Prajem pekný večer. Dnes som sa s manželom veľmi pohádala ohlasom jednej veci a potrebujem nestranný pohľad na vec. Jedná sa o situáciu v rodine, kedy nám včera švagrovci oznámili, že čakajú bábätko, veľmi sa s nimi tešíme. Avšak večer volala manželovi svokra či už vieme tú novinu , plakala do telefónu akí sú všetci nesmierne šťastní (ona, svokor aj mužova babka, všetci žijú v jednej domácnosti),ako všetci plačú od radosti a takíto šťastní už hádam ani neboli. Manžel telefonoval pri mne a tak sa rozhovor nedal prepočuť. Daný telefonát sa ma veľmi dotkol, nakoľko máme 2 deti (10 r a 1 rok) a pri oznámení mojho tehotenstva sucho poznamenali, že však super. Nakoľko sa ma to dotklo, potrebovala som sa vykecať a počuť názor najlepšej kamarátky, krstnej mame našich deti. Svagrovcov nepozná, bývame od nich 200km a videla ich iba na našej svadbe. Je to veľmi doveryhodna osoba a viem, že čo si povieme zostane len medzi nami. Manželovi som povedala ako ma prístup jeho matky zamrzel a ze som sa potrebovala niekomu nezainteresovanemu zdôveriť. Na to ho chytila zlosť, prečo to každému vykecavam, že je to hlavne vecou úcty voči svagrovcom a preto mi nevravi veľa informácií a už ani nebude. Za to ze som danú vec kamoške povedala som sa ospravedlnila, no zar som mu vysvetlila že sa ma dotkla situácia s tekefonatom. Neviem co si mam teraz myslieť keď som sa dozvedela ze veľa vecí mi nehovorí aby som sa náhodou neprekecla. Nemyslím si ze veci roztrubujem do sveta, s veľa vecmi sa zdoverim iba dotyčnej kamarátke no teraz mi beha po rozume ako mame fungovať keď si budeme zatajovat veci? Doteraz všetko stalo na našej úprimnosti a vzájomnej dôvere no po dnešnej hádke začínam mať pochybnosti.
Poznáme a tvoj muž sa chová ako malé decko.
skus nevraviet muzovi o com sa zdoveris kamaratke...
moc to prežívaš... odporúčam sa od takýchto vecí sa odosobniť a brať to ako len ako fakt. napr. moja svokra mi povedala že ona by aj niečo mojim deťom kúpila - rozumej jej vnúčatám, ale ona vôbec nevie koľko majú rokov 🙄😨.... a takýchto príhod je habadej...
neber si to tak k srdcu a nehovor muzovi o com sa bavis s kamoskami, ci uz sa bavite o osobnych veciach alebo aj o nejakych banalitach, privelmi aj on toto preziva, ta jeho reakcia podla mna bola neprimerana, nechaj ho nech vychladne
o com sa bavis s kamoskou, predpokladam najlepsou, je len a len tvoja vec. Len tak mi napadlo, ze ci sa svagrovcom dlho nedarilo a preto su vsetci taki stastni? V kazdom pripade, muz by mohol prejavit empatiu smerom k tebe a tvojim pocitom a nie ta este glbat za to, ze sa vyrozpravas kamoske..
@lucinika ale prosim ta,tak sa ta to dotklo,mala si to povedat muzovi a nie sa hadat kvoli tomu. Bed on nemoze.za ro,ze jeho matka neskace 2m od radosti z vasich deti. Asi si velmi citliva a privelmi riesis a preto tu nemoze vsetko povedat. Ale vies,co tvrdia odbornici na vztahy? Ze nie je spravne uplne vsetko zdielat s partnerom. Partneri maju mat aj nevinne tajomstva a 13.komnaty. urcite ti podstatne veci hovori. A chapem aj ako sa citis. Moja svojra zakazuje mojmu,aby mi nehovoril,ked aa nieco u nich v rodine deje. Drzia si to pod zamkom. Jasne,ze mi velakrat povie,ale vela veci si asi necha aj pre seba. Bolo mi to luto niekedy,ale respektujem to a hlavne nehadame sa kvoli tomu. On nemoze za to,ze jeho matka nie je zdielna so mnou,ale hlavne,ze o druhych chce vsetko vediet.
