Dvojitý meter v rodine

29. nov 2024

Stretli ste sa už s extrémnymi rozdielmy v rodine? Napríklad že vám svokra vykrikuje načo je ti toto, tamto, hento. Načo je tvojím deťom takáto hračka (plastová za 15€) … pritom sami sú zahojení a chodia po dovolenkách, rozhadzujú sa a na deti ich dcér pozerajú inak. Mojim deťom idú závidieť a vyčítať aj to málo? Úprimne mi je z nich veľmi zle.

vilma7
29. nov 2024

To podla mňa závisť vôbec nie je, len v minulosti deti neboli dotované vkuse nejakými hračkami, tak to oni možno vidia ako zbytočnosti. Vôbec si nemyslím, že by tvojim deťom nedopriali, len to možno považujú za zbytočné somariny.

autor
29. nov 2024

@vilma7 lenže sebe a vnúčatám ich dcér doprajú mať a chodiť niekam.

pribinak
29. nov 2024

Dovolí si len toľko koľko ty dovolíš. Treba jasne určit hranicu a hotovo
Napr o tom koľko majú deti hračiek rozhodujeme my rodičia, Vás milá svokra do toho nič nie je tak sa k tejto téme nemusite vyjadrovať

katica06
29. nov 2024

A čo na to tvoj muž?

autor
29. nov 2024

@pribinak ona to normálne vytkne deťom, ale deti prídu k nej babka sa chváli čo dostali deti jej dcér na Vianoce. Elektické auto za 500€… tak 🤮 (dieťa prišlo do auta v šoku, sklamané, ten dostal to a to…) . To je dôvod, prečo tam na Vianoce nepôjdeme. Strelila deťom teraz zimné vetrovky do ruky že to máte na Vianoce, nie je to síce autíčko… (prosila som ju minulý rok aby škôlkárom nekupovala oblečenie na Vianoce ale autíčka). Strašné naozaj... Hovorím toto im nevravte (pred nimi, čo som mala robiť?), veď Ježiško chodí až o mesiac. Vyslovene toxická, škodiaca, ubližujúca deťom osoba.

autor
29. nov 2024

@katica06 mamičkár čiže nič.

autor
29. nov 2024

oprava- rozdielmi.

jamimo
29. nov 2024

vždy je rozdiel dcéra/dcérine deti a nevesta /nevestine deti 😉 My deti nemáme, ale rozdielny pohľad na nás vnímam tiež. 🤷‍♀️ O vyplakávaní a sťažovaní radšej nejdem ani písať- Národný šport a maratón v tom, kto sa má horšie 🤔 (i keď reálne vyšší štandard a veget život) Minimalizujeme reakcie na tieto sprosté reči, neriešime, myslíme si svoje. Ak však napr. svokra predvádza Perly ducha, jej tak chudobnou mysľou obľúbené, a nedá pokoj, naložíme čo sa do nej zmestí. S úsmevom na tvári a jej sklapnutou protézou 🤭

autor
29. nov 2024

@jamimo za mňa mi to je jedno, ale že ťahá do toho moje deti… nikdy som nebola materialistická. Mne stačí bežný štandard. Vadia mi jej poznámky a vytýkanie deťom drobnej radosti, vystatovanie sa deťom, krivenie ich charakteru,keď už málokde chodíme kým nepracujem aspoň to málo čo je im vyhodí na oči a vzápätí povie, ideme tam a tam, boli sme tam a tam a ukazuje videjká, a tie Vianoce chválenie sa ma dožrali.

biba_18
30. nov 2024

moja svokra síce také rozdiely nerobila, ale neviem prečo má potrebu dodnes aj po 30 rokoch nášho manželstva sa mi zakaždým chváliť čo si kúpila, a čo jej kúpila jedna alebo druhá dcéra alebo čo kúpila jednej či druhej vnučke… ja som to dodnes nepochopila čo mi tým chce… syna tiež zaťahovala do toho, on nechápal rovnako ako ja, rovnako aj muž… tak to berieme ako jej folklor…

katka700
30. nov 2024

Žiaľ áno a nedá sa to riešiť lebo z blbca a chrapuna slušného dobrého človeka nespravíš. Jedine čo pomáha je minimalizovať alebo úplne prerušiť kontakt.

