Čo urobiť s vecou, ktorú zanechala bývalá môjmu priateľovi?

kaktusik77
20. sep 2020

Ahojte všedci 🙂
Mam menšiu otázku aj menšiu dilemu. Čo urobiť z vecou ktorú zanechala Ex moju prijateľovi. Krásne napísaný list na vianoce a ešte aj dennicek kde mu význava lásku. Našla som mu to náhodné. Viem ze sa to nemá ale čo čert nechce tak som to našla. Len ma škrie myšlienka žeby som mu to vzala bez toho aby to vedel. Lebo keď to má tam...bojim sa či na ňu stále nemysli....som kus žiarlivá to priznám ale nestalo sa vám niečo také? Co mi poradíte? Nechať to tak? Alebo nie? Lebo ja sama si myslím ze veci po Ex by sa nemali nechávať ani ako spomienka. Ďakujem za každý komentárik. 🙂

karhu
20. sep 2020

povedz mu, ze si to nasla nahodne a opytaj sa ho preco to ma..

lucilaines
20. sep 2020

Ja uz mam cez 30, manzela a dieta a mam odlozene taketo blbosti po exoch este hadam od 16tich. Asi tak raz za tri roky na to natrafim, popozeram, usmejem sa, zavrem a idem dalej. Keby mi to partner vyhodil bez mojho vedomia, hnevala by som sa. Su to pre mna pekne spomienky a hlavne moj osobny majetok. Nechytaj sa toho co nie je tvoje za jeho chrbtom, to proste nijako nemoze dobre dopadnut. Ked ta to silno hneva, tak mu to maximalne povedz a to je tak vsetko .

kaktusik77
autor
20. sep 2020

@karhu keď sa kus bojím aby sa ma nepýtal prečo sa mu hrabem vo veciach...ale nieje to zlý napad.

horalka1986
20. sep 2020

Moj ma taku grabicu od topanok a tam ma listy a fotky po vsetkych ex. Neviem co tam vsetko je presne ale napriklad aj ja som bola pred vela rokmi jeho ex a ma tam odomna maturitne oznamko ulozene a privesok na kluce od auta co som mu dala. Vie ze to viem a to je asi tak vsetko. Nijak ma ta krabicka nevzrusuje. Povedal ze je to pamiatka a ja to respektujem.

dagmara17
20. sep 2020

Opýtala by som sa ho na to, ale nejakú vedu by som z toho nerobil. Keby na ňu myslel, tak myslím, že by to kus inak vyzeralo 🙂

kaktusik77
autor
20. sep 2020

@lucilaines ja viem. Nepatrí sa to ja viem.. mňa by to tiež nahnevalo. Ale ja som všetky veci dala preč od mojich bývalich alebo dala tam kde by ich nevydel. My niesme spolu až tak dlho preto je to asi strach s toho aby som ho nestratila. Ale ťahalo ma to neviem prečo. Taky ten chtic ktorý mi vravel aby som to skúsila. Ale máte pravdu môžem sa ho nato len opýtať. Aj keď by som to najradšej vyhodila :D

lucilaines
20. sep 2020

@kaktusik77 ak by si ho mala stratit kvoli byvalej, ze na nu stale mysli, tak ho stratis a to, ze mu vyhodis list ti aj tak nijako nepomoze, akurat uskodi lebo si pomysli, ze si stihacka a pobezi za nou rychlejsie. Ak ho stratit nemas a je mu ukradnuta, tak to, ze mu vyhodis list ti tiez nijako nepomoze, akurat uskodi, lebo si pomysli, ze si stihacka.

kaktusik77
autor
20. sep 2020

@lucilaines som zbrkla niekedy. List ma tam kede ho mal nejdem mu s tým nič robiť. Možno sa ho na to niekedy opýtam. Stíhačka niesom len menší strach ma napadol keď som to tam našla.

mondolina
20. sep 2020

Sú to jeho veci, pre niečo si to odložil, nemáš právo sa mu v nich hrabať, nedaj Boh vyhodiť.
Nič by som sa ani nepýtala, načo.

bociandy
20. sep 2020

Tiez mam odlozene listy, pohladnice a par fotiek od mojich ex a moj muz ma tiez odlozene fotky v albumoch este aj svojich ex “svokrovcov” - ja som ich minule nasla a prislo mi to strasne smiesne🙂 Su to mile spomienky, netreba riesit.

joannita
20. sep 2020

@kaktusik77 ak ma na nich mysliet, tak bude aj bez tychto spomienkovych veci.
Nechaoem co riesis. Ja mam tiez veci od byvalych, nevyjadzujem ich. A nemyslim na nich a nemilujem ich 😁
Kolko mas rokov? Asi malo ze?

radiah
20. sep 2020

Ja som tiez u teraz uz byvaleho nasla nieco podobne, nejaky zosit doma robeny, akoze snaha tam nieco lepit, pisat... Nasla som to, prezrela jednym okom... Prebehlo mi ze: co to tu ma oxidovat, ani som nerozmyslala, ci mu to necham, ci na ten notes zabudol, nezabudol... Hned bol v modrom kontajneri na papier 😉👍😄 aspon mam plus, ze recyklujem. A basta

veronikaszabova
20. sep 2020

Mna skorej zarazilo to, ze sa mu hrabes vo veciach, ako listy od byvalej...

