Je tu niekto kto reálne nedal dieťaťu darček pod stromček? Môj syn má otrasne správanie a už nič nezaberá…pochopiť ho, nechať ho vybrat, vysvetlit následky, disciplína, ze som z neho smutná, ze jezisko nedonesie darčeky, jemu je to jedno…tak rozmýšľam ze mu ich fakt nedam, bud si to uvedomí alebo mu to je fakt jedno?
Môj ma tiež obdobie dosť vzdorovite....
Ale u nás "pri príležitosti jeziskovych narodenín si dávajú darčeky ľudia, ktorí sa majú radi"
Nemá to nič spoločné s poslúchanim. Radi ho mame aj keď zlosti. A tu informáciu on potrebuje dostať.
Ja neviem, podla mna treba vychovavat zvysok roka, nie na Vianoce….
Len pozor na to, ake spravanie mas ty... lebo ak od teba syn neuatale pocuva, ze je zly, ze si z neho smutna, sklamana a neviem aka, tak tomu aj uveri a veruze iny nebude... treba ho motivovat a nie do neho hustit...
Podla mna tym nic nedosiahnes, dieta zato nemoze, ze nezvladas vychovu pocas roka ... Teenager az tak nie je na hracky pod stromcekom, nejaky skolkar tomu este az tak nerozumie maximalne skolak na prvom stupni ZS by z toho mohol mat nejake ponaucenie, ze medzi rovesnikmi nebude mat co povedat a bude sa citit trapne ale aj v tomto pripade sa jeho spravanie moze este zhorsit lebo ta z toho bude vinit, ze sa mu spoluziaci/kamarati vysmiali.
🤦♀️
@homolca darceky sa davaju lebo sa chcu dat…nie ako vychovavacia pomocka.
Si to rieste inak mimo vianoc.
Aj keby som nemala ani halier tak dam aspon co mi cinkne do nosa.....ale TOTO je zverstvo čo i len pomysliet.....najma ak je to nejaky drobec, moj cim bol horsi tym som bola k nemu lepsia a ver ze mi bolo tazko ale dala som to....a teraz mame krasny vztah....aj tu som dostala par rad ze zle spravanie k dietatu to este zhorsi, tak teraz si dam za povinnost to napisat Tebe, bude lepsie😇😇😇...prosim ta na tuto Tvoju cudnu myslienku si uz nikdy nespomen.....
To si mala skor na mikulasa praktizovat ze prisiel cert a priniesol zemiaky cibulu a t d nie na vianoce
@homolca podla veku...su deti ktorym to je jedno...na jedneho syna zakaz telky zabera, na druheho nie. Prostredny, dost pohyblivy syn okolo 2-3r ked dostal na zadok tak povedal "nevadí".
...neupratali hracky...na druhy den im zmizli...nic, ziadna odozva...az ked boli vacsi, tak sa dalo, aj skolka napr.pomohla
Mam predskolakov, momentalne posledny mesiac tak protivnych, ze by sim ich vystrelila na Mesiac, ale toto by som im na Vianoce neurobila. Mame aj my co zlepsovat, ale na tom budeme pracovat pocas roka.
Mimochpdom, skusili sme na Mikulasa, ze dostali varechu, zemiak a mrkvu, chvilu bol plac, a viac o tom nehovorili, aj ked sa snazili aspon trochu posluchat. Ale blby pocit sme mali my s muzom, tak potom poobede sme nenapadne dali balicky do okna v spalni. Konecne im ziarili ocka, slubovali, ze budu posluchat, ale zatial im to nejako nevyslo😅.