nynia
30. nov 2024

Stretla som sa s tým ale mňa by to netrápilo, že jej to vadí. Vykrikuje to lebo pravdepodobne od teba nato vždy dostane reakciu a baví ju to, vidí na tebe, že ti to vadí a chce ti robiť zle. Áno aj takí ľudia sú, čo to robia len kvôli tomu. Keď ju začneš ignorovať pár krát to ešte skúsi a potom prestane.

basska_b
30. nov 2024

Na konikovi som casto narazila na to, ze vnucata od vlastnej dcery su brane inak ako tie od nevesty. Vraj je to podvedome tym, ze matka je vzdy ista, cize tie vnucata su 100% jej krv, ale otec neisty

tykat
30. nov 2024

Ved jej povedz nech nevymysla ako darceky vetrovky ale nech kupi vnucatam rovnako. A ked povie naco im auto za 15€ tak povedz ze preto ze boli smutne ze nedostali od nej el.auto za 500€ tak nech maju aspon malicku radost. Vybavene. Presne tak by som jej to splechla. Nie preto aby kupovala tvojim auto za 500 ale aby drzala hubu.

anketkarka
30. nov 2024

U nás má svokra dvoch synov a tiež uprednostňuje vnúča len od jedného. Veľmi citeľne. Je mi to ľúto pre tie deti, ale chodia k nej od malička menej, takže ,,sme si to aj zaslúžili". My sme boli obľúbenejšie vnučatá a boli sme "od nevesty". Tiež sme chodili častejšie. Takže je to možno tým časom stráveným so starými rodičmi.

katica06
30. nov 2024

Pre mňa mamičkár nie je partner do perspektívneho vzťahu. Otec bol taký, na 100% som vedela že takéto nechcem.
Moja svokra mala dvoch synov, ale švagor nemá deti, ale som presvedčená že keby mal, ignorovala by aj tie, tak ako moje. Ani ja ako dieťa som nezbadala rozdiel v prístupe jednej a druhej babky.

gelifil
30. nov 2024

Daj s nou rec a ked to neskonci, skoncite tam chodit vy...inak deti rychlo vyrastu, samy pochopia, co je zac a nebudu ju chciet ....dovtedy to musis vydrzat

sasa1310
30. nov 2024

pozri sa, možno vidia, že peniaze nemáte a kupujete blbosti a oni naopak peniaze majú, tak si ich užívajú. Ja tiež sa divím koľkokrát aké chujoviny ľudia kupujú a hlavne takí, čo prachy nemajú. To je len uhol pohľadu

gribka1
30. nov 2024

Vyradiť zo života alebo sa k nej správať jej spôsobom. A hlavne pán mamičkár nech rieši všetku komunikáciu medzi vami a ňou sám.

culienka
30. nov 2024

Ja som sa stretla s prístupom , že čo je pre nich malo je pre nás extrémne veľa . A toto nielen v rodine ale aj v práci. Napríklad dovolenky my ideme napr na dve obyčajne low cost dovolenky a už že jej vy ste boli na dovolenke vy sa máte a už závidia (akože si užívame nad pomery), ale oni (čo nás posudzujú ) boli na troch štyroch luxusných leteckých all inclusiv a to je teda nič (lebo oni by si zaslúžili viac). Alebo hotel pre nás 2 hviezdičky príliš veľký luxus ale pre nich je “ trápenie” v 5 hviezdičkovom . Podľa mňa aj tvoja svokra ma takto nastavenú latku pre tvoje dieta je 15 eurová hračka príliš drahá ale pre nich a deti jej dcéry je 500 eurová taka ze no aj lepsia by mohla byť . Niektorí ľudia sa takto radi porovnávajú a súťažia a vy ste v tej skupine čo prehráva.
A taká pikošky, moja svokra odkedy sme prestali chodiť po dovolenkách a výletoch tak odvtedy je oveľa spokojnejšia . Proste súťaž v dovolenkovani vyhráva na plnej čiare a dokonca už je tak spokojná že synčeka aj raz polutovala, že si teda poriadnu dovolenku ešte neužil.
A takéto zážitky aj v práci , ja neviem, asi pôsobíme tak skromnejšie niektorí ľudia sa potom asi nevedia ovládať a tešia sa z toho že oni sú na tom lepšie 😖

sidicek
30. nov 2024

@culienka toto som si už dávno všimla, že obľúbení sú takí co majú málo ,pripadne vela starosti, akoby sa iní pri nich cítili lepšie,že sú na tom není tak zle.