h2
20. sep 2020

@kaktusik77 Čo urobiť s JEHO vecou? Nič. Nemáš žiadne právo robiť čokoľvek s jeho vecami.

h2
20. sep 2020

@radiah Chudák Tvoj chlap. On Ti tiež bez opýtania vyhadzuje Tvoje veci?

danielinaa
20. sep 2020

Na to ze si kratko s nim si riadne trufala. Este keby ste boli manzelia, tiez je to cudne, ze mu hrabes bo veciach, ale da sa to chapat. Toto je neakceptovatelne co robis a byt chlapom, sa s tebou rozidem. Nemala by som naladu ns ziarlivu hysterku.

moonlight1210
21. sep 2020

Ak si kus ziarliva, ako pises, tak ta to netahalo nevies preco (ako si povedala), ale sla si zamerne hrabat, lebo ta tahala podvedoma potreba sa uistovat, ze nikoho nema. Ze si urcite jedina. To, ze ti to on povie, nestaci. Stale tam hryze cervicek: ale co ak? Nebudem mat pokoj, ak sa neuistim, ze mozem jeho slovam “skutocne doverovat”.
Neveris jemu, ani sebe.
V podstate si nic nenasla, az toto. A aj to ta rozhodilo.

Skor ako rozmyslat, ci mu to tajne vyhodit, alebo ako o tom zaviest rozhovor, nech ta uisti, ze tie odlozene veci nic neznamenaju, zacni pracovat na ziarleni.

Ved si predstav, ze najdes tu vhodnu chvilu, spytas sa ho, on povie, ze su to len spomienky, minulost a ty naberies odvahu a poziadas ho, aby to teda vyhodil. A on povie nie, nevyhodim, preco by som mal?
Zacnes si klast aj ty otazku, preco nechce? Co ak za tym nieco je? Budes to brat ako zradu? Budes si mysliet, ze k nej nieco stale citi, tajne ju este miluje, chce sa vratit, ked mu ona da sancu? Ze by nezavahal?

A aj keby to na poziadanie vyhodil, never, ze sa ukludnis. Nachvilu ano. Chvilu si uzijes znova pocit naplnenia, ze si jedina. Potom ta zacne hryzt zas ina pochybnost.
Ziarlivost je zialbohu taka.
O to horsie, ze sa uz raz na tvoju ziadost niecoho vzdal pre tvoj pokoj. Ked to druhy raz zrazu nebude chciet urobit, o to viac budes podozrievat. Lebo keby ta miloval, tak to predsa urobi. Vsak vtedy to urobil. Teraz nechce a to bude pre teba pritazujuci dokaz, ze ide o nieco, cim je tvoje miesto ohrozene, nie si tak dolezita, ma zalusk na inu, len to este nepriznal.
Upleties si na seba bic.

andreatytler
21. sep 2020

@kaktusik77 Tiez som nasla listy od expriateliek ked som upratovala ten 10 rocny bordel co mal v spalni. Ukazala som mu ich... on bol doslova este hrdy alebo co to bolo. Som sa ho opytala ci to mozem vyhodit a on ze ano a tak bolo. Ked by som bola na tvojom mieste, poviem mu o tom. Povedala by som mu ake mam predstavy a aj to ze ty si vsetky veci vyhodila...

Ide o to ako sa k tymto spomienkam chova... ja mam fotku s ex ale kludne mu ju ukazem ked sa mi dostane do ruky. Ak tieto spomienkove veci taji pred tebou. Je tym doslova posadnuty ze sa toho nikto nesmie dotknut... alebo aj ak by to mal nejako uhladne a prehladne ulozene ako suvenir od kazdej babyy... to by mi prislo cudne...

moonlight1210
21. sep 2020

.

kaktusik77
autor
21. sep 2020

@h2 písala som ze som to nasla náhodné. Nie úmyselne.

kaktusik77
autor
21. sep 2020

@veronikaszabova našla som to náhodné.

h2
21. sep 2020

@kaktusik77 To je úplne jedno. Ak si to našla náhodne, tak to zase odlož tam, kde to bolo a pusť to z hlavy. To, že si to našla náhodne, nemení nič na tom, že s tým nemáš urobiť nič.

kaktusik77
autor
21. sep 2020

@h2 že chudák 😅ako keby som ho bila 😅alebo niečo také 😅

sense
21. sep 2020

@kaktusik77 sa mu nehrab vo veciach, keby bola taka úžasná tak nie je jeho ex... Ja mam doma aj prsteň po ex....

h2
21. sep 2020

@kaktusik77 No vyhadzuješ mu jeho veci bez jeho vedomia. Tým dávaš najavo, že Ty budeš rozhodovať o tom, čo on môže a nemôže vlastniť a že si ho nevážiš a nerešpektuješ natoľko, aby sa k tomu mohol čo i len vyjadriť. Takže áno, ja ho ľutujem.

