Čo ďalej?

tinka_01
22. okt 2023

Ahojte, mám jednu 7 ročnú dcéru a teraz mám 9 mesačnú. Baby nemajú toho istého tatina. Otec druhej dcéry je odomna mladší o 5 rokov. Kým som bola tehotná stale býval u rodičov za nami prisiel tak dva tri krat za tyzden.
Mal chorého otca tak som sa snažila to chápať ale zároveň som chcela aby bol aj pri nás keďže otec bol dlhšie v nemocnici. Ked sa malá narodila priniesol si niekoľko vecí. Bolo treba aj kupit skrinu nejaku malej alebo pre nho aby si mal dat kde veci ale o nic sa nepostaral vzdy nechal vsetko na mna. Nastúpil na otcovsku dovolenku a z tých dvoch týždňov bol asi týždeň ked zrátam tie dni dokopy doma u mami. Ani jeden tyzden nebol s nami cely. Uz mi to tak prišlo ze sa chodil k mame domo vyspat.
Predtym ako bola mala hovoril ze nepotrebuje nikam chodit von a podobne. Ked sa mala narodila chcel ist na futbal tak ok reku nech ide s kolegami.povedal ze pride okolo 8 po futbale.o pol10 som mu pisala ci niekam isli ze najest sa.pred 11 som pisala ze kde je ze asi sa moc neponahla a on mi napisal ze uz je doma- isiel domo k mame miesto toho aby isiel za nami kam mal prísť.
Potom raz prisiel z roboty a ze pojde domo lebo na druhy den isli nieco vybavit s mamu. Odtialto sa ponahlal povedal mi ze ide kupit nieco sestre a potom som zistila ze isiel na hokej o com by mi sam ani nepovedal ale stretol tam mojho svagra tak sa asi bal ze mi to povie. Vtedy mala malá asi tri mesiace.Neskor som zistila aj ze viac krat bol takto zevraj na futbale a pritom som si myslela ze je doma ako mi tvrdil. Teraz niesme spolu pretoze mu neverim a mam pocit ze nikdy sme neboli ako rodina.aj sme hladali byvanie pretoze nasi maju svojsku povahu ale vzdy mi to tak prislo akoby cakal co sme boli pozriet byt kym ho zoberie niekto iny akoby nechcel byvat sam s nami.a tu prvú dcérku mam pocit akoby ju nebral ako svoju vidim to tak z neho ze nema ju tak rad.nevadi mu ako povedal ked sme sa spoznali ale nema k nej taky vztah. A vzdy ked nieco bolo hned utekal domo proste mam taky pocit ze oni su ta jeho rodina co je vzdy prvoradá..je to tak v skratke napisane no je toho viac. Poradte aky mate na to nazor alebo co by ste robili na mojom mieste

spoznali ale vidím ze nieje to taký vztah.

simona20201309
22. okt 2023

@tinka_01 koľko máte rokov?

reanda
22. okt 2023

v prvom rade musis dospiet, ale ako, to ti neporadim.. on sa zivot uz o to postara.. kazdopadne, ani druheho muza si si nevybrala dobre

ukulela
22. okt 2023

@tinka_01 prvu dcerku nebude mat za svoju, lebo nie je jeho ...
ako by som postupovala? dala by som si urcit vyzivne ....

colsami
22. okt 2023

Kolko ma rokov?
Ak 22 tak chapem taketo nevyspele spravanie napriek tomu ze sa (asi nedopatrenim) stal otcom.
Taky vyber...

tinka_01
autor
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
maranta_leuconeura
22. okt 2023

A ty byvas tiez u rodicov?

tinka_01
autor
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
stanulienkat
22. okt 2023

A preco si s nim spravila dieta? 1 dieta male-jeden otec a potom hned druhe dieta-druhy otec. Do tretice....
Ako dlho ste spolu? Ked si prvemu nevybrala dobreho otca, tak ďalšiemu dieťaťu vyberám minimálne päť -šesť rokov a keď si ma vezme, potom rodim.