evazhoufova
30. nov 2024

To sa dá vysvetliť jediným závidí ti tvojho muža…

kristinka92
30. nov 2024

@basska_b zaujimavy názor, to počujem prvýkrát, ale niečo na tom môže byt pravdy :D

zooeynka
30. nov 2024

Necakaj od nich nic a nebudes sklamana. Napriklad by si mohla byt vdacna za bundy co im kupila, vies kolke svokry nekupia vobec??? Mam pocit ze im zavidis ze su "zahojeni"a nedostatocne financuju vasu stranu rodiny, gro ich pomoci ide jej dceram a nie tebe. Nemas dovod cokolvek od nej ocakavat.

princezna_bosorka
Včera o 09:11

je to bezne, zial. ale samozrejme, nie spravne.

autor
Včera o 09:50

@zooeynka očakávam od nich pokoj svätý, Amen. Nech si nechajú svoje zdroje. Mne sa elektrické autíčka nezdajú ako optimálny darček pre malé dieťa- len bombastický. Ale! Nech nevyčítajú mojim deťom drobné krásne hračky, ktoré ich učím si vážiť a radovať sa z nich, nech im následne neukazujú veľké bombastické hračky určené pre iné deti deti z “rodiny”. Týmto len kódujú v mojich deťoch pocit nespravodlivosti, menejcennosti, učia ich závisti a deti cielene takto rozľútosťujú a deptajú. Toto je manipulátorské a veľmi toxické chovanie. Prepáč, ja tie jej vetrovky nepotrebujem, sama dobre vie že tým prišla deťom ublížiť a slová mesiac dopredu, že im berie ešte aj ilúziu Vianoc - tu máte k Vianociam, to dokazujú.

luccija
Včera o 10:11

My máme niečo podobné, ale s mužovou sestrou slobodnou bezdetnou.Mojej dcére povie svokra, že prečo má takú drahu bundu kupovali sme ju my a viem, že dlho vydrží a chcela som poriadnu bundu a vôbec nestala veľa.A ona s dcérou 38 r🙂)chodí do kozmetikach, tetovaniach obočia Xy si kúpila nový televízor do izbičky a moju dcéru nezoberú do jedného nakupaku na palacinky za 17 r.
Len ju ľutuje, lebo nema priateľa, dieťa ani nikdy nechcela a asi oni z nej vychovali neschopnu zenu s mamou a otcom za chrbtom.A jej to len vyhovuje.Vsade je niečo moja dcéra sa svokre na odpor nepostaví, muž prehliadne, lebo vie, že by bola hádka a ja tam zopár rokov nechodím.
Ako píšeš to sú toxické choré osoby čo len potrebujú konflikty vytvárať.Zamrzi, ale nerieš.

autor
Včera o 10:15

@luccija zároveň, som vďačná že take veľké elektronické auto 1m x1m nekúpili mojim deťom pretože to nie je môj štýl výchovy. Len nebolo treba hovoriť čo kto dostal a vyzdvihovať to na Vianoce od spravodlivého Ježiška. K čomu to bolo dobré? Takým malým deťom to len ublíži.

mamina7070
Včera o 10:30

obmedz kontakt na minimum pre deti pre seba uplne ak ich tam muz chce zobrat tak bez teba ale on potom vysvetluje detom
a pravdivo pomenovat toto spravanie primerane veku nehodnot babku ako osobu ale jej spravanie a aj pred detmi

autor
Včera o 11:06

@mamina7070 nehodnotim nikoho pred deťmi nijak (tým by som deťom a všetkému úplne uškodila) a psychické zdravie svojich deti si rozhodne ako matka chranim. Kým som pri nich, viem situáciu aspoň ošetriť slovami tak, aby sa ich to menej dotklo. Keď sa ale tieto situácie non stop hromadia, zdravie to ovplyvní tak či tak.