anita6666
21. sep 2020

Keby si to aj vyhodila alebo vykomunikovala s ním,nedosiahnes nič. Absolútne nič! Ak k nej niečo cíti,tak bude cítiť aj keď budeš hroziť rozchodom. Moja kolegyňa mala taký vztah-nevztah,kde od začiatku nevedela na čom je,to jej ani nevadilo,ale keď jej fesi stále pomáhal bývalej aj roky po rozchode,tak sa opýtala,či ju - tu jeho ex ešte stale ľúbi,ze nech si to vyjasnia, odpoveď bola nie, ale s pomocou bývalej nikdy neprestal a časom jej povedal,že keď jej to vadí,môže ísť. Tak išla,dodnes sa jej viac neozval. Tým som chcela povedať len to,že nikdy a ničím neovplyvnís myslenie a konanie druhého,môžeš iba svoje a seba.

tosomja
21. sep 2020

Nechaj mu to.
Ja mám priateľa, minule triedil papiere v sufliku, vyhadzoval, čo nepotreboval. Vytiahol na papieri vytlačenú fotku on a ona. Ešte keď boli mladí. Potrhal predo mnou, boli tu aj jeho deti, že je to minulosť. Minule som hľadala nejaký papier...a našla som zlepenu fotku. Zo zadnej strany nejakou kobercovou páskou či čo to bolo a tam napísané "tatik a mamka" zlepil mu to jeho syn.
Tiež ma ide roztrhnúť, keď na to natrafím, ale je to jeho. A dostal to od syna naspäť.
Ja mám tiež listy odložené od mojej prvej lásky. Také sa nevyhadzuje.

danica2711
21. sep 2020

@kaktusik77 bojíš sa, aby si ho nestratila, tak sa mu ("náhodne") hrabeš vo veciach?! A ešte rozmýšľaš, že budeš s jeho vecami manipulovať, že ich vyhodíš?! No tak mňa by ihneď stratil partner, čo by mi toto urobil, ani by sa nestihol báť

ndrag
21. sep 2020

@kaktusik77 nic by si s tym robit nemala. Je to minulost tvojho priatela a on by si mal sam rozhodnut co s tym spravi. Ci si to uz necha, alebo to vyhodi, alebo to niekde zalozi a viac sa k tomu nevrati. Ty sa do toho nemas co starat. Aj ja mam take veci a nemam k nim viac absolutne ziadnu citovu vazbu, len mi to je luto vyhodit, lebo su to vacsinou cenne veci, ktore mozno raz spenazim ak bude zle. Dost by mi vadilo ak by mi do toho zacal kecat terajsi partner.

ckatka
21. sep 2020

Mam tiež jednu takú krabicu so "spomienkami". Dostanem sa k nej raz za 5 rokov keď sa stahujeme meníme nábytok malujeme alebo co...mam tam aj fotky a blahoželania a valentinky a kraviny...asi by ma fest nasralo keby mi to muž vôbec do ruky chytil a nie ešte vyhodil....
Sú to spomienky...nie súčasnosť. Keď budem stará budem to ukazovať vnúčatám...
S mojim mužom som už 18 rokov, milujem ho ako koňa a nevymenila by som ho za žiadneho zo svojich ex (a každý už má rodinu...takže veci sú ako majú byť). Tie veci pre násš vzťah neznamenajú nič. Je to však kus mojej mladosti / puberty, ktorej by mi bolo ľúto.

Či môj muž má takéto niečo to neviem. V sufliku v bordeli ma nejaké veci odo mňa...ale predpokladám že po bývalých si do spoločnej domácnosti nič nedoniesol. Aj keď to boli len také stredoškolské lásky a je možné že po nich fakt nič nemá. A keby aj mal je mi to jedno lebo je to minulosť ktorú nezmením a môžem len prijať. Kazda predošlá frajerka z toho chlapa formovala to co je z neho dnes. Prečo by sme jej to mali mat za zlé? Je s nami teraz nie?

Užívaj si prítomnosť. Nerieš minulosť.
Ak chceš na tie veci sa ho opýtaj, a kľudne bud úprimná asi to ocení skôr ako nejaké medzi rečou tvarenia sa....
Ja keď som mala v jednom obdobi nášho manželstva problém s jednou ženskou...tak som môjmu mužovi na rovinu povedala, že toto a toto sa mi nepáči, MNE to robí zle a co si o tom mysli. Proste som mu povedala ako vidím situáciu a ako sa pri tom cítim. Žiadne náznaky. Inak by mu to nedošlo. A situácia sa vyriešila.

Na tvojom mieste by som mu proste povedala ako to bolo. Ze keď si robila toto a toto, našla si nechtiac toto a toto a zaskočilo ta to. Necítila si sa pri tom dobre a nevieš čo teraz. Nech ti povie čo s tým máš robiť. (S tou informáciou ze to ma) Ze sa mu nechceš hrabať do veciach ani ho nijak obmedzovať len si z toho zaskočena a nevieš čo máš robiť.

Úprimnosť a pravdivá komunikácia je začiatok dobrého vzťahu.