Dcérka neprijala môjho priateľa

martinka066
19. feb 2017

Zoznamila som sa s jednym fajn muzom a po case som zoznamila dcerku s nim. Neprijala ho aj ked robil nemozne. Mala sa vyjadrila, stratila som uz otca(nasiel si milenku), nechcem stratit aj teba. Neviem co v tomto pripade robit, priatel sa zda byt muz, ktory to mysli vazne,miluje deti, no napriek tomu, dcerine slzy ma bolia.

jana_eyre
19. feb 2017

A kolko ma rokov, asi to uz je slecna?

martinka066
autor
19. feb 2017

Ma 10 rokov💃

erickatt
19. feb 2017

@martinka066 ze nechce stratiť teba ako mamu??

martinka066
autor
19. feb 2017

Ano presne tak,je to pre nu nieco nove, strasne ziarli, nechcem jej ublizit, no nechcem byt stale sama☹

anieli_1
19. feb 2017

@martinka066 nesnaz sa jej ho natlačiť nasilu a vôbec nie ako náhradného otca.....Nemyslím že aby teraz neprejavoval záujem ale nie nasilu.....ona to časom pochopí a zmieri sa hlavne keď uvidí že si šťastná a nieje ohrozená že sa jej venuješ rovnako plus aj niekto iny

martinka066
autor
19. feb 2017

Ako otca jej ho nanutit nechcem, bola zvyknuta byt stale so mnou,berie ho ako votrelca, mozno ubrzdit treba z jeho strany, jeho objatie vidim,ze ona nemusi a pusu na celo uz vobec nie. Ubrzdime😒

katka253111
19. feb 2017

Nenutit, nechat to nejako plynut, ze budete spolu, ale pre nu sa nic nezmeni - stale bude mat svoju maminku ako aj mala... casom zisti, ze jej nic od neho nehrozi a myslim, ze ho i prijme...drzim palce...vam obom...resp vsetkym trom 🙂

anieli_1
19. feb 2017

@martinka066 tak som to aj myslela že čím viac sa jej bude "pchať do zadku" tým viac ho bude neznášať...Musíte inú taktiku ....Choďte na výlety alebo čokoľvek z čoho bude vidieť výhody a to že ťa nestráca....Ja nehovorím že ju to prejde hneď ale raz určite....Ale zas pozor aj aby to nezačala zneužívať že chodíte po špičkách okolo nej....Taký zlatý stred ty ju poznáš najlepšie 🙂

hipuska
19. feb 2017

@martinka066 objatie? Pusa na celo? A po akom čase akože? Veď to chce čas! Načo sa jej vtiera?

martinka066
autor
19. feb 2017

Je to aj pre mna nieco nove, nemusela som dokazovat lasku dcerke, vsetko je po prvy krat, bez prekazok nic nejde. Skusim sa o tom s priatelom porozpravat. Dakujem za rady🙂

martinka066
autor
19. feb 2017

@hipuska pri druhom stretnuti, vela snahy asi nic nevyriesi,malej sa to vyslovene nepacilo.

alex49
19. feb 2017

pusu na čelo si predstavujem jedine od otca, nie od nejakého druhého chlapa, čo mi chce zobrať mamu, má 10 rokov ide do puberty, do ničoho ju netlač, lebo to zle dopadne

hipuska
19. feb 2017

@martinka066 no, tak to je veľmi skoro, podla mňa. Pokiaľ sama neukaze snahu tak by som to určite nedovolila. Mne by samej bolo nepríjemné, keby človek, ktorého vidím 2x v živote má oblapal a pozkval na čelo. Nech jej na budúce pod ruku ako pozdrav, keď budete dakkde sedieť a bude jej chcieť kúpiť napr. zmrzlinu, nech sa spýta Max 2x. ..

stastnablcha
19. feb 2017

ono dievcatka vedia byt neprijemne v tomto ... drim palce aby mal priatel pevne nervy, lebo len vela casu a lasky to moze spravit, myyslim..

martinka066
autor
19. feb 2017

Tak je to stale dieta, ma vnutorny boj sama so sebou, nieco nove na obzore, vidi zatial len to zle, travim s nou aj s nim cas, nechcem ju odkladat,uzivat si s nim len cas,ona je a bude na 1 mieste.