tinka_01
autor
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
cyberk
22. okt 2023

v prvom rade si zaobstaraj antiku, lebo dalsiemu dietatu znicit zivot hadam nechces, ci sa v tom vyzivas? asi zle si pochopila zivot, najprv mas poriadne spoznat partnera, a az potom sa kotit.... jedine koho mi je luto, su tie deti, ktore nemozu za to, ze maju lahku maminu 🙄

cacianka
22. okt 2023

Po prvom dieťati, si už mohla mať rozum a nedať sa nabúchat sopliakom, mamickarom, a nedozretym chlapcom

lindous
22. okt 2023

Viem, že je neskoro, ale robiť si dieťa s niekým komu "NEVADÍ" moje prvé dieťa, ale vlastne ho nemá až tak rád bolo naozaj, akoby som to slušne, no nie dobré rozhodnutie... viem, že už sa stalo, ale do budúcna pozeraj v prvom rade na svoje deti, aj pri výbere partnera...no a teraz, celkovo sa venuj proste dcéram a sebe, to že nie ste spolu je dobré rozhodnutie, vyrieš styk a výživné, komunikujte kvôli dieťaťu ako ľudia ak má záujem, ale rodinka z vás bohužiaľ asi nebude

tinka_01
autor
22. okt 2023

@cyberk
Preco sudis ked nepoznas a nic o cloveku nevies .oed mas mat sproste komentare nekomenuj .zato ze ma kazda ineho otca neznamena ze som neviem co .nepoznas okolnosti tak sa k tomu radsej nevyjadruj dakujem

simona20201309
22. okt 2023

@tinka_01 kde si mala rozum pre boha???? 26r nezrelé decko.... aspoň ty si mohla mat viac rozumu. Nevidím to ružovo.

maranta_leuconeura
22. okt 2023

No neviem co si ocakavala, ale aky isiel, taku nasiel. Nemas vlastne byvanie, spravila si si druhe dieta bez toho, aby si poriadne spoznala otca svojho druheho dietata. Vedela si, ze ani on nema vlastne byvanie, napriek tomu si ocakavala, ze ta zabezpeci? Alebo ze sa budete hrat na rodinu a ze tvoju dceru bude mat ako za svoju? Chalan mladsi od teba. Asi nezijes v realite.

Ale stalo sa, dieta je na svete. Teraz uz si mozes len pravne doriesit starostilovost o druhe dieta. Dufam, ze na prve dostavas vyzivne od prveho otca, tak si vybav aj na druhe, kedze uz to tak vyzera, ze obe deti budes mat v starostlivosti ty. Do buducna odporucam ponahlat sa do prace, aby si mala peniaze a vedela sa postavit na vlastne nohy-aj ked ostanes byvat u rodicov, financne dve deti daju zabrat.

sheila121
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
januska12323
22. okt 2023

Neviem prečo by mal chodiť domov k tvojim rodičom keď tam nikdy nebýval. Jeho domov je u jeho rodičov. K tebe chodí akurát na návštevu, vyprázdniť sa, troška pohrať s potomkom a ide domov. Zabezpeč výživné a už ďalšieho tatka nehľadaj. Jedine ak bude za to stáť, zoberie si ťa a zabezpečí aj bývanie.

zmrzlinka2021
22. okt 2023

@tinka_01

Praveze chce dieta? Autorka, ale na to dieta treba aj podmienky, napr. mat spolocnu nehnutelnost, kde budete zit; prijat dolezity zavazok - manzelstvo a nepochybne mat najma funkcny vztah, nieze ty vnimas pocas chodenia, ze on tvoju prvu dceru ani neberie do uvahy a nevytvara si s nou vztah.

Ak tomu spravne rozumiem, uz si mala s inym chlapom prve dieta, preto sa velmi cudujem, ze sa das fakt nahovorit na dieta "s dalsim frajerom".

A co by som robila na tvojom mieste?
- poucila sa zo svojich chyb
- nevyhladavala a nezotrvavala vo vztahoch, ktore nemaju buducnost, su nefunkcne a namiesto muza je tam nevyrasteny mentalny pubertak
- bola by osm nesmierne vdacna rodicom, ze ma prichylili - je to velmim velka obeta pre nich
- zamerala by som sa na svoje deti a na seba
- robila by som co mozem, aby tie deti mali ako take vztahy so svojimi otcami

ahhola
22. okt 2023

Zamkni dvere, vymaz z mobilu. Stane sa vieš čo? Rok o ňom nebudeš vedieť. Aspoň budeš mat kľud, keď už si si narazila krétena.
Mali sme jeden cas takého psa, syn dotiahol od kamoša. Ten pes bol od šteňatá na voľno, ako malá grca odišiel aj km od matere. Potom ho zacali privazovat k bude, aby bol prispôsobivý a mohli ho predať. U nás bol 3 dní, len hypnotizoval bránu a 3*nam zdrhol. 4*ani nevieme, ako sa pretiahol a muž hovorí, tak si tiahni v čerty...👿... Podobnost s tatkom roka tvojej dcéry čisto nahodna▪️

