Ahojte, idem sa tu vyžalovať a zároveň asi aj po radu/názor. S manželom sme sa škaredo pohádali, zas kvôli maličkosti - vysvetlím.
Manžel pracuje v druhom meste, cca 30km vzdialenom, dochádza tam autom. Ja som doma na RD. Už viackrát som mu hovorila, že keď plánuje sa po práci niekde zdržať, nech mi aspoň napíše SMS, nech sa nemusím strachovať či sa mu po ceste z práce niečo nestalo. Niekedy vedieť dá, niekedy to však odignoruje - ja som vtedy v strese, či je teda všetko Ok. Okrem toho máme aj psíka, ktorého po práci väčšinou berie on, teda keď viem že príde neskôr tak ho beriem von ja.
Dnes bol v obchode, prišiel o pol hodinu neskôr ako obvykle, vedieť mi nedal.. potom na mňa doma vyskočil, keď som mu povedala že mi mohol aspoň napísať že ide ešte po práci do obchodu, že jeho nebaví písať a dávať vedieť, že to by spravil, až keď by sa zdržal dlhšie ako pol hodinu. Že on mi nebude dokumentovat každú jednu minútu čo robí (to ale fakt nevyzadujem).
Ja neviem, fakt chcem od neho tak veľa, že by mi zavolal/aspoň napísal jednou vetou ked po práci ešte niekde ide? Ako to máte vy s vašimi partnermi? Mne to príde normálne dať o sebe vedieť, nech sa ten druhý nemusí strachovať či sa niečo nestalo.
Nie je malý chlapec,aby ti toto hlásil.ak by sa niečo stalo,tak sa to dozvieš a aj tak to neovplyvníš,ak sa už stalo.My si neoznamujeme,nekontrolujeme každý krok,už keby o polnoci jeden z nás nebol doma,tak sa hľadáme,ale zatiaľ sme tu obaja a bez potreby "hlásenia".
Tri hodiny už by som pochopila.
Hadas sa pre pol hodinu? Ja sa bezne v praci zdrzim aj dve, ked cosi surne treba, ale aby ma muz za to buzeroval. Odpoved na tvoju otazku je, ano, chces od neho vela. Nie je to normalne, co robis.
akože za pol hodinu takýto cirkus? no pomooooc.... ak štandardne chodí domov o 17 a 17:10 ho nie je, tak ber psa na prechádzku a vybavené. Keď nepríde do 18, tak asi sa zdržal v práci, v obchode alebo s kamošom na pive, keď nepríde ani do 20 tak by som mu napísala, či je ok. Miesto poďakovania, že sa ešte z práce trepal do obchodu, čo si mohla urobiť ty za ten deň doma aj 3x, ho ešte zdrbeš, že polhodinu mešká...
chudák chlap.
Neviem, keď máte takú dohodu tak by mohol napísať..odchádzam z práce idem do obchodu chces niečo?...keď to nerobieva tak si zvykni, že to ignoruje.My si píšeme po práci či niečo netreba po ceste a pod...
@sissy27
@melanta
Nebol robiť nákup pre rodinu. Bol si kupovať veci pre vlastnú spotrebu (pivo, chipsy atd). Možno aj kvôli tomu ma to nahnevalo, že keby mi dá vedieť že ide ešte do obchodu, tak by som mu doplnila zoznam - tak budem musieť ísť do obchodu ešte teraz večer.
A nie počas dňa som nemohla, mám doma choré ani nie ročné dieťa.
Stíhačka žiadna nie som, nemám nič proti tomu keď sa niekde zdrží, len teda nevidím nič zlé na tom dať vedieť. Ja som to tak stale robila a aj robím.
Aká to bola super doba, keď ešte neboli mobilné telefóny...a život normálne fungoval. Správaš sa ako mama dieťaťa v začínajúcej puberte.
Chlapi take veci neriesia. Je to ich prirodzena vlastnost. Jeho by nenapadlo riesit, ze ty meskas 1-2 hod, ci sa ti nieco nestalo. Musis si zvyknut, to ho len tazko naucis.
Dobre, si vynervovana ale naozaj pre polhodinu toto?
A čo tak mu zavolať keď mešká cca 15-20min ze kedy asi príde? 🙃
Ja som vynadala len raz keď mi muž volal čo robíme so synom, že on je už skoro doma, dve dediny od nás čo je tak Max 15min. Po pol hodine volám nedvíha, za ďalších 15 min nedvíha, potom ešte raz nedvíhal. No už som nakladala malého do auta že ho idem hľadať či sa po ceste nestala nehoda a panko si dokvitol domov že sa stavil ešte u kolegu a telefón si nechal v aute. A to som mu tak škaredo vynadala od strachu. Ale uznal že aj on by sa bál a išiel by ma hľadať už skôr 😂
Aj ak si išiel kúpiť pivo a chipsy a nie nákup rodine, tak vyčítať mu, že meškal pol hodiny je za mňa ozaj stíhačka.