odm3
19. feb 2017

@martinka066 V tomto veku už sú deti schopné empatie. Povedz jej, že chápeš ako sa cíti a nech skúsi pochopiť aj ona teba, že ty to potrebuješ. Že muž a žena k sebe patria aby sa dopĺňali a tvorili jeden celok a že hľadáš tú svoju polovicu. Povedz jej, že aj ona si o niekoľko rokov nájde muža, odíde z domu a môže sa stať že ty ostaneš potom sama. Porozprávaj sa s ňou, vysvetli jej to takto, nech sa pokúsi vcítiť do tvojich pocitov. Je to moment kedy ju treba naučiť že nie je pupok sveta a treba sa aj vedieť prispôsobiť druhým.

akronop
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
eeffka
19. feb 2017

@martinka066 kolko sa poznate s priatelom? po akom case zacal ku vam chodit?

mam doma 12r a presne viem ake je 10r dievca, ma problem sama so sebou, biju s nou hormony, chvilu place, chvilu sa smeje, chvilu je nasr na cely svet a ani nevie sama preco. A do toho jej dovedies do vasho bytu do jej zony nejakeho cudzieho chlapa co sa po tebe sape v jej pritomnosti? Nuz ..... myslim ze iste veci sa pred detmi nemusia prezentovat.
S priatelom sa mozes stretavat v case ked ma dcera nejake aktivity, nemusi hned chodit ku vam. a snad u vas nespava...

jajka71
19. feb 2017

V poradni som mala aj take pripady,ked sa zena centralizovala na deti a nedopadlo to dobre...lepsie dopadli tie deti,kde si matka nasla druhu polovicku,deti videli,ze maju dalsiu osobu,ktora im pomoze keby nieco (na rozdiel od biolog.otca bohuzial) a potom sa nebali ist studovat, osamostatnovat sa ci len mat vlastny program s rovesnikmi,lebo mama nieje sama...zle to dopadlo aj v pripade,ked si matka nasla partnera,ktory bol ako cez kopirak s prvym muzom ( tyran,alkoholik) ale to zrejme nieje vas pripad...skuste jej ukazat ze vas partner je tu pre vas obe, naplanovat si vylet a program v ktorom uvidi,ze mat kamarata nieje na skodu, rozhodne ju do nicoho netlacit, ani neplanovat vsetko a vzdy podla nej, mala by vidiet ze aj vy tak ako ona potrebujete niekoho po svojom boku, drzim palce

martinka066
autor
19. feb 2017

On chce byt s nami oboma, on ma aj vlastnu dcerku, co chvila sa zoznamia, teraz je u maminky to dievcatko. Ta sa uz tesi na tu moju princeznu i ked jeho dcerka ma 6r. Tam verim,ze sa lady pretrhnu, predsa ked bude mat novu kamaratku,novy okruh ludi,co ju budu mat radi. Dakujem za rady,je to nove njeco aj pre mna. Tiez som lasku davala len jej.

eeffka
19. feb 2017

@martinka066 prepac ale on chce byt s vami? tak sa musi dcera poddat ci chce ci nechce? toto cele zle skonci, pocuvaj najma svoju dceru a svoj pocit k dcere, najlepsie si ju poznas a nie nejakeho pana co sa snazi z vas nejak expresom spravit "novu" stastnu rodinku.
Nebud naivna, ze dcera 10r bude vytesena ako kindervajco z novej 6r sestricky.... to budete este len pozerat, nechapem taketo hrr zlepence...

martinka066
autor
19. feb 2017

On u nas nebyva,prisiel na navstevu, vobec nemam v plane spolocne byvanie, no moja dceru nebudem davat na 2 kolaj, je mojou sucastou ako casom moze byt aj on. Ja som za rodinu a nie vztah na dialku. Zatial sa len stale spoznavame a prekonavame prekazky. Tie nevyhnutne patria k zivotu. Nechcem muza len do koca ale aj do voza.

sissy27
19. feb 2017

@martinka066 hm no mňa cudzí chlap objímať a bozkávať hoc len čelo na druhom stretnutí tak mu takú ebnem že by sa vrátil s topánkami od snehu a s banánom v ruke... A spraviť to nový partner mojej dcére tak ani nehovorím... Niečo také si môžeš dovoliť k niekomu koho poznáš a vieš, že mu to nebude vadiť, inak nie. Vôbec sa nečudujem tvojej dcére, že ho odmieta. Hlavne teda predpokladám, že jej odmalička vysvetľuješ, že s cudzím ujom sa baviť nemá, ani cukríky si od neho brať, ani nikomu cudziemu sadať do auta a podobne a zrazu jej dotiahneš cudzieho chlapa pod nos, ktorý sa po nej sápe. Tak díky Broňa 🙄🙄🙄
Pánko nech zaradí spiatočku a ty dcére vysvetľuj, že tak ako má ona svojich kamošov a kamošky, tak máš aj ty a neznamená to, že ju máš teraz menej rada. A teda jeho sťahovanie k vám zatiaľ vhodné nie je, to snáď chápeš..
Ako dlho sa s ním stretávaš ty?