@lucinika jak keby som citala o sebe 😁 aj ked ky mame trosku inu situaciu ale zabav sa ...my mame 2 deti 9r a 1,5r byvame v jeednej dedine so svokrovcami a svagrovcami (tí este nie su zobrati no vsak byvaju u svokrovcov on 25r a ona 20r) kedze svagor je na misii tak na vianoce bola u nich sama doma s nimi a prisla tam aj moja 9r dcera a tá mi referovala situaciu...svagrina dostala tajny darcek knihu pre tehotne od jej buduceho tak vraj so svokrou hnozne plakali od stastia a vraj si vypchala tricko akoze ma brucho a robila sa ze uz caka a hladka si ho 🙈😁 to mi potom aj svokra hovorila ...no viac uz nepotrebujem vediet 😁😁😁 a nase deti samozrejme staci ak ich vidia raz za par tyzdnov (byvame 2km od nich) 🙏🙈😁
@hariet problémy nemali, iba nechceli mat bábätko skrz toho ze bývali u svokrovcov, kde by nemali žiadne súkromie a navyše na rovinu povedali ze im to na čas vyhovuje nakoľko im nemusia nič platiť (energie, stravu ani auto nakoľko využívali svokrove firemné). Svokrovci su pri peniazoch, radi si vypijú, aj švagrovci sa s nami zhodli ze majú očividne problémy s alkoholom. Teraz si aj oni kúpili dom a idú do svojho co im veľmi želám. Bola chyba ze som mužovi povedala o telefonáte s kamoškou. Naozaj ma teší ze budu mat bábätko len ta reakcia svokry a následne muža. A áno priznám sa, keď sa jedná o naše deti som precitlivena.
@sofinka156 moja svokra o naše deti nejaví tiež extra záujem. Keď som mala ísť do pôrodnice, manžel ju asi 3 mesiace predtým poprosil ci by v tom čase keď budem v nemocnici nemohla prísť ku nám pomôcť mu. Svokra nepracuje, živí ju manžel a jej záujem sú len výlety, kaderník, nechty a nakupovanie. 2 dní pred plánovanou sekciou mu oznámila že nepríde lebo si zajednala v tom čase zájazd... Keďže sa vidíme iba keď chodíme k nim my (snažíme sa aspoň raz za mesiac) dcéra nie je na nich naucena, potrebuje aspoň polhodinku keď sa rozpozera a potom ide aj na ruky. No oni ju hneď schmatnu, pričom sa mala rozplače a už je zle, lebo s nou nechodím podľa svokry do spoločnosti 🤦♀️
@sofinka156 to preco nesla k svojim rodicom?
@sofinka156 toto fakt nepochopím, môžu byť radi ze majú krásne vnúčatá, samozrejme aj z bratovej strany ale je na hlavu uprednostňovať ich pred ostatnými
@lucinika Ja si myslím ze si mu to nemala hovorit. Jeho sa reakcia rodičov určite dotkla viac ako teba, je mu trápne a berie to ako osobnu vec a ty si to niekde "roztrubila". Skus to neak odčiniť, nech vie ze ta to naozaj mrzí a ze to už nikdy nespravíš. Ja mam svokru ježibabu tiež sa na ňu požalujem niekomu inemu ale určite by som sa mužovi s tým potom nepochvalila😬. Ja inak chápem ze ta správanie svokry zamrzelo, ved koho by nie? Ale nie si v pozícii hrať sa na obet- tou je tvoj muž, on nech rozhodne ako sa k nim bude správať ako to celé spracuje, či to hodí za hlavu alebo na nich zanevrie.. Proste to je vec ktorú má v rukách ON a ty by si mu do toho nemala hovorit jedine ho podporiť.
Kašli na to. Nie každý rodič prechováva ku každému svojmu dieťaťu rovnaký vzťah. Stačí iná povaha, iná životná situácia, iná nevesta a odchýlka je na svete. Nehovoriac o tom, že svokrovci popíjajú. Nevieš, v akom stave svokra volala. Možno už pooslavovali. Človek v nálade má sklony preháňať.
Manželovi určite nemusíš referovať všetko. Sama vidíš, že to nerobí dobrotu. Navyše to vyzerá tak, že máte na jednu vec dva pohľady. Kým ty si myslíš, že nie si utáraná, on ťa vníma asi inak. Pravdepodobne to nebol tvoj prvý "prešľap". Ak ti už viackrát chcel na to čosi povedať a nepovedal, tak včera proste vybuchol. Veď aha... Včera si sa zdôverila kamarátke. Nevydržala si a rodinné problémy tu riešiš ďalej. Mne to nevadí. Nepoznám ťa. Len tvoj manžel by tým asi nebol veľmi nadšený. Nevieš, čo kedy ako od koho sa mu dostáva do uší. Popísala si tu o vás toľko indícií...