0silvia0
22. okt 2023

@tinka_01 ty si z nejakej dediny pri Trnave, vsak? Domo, s mamu...
Neviem co si od neho cakala, od zaciatku sa javil, ze toto nebude rodinny typ. Ved sa porozpravajte, ako si predstavujes rodinny zivot ty a ako on. Ked to bude prilis odlisne, nic ine ti nezostane, len zostat na deti sama.

doriiis
22. okt 2023

Dvaja dospelí a tak málo rozumu.🤦🏻‍♀️No nič autorka....doteraz si bola sama na 1 dieťa,teraz budeš sama na 2 deti.A ponaučenie do budúcna,že netreba rodiť deti prvému chlapovi,ktorý pride

xckaret
22. okt 2023

@tinka_01 preco si ta najprv nezobral a potom riesil dieta. Ty mas naozaj 31?

ukulela
22. okt 2023

zeny zaSE PRRR, aj nase mamy aj stare mamy sa rozvadzali, uz davno neplati model pre zeny, ci muzov deti len s 1 partnerom. a tiez baba neskace z postele do postele, medzi detmi ma 6 rokov. ona nespravne vyhodnotila vhodnost/nevhodnost partnera na spolocny zivot. to neznamena, ze je cupka, co da kazdemu, tak sa krotte.
a tiez, mlady ma 26, moja mama aj moj otec uz v tpm case mali spolu 3 deti. mam kolegu, co sa zenil ako 22 rocny, lebo chceli a potom mali rychlo 2 deti, lebo chceli. Aj 20 rocni su dospeli a zakladaju si rodiny.

maranta_leuconeura
22. okt 2023

@ukulela tu vobec nejde o to ze by mala dve deti s dvomi otcami, keby ich vedela zabezpecit a vyhovovalo by jej to takto, nech sa paci... Tu ide o to, ze podla vsetkeho nema ani svoje byvanie, dcere hladala druheho otca a sebe partnera, s ktorym sa osamostatni, ale sa prepocitala a namiesto zreleho uvazovania si urobila dalsie dieta ako samozivitelka s nesamostatnym jedincom. Neskoro sa teraz cudovat, ze to nedopadlo ako v rozpravke.

ahhola
22. okt 2023

@ukulela až je jedináčik a môže si dovoliť rátať s bývaním u rodičov, budiš.
Ale bez zázemia, jeden chlap zdrhol, druhý si cení osobnú slobodu viac, ako možnú rodinu... 🙋‍♀️

domkakvet
22. okt 2023

@tinka_01 nejaky zaujem z jeho strany nevidim.

deti95060810
22. okt 2023

autorka, hádam nechceš aby cudzí chlap mal záujem o tvoje dieťa z prvého manž.
ten by mal mať biol. otec dieťaťa .

sasa1310
22. okt 2023

@stanulienkat presne tak. Doteraz nechápem tieto slobodné matky, ktoré si urobia dieťa s prvým, ktorý príde do spálne

sasa1310
22. okt 2023

@tinka_01 ako si môžeš urobiť dieťa s niekým, kto neberie tvoju prvú dcéru a kto ju nemá rád? Čo si ty za matku preboha.

janula12345
22. okt 2023

@tinka_01 co dalej? Zeby sa postarat najprv o svoje deti a seba? A cglapa ries az potom. Tento chlap ta absolutne nema rad, a asi moc ani na dietati mu nezalezi. Z popisu usudzujem, ze neplati vyzivne. A to je dovod, preco este k tebe vobec chodi. Aby si nepytala a mysella si, ze vsetko este bude ok. Daj ho na sud na vyzivne, a uvidis ze ho uz mozno nikdy neuvidis. 🤟 tak velmi ta ma rad. Nic no... nabuduce si dobre premysli ci si urobis a s kym, tretie dieta. Vela zdaru. Zameraj sa na vychovu deti aby nedopadli obdobne.