tt247
19. feb 2017

@eeffka autorka tým zjavne chcela povedať, že ten muž chce byť s nimi oboma - teda tráviť čas s ňou aj s jej dcérou. Nie že sa sa im sáčkuje do bytu a lepí s nimi nejakú narýchlo zbúchanú rodinu. A snáď aj žena má právo na nejaký život/vzťah, nie? Či to, že má dieťa ju snáď odsúdilo na samotu?

martinka066
autor
19. feb 2017

3 mesiace, no je to sporadicky ,kedze som s malou skoro stale, dnes bol u nas 1 krat, mala ho vobec nemusi, videla ho 2x v zivote. Ona celkovo kazdeho odmieta v mojej blizkosti, ci islo len o kamarata. Vedela som,ze to bude tazke, no nevzdavam to.

tt247
19. feb 2017

Áno, chlapík to prehnal, asi je to pre neho nová situácia, ale poniektorými odpoveďami akoby ste jej ho chceli zhnusiť alebo čo. O chvíľu tu nejaká napíše, že je úchyl a sme došli, stará mama. Nič strašné sa nestalo, treba spomaliť, jemu vysvetliť, dcére tiež vysvetliť, že ty asi nebudeš sama na veky vekov a tak ako ti už niekto radil, povedať jej, že aj ona si raz nájde partnera a odíde od teba a je to. Potom uvidíš.

sissy27
19. feb 2017

@martinka066 hmmm teraz čítam, že ešte aj jeho dcéru máš v pláne zoznamovať s tvojou a máš od toho ohromné očakávania... Nepoznám tvoju dcéru, ale napríklad pre moju sú mladšie deti za trest, v tomto veku je 4 ročný rozdiel dosť veľa, naviac medzi cudzími deťmi. Ak ako bonus tvoj ex na dcéru kašle a vy jej dovediete dievča, ktoré má aj po rozvode oboch rodičov, tak pomáhaj pánboh... Na tvojom mieste nerátam s tým, že dcéra bude nadšená z tej malej, skôr ju bude brať ako príťaž, že ešte ste jej ho hodili na krk nejakého krpca aby ste vy mali od nich pokoj...

janinah
19. feb 2017

Daj tomu čas, priateľ nech sa nevtiera a nech sa u vás ukazuje čo najmenej,zatiaľ.Ale 10r. už nie je škôlkarka,nech si pomaly,ale isto zvyká,že aj mama má právo na lásku muža a oporu a istotu. To ak ona dospeje a nájde si priateľa,tak ty ako mama ho máš odmietnuť,lebo on ti vlastne zoberie dcéru? nejako takto jej to treba citlivo vysvetliť...áno,si u mňa na prvom mieste,ale to neznamená,že už nikdy nijakého muža nebudem ľúbiť......opatrne s tou druhou slečnou,naplánujte nejaký výlet v lete,ale len jednodňový napr. ZOO,niečo,kde nebudete "nakope" 24hodín kdesi v jednej izbe....

martinka066
autor
19. feb 2017

Tak aby sme mali pokoj, to urcite nie, dcerka ma v jej veku neterku,lubia sa, jemu ani mne nejde o to ich zavriet do izby aby sa hrali, my sa budeme hrat,santit s nimi, pokial si budeme rozumiet,budem po 2 rokoch opat stastna, o tom je rodina,jedna sa mi rozpadla. Clovek ma narok na dalsiu sancu. Ked bude lubit nas obe, bude mojou sucastou, verim ,ze aj mala to pochopi,je este priskoro.

eeffka
19. feb 2017

@tt247 tak ja nevie ale zasa som starsia osoba, mam 40 ale po 3m sporadickeho stretavania si chlapa brat na predstavenie domov k dcere a uz v plane zoznamovani es jeho dcerou mi pride velmi slusne povedane "nerozumne".
ak by som sa nedajboze rozdviedla a mala "novu znamost" nevidim dovod ho tahat domov k dceram kym toho cloveka dokladne nespoznam, co sa po 3m sem tam stretavania neda. Co ked tento odide a pride dalsi...to naozaj dcera ma vediet o kazdom "napadnikovi" ? podla mna uplne staci vziat obe dcery a ist na neutralnu podu, niekam na ihrisko, kino, nesahat, nebozkavat... naco je toto dobre? po 3m sa rodinkovat?