pravdepodobné, že by stretol samé mrchy a preto bol sám.

autor
16. dec 2022

Príde mi to ako hranie na city toho druheho, hoci to tak nemusel myslieť

zmrzlinka2021
16. dec 2022

Tak normalne ho prerus vtedy a spytaj sa ho, ci sranduje alebo to hovori vazne. A ked to mysli vazne, vysvetli mu, ze taky postoj sa ti nepaci a vyvija to na teba tlak.

autor
16. dec 2022

@viestta mrchy nie.

Jedno nevydarené manželstvo

autor
16. dec 2022

@zmrzlinka2021 drbnem mu po hlave večer...😀srandujem,ale citim sa tlacena do vzťahu tymitto slovami,ja ho mam rada ale mne toto hra na city,

autor
16. dec 2022

Mam ho rada,a je nám fajn.
Len toto je také hrrrrr na mňa.. neviem ci mi rozumiete, ale nechcem byť zodpovedná za šťastie a život druheho človeka.
Mne stačí ze som zodpovedná za životy svojich deti

viestta
16. dec 2022

Nevydarené manželstvo malo nejaký dôvod. Vinní bývajú obaja, aspoň zvycajne, ale niekde to začalo skripat. Keď si ta jeho nenarazila milenca, tak bolo niečo prečo to nevyšlo. A ak si aj milenca nasla, tak niečo v poriadku asi s tým vzťahom nebolo. Mozno jej nedal dýchať, presne takými "vyznaniami". Pri "použitom tovare" treba byť obozretny. Nie, žeby pri nepouzitom nebola opatrnosť na mieste, ale toto by mne osobne vadilo v každom prípade.

autor
16. dec 2022

@viestta hej, ved to aj tak beriem, tiez som rozvedena a obaja sme boli na vine..u nich údajne ona kaslala na neho a on sa flakal s kamosmi(citujem jeho rodinu)..jeho ex zacala tancovat pri tyci v nemecku potom.
😀nechcem sa rypat v minulostí, kazdy mame co to za seboua mame sancu na novy zivot,aj on mna moze sudit....no toto sa mi nepaci co hovorí

mandzula
16. dec 2022

Ani mne by sa to nepacilo, toto vyzrety, vyrovnany chlap z ust nevypusta.

autor
16. dec 2022

@mandzula ze??je to take detinské hranie na city...ci uz vedome alebo nie

aniele
16. dec 2022

Za jeho život je zodpovedný len on sám. Bodka! Ty len za ten svoj a teraz za deti. A keď budú dospelé, tiež prevezmú zodpovednosť za vlastný život (ak ich správne vychováš).

mandzula
16. dec 2022

@autor take volake nemuzne a vydieracske.

autor
16. dec 2022

@mandzula ano presne, doslova

deti95060810
16. dec 2022

tiež by mi už blinkali kontrolky...

drzaopica
16. dec 2022

Nemám rada takéto kvetnaté reči.Ale sú ľudia, ktorí sa takto opúšťajú po rozchode tu nie si zodpovedná za jeho pocity

mandzula
16. dec 2022

@autor moj manzel mal takehoto otca, nenavidi to tak, ze mi na zaciatku vztahu povedal, ze ak by som mu nieco take povedala (nie je to moj styl), okamzite by to so mnou skoncil, lebo sa mu to fakt hnusi.

autor
16. dec 2022

@drzaopica my sa nerozchadzame,spoznavame sa stále ale hrozne ma to ovplyvnilo co povedal

negymama
16. dec 2022

"on je ten co lubi viac"
Si na velkom omyle. On ta nelubi viac, len je viac nezrely a priputany...ale nie k tebe ale ku svojmu egu. ma strach byt sam sebou, preto potrebuje niekoho putat citovym vydieranim, citove vydieranie je aj "love bombing" prehnane prejavy lasky.

autor
16. dec 2022

@negymama mozno ano,mas pravdu...pozriem si aj prispevok..Mam trosku nadhlad ,preto si rada vypocujem ine nazory a skúsenosti..a ďakujem vopred 🙂

negymama
16. dec 2022

pre zaciatok by si mala vediet ze laska sa nedeli na vacsiu a mensiu, ale na skutocnu uprimnu bezpodmienecnu a potom taku co si kladie podmienky alebo vydiera.

Ano sme ludia, obcas si zaklameme, nieco prezenieme, ci spravime v laske hlupost. Ak to nie je vela a casto, tak to laska ustoji. Ty musis vediet, alebo skor citit, ako je na tom vas vztah. Uz to ze ti nejake spravanie partnera sposobuje diskomfort, nevolu a pocit ze si niekam tlacena...je varovny signal. A varovne signaly malokedy sklamu.

toskanka
16. dec 2022

Podľa mňa tvoj partner vyvoláva v tebe tieto pocity nevedome. Nespajala by som si to s vydieraním alebo manipuláciou. Je to skôr prejav psychickej lability. Ale chápem tvoj postoj.

autor
16. dec 2022

@toskanka ano,toto si tiez myslím, nerobí to vedome..skor sa mi tym snaží povedat ako ma ľúbi no vo mne to vyvoláva opačne pocity,citim sa zodpovedná za jeho život, jeho šťastie a kedze k tomu vztahu,laske,pristupujem opatrne, ubija ma to svojim spôsobom