Financie v manželstve

14. apr 2023

Dobrý večer, ženy. Prišla som sa asi len posťažovať, resp. opýtať sa ako by ste to riešili vy. Som na RD s 1,5 ročnou dcérou, staršie 2 deti chodia do škôlky ( chodia ako chodia stále sú doma lebo sú choré ) manžel pracuje. Jeho plat je cca 2700€. On zaplatí školku ( na konci roka mu trištvrte vrátia ) inkaso a dá mi ako kedy, cca na mesiac 100-150€. Ja mám len RD(nižší). A tu nastáva problém, stále mi vykrikuje, že z toľkých peňazí musím vyžiť ( potraviny, drogéria, plienky, Nutrilon mlieko pre všetkých troch a zimných mesiacoch veľa miniem na lieky) jemu ostane cca 1500 €, ktoré minia na hlúposti, doslova hlúposti, ale sú to jeho peniaze. Ja už neviem. Včera mi vykričať, že mi nedá nič. Dostal 4 000(zdravotník) z z tých peňazí som nevidela nič! Teraz dostane dane , zasa si bude žiť jak pán a my ako žobrác. On drahé veci, ja si nakupujem v sekacoch, on najdrahšie telefóny, hodinky... Ja ? Čínsky šit! Deti tak isto, topánky z bazárov, oblečenie detto .Viem mám ísť do roboty ...ale keď mu poviem, čo s detmi, tak jeho to nezaujíma... Hovorím od začiatku roka boli dokopy možno mesiac v škôlke, dať ich nemám kde ... Ako to riešiť?

dskjhfdlkdjhl
14. apr 2023

My sme manzelia a mame vsetko spolocne-aj deti, aj peniaze, takze u nas nikdy k takejto situacii nedoslo. Takze sa skuste bez hadky porozpravat o tom, ze ako to v slusnom manzelstve ma fungovat. Na Tvojom mieste by som mu neprala, nevarila a ani ziadne ine sluzby neposkytla.

sally001
14. apr 2023

No skus sa s ním o tom takto porozprávať...my máme spoločné peniaze...u nás by to takto neprešlo že on by si míňal a nedal deťom alebo mne...môj je zas taky aby sme mali my že on nepotrebuje

sheila121
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
simik22
14. apr 2023

Ja neviem , toto nemôžu byť reálne témy, fakt...

panelacikova
14. apr 2023

ty budeš asi ďalší troll? či čo? či ďalšia naivná, ktorá má 3 deti s takýmto chlapom?
a k veci: keď som žila s ex, čiže otcom dcéry, tak mi dal toľko k dispozícii, koľko som chcela, nikdy sa nepýtal, kde a načo dávam peniaze. hoci ja som mala RD /vtedy mimoriadne nízky/ a on celkom dobre zarobil. a to bol partner, nie manžel. mám s ním len 1 dieťa, lebo to bolo moje rozhodnutie.
ale pri jednom by bolo ostalo aj v situácii, ak by sa choval tak, ako sa chová tvoj....
neviem, aké rady čakáš, ale ja by som sa naňho ani pozrieť nemohla.... skrbliť na deťoch, ak nemusí... otrasné

zenulkaaa
14. apr 2023

No ocividne je lakomy a blby, ked sa takto sprava voci vlastnej manzelke. Davat Ti 100-150€ ako nejakej chudere??? Ved su to aj jeho deti, preco im on nekupi veci? Preco neurobi velky potravinovy nakup? Do domacnosti obcas treba nieco…
Ak si mysli ze ti to ma stacit, povedz mu ze ty ides do prace a on bude doma s detmi poberat rodicak.
Pripadne, nech si vyskusa mat iba 500€ mesacne a s nimi uzivi celu rodinu.
Prepac, ale tu si treba sadnut a vydiskutovat, ak to nejde po dobrom, tak privolat si nejakeho pravnika atd. Ste manzelia, vsetko co nadobudnete pocas manzelstva je spolocne, aj jeho vyplata

autor
14. apr 2023

@sally001 nedá sa snim o Tom rozprávať, proste začne kričať, že to su jeho peniaze a hotovo !

simona1998
14. apr 2023

S takým si deti robiť … keď sme manželia tak buď mať spoločne alebo mať rozumného chlapa a každý svoj účet 😆

uglybetty1234
14. apr 2023

Navrh na sud na vyzivne na deti a manzelku. Hanba mu! Nic by som mu nedarovala drzgrosovi.

tiezjedna
14. apr 2023

požiadaj súd o výživné, to ide aj keď ste manželia... Inak vôbec nechápem, kde chodíte na takéto hrúzičky a ešte tri deti nasekať🙈

zuju2
14. apr 2023

@sally001 tak by to malo byť. To je správny chlap. Nie ako skupaň,o ktorom píše žienka. Čo je to v dnešnej dobe 100-150€ v dnešnej dobe. To ja miniem na jednom veľkom nákupe.

dskjhfdlkdjhl
14. apr 2023

No, tak evidentne blby vyber partnera, ovela horsie vsak je, ze si si to vsimla az pri tretom dietati. Ja by som s takym idiotom nebola ani 5 minut.

panelacikova
14. apr 2023

áno, začne kričať a hotovo. a iste s tým začal po 3.dieťati?

deti95060810
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
kaitlin3
14. apr 2023

