Čo s urážlivou mamou?

10. sep 2022

Ženy ,ja už neviem , moja mama je veľmi urazliva , a ja už neviem ako s tym zit, niektoré veci ma nenastvu a niekedy som ozaj zúfalá..
Ako napríklad teraz , boli sme so švagrinou a deťmi našimi a mužmi ,na jednej akcii..volala mi , som jej zdvihla a nepočula v tom hluku veľmi , len mi teda volala len tak , že nič vážne ,tak som jej povedala teda kde som a tak a urazila sa na mňa ,že s ňou nevolam ,tak predsa keď mi niekto niečo rozpráva a mám s tým človekom niečo rozdebatovane tak nebudem s ňou volať dve hodiny a ešte sa ani nepočujeme
Urazila sa nerozpráva sa so mnou poriadne ..
Pre presnosť ,volali sme spolu v ten deň , vie že sme ok boli , manželstvo má usporiadané , a má 50rokov čiže ani stará nie je..a volavame pravidelne ale toto mám.stale aby som musela dávať čo poviem a ako poviem ..no ja neviem ,má niekto skúsenosť?

syslik81
10. sep 2022

prestat je pravidelne zdvihat a hlasit kde si a s kym si ..casom si zvykne a nebude sa urazat

autor
10. sep 2022

Pre doplnenie porozprávat sa s ňou o tom nedá,ona sa okamžite urazí ..

autor
10. sep 2022

@syslik81 ja nemám problém jej povedať s kým som ,na ani kde som , ale keby povedala že oki zajtra sa ozvi , ale nie mi povie ok ,čau a vypne a už nekomunikuje

syslik81
10. sep 2022

no a preto jej to proste nezdvihni .. naco? aj tak sa urazi ... ak to je dolezite posle sms... ako ste si naucili tak mate ... raz za cas si zavlat ok nie stale a nie hlasit kde som co som s kym som ... a ak sa urazi hgold ignorovat ... sak sa aj odrazi

miadi
10. sep 2022

Tak nech sa urazi.. potom sa ozve ked sa odrazi nechaj ju tak nevolaj jej prva.

pribinak
10. sep 2022

Tak na čas prestaň komunikovat a keď sa bude pýtať prečo tak dôrazne vysvetli, že toto odmietaš

mimi2120
10. sep 2022

Skus si možno pozrieť niečo o emočne nevyzretych rodičoch (emtional immaturity). Na nete je dosť rad ako sa baviť s takými rodičmi. Obavám sa že mamu už v 50 nezmeníš ale môžeš sa naučiť ako s nou zaobchádzať.

elizabet173
10. sep 2022

nič, ignorovala by som ju, nech je urazená, to je jej problém. A ak si niekde, kde nemáš možnosť sa s ňou v kľude porozprávať, tak jej nedvíhaj a zavolaj jej neskôr. Ak sa urazí, tak si ju nevšímaj, ešte by som si z nej urobila aj so sestrou a mužmi srandu, že sa správa ako malé decko. Mňa urážliví ľudia nedojmú, mala som kedysi takú kolegyňu, ideálne bolo, keď sme ani nevedeli, prečo sa urazila 😎 Najlepšie fungovalo, že sme si ju nevšímali, zistila, že to máme na háku, či je urazená alebo nie, tak ju to rýchlo prešlo.

autor
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
autor
10. sep 2022

@elizabet173 bola to rodina z mužovej strany

elizabet173
10. sep 2022

ale ide o tvoju mamu, nie? Nech je urazená, ja by som sa jej neozývala

nika11103
10. sep 2022

Ja mám 28 rokov žijem mimo domu od 20tich rokov , a aj tak keď náhodou mame neodpisem je schopná vyvolávať drahému atd . Ona že sa o nás boji . Niekedy to vie vyhnat do takého extrému že jej 3 minuty neodpisujem na messwngeri a okamžite mi vola . Stokrát som jej prízvukovala že takto na nás niečo sama privolá keď sa tak veľmi boji a nedá si povedať . Takze neboj ešte to je s tvojou mamkou v pohode .

oli18
10. sep 2022

Baby, tieto prihody s matkami si dobre zapamatajte, lebo vy budete take iste v ich rokoch 🤣

mimi2120
10. sep 2022

@oli18 och bože, dúfam že nie😂.

autor
10. sep 2022

@oli18 no dúfam že nie🙈🙈🙈

elizabet173
10. sep 2022

@oli18 prečo by mali byť také isté, to čo je za názor? Už dávno nemám tridsať, ani štyridsať, ale takéto maniere ma teda nenapadajú a dúfam, že to tak aj ostane. Ani mojej mame ani svokre takto nikdy nešvitorilo

tykat
10. sep 2022

Tak mas teraz pokoj nie? Ona sa casom odrazi, neboj.

oli18
10. sep 2022

@elizabet173 lebo geny, ci sa ti to paci, alebo nie. V mnohom sa podobas a konas, ako tvoja matka. Mam s tym skusenosti, lebo uz nemam 50siat, ani 60siat 😉. Nemam na mysli pripad autorky, myslim to vseobecne.