@homolca ja som to spravila uz dvakrat najprv najstarsiemu zacal v siedmej triede flakat skolu a zabralo to na konci roka zabral tak dostal potom svoj vytuzeny bicykel a mladsi zatajoval znamky proste pubertiak tomu to vtedy bolo jedno ale spamatal sa ked vsetci ostatni dostali darceky a jedine on nie takze vermi zaberie to
Jeden rok ma tak dožrali deti , tak veľmi že som odmietla robiť Vianoce. Manžel sa ku mne pridal , nebol stromček , ani kapor, neboli darčeky , zákusky som dala mojim rodičom .Účinok 100 %. Dnes večer je už urobený šalát, deti urobili kokosové ježe, kokosové guľky , z cesta ktoré som urobila urobili rožky. Je upratané , okná umyté , baby vydrhli a upratali práčovňu , popárovali ponožky . A zajtra máme pekný deň , všetci v kľude, uvaríme kapustnicu a odpečieme kapra.
...mali sme take Vianoce... ďakujem, viem čo nikdy deťom nespravím...
poznam jednych rodičou ktory to spravili dieťaťu,žiaľ skončilo u psychologičky,cele sviatky pokazené,skús niečo iné ale toto nie
@0silvia0 údajne sme sa nevedeli správať a toto nás malo "vychovať". Sestra ako decko ani nehla brvou, ja som o 6 rokov staršia a doteraz si to pamätám. Dali i rodičia, dali babke a dedkovi a vyhlásili hotovo. Potom preslov o chovaní. Na druhý deň ráno sme darčeky dostali ale nemala som z nich radosť. Z tých Vianoc si pamätám svoj rev a nas.anú babku, ktorá nevedela, čo nám rodičia chystajú.
Prečo trestať deti za svoju neschopnosť ty si matka ty vychovávaš, ale urob ako myslíš len nezabudni že raz príde čas keď budeš potrebovať pomoc a povedia ti a za čo. Vianoce nemusia byť o daroch ale ani o trestoch.
@0silvia0 ale teda, či to bolo " otrasné správanie"... 🤷♀️ čím som staršia, a dupľom odkedy máme deti si myslím, že to bola divná výchova a nie otrasné správanie. Učila som sa, v 17 mala prvý raz večierku do 8 a skoro som sa zjančila od radosti, nechodila za školu, nepila, nefajčila... akurát som bola staršia, a tá musí vždy ustúpiť napr. A sestra si to vždy uvedomovala tiež. Babka mi vždy vravela, že som bola sprosté decko, lebo som držala hubu a aj tak to schytala. Sestra ponadávala naspäť a dosiahla svoje...
U nas zabralo porozmyslat ako sa k nemu spravam ja. Pocuvam ho, hovorim s nim ako s dospelym. Venujem sa mu, zapajam do vsetkeho, neodhanam od seba ked nieco chcem rychlo spravit. Teraz mame bezproblemovy vztah. Muz funguje na rozkazoch, prikazoch a nonstop sa hadaju, neposlucha ho. Ked nieco chcem aby spravil slusne ho poziadam, poprosim, proste tak isto ako keby to hovorim dospelemu. Potom pochvalim a poviem, ze som rada, ze mi tak pomaha. Muz mu hovori ked neposlucha, ze ho nelubi🤦🏼♀️ Raz sa ma maly spytal, mami ty ma lubis aj ked som zly? No doplacu mi bolo😞 ja som nikdy nepovedala, ze ho nelubim. Ked pridu znamy a rozpravame sa, zacne vyvadzat, ale to len prosi o pozornost. Milionkrat mu povedia, ze je dnes strasne zly. Kusem si do jazyka vtedy. Treba byt pritomny aj myslou, pocuvat dieta a rozpravat sa. Lebo casto je problem, ze rodic pozera do telefonu a dieta mu hovori a rodic nevnima a potom zacne robit zle, aby si ho vsimol…
Ak dieťaťu chceš spraviť traumu, tak si na dobrej ceste...
Takéto veci sa nerobia. Vianoce sú raz v roku, zvyšok roka by som to riešila a nie teraz. Aj nehľadiac na vek. Ak neposlucha by som hľadala v sebe chybu, že čo očakávam a či náhodou nemám prehnane požiadavky. Dieťa nie je psík, dieťa má právo byť aj "zlé" v očiach rodičov sa nemusí všetko páčiť...
@homolca koľko má rokov?