Tak toto je moc za to že sa niekde zdrží je úplne v pohode pokiaľ nemeska 2 ,3 hodiny neriešila by som
existuje detské sledovanie. Aplikácia na sledovanie dieťaťa. A nemusíš sa báť 😀
@oli18 ale áno riesi..keď som minule bola večer vonku dlhšie so psom ako obvykle, tak mi napísal či je všetko Ok.. a to som zrovna mala rozpísanú SMS pre neho že teda akurát sa vraciame z poľa, že sme sa boli poriadne vybehat.. a mne to príde práveže také že ten partner dbá o toho druhého, aj tým ukazuje že mu na ňom zalezi.. proste pre mňa normálna vec.. a už keď ja to vyžadujem od neho tak už je problém.
@melanta tak zjavne si nepochopila.. mne nevadí to že sa zdržal, kľudne nech by to bola aj hodina alebo dve.. ale aby som bola v klidku že viem že je v pohode. Iba dať vedieť- nič viac.
No zjavne som ťa nepochopila, lebo takéto veci si doma ozaj nerobíme. To, že nedám vedieť, že prídem domov o pol hodinu neskôr, nevnímam ako neúctivé alebo že mi na partnerovi nezáleží. Stále som názoru, že je to stíhačkovské.
@nikdenikto volať mu zas nechcem aby som ho nevyrusovala ak by práve vtedy šoféroval. (Hands-free používať nechce/nevie).
Môj manžel chodí z práce medzi 21:23-21:27. Ak mešká co i len minútu, dá mi vždy vedieť. Z práce mu to trvá autom 20 min, ale ide po tme, cez dosť blbý úsek, kde sú nehody. My mame zvyk dohadovať sa na minútu presne, kde kto kedy bude a ak máme meškať, oznámime si to vždy dopredu. Mne to príde ako elementárna úcta a nikdy s tým nebol problém. Meskal bez oznámenia iba 2x, keď ho kontrolovali policajti a vyhadzuje im to zhodu s nejakým hľadaným Mohamedom, tak si ho neskutočne dlho vždy overujú.
Tvoja požiadavka mi príde úplne legitímna.
@ziarifka konečne žena ktorá ma chápe 😀🙈 presne tak, pekne si to pomenovala.. elementárna úcta voči partnerovi 👍
Ano, chces vela.
Polhodinu neskor??? Precitaj si statusy zien ktorych muzi kontroluju ked sa omeskaju z prace. To je psychicky teror. Ze sa bojis? Tak bud mas psychicky problem a treba to riesit alebo klames resp.manipulujes a citovo vydieras. Ved sa moze s niekym zakecat, odviezt niekoho domov, skocit do obchodu, natankovat ci trcat v zapche.
Mne keby muz povedal ze sa o mna boji lebo som prisla o polhodinu neskor z prace tak si klepem na celo ci mu nesibe. Alebo ci ma nechce kontrolovat a takto to zakryva.
@ziarifka presne tak.. a pritom vie že toto mi vadí, sem tam dá vedieť ale poväčšine to ignoruje. A pritom naozaj si myslím že napísať jednu vetu do SMS nie je taký problém - ovšem keď mi na tom partnerovi zalezi a pozerám trochu aj na to čo mu vadí/nevadí.
@ziarifka ...v bratislave a okoli by si sa tak mohla dohadovat na minutu 😁 tu sme radi ked dodrzime cca "doobeda" a "poobede". Mozes ostat trcat kdekolvek. Boli casy ked som v zapche trcala aj hodinu. Keby som stale ked sa zdrzim par minut mala pisat SMS tak uz som zrela na psychiatra. 🤪
Ja tomu vôbec nerozumiem... veď keď chcem vedieť, kedy príde manželka domov, tak jej zavolám a opýtam sa. Ak chcem vedieť, kde je, tak sa opýtam aj na to. Ak riadi auto a nechce mi dvihnúť, tak mi nedvihne a zavolá naspäť neskôr...
Podľa mňa by si si mala dať pohár vína na ukľudnenie.. lebo skončíš tak, že si kvôli somarinám zničíš vzťah.
pokračuj, dus ho ďalej, o chvíľu budeš mať od neho pokoj... a ten tvoj strach, či sa mu niečo nestalo, je patologický, rob s tým niečo. Btw, keby sem toto napísala nejaká žena, tak je tu už kopa komentárov, že chlap je manipulátor a obmedzuje jej osobnú slobodu - a ešte by to bola aj pravda
Prišiel o polhodinu neskôr a nedal ti vedieť? Ako som to čítala, tak som myslela, že to myslíš tak, že má ti dať vedieť, keď ostane v práci o 2-3 hodiny dlhšie, alebo ak ide s kolegami na kávu a na pokec po práci, alebo ide do fitka po práci. Sorry, ak by ma chlap zdrbával za to, že som prišla o pol hodiny neskôr, lebo som mu nenapísala, že idem do obchodu doniesť rodine nákup, tak. No vlastne ani neviem, čo by som urobila, lebo nemám muža na hlavu. Sorry, robiť bordel za pol hodiny kedy on robil nákup, to ozaj dosť preháňaš. Pokračuj a raz nepríde domov vôbec, kto by chcel takú stíhačku.