mandzula
10. sep 2022

@oli18 preco by sme mali byt ako niekto, koho spravanie nam nevyhovuje?
Geny su vyhovorka, clovek predsa vie ovladat svoje konanie. Ja som sa vedome rozhodla v mnohych veciach nebyt ako moji rodicia a dari sa mi to.

reanda
10. sep 2022

s mamou nic.. iba s tebou.. problem totiz nie je to, ze sa ona urazi, ale ze ty mas pocit, ze s tym musis nieco robit.. nemusis.. ty vies, ze si jej nicim neublizila a ze ona to tak berie, to je uz jej problem.. nechaj to tak, vobec na to nemysli, netrap sa kvoli tomu.. ani jej nic nevysvetluj.. ona sa zrejme bude urazat dalej, ale ked ty sa na to nechytis, tak k comu jej to bude? samozrejme, brat ohlady na druheho je potrebne, ale ked to zachadza za hranicu toho, co je pre teba unosne, tak koniec

jozef11111111
10. sep 2022

@oli18 tak potom už vieš zo života 😂🙌 roky su roky

jozef11111111
10. sep 2022

@mimi2120 tak to idem pozrieť čo to je

poly2406
10. sep 2022

Achh, niečo mi to pripomína 😔 Moja nie len že sa uráža, ale vyslovene robí cirkus... že sme ju nevzali so sebou, že sa jej nevenujeme, týrame ju lebo ju ignorujeme. V utorok som jej povedala, že toto spravila naposledy, keď mi zavolala a vykričala sa na mňa...a ostala som s deťmi bez bývania 😔
(Žijeme v jej dome, nakoľko som sa rozviedla)
Teraz hľadám riešenie ako ďalej..
Deti do školy, kedy potrebujú pokoj a ja hľadám strechu nad hlavou. Viem že to zvládneme, no ľahké to nebude. Už teraz pri tých cenách mi plat ledva vystačí na všetko 😟

andreatytler
11. sep 2022

A co sa deje po tom ako sa ona urazi? Ospravedlnis sa? Kto zacne prvy kontakt? Lebo ak si to castejsie ty, tak to by som zmenila a nechala ju nech je urazena. Ked neurobis nic zle, netreba sa ospravedlnovat. Lebo ak sa ospravedlnujes, tak ju v tom urazani podporujes.
Druha vec ako ti baby radia ze sa mas na to vykalsa ked sa urazi a ignorovat to a nepripustat si to. Aj ja by som to poradila ale to je lahke radit, ale ovela tazsie urobit. Tiez som mala s mamou v urcitych smeroch vselijaky vztah a dokazali ma veci hrozne vytocit. Podla mna tam mate uz vytvoreny takyto napaty vztah akcie-reakcie. Ignoracia sa da lahko aplikovat pri cloveku ku ktoremu clovek nema taky hlboky citovy vztah. Ale treba to skusat aj ked to pojde tazko.

elizabet173
11. sep 2022

@oli18 sú dve možnosti, ale zopakujem model rodičov, alebo mi to tak išlo na nervy, že robím presný opak. Najmarkantnejšie to vidieť na deťoch alkoholikov, často sú alkoholikmi tiež, alebo sú takmer abstinenti. Vôbec to nie je tak, že musím skopírovať správanie mojej mamy. Aj keď v mojom prípade by som bola rada, keby som sa jej aspoň priblížila

evinku
11. sep 2022

@autorka ahoj.... Poznám to, keď sa mama urazí za čokoľvek... Záleží aj aké máte vzťahy... Ja s mojou skoro žiadny, preto ma to nejak ani netrápi... Ale asi je to v povahe... Radu ti dat neviem, prepáč, len som ti chcela napísať, že viem co prežívaš...

autor
11. sep 2022

Baby , podľa mňa ide o to ,že ona má ako to povedať , nie prázdny život ,ale peňazí moji rodičia majú ,naozaj ..oni by si mohli dovoliť ísť niekde sadnúť aj na dovolenky sú peniaze aj viac krát ročne ale proste oni len doma a do práce ..

elizabet173
11. sep 2022

to je ich vec, že idú len do práce a domov, ak im to tak vyhovuje, ale ak sa uráža, tak by som ju nechala, nech je urazená.

autor
11. sep 2022

@elizabet173 áno je to ich vec, a su to ich peniaze , ja s len tým chcela napísať ,že keby mala pestrejší život a podnety v živote tak by podľa mňa aj iné nálady mala..

elizabet173
11. sep 2022

nemyslím si to, je to črtou povahy bez ohľadu na jej štýl života. Je síce pravda, že má veľa času a priestoru rozmýšľať nad tým, kto jej čo povedala a prečo, ale veľa by sa asi zmenou životného štýlu nezmenilo. Veď ju nechaj, nech sa zdúva, prípadne by som jej poslala list, že sa správa ako decko v družine a je vám na smiech