Sup štvrte rýchlo, dostaneš aj na toto kocikovne po novom 🤦‍♀️ Proste si si vzala idiota

sally001
14. apr 2023

Tak mu napíš zoznam čo deti potrebujú a nech kúpi...a nerob mu teda sluzku...nech si vari,perie,žehlí sám ako ti napísala jedna žena hore...

tiezjedna
14. apr 2023

@autorka ten tvoj muž je právne nemehlo, tak aspoň ty nebuď. Ste manželia, takže nič nie je len "jeho" a peniaze už vôbec. Manželia majú voči sebe vyživovaciu povinnosť, ktorú je možné vymáhať súdne aj za trvania manželstva. Zájdi do právnej poradne alebo nájdi online

mamamasama
14. apr 2023

Ako toto riesit? Rozvodom. Ake jeho peniaze? Ved deti, aj domacnost su vase, takisto aj financie. Ja neverim, ze sa vobec pytas ako toto riesit. Kopancom do riti. Nechala by som mu deti, nech sa stara.

autor
14. apr 2023

To, že som hlúpa a mám s ním 3 deti viem aj bez vás , no človek si niekedy naivne myslí, že ten druhý sa zmení. Viem , neospravedlňuje má to, ale za deti som vďačná. On vie kde idú peniaze pretože pravidelne mu musím ukazovať George

viestta
14. apr 2023

Tie peniaze boli "jeho" aj pred detmi, aj pri jednom, aj pri dvoch. Toto si malarirsit davno.
Ale mas este sancu, poziadat aby ti sud urcil vyzivne na deti. Ano, da sa to aj v manzelstve aj ked zijete v jednej domacnosti.
To co si myslim o tvojom muzovi a, zial? aj o tebe radsej nebudem pisat. Nebolo by to vobec lichotive citanie

kristinka92
14. apr 2023

prepáč ale príde mi to ako blbosť, doteraz si bola nadmieru spokojna keď už máte spolu 3 deti??
ak je to fakt realita tak začnite spolu chodiť na veľký nakup potravín, ktoré zaplati on. tak isto si zbieraj blocky čo si kúpila deťom (od potravín po oblecenie a lieky) a chodte minimalne na polovicu, ak by to teda nechcel zaplatit len on. chlapi nie vždy vedia koľko čo stojí, keď to všetko obriadi žena dlhe roky tak naozaj nemajú ani páru čo stojí liter mlieka alebo jedny topánky pre dieta.
Rodicak by ti tým pádom mal ostať ma tvoje platby
A čim skôr chod do roboty aby si to nemusela riešiť dokola. Keď budú deti choré budete sa striedať(!) na OČR

syslik81
14. apr 2023

uz sa nezmeni .. odist od neho ak mas kam a poziadat o vyzivne na teba a deti ... rozviest sa . a radsej sama ako s debilom

autor
14. apr 2023

@kristinka92 chodíme spolu raz za mesiac na nákup veľký to su tie 100e čo som spomínala... Resp, nákup je 200e ale 100e je len pre neho ... Potom celý mesiac všetko nakupujem a dokupujem ja ...

bublinka1426
14. apr 2023

prepac s tymto muzom mas 3 deti? 🙊
lakomec vzdy lakomcom bol....to si skor nevidela jeho pristup?

panelacikova
14. apr 2023

autorka - OK, dúfala si, si hlúpa a naivná. čo máš robiť?
nájsť dobrého právnika. požiadať o výživné na deti i seba ešte počas manželstva.
deti sú malé, ostaň v manželstve, každý jeho príjem sa počíta do BSM, čiže patrí aj tebe.
tzn. jedného dňa, o 3, 5 alebo 10 rokov, keď sa rozhodneš rozviesť, polovica majetku bude tvoja, či sa to pánovi páči alebo nie.
ak máš možnosť a dôvod odísť (nový priateľ, rodičia, rodina, iná možnosť), tak odíď a rozveď sa.
ak nemáš, ostaň a platia vety vyššie...

ckocka
14. apr 2023

Niekto kto nechá zájsť veci tak ďaleko aj tak pre zmenu svojej situácie nič zásadné neurobí.

tosomja
14. apr 2023

Napíš návrh na súd o určenie výživného na deti aj na seba a výdavky platiť polovicu. Nie sú to len tvoje deti. Sú to vaše. Tak ako je váš byt, chladnička aj práčka, tak ako keď kúpiš prášok, vyperieš mu, dáš mu jesť z toho, čo kúpiš ty atď.

lienka.7
14. apr 2023

@autorka ako si si zariadila, tak mas. Neviem co iné by som ti napísala. Mas proste doma riadne hovädo, co viac k tomu dodať.👌

evica17
14. apr 2023

akoze preco ti nedava prifdavky a ani danove bonusy na deti ? ved to by malo patrit detom, tak ty platis 90% detom, nech to da tebe. a celkovo blbo rozdelene financie, tam jedine pooze ziadost na sud, ci uz o urcenie vyzivneho, alebo rovno rozvod a taktiez vyzivne.

autor
14. apr 2023

@tosomja moje nieje nič , dom má spred manželstva, aj keď sa v ňom všetko opravovali, kupovalo nové, zariadenia , elektronika atď, všetko je jeho lebo sa to platilo z jeho peňazí ...