Extrémne hluční susedia

9. jún 2023

Ahojte,
idem si sem po radu lebo už som zúfalá a asi sa zbláznim. Ako ste si poradili s extrémne hlučnými susedmi? Bývame na dedine, som zvyknutá na typický hluk - kohúty, kosačky, vlaky, ale toto svet ešte nevidel. Pristahovala sa sem rodina, povedala som si že ok, vyzerajú normálne, majú 3 malé deti. Medzi naším domom a ich býva ešte 1 sused a je tam ešte 1 prázdny pozemok. Susedia každý, KAŽDÝ jeden víkend robia párty, či mrzne či prší vysedávajú vonku na záhrade, po ulici zaparkované autá milión kamarátov, tie deti neviem kde majú. Majú veľký boom box a mikrofóny a hulákajú, ešte to aj brutálne duní, zatvorené okná nepomáhajú. Už aj teraz začali dunieť a trvá to niekedy aj do 6 ráno. Ja som tam bola už X krát a už mi ani neotvoria keď tam zvoním, sused ktorý býva bližšie k nim ako my hrá mŕtveho chrobáka a cez víkendy chodieva radšej spať k frajerke. Volala som na nich policajtov, sledovala som ich na ulici, videli policajné auto a všetko vypli a zhasli, vyšli na ulicu a tvárili sa že spali a nevedia čo sa deje, akonáhle policajti odišli tak začali hučať ešte silnejšie. Ja neviem už čo mám robiť, nedá sa s nimi v kľude skontaktovať ani dohodnúť, proste sa správajú že oni majú dom tak môžu všetko a neberú ohľad a ja sa odmietam po vyše 20r kvôli nim sťahovať. PROSÍM dá sa s tým niečo robiť? Poznáte nejakú páku čo funguje? Môžem ich nahrávať a bude to platné ako dôkaz?

oblaacik
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
autor
9. jún 2023

@oblaacik tebe by nevadilo keby celý týždeň makáš a cez víkend si chceš oddýchnuť a vyspať sa konečne a cele noci máš pocit že žiješ pri nočnom klube? Asi budeš rovnako príjemná suseda.

marca12
9. jún 2023

@oblaacik No a??? To sa mi snad sniva. To,ze niekto byva v dome,neznamena,ze moze susedov obtazovat hlukom do 6 rana!

deti95060810
9. jún 2023

videli policajtov tak všetko vypli a zhasli? to niečo nesedí...veď predsa sa videli asi navzájom, naraz ....
keď odišli policajti, a bol zas hluk. - mala si ich zas zavolať na obhliadku...
a čo nato mestský úrad, alebo ak bývaš na dedine tak starosta - skús sa obrátiť aj na nich

marca12
9. jún 2023

Jedine tak,ze budes pravidelne volat hliadku. Ja by som ich aj nahrala,nech mas dokaz. Neskusala si ist na obecny urad a nech im starosta dohovara?

domkakvet
9. jún 2023

Kto byva z druhej strany vedla nich a oproti, im to nevadi, iba tebe?

deti95060810
9. jún 2023

@oblaacik asi nevieš o čom je téma....😉

bessie12
9. jún 2023

@oblaacik ty si sa snad zblaznila, ze ?? Tolerovat v noci hlasnu hudbu az do rana do 6 hod ?? Ani do 22 hod. by som netolerovala hlasnu hudbu. Hlavne nie vtedy, ked treba skoro rano vstavat 👎

luccija
9. jún 2023

Iba, keď rušia nočný kľud..tak volaj hliadku opakovane dostanú smiešnu pokutu a budú pokračovať.

anonymanonym
9. jún 2023

@oblaacik moja sloboda konci tam, kde zacina sloboda druheho

autor
9. jún 2023

@domkakvet bývame v slepej ulici na kopci, my, sused, prázdny pozemok a oni. Dole pod kopcom ulica pokračuje a sú tam domy, neviem či je to však počuť aj tam.

leni1977
9. jún 2023

@domkakvet určite to vadí všetkým susedom, no nie každý má odvahu to riešiť

leni1977
9. jún 2023

Ja ti veľmi rozumiem.

autor
9. jún 2023

@marca12 skúšala, nič sa nevyriešilo, tvrdenie proti tvrdeniu.

marca12
9. jún 2023

Uprimne ta lutujem. To je strasne takto zit. Ja by som o 6.05 rano vytiahla kosacku,nastartovala motorovu pilu,zapla cinkular a turovala az do vecera. Este by som sa aj susedovi,ktory sa spakuje k frajerke,ponukla,ze mu pokosim pozemok a dotiahla by som tam aj ten cinkular a pred spalnovymi oknami by som cely den hucala. A pekne v intervaloch zapinat a vypinat. Na debilov len takto. Alebo zavolat na socialku,ze zuruju cele noci a mas starost o ich deti.