@lucinika To je prirodzené, že sa ťa to dotklo. Vieš čo, dištancuj sa od svokrovcov. A to aj s informáciami o nich. Neseď tam, keď manžel telefonuje s nimi atď. Proste nezáujem. Čím menej vieš, tým menej ťa to bolí. Lebo na toto sa priprav, že keď teraz toto robia, čo budú robiť, keď sa bábo narodí. A potrebuješ toto? Oni sa meniť nebudú, ale ty môžeš meniť tvoj prístup k nim. Toto pomôže iba jedine tebe. Preto ti toto radím, lebo bude to horšie. A tvoje deti potrebujú pokojnú, milujúcu mamu a nie nervoznú, hysterickú persónu.
A manželovi nehovor, že prečo. Keď ide k mamičke, môže ísť aj sám. Nemusíš ako poskok vo všetkom ho odprevádzať, všetko s ním zdieľať.
Jeho reakcia bola prehnaná. Radšej píš na MK svoje pocity, povedz kamarátke a manželovi nehovor iba to najdôležitejšie. Postúp na ďalší level vzťahu. 😊
Pracuj na sebe, lebo myšlienky takéhoto charakteru ťa "zožerú".
@julliska Keď si mala milujúcich rodičov, ktorí sa snažili/snažia svoju lásku medzi deťmi prejavovať rovnako, tak áno pre toho človeka takáto reakcia je potom zvláštna. Viem si predstaviť, že tieto "rozdiely" sa v budúcnosti aj budú stupňovať. Osobne si myslím, že práve takéto reakcie ľudí (uprednostňovanie jedného vnúčaťa pred druhým) je trápne. Každá jedna milujúca matka cíti, že jej dieťa je milované okolím, prostredím, kde žije, alebo nie. A keď nie je, hľadá dôvod. Či tá osoba reaguje ku každému tak rovnako, alebo len k jej dieťaťu. A keď zistí, že len k jej dieťaťu, tak áno to bolí. Môže to byť učiteľ, babka, švagriná, otec dieťaťa atď. atď. Pre teba takáto reakcia je možno normálna, pre iného je trápna táto reakcia.
Neboj, ona veď sa naučíš časom robiť rozdiely tiež ku svokrovcom a ku svojim rodičom. Však sa zbadajú.
Ona nevyplakávala, ona sa radila. A? Ty nemáš kamarátku? Ty sa s nikým neradíš?
@deti95060810 tak toto je gól 🙂
@whatever1 píšeš, že maš svokru ježibabu
@hariet Presne toto mi tiež napadlo. Ak sa švagrovco dlho nedarilo, to obrovské šťastie je prirodzené, a aj autorka by ho mala pochopiť.
@lucinika chápem, že sa ťa dotklo, že kvôli tvojim deťom sa neplakalo od šťastia, ale nerieš. Jednoducho toto býva v mnohých rodinách, že sú vzácnejšie vnúčatá od dcéry ako od syna a mnohé babky a dedkovci majú ešte iné podmienky obľúbenosti vnúčat (u nás to bola podoba do ich rodiny). S týmto nič nenarobíš, treba sa s tým zmieriť, tým, že sa budeš cítiť ukrivdená nič nedosiahneš. Dopraj, poplač od dojatia s nimi, určite tvoji rodičia nerobia rozdiely medzi vnúčatami, tak si užívaj to, čo je a nerieš tieto rodinné citovo-vzťahové odchýlky správania sa...
@lucinika ak ta to upokoji, uprednostnovanie deti alebo vnucat je v takmer kazdej rodine (naschval pisem takmer aby sa tu do mna nikto neobul). Mam to aj ja v rodine aj muz. S tym nic nenarobis, cim skor sa s tym zmieris tym lepsie pre teba. To ze si sa vyzalovala kamoske nie je vobec zle. Ak jej veris. Kiezby som mala aj ja taku ktorej by som sa mohla so vsetkym zdoverit. Cloveku to dobre padne ked sa vykeca. Muzovu reakciu ignoruj, ospravedlnila si sa a co viac treba?
Nic zle si nespravila.....Predpokladam, ze teraz je tehotna dcera...ty si "len " nevesta