sardinka32
9. jún 2023

Ja to mam podobne....skoda písať. S hlucným susedom obvykle dohovor nepomoze, lebo on je presvedcený, ze si moze robit, čo chce a že to hlucne nie je a Ty más isť do hôr bývať, keď Ti to vadí (wtf a čo tak sa správať ohladuplne?!)...za nimi viac uz nechod, to máš zbytocné. Ale aj cez den sa musí sused zdrziavať vecí, ktoré nad pomery vyrušujú susedov (je na to konkretny paragraf)...ak sa jedna o hluk, tam sa meraju decibely a cez den to tusim nesmie presiahnut 50 decibelov. Skus si sama pomerat a ked zistíš, ze je to 50 a viac, tak si musis zabezpecit cloveka, ktorý Ti to pomerá a da štempel a to uz by bolo aj na súd. Ak by to aj bolo menej, tak más moznosť napísať sťažnosť na obec, starosta by to mal riešiť...ideálne, ak by sa ozvali viacerí. Hluk sa šíri aj z kopca, takze mozno treba obehať ludí pod kopcom a opýtať sa. Ak by ste napísali hromadnú sťažnosť, tak to by bolo najideálnejšie.

domkakvet
9. jún 2023

Tak to nic moc, odhlucnit dom by som poradila.

poppy22
9. jún 2023

ak do nich netrafi blesk,tak sa obavam,ze pre svoj klud sa budes musiet odstahovat...potom ale nezabudni dom predat rovnako hlucnym ale k tomu este aj spinu zboznujucim zaujemcom-ako podakovanie party susedom ale aj tomu zbabelcovi-ved on nebude donekonecna chodievat spavat k frajerke...rada by som ti poradila a utesila ta-ale kedze viem,ze ani my sme si nepomohli so susedmi v panelaku,tak som realista..pretoze zjavne maju dotycni party ludia znamosti aj na policii..a starosta mozno dostane nieco do vrecka...a ak by ich aj niekto usmernil,tak si prichystaju nejaku pomstu na vas...

queen_mary
9. jún 2023

@oblaacik sloboda jedneho konci tam, kde zacina obmedzovay slobodu druheho. Ze no a. Dufam, ze na takych susedov natrafis hehe, ked teda mate prachy na dom 🤣

lienka_anulienka
9. jún 2023

My sme sa takto 2 mesiace dozadu sťahovali...ale našťastie len z bytu do iného bytu a tiež presne kvôli takým susedom ... dokonca tí boli len v podnájme...4 mesiace sme upozorňovali, ich, ich prenajímateľa...nič..ci sme chceli ci nie museli sme ísť preč...ono to nie je o tom, žeby sme nezniesli susedov, ale keď príde 22:00 človek chce mať klud ..úplne chápem, ja som sa tie 4 mesiace absolútne nevyspala a už som mala naozaj namále :/

lilope
9. jún 2023

Ak rušia nočný kľud, tak tam volať policajtov opakovane, kľudne aj viackrát za noc ak v tom pokračujú. Policajtom povedať, že akonáhle odídu, opäť zapínajú hudbu, tak sa skúste s nimi dohodnúť či v rámci hliadky nemôžu obísť pár ulíc a o pár minút sa vrátiť.

nelca0510
9. jún 2023

@oblaacik ty si riadny odval. Toto by si vážne tolerovala? Tak snáď ti autorka preda jej dom nech si to vyskúšaš

queen_mary
9. jún 2023

Ja ta chapem, cez vikend si chces oddychnut, doma ci na zahrade, a stale proste hluk.

Mojich par tipov:

- zacat narusat ich rezim pocas tyzdna. Po dohode so susedom pustat hlasnu hudbu v noci, rano.
- kosit, hlucne prace na dvore v case, kedy im to hude prekazat
- pri hlucnych pracach by som sa najskor zamerala na rezim deti, z toho budu rodicia nervozni
- vytvor si fejkovy profil na nejakej socialnej sieti, alebo si kup jednorazovu simkartu, a zacni pisat susedovi alebo mu posli rovno nejaku eroticku fotku z netu na mobil, ked vies, ze je s manzelkou, alebo ze je manzelka vo vacsom dosahu k jeho mobilu ako on
- alebo to sorav vice versa a posli to jeho manzelke, zalezi, kto je ziarlivejsi
- stavim sa, ze po tomto by chut na zurky nemali 🙂
- socialka a anonymny podnet (otazka, kedy ich napadne, ze si to bola ty, toto by som asi ja nerobila)

Toto je tak zbrucha co mi napadlo. Este porozmyslam.

x_mery_x
9. jún 2023

U nas ked sused zacne, cela ulica vola policajtov za noc aj 3 krat dosli a odvtedy zatiaal nic, uvidime toto leto

oonnaganamakusai
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
rorino
9. jún 2023

@bessie12 do 22.00 s tým nik neurobí nič,až od 22 je to rušenie nočného kludu

bessie12
9. jún 2023

@rorino ano to viem, ale ked musis vstavat rano o 3-4 ?? To uz o 20/21 hod. by som volala policiu.

rorino
9. jún 2023

@bessie12 ako volať môžeš,ale rovnako ti môžu odpovedať,že do 22.00 nemajú dôvod zasahovať,lebo susedia nič neporušujú,ale viem o čom je hluk od susedov,držím palce,nech sa to poriesi

bessie12
9. jún 2023

@rorino ale to by ma nezaujimalo. Aj hudba sa da pocuvat normalne. Ked chcu diskoteku, tak nech idu niekde do klubu...

rorino
9. jún 2023

@bessie12 ja chápem ale pred políciou to neobstojí,nerušia nočný kľud a bodka,